Fugalaau

Hydrangea: ituaiga autu, totoina ma le tausiga

O Hydrangeas e ofoofogia ma matagofie tele laau. I le totoina o togalaau, o le hydrangeas e taua tele mo ituaiga o fualaau oona, o le tele o fugalaau, laʻau lapopoa, paʻu fiafia, faapea foi ma le le lelei ma le tele o fugalaau. O se faaaliga e le mafaamatalaina o le hydrangeas o loo tuuina mai i le tautoulu, pe a oo i luga o se laau se tasi e mafai ona e vaai faatasi i le taimi lava e tasi, fatu ulu ma lau o lanu eseese. I totonu o lenei tusiga, tatou te mafaufau ai i ituaiga autu o eletise ma foliga o le totoina ma ola i totonu o le togalaau.

Hydrangea laau-pei "Anabel" (Hydrangea arborescens 'Annabelle').

Vaaiga Vaaiga

O le igoa "hydrangea" na tuuina atu i le laau mo le faamamaluina o le Peresetene Hortense - tuafafine o le Prince o le Emepaea Roma, Karl Heinrich Nassau-Siegen. O le igoa o igoa o le vao - "hydrangea" - ua na o ni tagata tomai faapitoa e iloa. I le taimi nei, i le faa-Eleni, o lona uiga o le "vaa i le vai" ma talanoa e uiga i se uiga taua tele o le laau - e fiafia tele i le susu.

O le tele o ituaiga o meaola o loʻo ola i le 1-3 mita le maualuga, ae o nisi o meaola e laiti laau, o isi o lianas e feʻaʻei luga o le tele o isi laau i le maualuga o le 30 mita. e aofia ai i latou.

E tupu mai Hydrangeas mai le tautotogo seia oʻo i le tautotogo. Fugalaau e aoina i le pito i lalo o le meaʻai i mea matagofie faʻapipiʻi - scutellum poʻo panicle. I le tele o ituaiga, o ulu o fugalaau e lua ituaiga o fugalaau: tamai fugalaau (fugalaau) fugalaau i le ogatotonu ma laʻau paʻu tetele (mūmū) i tafatafa. I nisi o meaola, o fugalaau uma e lalelei ma e tutusa lava.

O le tele lava o fugalaau fugalaau e papaʻe, ae i nisi, e pei o lapopoʻa lapopoʻa (Hydrangea macrophylla), e mafai ona lanu moana, mumu, lanu piniki ma le lanu violē. I ituaiga ituaiga, o le lanu e masani lava ona faalagolago i le maualuga o le pH (pH value) i le palapala: i eleele oona, o lafumanu e liu lanumoana, i eleele le paleni o paleni beige, ma i eleele laugatasi latou te liliu i le piniki po o le lilac. O Hydrangeas o se tasi o laau laiti e mafai ona faaputuputu alumini ia i latou lava, lea e faamatuu ese mai eleele eleele ma i nisi o ituaiga o meaola e maua ai ni lanu lanumoana.

O le pito i luga o se togalaau o loʻo i ai mea faʻapitoa.

O ituaiga autu o mea tau eletise

Hydrangea (Hydrangea) o se genus o laau totō o le aiga o Hortensian, e aofia ai le tusa ma le 70-80 ituaiga, matou te lisiina na o autu autu iinei.

Laʻau Hydrangea (Hydrangea arborescens)

O se meaola e tupu tele lava i sasae o Amerika. Inflorescences e papaʻe. Fuga i Iulai-Aukuso. I le maeʻa o le autumn, e fautuaina e vavae ese mea vaivai. O le teuteuina o paʻu oisa, mafiafia ma faʻavaivaia e tatau ona faia i luma aʻo leʻi amataina le tafe, pe a maeʻa ona fuga lau. O se tasi o ituaiga taʻutaʻua o le Hydrangea arborescens 'Annabelle' ma le hydrangea, ma laʻau uliuli ma le tele o mea mataʻutia.

