Fualaau aina

Faʻamalosia le 'aufana i le palapala

E toetoe lava o tagata uma na tupu le aniani i luga o laula. E foliga mai e leai se mea e sili atu ona faigofie - Na ou pipii i le pulu i totonu o soʻo se eleele ma o iinei oe i ai lanu i le laulau, ma i soo se taimi o le tausaga. O le aniani lanu meamata i luga o le windowsill o se vaaiga masani. Latou te ola e aunoa ma se poto masani ma e aunoa ma le faamasaniina ma tekinolosi.

Afai o se faanaunauga sili e ola e faaopoopo nisi o malamalama i le faamalosia o aniani i le lanu i le eleele avanoa, ona mafai lea ona maua mai le seleselega i le tele o taimi e le gata i moega, ae i luga foi o le windowsill.

Filifiliga eseese ma le sauniuni o le sipuni mo le totoina

Ina ia tupu atili lanu kulisi, e tatau ona e filifili ituaiga e tele-germ. O ia meaola e tele primordia, o ia mea uma e mafai ona gaosia e tusa ma le lima laulaau.

Ia Oketopa, e masani lava ona faʻaaogaina fualaau aina ma vave taumafa mo le totoina. Mo se faʻataʻitaʻiga, Rostov, Strigunovsky poʻo Spassky. Ae o le masina a sau - o ituaiga tuai (Union, Pogarsky poʻo Bessonovsky).

Afai e te manaʻo i aniani mataʻetaʻe ma se manogi malosi, ona e maua ai lea o palota. Eseesega ma se vaitau vave o le taumafataga e talafeagai mo le tuputupu aʻe o le aiga - Taʻaloga-vaitau, Sprint poʻo Siberia.

O le tele o taimi i le fale latou te tutupu ai aniani lanu meamata mai na afu lea na foliga mai o mea aupito iti, vevela, faaleagaina pe amata ona totogo. O se mea alofa le lafoina, ona e mafai ona e fiafia i ni nai fulufulu lanumeamata.

E sili atu ona lelei le filifilia o paipa ola maloloina lelei, e tusa ma le 4 inisi le lautele, mo le toto i luga o greens. O le faʻagasologa o le faʻaalia o lanu meamata e mafai ona faatelevaveina i le vavaeina o lona vaega pito i luga (pe tusa ma le 1 centimita) poʻo le faia o ni mea se lua e faʻasaga ai i se naifi.

Pulu na sauniuni i lenei auala mo le faʻamaʻi ma le faʻapalapalaina e fautuaina e teuina mo se aso i se vaivaiga vaivai o le potassium. E mafai ona e suia lenei faiga i le faʻavevelaina o pulu i totonu o se faʻafefe faʻamamafana (50 kalama o le pefu o loʻo sasaaina i totonu o se pakete lapoa o le vai mafanafana). A maeʻa lea sauniuniga, o le a faʻaalia le faʻavavevaveina o le faiga o le faʻamalosia o gutu.

Sauniuniga o pusa ma palapala mo le faʻasalaga o fulufulu o le sipuni

I le avea ai ma pusa mo le totoina o le kuliki i le eleele, e mafai ona e faʻaogaina laupapa laupapa poʻo palasitika, fagu fugalaau o soʻo se mea, ma e oʻo lava i ni paʻu palasitika malosi. Aʻo lei totoina, e togafitia pusa taʻitasi i vailaau faʻamaʻi (mo se faʻataʻitaʻiga, paluga o le pati).

Aʻo leʻi faʻatumuina tane ma eleele, o loʻo faʻaputu i lalo le vaega faʻavaivai o soʻo se mea e maua (faʻalauteleina o le oneone, vaʻavaʻa matagofie, lapoa tele o le vaitafe poʻo piliki piliki).

