Faatoaga

Togafitiga o mastitis i 'oti i le fale

O tagata taʻitasi uma lava o 'oti povi e popole i le tulaga o le uila a le tausimaʻi. O le afaina o le u, mastitis i 'oti e mafai ona togafitia i le fale, ae o lenei faagasologa e umi, tiga, lapataiga ua faʻalavelaveina. Microbes ma siama e le mafai ona aveesea mai le tino e ala i le mafanafana ma le solo - e manaʻomia le vailaau umi.

Faailoga o mastitis

E lagona pea e le 'oti le ola maloloina, o le uila e mama, ma o le siama o loʻo faʻasalalau nei susu susu ma o loʻo faʻamalosia lelei. E mafai ona e mauaina lenei mea i le amataga pe a fai e te faia se tulafono e pasi ai muamua maso o le susu e ala i se sieve masani.

E i ai ni pulumu, pulou, o le tina o laupapa e tatau ona ilia le faailo, o le mafuaʻaga o mea e aofia ai o faailoga o mastitis i le 'oti, amata togafitiga. O le vave ona maua se faafitauli, o le faigofie ma le leai o ni taunuuga mastitis e mafai ona faʻamalolo.

O le tele o manu e pagatia i se faʻalavelave faʻapitoa, latent, lea e faʻamoemoe i faailoga nei:

  • le faʻamaualugaina o se tasi o lobes udder; pe a paʻi le massage, e le faʻalavelave le manu;
  • ufiufi e pipiʻi le ulu mai le alofilima i le amataga o le milipolo;
  • fusi, fusi, lumanaʻi i le taimi o le suamalie o le suamalie o le alavai, ma le susu e sau ma le faigata;
  • mea le lelei i luga o le gau pe a fufulu le susu;
  • otaota i le pito i lalo o ipu;
  • susu susu i luga o le aso muamua, i le mataupu i le tumama;
  • susu o le oona.

Soʻo se tasi o nei faailoga e manaʻomia ai togafitiga mo mastitis i 'oti, pei o togafitiga mo mastitis i se povi. Ole susu e leai sona tino e le tuʻuina atu le soifua maloloina i se tamaititi ma tagata.

E tatau ona faʻaumatia le kulimi, e pipisi, ae ui i lea, e tatau ona faʻamalosi i taimi uma e mafai ai, i le taimi e tasi ma togafitiga.

Aute mastitis o le a le mafai ai ona e masalosalo i le faʻafitauli:

  • maʻaʻauʻau, lea e faʻavaivaia laʻitiiti agai i le iuga o le faʻasalaga;
  • susu le susu, e mumu;
  • i luga o le sipuni o loʻo i ai laʻau, mūmū, siaki, anemia.

A leai, tusa lava pe i ai se maʻi gasegase, o le 'oti e amio masani. Ae afai e le togafitiina le 'oti mastitis i le fale, o le a alu tele le ele, faateleina, ma o le lymph nodes e avea ma afi. Gangrene e atiina ae i totonu o le u, o le a tupu le aloese, ma o le oti o le manu e mafai.

Puipuiga o mastitis i 'oti

Afai o se meaola i le taimi ua tuanai, ua i ai le mastitis, o loʻo i ai se tulaga maualuga o le a amata ona toe faʻafouina le siama o le siama i totonu o le tino. O le mea lea, o le puipuia o togafitiga o fualaau faasaina e faia i le taimi muamua, e tusa lava pe lei totoina.

Afai o le 'oti e le toe faʻataunuʻu i taimi uma, o lona uiga ua faʻaleagaina lona faʻalaumalieina. Mo le toe faʻaleleia, e tatau ona tuʻuina atu le roughage, vitamini B1, B6, B12, e pei ona faatonuina e le fomai manu.

I le taimi o le amataga o le lactation, o le taimi aupito sili ona lelei o le toe amata poʻo maʻi. Ina ia aua le togafitia mastitis i 'oti pe a uma ona fafaga, e tatau ona faia ni tulaga e puipuia ai le maʻi:

  1. O le nofoaga o le tamaʻi povi fou e tatau ona leai se totogi.
  2. Suia le aso i le fale i le aso, aua le faʻafefe, tuʻu i totonu o se mea malulu.
  3. Fafati le suāsusu ina ia leai ni laʻau i totonu o le u.
  4. Tuʻu na o le mafanafana ma le sua.
  5. A maeʻa le suamalie, faʻamalo le paʻu ina ia le aʻafia ai i latou i le siama, ia lubricate i latou i le pelo o le suauʻu ina ia le toe faʻamalulu le paʻu.

I le masalosaloga muamua o se maʻi mastitis i 'oti ina ua uma le taotoga, amata togafitiga ma togafiti a tagata ma valaau atu i se fomaʻi e faatonu faʻamaʻi. O le vave lava ona maua o se maʻi, o le saoasaoa lea o le tino o le 'oti e taulima ai. E mafai e le vasega atoa ona ave le 5 aso ma taofia tumau le manu o siama.