Faitau a tatou auiliiliga auiliili: Tulafono mo le tuputupu aʻe o laau toto.

Laʻau Hydrangea (Hydrangea arborescens).

Hydrangea Bretschneider (Hydrangea bretschneideri)

Tagaʻi mai Saina. Laʻau tetele e oo i le lua ma le afa mita le maualuga. O laulaʻau e tele tele, pouliuli lanumeamata. Inflorescences o sikuea lautele. E fuga mai le amataga o Iulai; i le amataga o le fuga, o fugalaau e paʻepaʻe, i le faaiuga o Iulai latou te liu piniki, ma ia Aokuso latou te maua ai se lanu manogi lanu. I le Europa o Rusia, e le manaʻomia e le fale se fale mo le taumalulu.

Hydrangea Bretschneider (Hydrangea bretschneideri).

Aʻau tetele-vaeluaina Hydrangea (Hydrangea macrophylla)

Vaʻavaʻai i saute Iapani. O laulaau e lanu meamata, lapopoa. O fuga o le lilac e toto i Aukuso. O le faigata o le taumalulu e maualalo; i tulaga o le vaega Europa o Rusia, ae na o ni ituaiga malulu malulu e le malolo, mo se faataitaiga, Hydrangea macrophylla 'Blue Wave' ma 'Summer Endless'. O lenei ituaiga o meaola ua tupu e pei o se fale toto.

Faitau a tatou auiliiliga auiliili: O ituaiga sili ona lelei o lapopoʻa lapopoʻa-taloina mo le vaega pito i totonu.

Ole vaʻaia tele o Hydrangea (Hydrangea macrophylla).

Panicle Hydrangea (Hydrangea paniculata)

O le natura masani o ituaiga o le Sasaʻe Sasaʻe, Korea, Iapani, Sakhalin. Laʻau faʻatasi ma le maualuga pe a ma le tasi ma le afa mita. Green buds e aliali i le ogatotonu o Iulai, i le faaiuga o le masina latou te paʻepaʻe; fugalaau - mai Aokuso i le taimi atoa o le tautoulu; inflorescences - ma se lamolemole lamolemole mai le paepae i le fugalaau ma le ulaula ma le lanu violē. O le atuatuvale o hydrangea o loʻo i ai se faigata tele o le taumalulu. I le autumn, o le teuteuina o mea vaivai ua le toe fautuaina, i le tautotogo - mama ma teuteuina. O ituaiga taua o Hydrangea paniculata 'Kyushu', 'Pinky Winky', 'Grandiflora'.

Faitau a tatou auiliiliga auiliili: Faʻasalaga Hydrangea - Toe foʻi mai le tala.

Panicled Hydrangea (Hydrangea paniculata).

Hydrangea totoina

A e leʻi totoina le laau i le amataga o Aperila, e tatau ona eli se lua i le 50 cm ma le loloto o le 60-70 cm. Ona e tuʻuina lea o se meaʻai i totonu o le lua ma faʻatumu i se paluga muamua o le humus, cherenizem, peat ma oneone i le ratio 2: 2: 1: 1. E tatau foi ona faaopoopo le 20 g o urea ma le 30 g o le potassium sulfate ma superphosphate.

Toe faia se mea e sili ona faigata i luga pe a mavae le 2 tausaga. O laʻei pito i luga faʻatasi ai ma faʻamaʻi faʻamaʻi pe manua e mafai ona faʻatinoina i le amataga o le tuputupu ae, i le taimi o le fatuina o pulupulu ma le 1-2 taimi i le taumafanafana faatasi ai ma togi laʻititi.

E manaʻomia lou totoina o laau i se mamao e tusa ma le 150 cm mai le tasi. Aua neʻi tuʻuina le laau i autafa o laau, ao latou gaosia lelei le susu mai le eleele. E le manaʻomia ni fale puipui mo le taumalulu. Faafetai i le malosi o le aʻa, i le tulaga o le malulu, ua toe fuatai le laau i lona tulaga muamua. Fuga e amata ile 4-5 tausaga.

