Laʻau

Onions slime grow from seeds Pe a toto i luga o fualaau ma i totonu o le eleele E faʻafefea ona totoina le mutia o le aniani i le atunuu

Onion goto togavao ma le tausiga Le totoina o fatu mo laau toto ma le eleele avanoa

Faamatalaga o le Botanical

Onion-slime (faʻafefe ai le sipuni) o se vao vavalalata. E le o faʻasalalau faatasi ma isi ituaiga o aniani.

Pepa laupepa e laugatasi, laina (e tutusa ma lau iris), o le umi e 20-25 cm, lautele e 8-15 cm, valiina i le lanumeamata, o le paolo e eseese mai le malamalama i le pogisa. O le pulu matala ua faapuupuuina, e oʻo atu i le maualuga o le 2-2.5 cm, ua ufiufi i le paʻu paepae paʻepaʻe.

O le togavao e fa, sikuea, lala i le vaitau tuputupu aʻe. I le tausaga lona lua o le alualu i luma, e 3-4 lala ua fausia ma 8-10 laulaau taʻitasi. O le fuainumera o tipu ma laʻau e faʻapupula i tausaga taʻitasi. I le lona lima o tausaga o le olaga, e tofu le laau ma le 20-25 togi, ma le numera atoa o laulaau e eseese mai le 50 i le 200 fasi vaega.

O fanua e tatau ona toe faafou i le 3-5 tausaga.

Fuga

Fugalaau e tupu i le tausaga lona lua o le olaga o le laau. O le mafiafia o le 'au e 1 cm, umi - 20-60 cm. A o leʻi fugaina, ona tuʻuina ifo lea o le faamalu i lalo, ona tulaʻi ai lea, o loʻo atagia i le igoa o le riki (paʻu).

Faʻaauau ia Iulai-Aukuso. I le lautele, o lenei faagasologa e 25-30 aso. O le suatiaina o fatu e le mafaamatalaina, aoina i totonu o 2-3 inumaga.

I le siosiomaga masani, o le sipisi riki o loʻo maua i atumauga o Asia Tutotonu, Altai, i saute o Sisifo ma Sisifo Siberia. E faia ni ie puipui tele i luga o le steppes, vaomatua, vaʻalele, mauga, pe a faʻapea o loʻo lava le maualuga o le faʻamafanafana ma le malamalama.

O le a le eseesega i le va o le sipuni slime

O lenei letusi ua tupu mo le lelei o le tino, greens tender. E i ai se mea manaia ma le manaia, e ese mai le garlic-onion aroma. O le tipiina o laupepa e faʻaaogaina se aofaiga tele o fagu sikola. E mafai ona 'aina i latou fou, mago, mago.

O le eletise-slime o loʻo i ai le 'oa tele o meaʻai: vitamini C, B vitamini, carotene, molybdenum, uʻamea, potassium, calcium, telefoni.

E fautuaina e 'ai ma le anemia. O vailaau faʻasolosolo Tibet e faʻaaogaina e avea o se mea e faʻamalo ai, o le faʻamaʻi-inflammatory agent.

Mai le 1 mita e mafai ona e aoina mai le 3-4 kilokalama o le seleselega.

O le aniani kiliata e tupu aʻe i nisi taimi o se mea teuteu.

Faʻafefea ma le taimi e totō ai le sisi 'sisi i luga o le eleele

Auala e totoina ai le sipuni sisi i le eleele

Faʻapipiʻi le laau i fatu ma vegetatively.

A o leʻi lūlūina, faʻafefete fatu i totonu o se vaifofo o se tuputupu aʻe e faʻamalosia mo se aso ma faʻagogo i le faʻaleleia, ona vave lulu.

Faʻaauau i le totoina o le totoi le taimi lava e tulai mai ai le avanoa e ulu atu ai i le togalaau.

  • Fai togalaau, matauina se mamao o le 30-35 cm i le va oi latou, fatu e latalata ile loloto o le 1.5-2 cm.
  • O le a aliali mai le oneone i le 20-25 aso, o le a manaʻomia ona faʻanofoina, ma tuʻu ai le 8-10 cm i le va o laau totō.
  • E totō le tamaititi e taua le veleina masani mai vao leaga, faʻaalu le faʻaleleia o le eleele. O le seleselega e mafai ona sosoo le vaitau.

Toto i le taumalulu faʻaalu ia Oketopa ina ia leai se taimi e alu aʻe ai le kuki ao lei amataina le taumalulu.

E faʻapefea ona toto le sipuni mai le fatu i fatu

E faʻapefea ona totoina le aniani i luga o fatu laau

I vaipanoa o loʻo i ai le taumafanafana e pupuu, e fautuaina e toto laau. Amata ona toto i le ogatotonu o Fepuari-vave Mati.

