Laʻau

Fatsia

O le pale matagofie o Fatsiya o Iapani e masani ona tosina mai ai manatu o fugalaau fugalaau uma i le lalolagi, o le gaosiga umi e mafai ai ona "tame" ma faʻaleleia le matagofie o Asia. O le isi igoa o le Iapani Aralia. I luga o motu, o laau toto e ola e oʻo i le ono mita, ma le fiafia i le matagi faatasi ai ma alofilima laulaau. O latou o le faatosinaga autu o le laau.

Muamua lava, e tatau ona malamalama o le fatsia faaleaganuu o Iapani i le lalolagi atoa o loʻo faʻatusalia e le tasi ituaiga ituaiga. Ae e tele ana ituaiga meaʻai.

  • Mazeri o se togavao tele; e leai ni lapopoa tetele.
  • Uepi o le Upega Tausi - uumi tele, tele o fola, e peiseai ua sulu i le paepae.
  • Variegata - o tamatamailima lanu meamata o laulaau e foliga mai ua paʻu i paʻepaʻe paʻepaʻe, e foliga ese lava.
  • Faʻafeiloaʻi - genetically chlorophyll faʻaititia i se setete o le afa-ola, ma faʻapupulaina lau lanu auro.
  • Tsumugi Shibori - e toetoe lava o laʻau paʻepaʻe ma laumei lanumeamata ua faʻatulagaina i se manoa.

O le isi filifiliga o le tuputupu ae o se uila o le Fatsiya Iapani ma le faʻamalosi, masani masani Ivy. O le laau e le masani ai na taofia ai le tuputupu ae tele o le muamua ma le matagofie o lala mai le lua. O le kulupu e taua o le Fatshedera ma e iloga i le numera o laulava vaevaeina i luga o le pepa - e le sili atu ma le lima selesele. O le laau e lagolagosua, i le tausiga e fetaui lelei lava ma fomu matua.

Iapani Fatsia Care

Le nofoaga. Pe a tuu se laau i totonu o se fale mautotogi, e tatau loa ona e mafaufau i le aoga o lona nofoaga. E foliga mai e le o se mita tele mita e fetaui lelei i totonu o se potu laitiiti, ma o lenei tele o laulau Iapani Fatsia e mafai ona oʻo i le sefulu i le sefululima masina. Ole taugata ma le manaia, o lenei laau teuteu ma le paina e foliga i totonu o fale tetele ma ofisa, mauaina le avanoa maualuga ma se microclimate sola-ea tele. Ua faʻamaonia o lapisi laulaʻau lautele e faʻamamaina atoatoa le ea o le potu, fufulu palapala ma le faʻaleagaina. Mo faʻalapotopotoga a tamaiti, e iai tapulaa, talu ai o loʻo i ai pea mea oona pe a faʻamalosia.

Malamalama O le filifiliga pito sili ona lelei, faʻasalalau, malosi, faʻamaʻi faʻatasi ma laʻau lanumeamata uliuli faʻafeiloaʻi le paolo ma le ufiufi. I le itu i saute ma le taumafanafana, e totoina laau i luga o le auala, lea e sili atu ona matagofie ai le palealii, o le malosi e sili atu ona malosi ma malosi, o le aʻa e sili atu ona atiaeina.

Lulu O le vevela o le potu +20 e talafeagai mo ituaiga uma o le Fatsiya Japanese; i + 12 + 16 tikeri, tuputupu ae ma le alualu i luma lemu, o le isi faaitiitia ua lamatia ai le oti.

Faʻamamafana ma fafaga. O le tulafono pito i sili ona taua pe a lūlūina le eleele e le o le faʻamaluina o le vai, ae le o le faʻagogoina o le palapala, a le o lea, e le mafai ona toe faʻaleleia lau laʻau. A uma lenei mea, e tatau ona nonoa lau laʻau, sau i luga ma se taimi umi e toe faʻafoʻi foliga matagofie muamua. A maeʻa le magoina o le pito i luga o le eleele, e manaʻomia le suāsusu, e lelei i le vai mafanafana, sina itiiti ifo i le taumalulu.

E faigofie le puipuia o le lolovaia: faʻapipiʻiina o se pani ma aveese le tele o le vai peʻa a maeʻa le itula. O laʻau lava latou e manaʻomia le fufulu susu susu i se laʻau malulu, faʻapipiʻi i luga i le tele o taimi i le aso ma, pe a mafai, o se timu moni i ni nai taimi i le tausaga.

Lauluina ma le totoina. I le amataga, tipi ma tipi ua tuu i totonu o ipu o se laau talafeagai mo le aʻa, o le palapala mai le paka (leaf) ua tuufaatasia ma le oneone, paluga ma le paluga sate. A o atiina ae, o le vaomatua uma ua siitia atu i se fagu telē, aʻo faaopoopo se aʻa e faʻaolaina.

Toe gaosia. O le auala pito sili ona faigofie, e talafeagai mo soʻo se tagata e fiafia i meaola, o le faʻaleleia lea o palapala i luga o le eleele ma faʻapipiʻi i tioata. 'Otiʻoti tipi faʻatasi ma nai tumutumu i luga o loʻo tuʻu i totonu o le vai seʻia oʻo ina faʻasaina aʻa ma tuʻuina i totonu o le eleele vevela ma le vevela o le 25 tikeri i le oneone. A maeʻa le faʻagasologa o le gaioiga laiti, ona totoina lea i totonu o se faʻafefiloi eleele. Ole suavai fou ma hydroponic lata mai ua faamaonia ai lo latou aoga.

O le toe gaosia e fatu e mafai ona maua e le au faifaatoaga ua sili atu ona poto masani, o lea na maua ai le tele o mea faigaluega a Fatsiya o Iapani, e pei o le gafatia o fesuiaiga o le kenera. O fomu o le faʻaleleia o fualaau (toso ma le taoto) o le a fai soo lava le tina e ola e aunoa ma se fesuiaiga i le lanu.

Natura matautia. O le iniseti, fuainumera o iniseti, ma o le mea sili ona taatele o moli vaʻavaʻaveʻa ma paʻepaʻe. E faʻatautaia le faʻaaogaina o vailaau iniseti e tusa ai ma faatonuga. Faʻavalea o le grey i le eleele faʻamalolo vailogia, mafua ai le tele o le faaleagaina o le laau ma manaʻomia ai le vave ona fai.

O le mea lea, afai e te faʻafesoʻotaʻia lelei le mataupu o le tuʻuina atu ma le tuputupu ae o le fatsiya Iapani, o le a mafai ona e nofo tumau i lou matagofie i sasaʻe ma le avanoa e te faamemelo ai oe lava ma le maofa o le malo i le matagofie ma le matagofie o se laau e le lelei.