Panicle hydrangea o laau toto ua totoina i se nofoaga tumau i le 4-5 tausaga. Ina ia faia lenei mea, ia saunia se lua i le loloto o le 35-40 cm, o le lautele o le 50 x 70 cm. Ma mo se fale saoloto, ia eli se mita mita. O le mamao i le va o laau matutua e tatau ona oʻo atu i le 2.5 mita, ae ina ia maua muamua se "bouquet", o le pupuʻu e faailogaina pe a uma le 0.7-1 m, ma a mavae ni nai tausaga, e toesea le vaega.

I le itu i mātū, e sili ona totoina le hydrangea i le tautotogo, i le tele o saute - i le tautotogo ma le autumn. O aʻa e faapuupuu, ma afai e tupu i le tautotogo, ona tuʻuina atu lea o togi taʻitasi, ma tuu ai le 3-4 paipa o taʻitasi i luga o taʻitasi. O laʻau e mulimulitaʻi i le peat, o se faapalaga o le 5-8 cm. I le tautoulu, e fafagaina i latou i meaʻai faʻamalolo, ma i le amataga o le tautotogo - faʻatasi ai ma se vailaʻau oona i le fua o le 18-20 g i le pakete, 2-3 pakete i le faʻalaʻau.

O le vaeluaga o le hydrangea e foliga mai o se mea faʻapitoa, ae mafai ona totō i le paolo malulu malamalama, ae peitai, o le itiiti ifo o le malamalama, o le tupu aʻe mulimuli ma le itiiti ifo o mea e tutupu. O le palapala e sili atu pe laʻititi le malosi (pH 5.5); se tasi o mea na fai: laʻau, turf, peʻa ma le oneone i se fua faatatau o le 1: 1: 1: 1. I luga o eleele palapala, hydrangea e afaina mai chlorosis (laʻau e amata ona liu samasama). Ina ia aloese mai le chlorosis, e tasi i le 10 aso uma, e faʻamamaina i se vaifofo o masima o loʻo i ai le uʻamea.

E faʻatatau i le malosi o le palapala, e mafai ona suia le lanu o fugalaau o le hydrangea macrophylla. Faatasi ai ma sina tali aliali mai o le ala latou te piniki, ma o le a latou suia le lanu i le lanumoana poʻo le lanumoana. Mo le mauaina o le lanumoana lanumoana ma le lanumoana, e tatau ona faaopoopo ni suauu ma alumini i le palapala ile lua vaiaso: 3-5 masini alumini poo le potassium ammonium alum i le 1 lita o vai. Mo se tasi laau, e lua lita o sea ituaiga vaifofo e manaʻomia.

Ina ia faʻavaveina le fuālaʻau, e faʻapipiʻi faʻaluaina le laau i se vaifofo o gibberellins ma le va o le 4-7 aso i le maualuga o le 50 mg / l. Ona fuga ai lea o hydrangea i le 2-4 vaiaso muamua atu. O lenei metotia e faʻaleleia ai le teuteuina o laau. Fugalaau e tele, ma e tele atu. Laveina o laau totō e faʻatino pe a oʻo atu i le 2 i le 2 cm le loloto.

Totoina o le palatic hydrangea.

Faʻapitoa o le tuputupu aʻe o hydrangeas

E vave ona tupu vave Hydrangea, e vevela, e manaʻomia ile eleele ma le susu, e le faʻafefe le lime. O loʻo tuʻuina atu i sina malulu, o le malulu (e oʻo i le -18 ° C).

Faigofie ona faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao ma le lanu meamata. I Rusia, e tupu tele le hydrangea i luga o le avanoa i le itu i saute. Pe a totoina i totonu o se fale kiona pe i totonu o se potu i le faaiuga o le vaitau tuputupu ae, pe a amata e le hydrangea ona lafoaia ona laulaau, e tatau ona faapuupuuina pupu. I le taumalulu, i le taimi o le vavao, e teu ai laau i se potu malulu ae leai se malolo (+5 ° C), ma i le faaiuga o le taumalulu, pe a vevela le tumutumu, ua siitia atu i se vevela ma susulu le potu, ae aunoa ma le susulu o le la. E le gata i lea, o lenei ituaiga o meaola e mafai ona faʻaleleia e pei o se atigi fagu, lea e maua i fafo i le taumafanafana.

