Fugalaau

O le a le tausiga e manaʻomia ile fale?

Ata i le ata, hibiscus, tausiga o fale e manaʻomia sina mea itiiti, ma o le mea lelei e mautinoa. O le tele o fugalaau, laʻau lalelei - e le o mea lelei uma o se fagafao. O le tele o ituaiga eseese o le hibiscus, na o le malo Saina sa nofo i le fale o le tagata. Ae maise lava matou te fiafia i totonu o hibiscus i totonu o se fale mafolafola lautele, faʻapipiʻiina i le potu pito i luga ina ia faʻatautaia i luga o le potu mai le taeao i le afiafi.

Faʻaaogaina o meatotino o totonu o hibiscus totonu

Mai le vaaiga o le Feng Shui, o le totonugalemu o hibiscus, o loo faaalia i le ata, e tosina mai ai lelei i totonu o le fale, ave le malosi eletise, puipui tagata. O Hibiscus e mafai ona gauai mea leaga mai le ea, ma faʻamamaina ai. Ae mai fugalaau o lenei laau, e mafai ona e saunia ni meaʻai e fesoasoani i maʻi i totonu.

O faʻamatalaga o laulaau ma fugalaau e fesoasoani e faʻamamaina ai le paʻu, pulupulu mai laulaʻau e faʻaaogaina i soʻo ma sela. O lea, i totonu o se laau matagofie, ua natia se pusa fesoasoani muamua.

O le tii Hibiscus, o le mea e sili ona fiafia i ai le tele, e maua mai i fugalaau o le hibiscus. E i ai aoga aoga i luga o gasegase maualuga ma fesoasoani i le manava e taulima ai taumafa mamafa.

Faʻafouina ona o le faʻavaveina o le susu mai le pito i luga, o le mafaufau i se vavao matagofie e tupu ai le ea maloloina ma faʻasaʻo ai le loto mafatia. O lenei mea o loʻo molimauina e le hibiscus i le ata.

Faʻafiafiaga o le fale o le rose Rhine

O le a tele tausaga, o le a tele ni suiga aʻo leʻi fuga le fugalaau i le tulaga tutotonu i le tuufaatasiga. I totonu o le ipu i fafo, o se laau laulaʻau ma lanu uliuli e tosoina ai mata fiafia o malo. Faʻasoa lelei, o le fugalaau totonu o le hibiscus e ola mo se taimi umi. E manaʻomia e ia sina gauai ma le faʻaeteete:

  • o se tuufaatasiga patino o le eleele ma se ipu e tusa ma le maualuga;
  • se nofoaga malamalama lelei e aunoa ma le susulu o le la;
  • fafaga ma le pito i luga;
  • fausiaina o vao;
  • puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

I le faaopoopo atu i ai, e tatau ona tausisia e le fale le tau vevela ma le tau malulu ma e le fiafia tele i le ata. O le faʻamaoniga o le a mamae le laau o le a samasama ai laulaau, faʻapala ifo ia i latou ma faʻamalo le tatalaina.

Faʻafefea ona tausia le hibiscus i le fale, o le a tatou iloiloina i vaega mai le taimi na maua ai.

E pei o le tele o laau i totonu, e le manaomia e Hibiscus se ipu "mo le tuputupu ae." Pe a filifilia ni ipu mo le totoina, e tatau ona e mautinoa o loʻo i ai ni alavai faʻavaivai ma fausia ai se faʻaleleia lelei alavai e faʻaaoga ai mea faʻale-aganuʻu poʻo mea faʻapitoa a le Ceramis granulate. O le faʻaaogaina o se mea faʻapitoa o le a faʻapalapalaina ai le eleele faatasi ai ma fugalaʻau micronutrient talafeagai mo fugalaau i totonu o le hibiscus. O le tuufaatasiga o le fanua mo le totoina e faigofie:

  • omea eletise - 2 vaega;
  • laulaʻau ma le eleele humus - 1 vaega vaega taitasi;
  • oneone, malala, vermiculite - e fai ma faʻaopoʻopo laʻititi.

Faʻaliliu pe faʻafefeteina le laau ile laʻitiiti i tausaga taʻitasi i totonu o se fagu telē, ae naʻo le tautotogo. O se vao matua ua toe totoina i le tele o taimi, ona suia lea o le pito i luga o le eleele. Mo suʻega, o aʻa tuai o se lanu uliuli e mafai ona tipi i se meafaigaluega mamā. Malamalama talavou talavou e galulue mo meaʻai laau.

O le malamalama e tele sona sao i le teuteuga o le vao. O Hibiscus e le totogo i le paolo; i le taumafanafana ma le taumalulu e tatau ona tu i le malamalama. Afai e vevela le la, e manaʻomia le ufiufi o fale i totonu. I le taumafanafana, o le vevela e 18-25 tikeri mo se fugalaau fugalaau. Ae o le vevela, o le tele o le faʻafeinu ma le susunuina o le fugalaau. I le taumalulu, o le tumau i se tulaga malulu, ae le o lalo ifo o le 12 tikeri, o le a faʻaosofia ai le vevesi o le vevela o fugalaau.