  • Faʻafefiloi i le tutusa o le eleele ma le eleele humf ma humus, faʻaopopo le vermiculite ma le manua.
  • O le eleele e tatau ona faʻamamaina: tao i totonu o le ogaumu poʻo le sasaa i se vaifofo malosi o le paluga oona.
  • E sili ona lelei le faʻaaoga o ipu kaseti mo le totoina o fatu. I potu taitasi, tuʻu 3-4 fatu.
  • A lūlūina i atigipusa masani, faʻaauau pea le 1 cm i le va o fatu taʻitasi.
  • Fafasi i se palapala o le eleele e oo i le 1 cm le mafiafia, fai sina paluga le palapala, sulu i se vaifofo o le tuputupu aʻe e faʻaleleia ai.
  • Ufiufi faʻatoʻaga i le ata tifaga, faʻamafanafana i le vevela o le ea i le 20 ° C. O le a vave ona iloa vave - pe a ma le 5 aso.
  • Aveese le fale, faʻaauau pea ona faʻaleleia le eleele ma le susulu o le susulu, ia fautua e faatulaga le faʻamalamalamaga seia oʻo i le umi o le ao.

Ua faʻamaʻaʻaina fatu laau ola mo le lua vaiaso aʻo lei toto i le eleele.

Auala e totoina ai fatu i le eleele

Siʻosiʻomaga na faʻamalosia ai le ola o laau i le matala o le eleele ma le amataga o le vevela, i le faaiuga o Aperila poʻo le amataga o Me. Pe a totoina i le va o laau taʻitasi, ia faʻaalia le mamao o le 25 cm, i le va o laina - e tusa ma le 50 cm.

Sauniuniga o se fuafuaga mo le totoina o le aniani sludge

  • Saunia le nofoaga i le tautoulu. Mo le eliina, faaopoopo ile 1 mita: 5-6 kg o humus, 30-35 g o le superphosphate, 20-25 g le masima masima, ma i le tautotogo - 15-20 g o le ammonium nitrate.
  • Paʻu ma mea manogi leaga e lelei mo le totoina o le suka-sludge.
  • E sili atu ona susulu malamalama, ola lelei i le ufiufi.
  • Fualaau aina talafeagai lelei: kapisi, tamato.

Auala e tausi ai aniani ma se slime

Auala e totoina ai le sipuni sisi i le ata palapala

Suavai e le aunoa e maua ai se seleselega tele. Aloese mai le faʻavaivaia o vai.

Fafaga faalua i le vaitau: i le tautotogo ma le taumafanafana. Faʻaaoga meaʻai (mullein solution i le fua o le 1 i le 10 po o le fofo moa i le fua o le 1 i le 20) poʻo le faʻaaogaina o faʻamalolo (5-20 g o le ammonium nitrate, 30-40 g o le potassium chloride, 40 g o le superphosphate).

O le aniani kiliata e malulu: e mafai ona faʻafeteina le vevela i le -30 ° C. Nofoaga mo le taumalulu e le manaʻomia.

Bush division

Vaevaega o le togavao e mafai ona faʻatino i le 3-4 tausaga o le tuputupu ae. Fai lenei mea i le va o Aukuso ma le amataga o Setema. Suavai i le palapala, tataina ma le faaeteete le vao, o tufatufaga taitasi e tatau ona aofia ai 4-5 bulbs.

Faʻasalaga o le lanumeamata lanumeamata slizun o le taumalulu

E mafai ona faʻaaogaina vao vao sipuni e faʻaaogaina mo le faʻasaina (togavao i totonu). Uli le vao ao lei amata le tau malulu, ia vavalalata le tasi i le isi i ni laupapa laititi po o palasitika. Tuu i totonu o se potu poʻo se lauʻeleʻele, vai. A maeʻa le 20-30 aso, e mafai ona e seleseleina le fua muamua. I le uluaʻi oti, 15-20 kilokalama mai le 1 mita e maua, i le lona lua - e tusa ma le 10 kilokalama mai le tasi vaega ole vaega.

Seleseleina

I le taimi mafanafana, e mafai ona e faʻaaluina pe a ma le 7 poloka. E tatau ona paʻu lenei i Aokuso - mo le taumalulu e tatau ona alu le laʻau ma lau. O le tipiina e sili ona lelei i le tau vevela. O pusa pepa e teu i totonu o le pusaaisa mo le tusa ma le 20 aso. Faʻavave le ola i se taimi umi pe a eli i luga se pulou ma se paluga eleele - faleoloa i pusa i totonu o se potu malulu.

Eseese o le aniani

Onion slime leader photo

O le tofo o lenei risoni i le manogi o le speck ma le kelo. O le ituaiga o le vaeluagalemu o le vaitau, taumalulu-malosi, ola lelei pe a uma ona tipi, avatu greens i le taimi e oo i le 2.5 kilokalama i le sikuea mita.

Onion slime broadleaf photo

Vaʻaiga vave (e oʻo i le uluaʻi oti na o le 20 aso), lea e le manaʻomia ai le suia i le 5 tausaga. O le tofo o se mea e sili ona mataʻutia. E fuga mai i le lona lua poʻo le tolu tausaga.

Onion Slime Well of Health

Vaomalo tuai o le aniani, tuʻuina atu i le 4 kilokalama o greens i sikuea mita. O le umi o laulaau e oo i le 30 cm. E mafai ona e totoina mai le amataga o le tautotogo e oo i le faaiuga o Aukuso pe o Oketopa ao leʻi oʻo i le taumalulu. A uma ona tipi, e manaʻomia le laei pito i luga. Laʻau suamalie o laʻau ma le manogi manogi.