Talu ai nei, faatasi ai ma le atinaʻeina o tekinolosi tau faatoʻaga ma le vevela o le tau, ua amata ona totoina le hydrangea lapoa i nofoaga tatala i le totonugalemu o Rusia. I le togalaau togafiti o hydrangea o loʻo faʻapipiʻiina i le tausaga talu ai. O le mea lea, o le faafitauli autu o le faʻasaoina atoa lea, ina ia aua nei galo le fugalaau ma aua le faʻafefe. O auala faʻapena e tutusa lelei ma rosa.

Faatasi ai ma ituaiga eseese o le togalaau o le hydrangea o loo i ai le tele o ituaiga taumalulu ma mea e mafai ona totoina i le totonugalemu o Rusia ae na o le faalauiloaina o laau mo le taumalulu i totonu o le potu. E oʻo lava i vaitau o le taumalulu-variva o togalaau hydrangea, ona o le microclimate, e mafai ona tupu ma fuga mamao mai i vaega uma.

E sili atu le lelei o laʻau e faʻafefete i luga o le hydrangea vao pe a lava le susu i le tautoulu. O fugalaau ma laulaau o lapisi lapopoʻa e fano e oʻo lava i vaʻa malulu o le po, o lea e fautuaina ai e ufiufi i le afa lona lua o Oketopa. E mafai ona e ufiufi vao mai fulufulu pupuu i le ufiufi o mea ma se ata kosi, i taimi uma e lua. I le taumalulu, o laau toto e ola aʻe i le pito i lalo ma le peat, lala paʻu i le eleele ma momoe i laʻau matutu, faʻamaʻi lala.

Faitau a tatou auiliiliga auiliili: Tulafono mo le tuputupu ae o le tele o mea e faʻaleleia.

Totoina o hydrangea.

Vaʻaia Hydrangea

Mo le tele o fua, e manaʻomia ai eleele lafulemu. Hydrangea e fiafia i le eleele o loʻo faʻaleleia le eleele, toto i luga o eleele mumu, ae le fiafia i oneone oneone. I le auala, o le lanu o fugalaau e sili atu ona susulu i le atuatuvale o le suavai, ola i luga o eleele eleʻele, ma i luga o le le paleni e le gata ina paʻu, ae o le laau atoa e fusi.

O le mea lea, afai o le eleele i luga o le 'upega tafaʻilagi e le lava le acidic, pe a totoina, e tatau ona faʻaopopo le paʻu o le paʻu, eleele faʻasalaga (paluga, ma le sili atu i luga o le pine pine vao), o le vao. Ash, lime, penisina ma isi faʻamaʻi faʻamalolo mo soʻo se mea faʻapitoa e faʻasalaina.

O le aʻa o loʻo aʻafia. O aʻa e masani lava ona salalau i le lautele, ma o se taunuuga, o lo latou tuaoi e sili atu lava i le tuaoi o le palealii. Mo le olaga masani, latou te manaʻomia le susu o le palapala. O se fofo lelei atonu o le totoina o laau laʻau, mo se faʻataʻitaʻiga, laʻau-pei o le saxifrage, o le tele o stonecrops i tafatafa o vaʻaiga.

Hydrangea faʻalautele

O le Hydrangea e faʻapupulaina e ala ile gaogao mai laulaʻau basal. O seleni mai le itu o le itu laau e maua ai le vaivai o laau, o le mea lea e alofia ai.

O seleselega o Hydrangea tele na tupu i totonu o le fale e faia ia Fepuari-Mati (e oʻo lava i le aso 15 Aperila). O Hydrangeas, e afua mai ia Fepuari-Mati, e mafai ona tupu i le 4-5 gaʻo, mulimuli ane aʻaina e tatau ona avea ma se tasi mea.

