Fugalaau

Atuaina totoina ma tausi i le lauʻeleʻele Tupuga mai fatu mai fatu Ata o fugalaau

Fugalaau atua atua totoina ma le tausiga E faʻapefea ona foliga foliga atua i le fugalaau

Faʻafetai - o se fugalaau o le manaʻoga - e pei o se volcano fufulu, e toe fanauina i tausaga uma mai se fatu laʻititi e toe fiafia ai mata. O le Atua Atua o se aiga o Clarkia, ae o laau eseese ia, e ui lava o le aiga uma o le perosi. O le mea e sili ona fiafia i ai le tele o fai togalaau, Godetzia e tosina atu i lona ofusa matagofie, maofa ma mea e ofo ai, e tumau pea ona manatua. E agalelei o ia o se tamaitai moni ma e tosina i ai togalaau e le gata mo le lanu susulu o fugalaau tetele, ae faapea foi mo se vaitau umi o le fugalaau.

O tuaa o atua atua faʻaonapo nei e ola i laufanua valevalenoa o Amerika i Matu ma Amerika i Saute, aua le foliga matagofie, e tu i fafo na o fugalaau, e tutusa ma siliki satin. O le uluai Europa e suesue ma faʻailoga atuahi o le Swiss botanist Godet, o lona igoa na faʻaolaina lenei fugalaau manaia.

O se laau faʻapitoa e faʻaaogaina mo moega fuga, mixborders, fabatok, pusa pusa, vases auala. E lagona e le Atua Atua le lelei tele i moega fugalaau ma moega o fugalaau, ma i lalo ole tulaga i totonu. O le tele o ituaiga atuaetsia i fuga fugalaau i luga o verandas ma i le matafaioi o se tuaoi ola o faia ai se togalaau fugalaau po o se auala e foliga ese le matagofie.

O le Atua Atua o se togafitiga taʻusulu tausaga taʻitasi i totonu o le aiga o Cypriot ma se laina saʻo, faʻalaina, sili ona maualuga, laina laʻau. Faʻasalaina vao e salalau pe vaapiapi toto. E matua ufitia i latou i fugalaau e foliga tutusa ma azalea fugalaau e sinasina-lanumumu-lanumumu, e mafai ona faalua pe faigofie. Faʻamanatuina fugalaau o ata tetele e pei o le logo tele-logo e pei o le racemose inflorescences ma le 4 to 10 cm.

Tulaga Tutupulaia ma le tausiga i fafo

Totoina le Atua i luga o le avanoa Tatalaina le ata e tuputupu aʻe ai le Atua faʻaleleia ata fugalaau

  • O le Atua e le o se mea e sili ona mataʻutia: e ola lelei i luga o eleele eleelea masani i totonu o se nofoaga e le matagi ma malamalama lelei, e faʻaalia ma le faamaoni le paolo malu.
  • E le mautonu o ia i le alu ese, paʻu o le paʻu seia oʻo i le gutu.
  • Ole tele o ituaiga e manaʻomia ai faʻamau mo lagolago malosi.
  • Afai o le taumafanafana e timuga, e faʻavaivaia le fale.

Aua e te aafia i le fafaga: o lenei mea e mafua ai le faʻaleleia o le atinaʻe o le laumei lanumeamata i le faʻaleagaina o le fuga. Vaʻaia vai ma faʻagasolo, aua nei faʻapalapala le eleele. E le taliaina foi le suavai, mo le lelei o le suavai ua faatulagaina.

Le faʻaleleia o fua tele, e tatau ona vavae ese le pulupulu o le pulupulu, puipuia le fausia o ovaries, ina ia le faʻavaivaia ai le laau. E mafai ona e tuʻuina ni nai fatu faapitoa mo le mauaina o fatu.

O fatu e tupu i le masina pe a uma le amataga o le fugaina - e aoina pe a uma ona faʻapouliuli pusa, mago. Ma a uma ona faamago ma tatala i se ato mo le teuina. O Germination e tumau mo le tusa ma le tolu tausaga.

Tuputupu aʻe atuahi mai fatu

Ua tupu le Atua mai fatu ua totoina tuusao i luga o le togalaau aina po o ni fatu laau ua saunia mo le vave fuga.

Afai tatou te lulu i le eleele

Le Atua e ola ae mai fatu pe a totoina fatuga laau Seedlings of Godetia

Faʻasalaina fatu e le faigofie ile vaitau o le tautotogo, o lea e mafai ai ona e totoina i le vave e mafai ai: o le a totogo totogo muamua ma o le a faʻamalieina fugalaau i se aso muamua atu. O le faʻatoʻaga o loʻo faʻatinoina i le amataga o Aperila ma seia oʻo i le faaiuga o Me. Latou te faia foi le totoina i le taumalulu, i le masina o Oketopa.

