Laʻau

Faʻamatalaga auiliili ma ituaiga o clover fetolofi

Laʻau fiafia, fusi fetolofi. Afai tatou te talanoa e uiga i tagata o le mafanafana. O nisi tagata latou te ola ae mafaufau o se laau totino, o isi e taumafai e faʻaumatia, manatu o se vao.

Faʻamatalaga ma foliga o fusi fetolofi

Clover - o se laʻau faʻamaina mai le aiga legume. O aʻa o le tupuaga e alu i Eurasia. E mafai ona tupu i luga o soʻo se eleele e le faʻafeiloaʻi le faʻavaveina o le vai.

E ola lelei i nofoaga lafulemu ma lalo o le paolo.

O se laau e iai sona aʻa malosi. O le loloto o le loloto i le eleele e mai i le 50 i le 100 cm. E ui o le aʻa autu e puupuu ma e oo i le 4 cm.

O le vaega eleele e amata mai i le 30 i le 50 cm. E faʻalagolago lava i ituaiga ma ituaiga o palapala. O lalaga e fa tolu, pe a oʻo i le 2 cm le umi. E faʻapotopotoina inflorescences i le ulu. O le lanu o le pulupulu e paepae, piniki, mumu.

Fugalaau ma ituaiga

Clover e tusa ma le 300 ituaiga. O ituaiga sili ona lauiloa na avea ma tuaa o le tele o ituaiga.

I atunuu o le CIS - meaola, e oo atu i le 70 ituaiga ola. O nei mea, e tolu e faʻaleleia.

Lanu mumu po o le vao

Mafaufau i ai mausali ma le masani. Faʻafetai i se aʻa malosi. O le aʻafia i le palapala eleele e oo atu i le 2 mita, e lelei le faʻaogaina o laau i nofoaga laugatasi ma faʻafeiloaʻi lelei le maualalo o le vevela.

Laʻau mumu

Inflorescences e aoina i pulou lapotopoto, mūmū. O le laau e taʻua o se meli, ae e le mafai ona maua e tagata uma, na o le pi ma se faʻasologa umi. O le mea lea, e oʻo atu i le 6 kilokalama ua aoina mai le tasi ha.

Paʻepaʻe pe fetolofi

Tino ma le mautinoa. A faʻaaogaina e pei o se mutia vao, aua le fefe i le solia.

Paʻepaʻe

Ua atoatoa ona toe faʻaleleia, e le mafatia i le malulu. O le aʻa o le aʻa e naʻo le 35 cm i le eleele. Ua faalauteleina le eleele e oo atu i le 40 cm.

Pink po o vailaau

Inflorescences e paʻepaʻe, faʻalelei le liliu atu i se piniki piniki. E i ai se ulu paʻu pe a faatusatusa i ituaiga muamua. O le maualuga o le aʻa e eseese mai le 30 i le 80 cm. E fiafia tele le laau i eleele palapala. O se gaosiga o le meli suamalie.

Pink

Faamanuiaga ma le galueaiina

Clover o se mutia e le mafai ona suia mo faamoemoega taufaatoaga. O le aʻa o loʻo aʻafia ai le eletise i le tino o siama faapitoa. Pe a lūlūina se faʻatoʻaga, e tumu le palapala i mea aoga, faʻateleina le fua o fua o fua o isi mea totō.

I le togalaau ina ua mavae le tele o tausaga o le totoina o pateta, mo se faataitaiga, ua fautuaina ina ia totoina le pine. O le a malolo lelei le lalolagi ma tumu i mea aoga, lea e le mafai ai i le lumanaʻi ona afaina pateta, ma faʻalauteleina le fua.

E tele ituaiga e seleseleina ma maeʻa tapena. Mulimuli ane, e faʻaaogaina le faʻapipiʻi vao e pei o le mulch mo isi laau totō. O lenei mea e mafai ai ona puipuia le susu, ma puipui le fua mai vao. E mafai ona iloa lelei iʻuga pe a totoina se tamato.

Faaaogaina o le clover o se mulch

Ina ia totoina, e tatau ona e tausia muamua - o lenei tautotogo ma le taumalulu.

O le vaitau lelei o le luluina o le amataga o le tautotogo. Afai o le filifiliga na pa'ū i le tautoulu, ona tatau lea i le laau ona maua se taimi e puʻe ai i le 10 cm le maualuga. A leai, o le a le ola le aganuu. O le faʻasolosolo taimi e faʻatonuina ai le tau o le itulagi.

O le kapuga ua totoina i lona mama mama e manaʻomia ai le sauniuniga o le eleele. Ina ia faia lenei mea, eli se fasi fanua i luga o le bayonet o se suo ma aveese le vao.

Faʻatasi ma sui eseese o le fugalaau

Ua tupu e le gata o se nofoaga fafaga mo manu. Tele ituaiga maua se foliga teuteu. E faʻaaogaina e avea o se talaaga o loʻo iai ni mea tuʻufua, togalaau, togalaau faʻasaina, moega o fugalaau e mafai ona tuʻuina:

  1. Mo le lūlūina o mutia vao, ituaiga faʻalaʻau o Rindvel, Liflex, Sylvester ua faʻaputu lelei.
  2. Ua faʻafefiloi clover ma vaovao, faʻataʻitaʻiga, ma le saito. E tasi le vaega o le fugalaau, ma i le aluga o taimi e pisia ai se aganuu eseese. I le puipuia o lenei mea, o fua o le cereal e fafagaina i fualaʻau minerale. O nisi taimi latou te faʻaaogaina se mea faʻaleleia o le tuputupu ae e avea o se trimmer poʻo se fatu vela.
  3. Se lelei lelei faʻatasi ai ma laau poʻo laau toto.
  4. Lupini, popopies e talafeagai mo fugalaau fugalaau. O lona uiga, fugalaau ma lanu susulu.
Clover lawn

E tatau ona totoina i ni tuufaatasiga eseese, ina ia le suia i latou i le tele o taimi. Pe filifili fugalaau ma se aʻa malosi.

Faatoaga talosaga

E ese le tele o ituaiga fatuina o se nofoaga fafaga mo meaola. E tusa ai ma ona uiga, o le totoa e le itiiti ifo i le alfalfa. E faʻaaogaina o se meaai fou mo le sauniuni o le susu, vaovao.

E tasi le hectare o le luluina e maua ai le 2-3 tone o meaai mamago. Vaʻaiga faʻapitoa masani o le vao vavalaʻau:

  • Wichai
  • Amosa
  • Segur
  • Maro
  • Tito
  • Parataiso
  • Umi taimi

Paʻepaʻe, o le lanu piniki e masani ona faʻaaogaina i le tausiga o laʻau. Talu ai ona o le sili ona aoga. O le meli o se mea manogi lelei, malamalama i lanu.

Mai le lūlū vao i le tasi hectare, aoina le 125 kilokalama o oloa taua.

Afai tatou te talanoa e uiga i uiga, ona mafai lea ona tatou fai atu ma le mautinoa o le fale o loʻo i ai le tele o meatotino lelei. O le mea autu o le faʻaaoga tatau lea.