O seleseleina o Hydrangea tele na totoina i totonu o le togalaau e faia mai ia Iuni ia Iulai e aofia ai, seia oʻo ina faʻapipiʻiina paʻu.

E faʻamoemoe i le maua o mea faʻapipiʻi, e tipiina ni tipi i 2-4 nūmū ma se naifi mata ma mama. O faʻasoga ma laʻau laiti e sili atu ona manuia. E tatau ona vavae ni afaina aʻo lei totoina. E le mafai ona e faʻapipiʻiina le afaina. I le mataupu mulimuli, e tatau ona faatofuina le vaeluaina o ni nai minute i le vai. Tuʻu faʻapuupuu e le tasi vae tolu po o le afa. O aʻa e afua i pusa sailiili, i luga o fagu, i greenhouses. E maua iʻuga lelei pe a oʻo i aʻafiaga o loʻo i totonu o le fanua coniferous; E leai se mea e ufiufi ai, ae e masani lava ona paluina i le vai.

Faanatinati Hydrangea.

O seleni mo aʻafia ua totoina i le loloto o le 2 cm, ae o le tipiina o laʻau pito i lalo e le o faʻafefiloi i le palapala. O le mamao pe a totoina le 4-5 cm. A uma ona totōina, e tatau ona faʻafeinu, ma manatua i le mafaufau o le vavaeina o hydrangea e faigata ona toe faʻafoʻi le tauvaga ma sili atu le leaga.

O le tele o mea e selesele ai, o le mafuaʻaga lea o aʻafiaga leaga. E tatau ona ufiufi Hydrangeas i le susulu o le la. O nisi o fai togalaau e maua aʻa i hydrangea i lalo o le tioata, ae o lenei auala masani e mafua ai le fesuiaʻi o le vavae.

O le mafanafana o le vevela e tumau i le tusa o le 14-17 ° C. O le maualalo o le vevela e faʻalautele ai le vaitau o aʻafiaga, ma, o le mea lea, e maua ai le tele avanoa mo le pala o le vavae. Pe a tipi le hydrangeas, e tatau ona matauina le mama.

O laasaga e amataina (e masani ona faia 15-20 aso) e totoina i pusa poʻo luga o ato i se mamao o le 8 × 8 cm poʻo le 7-9-centimeter pots. O le totoina o vai i totonu o fagu e le taugata: tele avanoa ma galuega e manaʻomia.

O le eleele mo le vaetofia o le hydrangea e tatau ona gaosia, e aofia ai le palafusi ma le eleele faapalaga. Afai o le eleele faapalapala e leai se eletise, ona faʻaaoga lea o le peʻa.

Mo le paʻepaʻe, piniki ma le mūmū mūmū, o loʻo faʻamanuiaina le eleele eleʻele (pH 5-6), mo le lanumoana ma le lilac - sili atu le palapala 'eleʻele (pH 4-4.5). I le le lava o le eletise, o lau hydrangea e lanu samasama. Ina ia aloese mai lenei mea, o le eleele o loʻo faʻafeinuina i se vaivai vaivai o le sulfuric acid (5 g i le 100 l).

O le totoina o laau i pusa po o luga o fata e faigofie ai ona tausia laau toto, latou te ola ma atiina ae lelei.

E faʻamaʻaina 'aʻaʻaiga i le vai e leai se lime e faʻafefe ai le eleʻele o le palapala. E le mafai ona e faʻaaogaina le manu, e mafai ona mafua ai le samasama o lau. O le mea lava lea e tasi e tupu mai i le tele o le lime i totonu o le eleele, talu ai e le mafai e le hydrangeas ona faʻafefiloi le potassium, magnesium, ma le uʻamea e le lava le eletise palapala.