  • O le moega ua saunia muamua: o fatu e laiti tele, o le a sili atu pe a fai e tafiesea le eleele.
  • Matou te faatumuina moa i le 10-12 cm, o le loloto e le sili atu nai lo le 5-6 cm.
  • Tui le tele, ina ia e le o mafatia i se taimi mulimuli ane ma e le malepe. Pe a tutupu laau, ua totoina i se nofoaga tumau.

I totonu o le moega fugalaau, ua totoina atua atua pe a uma le 20-30 cm e maua ai avanoa avanoa mo le atinaʻeina o togavao matagofie.

Afai e le mafai ona auai i fualaau, ona toto loa lea o fatu i le nofoaga o le tuputupu ae i le amataga o Aperila. E mafai ona totoina aʻo leʻi oʻo i le taumalulu: faatasi ai ma lenei metotia, e fesuisuiai, e sili atu ona faʻaogaina, faʻafefete muamua. A oʻo ina tupu le laau i le maualuga o le 7 cm, e faʻataʻapeʻapeʻa, ma tuʻu ai le vaeluaga o le 20 cm i le va o vao.

Totoina fatu mo fualaau i le fale

Faʻasalaina fatugalaau ata Fugalaau Faʻaolaina fualaau pe a toto i le eleele

E mafai ona e totoina nei i le aso luasefulu o Mati, ina ia mafai e Me ona maua ni togavao matagofie o laau.

  • O fatu e totoina ia Mati i pusa taitasi - pe a maeʻa le 10 aso e aliaʻe pine muamua.
  • O le faʻamalieina o totō o loʻo tali atu ma le tiga i le gafa. O le mea lea, mo le lūlūina o fatu i se ituaiga fatuga, e fautuaina e faʻatau pusa peatasi poʻo tuʻulaʻau, tuʻuina 2-3 graina i totonu taʻitasi.
  • E tatau ona faʻamalosia le faʻaleleia ina ia le tupu ai faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • E tele le malamalama e manaʻomia, a itiiti ifo ma le 12 itula i le aso.
  • I le amataga o Me, ua amata ona tatou masani laau i le susulu o le la ma le matagi, ave i latou i luga o le auala. Amata mai le itula poʻo le lua, matou te faateleina le "taele" i se aso atoa. Ma faatasi ai ma le mafanafana o le tau, e mafai ona tuua i le po.

E totoina fatu totō i le eleele ia Me, ia mautinoa o le a leai ni pulu malulu. E talafeagai le faʻalauteleina ma le faʻaeteete o laau i se mea o le eleele, ina ia le solia ai lona amiosaʻo, ma tuʻu saʻo i totonu o se lua na muai saunia. I le pito i lalo o le pu e lelei e tuʻu ai se ulugalii humus humus. Ua faʻafefete le pu i le eleele ma faʻafeinu seʻia oʻo lava ina susu. Latou te mautinoa o le lalolagi e le malogo mo le vaiaso muamua. E lelei pe afai o le avanoa lata ane o le ogalaau e mulimulita e le mutia po o isi mea faʻalapotopotoga.

O le a faʻamatalaina le vitio e uiga i le tuputupu aʻe o le Atuaetsia tipu i le fale:

A o le totoina i luga o moega fugalaau, o vai e fufulu vai, e puipuia ai le vevela o palapala. Latou te fafagaina le 2 taimi: o le taimi muamua - ina ua maeʻa ma le 2nd vaiaso e tasi aʻo lei totoina ma le faʻamalosi atoa. E tatau ona maitauina e le taliaina e le atuahi le suia, ma o gaioiga uma e faia i laau e sili ona lelei e aunoa ma le faatalitali mo laau e faatumu uma le apa o le fagu.

Afai o le atua atua o laʻau e faʻalauteleina

O lea la, e leai se malamalama ma e matua luluina. Tuʻu mai: sasaʻa i ni koneteina eseese, suʻe fualaau i se nofoaga sili atu o le la pe faia se moliga faʻaopoopo i moli. Ma faaititia le faasūsū i se mea maualalo. 5-6 aso pe a maeʻa, e mafai ona e fafagaina faʻamaʻi fugalaau mo fugalaau, faʻaitiitia i le afa o le faʻasalaga fautuaina.

Faʻamanatuina e le Atua faʻafefete, e maualuga le tetee i le maualalo o le vevela. Tuputupu ae i le fale

I lalo o tulaga oi ai nei, e mafai ona faʻafiafiaina fugalaau o totonu. Ina ia matua fiafia i le totoina o matala mata i luga o le windowsill, e tatau ona e filifilia le ituaiga saʻo.

Mo lenei, fualaau faʻamaina, ma le maualuga o le sili atu i le 30 cm le sili ona talafeagai. Mo le tausiga o atua i totonu o tulaga o potu, e oʻo lava i tagata totogo fugalaau amata e mafai ona faia. Ma o ia o le a nafa ma le tausiga o le matagofie o le fuga o laau matagofie. O ituaiga laʻau eseese e foliga mai e sili ona manaia, lea, o le tautau mai se ipu i lalo o latou lava mamafa, faia ai se puao vavalo mai luga aʻe o le windowsill.