Suavai le laau i vai malulu, vai vai e aunoa ma ni uiga o le chlorine. O le vai inu e le talafeagai lea e masani lava o se faʻaosoosoga o faʻamaʻi. O le mea lea, e le mafai ona faʻamagoina le laau - o le a pa'ū lau lau ma fugalaau. Mai le vevela, o aʻa e pala ma taunuuga mulimuli. Mai le malulu, malulu ma le vevela, o laulaau e lanu samasama, e pei ona faaalia i le ata, o le hibiscus i le fale e le talafeagai le tausiga.

Mo le atinaʻeina lelei, e manaʻomia e le laau le fai masani o laei i le taimi o le fugalaau. I le tautotogo, e manaʻomia le nitrogen mo le laau ina ia atiaʻe se lanu meamata, ae le tele. Mo le totoina vave, e manaʻomia e le hibiscus ni phosphorus. Ma mo le atinaʻe lelei o le togavao e manaʻomia ai le potassium. E sili atu le lelei o le faʻatau o se mea na faia i se mea tuʻufaʻatasiga o faʻamaʻi faʻasamaʻi mo vaovao totogo.

Mo fuga lelei, e manaʻomia e le hibiscus totonu le teuteuina o pine pe a alu i le fale. Fugalaau e na o luga o lālā laiti e faia. A uma ona teuteuina, e totoina e le lala laau ni mama fou, ma o fugalaau e fai.

Metotia faʻalauteleina o le rose rose

E mafai ona e faʻapipiʻi le fugalaau i fatu, toso. Le auala sili ona faigofie e maua ai se au. Pe a lūlūina laau, o le pito i luga e faʻaaogaina mo le faʻaleleia. Germinate tipi i totonu o le vai poʻo le oneone susu i le vevela. O aʻa e foliga mai e tupu tele ma totōina i se nofoaga tumau, i se tioata, e oʻo atu i le 10 inisi. Ma le tausiga lelei, o le a fuga mai se lautusi fou i le tausaga lava e tasi.

Mai le fatu, e fautuaina le totoina o laau toto i le tautotogo. O faʻamalositino e faia i lalo ifo o le vevela i le 25-27 tikeri. E totogo fualaau pe a uma ona foliga mai ni laulaau moni se lua. O le a totogo laau talavou i le tolu tausaga pe mulimuli ane.

Fale Toma

E faapefea ona tausia le hibiscus pe a maʻi? E taua le iloilo pe aisea e fotu ese ai fugalaau laulaʻau poʻo fugalaau. O le mea muamua lava e fai o le fatuina lea o tuutuuga tonu o le taofia. Afai e le maua le taimi e faʻamaʻi ai le maʻi, pe a uma le lua vaiaso o le a maitauina iuga.

I le avea ai o se faʻasolosolo e faasaga i le faʻamautuina o vao faʻatasi ma iniseti, e mafai ona e faʻaaogaina se vai mo laʻau, O le a fufuluina e le vai le pefu, aphids, ma o le a le faatagaina se kolone e faʻapipiʻiina e se miti vaʻaia. O vailaʻau faʻamalositino e faʻaogaina pe a maeʻa isi auala faʻapipiʻi.

Sei o tatou iloiloina auiliiliga autu ma auala e faʻaumatia ai i latou:

Le faafitauliMafuaʻagaTali
Ua osofaia osofaigaLaʻau vaivai.Faʻaoga meafaigaluega puipui, faʻafeiloaʻi ile eleele fou.
Paga faʻamaʻi pipisiUu, goto, pogisa.Faʻaleleia tulaga o le taofiga, faʻatautaia le suʻeina o aʻa ma se gaioiga, togafiti faʻatasi ma fomaʻi.
Lea lanu samasama, vevela e lanumeamataO le tafu ma le malulu, malosi, ma le chlorinated vai e malulu ma susū.Suia tulaga o le taofia, suia le eleele, faʻapipiʻi le sulfate uʻamea i le vai faʻavaivai. Tuu le hibiscus i le vevela. Puipui mai faʻataʻitaʻiga.
Leai ni fugalaau ma ni pulupuluO le tele o le vevela, i le taumalulu e leʻi malolo le fale i le malulu.Faʻaleleia le malamalama, faia ni tuutuuga mo le fatuina o fatugaʻo, faʻaitiitia le fua o le eletise i totonu o fugalaau.
Buds ma tumutumu e pauFaʻataʻitia suiga i le vevela ma tulaga o le taofia.Faʻaaogā le vevela, fafaga faʻamalama, siaki mo meaola faʻamaʻi iniseti. E le mafai ona liliu le pusa ma suia lona nofoaga i le taimi o le fuga.

O mafuaʻaga faigofie ia mo le faʻailogaina o totonu o le fale.