Fautuaina e saunia le palapala i le tautoulu ua tuanai po o le vave taumalulu ina ia mafai ai ona faʻaaoga lelei le faʻamaʻiina. 2 kilokalama o le fala o le ponaivi, 0.75 kilokalama o le sulfate sulfate, 1.5 g o le sulfate ammonium ua faaopoopo i le 1 m3 le palapala. Tomosclag ma isi fomaʻi faʻatasi ma se tali alkaline e le fautuaina.

Hydrangea pe a uma le teuteuga o le tautotogo.

O fualaau ua totoina e fafagaina i le tautotogo i vaiaso taitasi ma le atoatoa o le gaosi ma le tele o le vevela. O le vevela e tatau ona tusa ma le 14 ° C. I le masina o Me, o pusa sitaili e faʻafeiloaʻi i greenhouses.

Toto muamua ma se vaitau pupuu, lea e vave ona vave totogo, e teuteuina i le afa muamua o Iuni, ma isi ituaiga i Me. O le teuteuina e sili atu nai lo le lua ituaiga o lanu masani ona atiaʻe. O nei laau toto o le ai ai le 3-4 togi. E le seleseleina togalaau tuai, aua e masani ona fuga ma le pulou tasi. Ina ia maua ni fale maualalo i totonu, e tatau ona latou le faʻaosoosoina. Ooti tipi o laau totō ua totoina ina ia maua mai ai laau taʻitasi.

Lua vaiaso ao lei teuteuina pe lua vaiaso pe a uma, e totō laau i totonu o ipu e tatau ona fuga. O mea e faʻaalu i luga o le hydrangeas, pe a totōina i totonu o fagu, ua totoina i lalo ifo nai lo le saofafai e faʻaitiitia ai le maualuga. O Hydrangeas e fausia aʻa e oo lava i luga o laʻau.

E totō laau totō i totonu o ipu o loʻo i ai le lapisi o le 10-12 cm, ma e lua-fa-vavae laau totō o loʻo totoina i totonu o fagu e 12-14 cm le umi. Mo le taimi muamua, o laʻau i greenhouses pe a uma le totōina e paolo mai le susulu o le lā. A maeʻa ona totoina, e le manaʻomia e le laau ona ufiufi: e mafai foʻi ona taʻitaʻia ai le faʻalauteleina o laau.

O laau totō o loʻo faʻavaivai aʻa aʻa i totonu o fagu e tatau ona puipuia mai timuga mamafa, o lea e le vave tuʻuina atu ai i fafo mai le lauʻeleʻele i vaʻavaʻa o fanua tatala. O puʻu vaivai uma o vaovao ua vavae ese, talu ai e tasi lava pulou fugalaau e pei o teuteu.

O Hydrangeas o laau totō e manaia ai le susu, o lea e manaʻomia ai ona faʻafeinu ma suʻeina i se taimi talafeagai. Mo le mauaina o togalaau teuteu, o le hydrangeas e fafagaina i se auala faʻaopoopo ma le mullein solution ma le faʻafefiloi o suauu.

O ituaiga muamua o vailaʻau e faʻamaeʻaina lo latou tuputupu ae ia Aokuso, o lea mai lenei masina latou te le toe fafagaina ma faʻaitiitia ai le faʻafeinu, ma mulimuli ane oʻo lava ina mamago latou te faʻamalosia ai fatugaʻo. Mulimuli ane ua maeʻa ona tupu mai i se masina mulimuli ane, ma mulimuli ane e le o masani ona fafagaina i latou.

I le taimi o le matua o le pupuʻu, e totoina ai laau ina ia le aʻafia ai le vevela. I le amataga o Setema, o le hydrangeas o ituaiga muamua o loʻo tuʻuina atu i ai le fogafale, lea e latalata i taimi o le vaitau. I le taumalulu, o togalaau e sili ona lelei i totonu o greenhouses green, cellars, greenhouses. I le le lava o le malamalama, o le vevela i le potu o le fale koli e tatau ona tusa ma le 2-4 ° C.

Hydrangeas i se fagu auala.