Maʻi ma meaʻai

O le Atua e masani lava ona aafia i le aʻa o le pala e mafua mai i le tele o le susu. O ia laau toto e tatau ona aveese mai le togalaau. Ma i le taua faasaga i le peronosporosis - pe a maua mai ni tamai laulaau i luga o laulaau - o le a fesoasoani le fungicides talafeagai.

I luga o eleele palapala, ua matua faaleagaina e iniseti laʻau, o lea e tatau ai ona mataʻituina le mama o le nofoaga, puipuia le faasalalauina o vao vao, veleina ma le tatalaina o le eleele.

O meaʻai e ono afaina ai le Atua e aofia ai fulu ma aphids. Ua faʻaumatia i latou e iniseti. Po o le faia o togafitiga puipui faʻatasi ma se vaifofo o le faʻauʻu tagamea ma le pefu. Mo nei faʻamoemoega, o loʻo faʻaaogaina foi se vaifofo o le birch tar, o lona manogi e afaina ai iniseti.

E le mafai ona e le alofa i le tausaga, e na ona e manaʻomia lava e te vaʻaia i se tasi o laʻau faifaʻaipoipoga ma ni mea e le masani ai o lanu lanu o lanu susulu. E faʻamalieina le Atua mo faʻavae vaega i le pito i luma, faʻatasi lelei ma le tele o isi mea totino teuteu.

Faʻamanatuina fugalaau e le mou mo aso e tolu, faʻasalalauina le manogi o le vanilla i luga o le saite. E sili ona lelei le tipiina, ma afai e te faaopoopoina se acid citric laitiiti i le fagu, o le a faʻalauteleina ai le ola ma faʻaleleia le manogi manaia. O le tele o ituaiga ma lanu o Godetsia o le a fesoasoani i le fatuina o se togalaau manaia ma faamalieina ai manaoga o le tagata sili ona atamamai ma toe faaolaolaina e tusa lava pe sili ona lalelei.

Ituaiga ma ituaiga o atuahi ma se ata ma se faʻamatalaga

E lua ituaiga ma le tele o ituaiga eseese e masani lava i le aganuu, o ia mea uma e iai lona lava laulaau, o le lanu faapitoa o petals, o lona eseesega ma le maualuga o le aʻa.

Faʻafetai i le Atua Atua matagofie

Faʻatuina fatu i totonu o le eleele Faʻalelei matagofie Atua Atua amoena cultivar Rembrandt ata fugalaau i luga o le fugalaau

O se laau lalelei, masii e oo atu i le 60 cm le maualuga ma ni fugalaau faigofie ma le manaia e pei o le fugalaau e aofia ai satal petals. E fuga mai ia Iulai ia Setema.

  • Kirshkenigin - fugalaau lanumumu-mumu.
  • Crystal snowflake - manino manino paʻepaʻe i luga o le mama e oo i le 70 cm le maualuga.

Faʻafetai i le Atuaetia grandiflora poʻo le azalea

Faʻafetai i le teleetia o le Atuaetia grandiflora poʻo se ata mumu e tupu mai fatu

Laʻau faʻamalosi malosi. Fuga i le mafanafana ma fugalaau tetele. O fugalaau e pei o Azalea e faapitoa le talisapaia. E talafeagai mo le teuteuina o le togalaau, ae mo fugalaau fugalaau i luga o terraces, loggia, window sills.

  • Rembrandt - terry gavel petals o se kulimi piniki ma se vaega o carmine i le ogatotonu.
  • Weisser Schwan - satin fugalaau paʻepaʻe i luga o se vaomatua o loʻo salalau solo.
  • Sybil Sherwood - faʻapipipipasi-samasami-mama i luga o le pononcle 40 cm le umi.
  • O le tupu o le sotr sili ona lauiloa e oo i le 42 cm le umi ma fugalaau matagofie e valiina i ni lanu eseese ma ni fulu.
  • Blitzstrahl - o le lanu mumu mumu o lenei ituaiga e vave ona iloa.
  • Laulaga Orange - ma fugalaau lanumumu-lanu moli i luga o se vaeluaga eleele e tusa ma le 45 cm le maualuga.

I le taimi nei, o ituaiga atuaetsia mo le tuputupu aʻe i luga o le 'upega tafaʻilagi o loʻo tuʻuina atu i se vateatea eseese. Toeitiiti lava oi latou uma e le lelei i tulaga tuputupu ae ma i le taimi lava e tasi e sili atu ona matagofie uiga matagofie. Toeitiiti lava e le manaʻomia se tausiga faapitoa. E faavae i lenei mea, e mafai ona e filifilia ma le saogalemu soʻo se ituaiga o tosina ma faʻailoaina oe lava, i le lumanai, aoina mai fatu i tausaga taʻitasi.

Faʻasolosolo faʻatupulaia ma tausia ituaiga ata eseese Sybil Sherwood