E le gata palapala eletise ma ata e mafai ona taʻitaʻia i le mastitis. O le 'oti e tatau ona i ai i ni tulaga toʻafilemu ao le i taina. E le tatau ona taoto le manu ile eleele malulu, savali i le kiona po o le timu, matagi, pe i totonu o se falesa i se vevela i lalo ifo o le 10 C.

A e fufulu, e le mafai ona e togiina ou nifo, aua nei faia le tausiga atoa ma le massage o le u. E talafeagai le puipuia o le uila mai faʻamaʻaloga, magia ma tipi. O le umi o le taimi faigaluega e le mafai ona faamanuiaina, e mafai foi ona oʻo atu ai le mumu o le u.

Meaʻai le lelei, le lava po o le leai o roughage ma aʻa aʻa e mafai ona tau atu i le tali tutusa. E taua le aua nei fafaguina ia 'oti i le gaosiga o fatu ma le fafagaina o meaʻai.

E faʻafefea ona togafitia mastitis i 'oti

Afai e le faatoilaloina le faamai i le gaioiga laititi, o le a faasolosolo taimi uma ma o le a toe foi mai ma laiga fou taitasi. I lenei tulaga, o le susu o le a avea ma mea laiti, o le a le toe i ai ni mea aoga ma o le a vaivai le tagata. O nei mea uma e tatau ona faʻamalolo ai e le tagata le manu i le taimi na tupu ai le mastitis muamua.

Ua lapatai mai tagata popoto e faapea o togafitiga faa-fomaʻi, o mea manogi, o le mafanafana e faatoa faigofie ai le tulaga o le manu, ae le mafai ona latou foia le siama. Togafitiga o mastitis i 'oti pe a uma ona taoto faʻatasi ma togafitiga faʻasalalau e le aoga.

Ua faatonuina e le fomai ni vailaau malolosi mo na o gaioiga o le intramuscular. Afai o se tagata talimalo alofa e suia injections ma fualaau, a maeʻa sina taimi puupuu o le ai ai faʻamaʻi o le gastrointestinal tract - o le a fasiina e le maʻalaʻau le microflora, lea e fesoasoani e faʻatau meaai. O le a leai se aoga mai le laulau, o le a latou paʻu ma o le a le maua le mea e tatau ai.

O le togafitiga e faʻataʻitaʻiina e le fomai, faʻalagolago i le soifua manuia o le manu. O se mea talafeagai le faatonuina o togafitiga e tusa ai ma taunuuga o le siakiina o siama siama ina ia aua nei faia nisi vasega.

Ae o le aʻafiaga o vailaau faʻasaʻi i meaola e tutusa ma tagata. Ua gaui le microflora o le intestinal, o le manava ua mou atu. O le meaola ua galo. O le mea lea, i le taimi lava e tasi i le iniseti, e faatonuina e le fomai le togafitiga o le tausiga, ma o ana fautuaga e tatau ona mulimuli ai.

Afai o le 'oti na leiloloa le kesi ona o togafitiga mastitis, e tatau ona faʻaleleia le rumen ma le fesoasoani a le ASD-2 solution, soliina i le fua faatonuina. I le taimi lava lea e tasi, e tatau ai i le faʻamaʻi le 'ie ma taofi togafitiga faʻamaʻi.

Vailaau faʻapitoa na faʻaaogaina i togafitiga o mastitis

E aoga tele le togafitia o le faʻamaʻalo i luga o le paʻu o le uila pe a uma le taʻavale ma se masini malulu. E tupu o ia faʻamaufaʻailoga i totonu o le uʻamea e itiiti le popole i le manu, ona mafai lea ona faʻagasolo malie. O isi o se fao ma taunuuga uma e mulimuli mai. O le mea lea, mastitis i 'oti ma le fao i le fale e mafai ona faʻamālōlōina i le fesoasoani a le ichthyol o le suāuʻu manogi. I le toesea o ia, o fualaʻau calendula ma le kulimi o le suauu o le a taulimaina le fao. Afai e te faʻaaogaina le hinu o le ichyol, o le a manaʻomia le kulimi Vishnevsky e faʻamalolo ai le manua pe a uma ona faʻatuina le tulei. Calendula ma Vaseline o le a feagai ma faafitauli e lua.

O fugalaau fugalaau o calendula poʻo le faʻataʻitaʻiina o le ava malosi e fefiloi ma le pelo o le suauu i le fua faatatau o le 1: 5, faʻamaʻa i totonu o se fagu vela poʻo se ipu vai. O sea ituaiga e mafai ona saunia mo le faʻaaogaina i le lumanai, teu i se mea malulu i totonu o se fagu tapuni.