Tausia o le taumalulu i le greenhouses

I le hydrangea na totoina ia Tesema-Ianuari, ua tuʻuina atu i ai le tele o moli eletise talu mai Oketopa. E sili atu vavalalata o moli eletise faaopoopo i le amataga o le fugalaau.

O Hydrangeas o loʻo tuʻuina i lalo o molī ma tumutumu o laʻau ma tuʻuina atu faʻamalamalamaga atili i le taumalulu mo 8-10 itula. O le mea sili ona lelei e matauina i le susulu o le po. E faatelevave le vaitau i le 7-20 aso. E leai se aoga o le aso.

Talu ai ona o le malamalama masani o le fale koli, o le amataga o le taofiofi o le tuputupu ae o loʻo faia ia Novema-Tesema mo le totoina i le amataga o Mati. Mo lenei mea, e masani ona faʻaaoga faʻatoʻaga muamua ma ni vaʻaiga lelei. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, o laau toto ua ola i se tulaga maualalo o le vevela e tusa ma le 10 ° C, lea e faalautele ai le vaitau o le ola.

Ina ia faatelevaveina le fuga o le hydrangea, e faʻaaogaina le taele mafanafana: e teuina ia laau i le vai i le vevela o le 35 ° C mo le 12 itula. A maeʻa le taele, e tuʻuina atu i le greensas greenhouses ma le vevela ile 15-16 ° C. O taunuuga lelei e maua foi e ala i le faaluaina o le totoina o laau i le vevela o le 12-14 ° C ma le heteroacusin (100 mg o le heteroacusin i le 1 lita o le vai).

I le oʻo mai o laʻau, ua amata ona faʻafeinu atili ai vai. I aso o le la, o le vevela i totonu o le greenhouse e mafai ona tulaʻi i le 20 ° C. I le taimi lea, e tatau ona e mataʻituina ma le mataʻituina e lelei lelei laau e maua ai le susu. I totonu o le greenhouse, o hydrangeas e tatau ona saoloto, e le faʻafefe le tasi i le isi.

A oʻo ina amata mai i fafo ia hydrangeas e fafagaina i vaiaso taʻitasi ma le faʻafefete o mullein ma se vaifofo o se faʻafefiloi o minerale ma se tele o le nitrogen. O le fogaeleele i totonu o ipu e tatau ona tatalaina. A fugalaau fugalaau, e faʻapipiʻi ia hydrangeas i pine.

E faʻafefea ona faʻaititia le tele o faʻalavelave faʻaleagaina?

Mo le mauaina o faʻauluuluga o faʻalauiloa ma fugalaau tele ma le tele, e mafai ona faʻaaoga le metotia nei. O togavao tuai, teuteu 25-30 cm mai le eleele, ua totoina i le eleele ina ia ufiufi le ua i le eleele. I le taumalulu, o laau totō ile eleele e ufiufi i lala laau vela, laʻau matutu, ma isi mea. I le tautotogo, ua tipi i lalo eleele tuai. Laʻau faʻaputu e fai i le taimi o le taumafanafana. E tele le suavai toto. I le afa muamua o le taumafanafana, e fautuaina ai faʻamaʻi. I Aokuso, ua totoina hydrangeas i totonu o fagu. Mulimuli ane, e faʻaaogaina masani tausiga.

I totonu o le 5-6 tausaga, e mafai ai ona ola le hydrangeas tubal ma le tele o sefulu faamalu. Faatasi ai ma le faateleina o le fuainumera o tipu, e tatau foi ona ave ni ipu tetele ma le lapoa: faatasi ai ma le tasi le fana - ma le diamita 10 cm, faatasi ai ma le lua poo le tolu kalama - ma le diamita 12-13 cm, faatasi ai ma le tele o pine, ave ipu e i ai le diamita 15-18 cm.

Totoina o le tautotogo i le tausaga ua teʻa

Hydrangea tausi i le fale

Malamalama Hydrangea e sili atu le malamalama i le malamalama. I totonu o le hydrangea i totonu o le taumafanafana e mafai ona ave i totonu o le togalaau, faasolosolo lava ona masani e susulu le la, ma, a faʻaaogaina laau, ona eliina lea o ipu i le eleele ma alu ai seia oʻo i le tautoulu.