Ina ia saunia le faʻafefiloi eleele, paʻu (7 vaega), o le humus (2 vaega) ma le fanua o togalaau (1 vaega) o le a manaʻomia. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaopopo e uiga i le tasi ipu malamalama o le fafie.

Totoina o pulu i luga o laʻau, fafaga ma fafaga

I nai aso pupuu o le malamalama, e fautuaina e totoina pulu vavalalata vavalalata le tasi i le isi, e toetoe lava leai ni va. O le pito i luga e le tatau ona fufuluina ile palapala. E le aʻafia ai le afaina ma le tuputupu aʻe o lauusiusi.

Faatasi ai ma le faateleina o itula o le ao, e amata ia Fepuari, ua totoina togi i se mamao e 1 le senetimita mai le tasi ma le isi ma sausau i le eleele. O lenei mea o le a maua ai se avanoa mo le atinaʻe ma le paleni o le aʻa o le laau. O le faʻaleleia e faia i le vai mafanafana naʻo lalo ifo o le tuputupu aʻe. Afai e maua i luga le vai, e mafai ona amata le pala.

A uma ona totō, pusa ma aniani mo le 7 aso e tatau ona teuina i totonu o se potu pogisa ma se malulu o le ea e le sili atu ma le sefululua tikeri o le vevela seia oʻo ina foliga mai le uluaʻi foliga. A maeʻa lenei, ona tuʻuina atu lea o koneteina i se potu mafanafana ma susulu i le vevela pe a ma le 25 tikeri Celsius. O tulaga aupito sili ia ona lelei mo le vevelaina o le lau.

Afai o atigipusa o loʻo totō o aniani ua vave tuʻuina i luga o faʻamalama malamalama, ona oʻo lea i foliga o lanu lanumeamata e tatau ona faʻatali mo se taimi umi, talu ai e leʻi oʻo i le taimi e toto ai laau. Ma a aunoa ma se aʻa malosi, e faigata tele ona totoina se laau.

E faʻalua auala e faʻataʻavale ai, e faʻatatau i le faʻamoemoe o le iuga mulimuli.

Mo le saoasaoa o le tuputupu ae o le lauusiusi, o le vevela o le vai e faʻavaivai ai e tatau ona iai i le lautele o le 30-35 tikeri, ae o fulufulu o le a vaivai ma malamalama lanumeamata. Ae o na ituaiga laau toto e mafai ona tipi i le 15 aso.

Afai e te manaʻo e suʻe se siʻosiʻameʻe malosi malosi ma se 'oloa lanu meamata lanu meamata, ona sili atu lea ona faʻaaoga le vai i le vevela e tusa ma le 15 tikeri mo le faʻavainu. E moni, o le fua o le a tupu pe a uma le 30 aso.

Faʻamuta le faʻamalosia o nai aso aʻo lei seleseleina.

O le vaitaimi o le faʻamalosia o aniani i laulamu e le o se taimi umi, ae e mafai ona faʻalauteleina ma faʻamaʻi, ma i le taimi e tasi, o le lelei ma le tele o meaʻai fualaʻau e mafai ona faʻalauteleina.

Pe a oʻo mai uluaʻi lauulu lanumeamata, ona fafagaina lea o laau mo le taimi muamua (faʻaaogaina o le ammonium nitrate). O le fafagaina faalua e faia i le maeʻa o le 7 aso. E aofia ai le vai (10 lita), superphosphate (30 kalama) ma le potassium chloride (10 kalama).

I le avea ai o se fugalaʻau faʻasaina, e mafai ona e faʻaaogaina se pefu pe faʻafefeteina i luga o se faʻi faʻi. O nei laʻei pito i luga e tamaoaiga i meaʻai masani.

O pulu taʻitasi i luga o le tau e tuʻuina atu ai fualaʻau e tolu, o lona uiga, o le lanu e tipiina faatolu taimi uma. O le maualuga aupito maualuga o fulufulu mo le seleseleina e le sili atu i le 40 senitimita.