Faʻasa. Aotelega mai le tautotogo e oʻo i le pa'ū. E alofagia Hydrangeas pe a fafagaina i latou i le faʻamagoina o le eleele i totonu o ipu, ae le faʻatagaina uma le coma e faʻagogo. E le taliaina le vai malosi.

Totogi E fautuaina le suʻeina o hydrangeas mai lea taimi i lea taimi.

Laʻei pito sili. Fertilizing fertilizing e faʻatinoina i le mineral suavai ma le faʻamalolo faʻasusu pe a uma ona faʻaulu. E fafagaina i le taumafanafana ma i le faaiuga o le taumalulu aʻo lei tupu. A maeʻa ona teuteu, e le fafagaina totō fou.

Teuteu. A maeʻa le afa o le uumi.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o le hydrangea

Spider mite

E afaina ai laulaau i le pito i lalo, ma mafua ai ona lanu lanu samasama ma le maamora i lanu, ona mago ma pau. I le maualuga o le taumafanafana mo le ato (29-31 ° C) ma le susu (35-55%), o le taamilosaga o lona atinaʻe e manaʻomia le 7-9 aso. E ufiufi le pito i lalo o le laulaʻau ma se upega uila lanu moana. Mo le tausaga na te tuʻuina atu ai le 12-15 tupulaga. I le maualalo o le vevela (10-12 ° C) ma le maualuga o le faʻamamafana (80-85%), o lona gaioiga e faʻaititia tele.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: totoina o laau ma thiophos (5-7 g i le 10 l).

Downy mildew

E afaina ai laulaau ma fatuga o mea tau eletise. O ona faailoga muamua o foliga vaaia i luga o lau o le suauu, mulimuli ane samasama, ma faasolo ina pogisa ma faateleina i le lapoa. O se lanu samasama e aliali mai i le pito i lalo o lau; O le atiina ae o le faamai e mafua ai le vevela o le 18-20 ° C ma le maualuga o le maualuga.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: togafitiga o laau afaina i le paʻu kopa (150 g o le fasimoli lanumeamata, 15 g suauu sulfate i le 10 l o le vai). O lenei vai e le afaina i laau toto, ma o lona faʻaaogaina i le amataga o le atinaʻe e fesoasoani tele e faʻaumatia ai le faʻamaʻi.

Chlorosis

O se faailoga o le chlorosis o le susulu o laʻau o le hydrangea, na o veins i luga o latou e tumau ai le pogisa. O laau totō e ola i luga o eleele ma le tele o le lime e sili atu ona faigofie ile chlorosis. O le sili atu o le humus i le palapala e taʻitaʻia ai foi i le chlorosis.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: Faʻasa i le 2-3 taimi o le vaifofo o le potassium i le fua o le 40 g mo le 10 l o le vai ma le tolu aso mulimuli ane ma se vaifofo o le sulfate uʻamea, e 40 g foi mo le 10 l vai.

Aphids

I totonu o se eleele tapunia i le taimi o le faamalosia o laau, e mafai ona aʻafia le hydrangea e se leaf leaf leaf.

Faʻataʻitaʻiga faʻatonutonu: O se auala lelei e faʻaumatia ai o le suluina o laau faʻalua faʻatasi ma se vaifofo o le sulfate anabazine. Mo lenei mea, 15-20 g o le anabazine sulfate ua faʻamaʻapeina i le 10 l o le vai. O lenei mea e avea o se meafaigaluega faʻapitoa i le tau faasaga i le leaf aphids.

Maʻeu le manaia i totonu o le togalaau ia i ai se ituaiga lanu lanu o nei fugalaau matagofie! Ae o le vaega pito sili ona lelei, o le hydrangea e le faigata tele ona tausia ma e oʻo lava i le paʻu e mafai ona faʻafiafiaina oe i le tele o lanu felanulanuaʻi ma foliga.