Fugalaau

Snowman - teuteu foi i le taumalulu

Maliliega, e leai ni laau e mafai ona latou mitamita e tusa lava pe o le taumalulu latou te le leiloa o latou uiga teuteu. Ma o le tagata kiona e taofi mau ona vine i luga o paranesi e oo lava i le taumalulu, teuteuina o le auala ma le fanua. Ae o le mea autu lava o lenei laau e le o se mea faʻamaonia ma faʻavevelaina, ae e masani lava i totonu oi tatou, ma, e taua, e matua le lelei lava le tausiga.

Snowmanpo o le kiona pe o le kiona (Malosiaga) - ituaiga o laau toto, aiga Honeysuckle (Caprifoliaceae).

Snow-paʻepaʻe paʻepaʻe, poʻo le Cysty Snow (Symphoricarpos albus). © arrowlakelass

Faamatalaga o le Snowman

I le teuteuina o togalaau, o le sili ona fiafia i ai kiona paʻu paʻepaʻe (Symphoricarpos albus) O le togavao e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 1.5 mita. O ona lala lamolemole manaia mafiafia e fausia ai se pale matagofie mafiafia, o laʻau e lapotopoto - o le lanu uliuli i luga ma susulu i lalo. O inflorescences o palasi o loʻo i totonu o laʻau o laʻau, o fugalaau e laʻititi, lanu piniki, foliga o le logo, nuanua. Fugalaau e umi.

O le teuteuga sili o lenei laau o fua ia: matagofie tele, sinasina-paʻepaʻe, e oo i le 1 cm le lautele, aoina i fuifui. I lalo o le mamafa o vine, e paʻu foi lala. Ripen i le faaiuga o Aukuso. I le auala, o lanu paepae o vine o se mea e seasea tupu i laau. E moni, e ui lava i lona igoa, o loʻo i ai foʻi meaola lanu mumu.

Fua ma fuga snowman i tausaga uma, amata mai le 3 tausaga. Ia Aokuso, e mafai ona e vaʻaia uma le va o lauʻau ma foliga mai o vine. E le 'aina ona fua. Ae o manu felelei latou te 'ai ma le fiafia. E le gata i lea, o lenei laau toto o se fale lelei o le meli.

Snow frov rounded (Symphoricarpos orbiculatus) e lauiloa foi o le "Coral-berry". E itiiti ifo le taumalulu-malosi atu nai lo le Snow-paʻu paʻepaʻe, e mafai ona magoto i le maualuga o le kiona, ma i ogaoga malulu i lalo, ae talafeagai mo le totoina i le ogatotonu ole vaega Europa o Rusia.

Laititi-feaveaʻi Snow-berry (Symphoricarpos microphyllus) tufatufa atu i Amerika i Matu - Mekisiko, Kuatemala, Niu Mekisiko. O nisi taimi e maua i le maualuga o le 3200 mita i luga aʻe o le sami. O le mea sili lea i le itu i saute o ituaiga.

O lanu manogi o se kiona tiʻetiʻe (Symphoricarpos microphyllus). © Christ

Tuputupu ae o se kiona

O le vao e mafai ona ola i luga o toetoe lava o eleele uma, e galo ai le maʻa ma le limasone. E fiafia o ia i eria lafulafu, ae e tupu aʻe foi i le paolo. O le laau e puipuia i le lamala, faʻaleagaina o le kesi, lea e taua i taulaga tetele. E na o le vao i le muamua 3-4 aso talu ona totoina ma o nisi taimi e manaomia ai e laau laiti e suʻe.

I le tautotogo, i le taimi e tasi e pei o le eliina o alalaʻau laau, e mafai ona fugaina vao vao. Tausiga mo i latou o le taimi tatau lea o le pale, tipiina lala tuai, aveeseina aʻa. E mafai e le laau ona faʻasolosolo se lauulu, ae o le teuteu teuteu e sili atu le amata e leʻi muamua atu i le 2 tausaga. O le soifuaga o le olaga e 50-60 tausaga.

O le kiona paʻu po o le "Coral-berry-berry" (Symphoricarpos orbiculatus). © Philippe JAUFFRET

Faʻapenaina o le kiona

O le kiona e toe faʻaleleia e fatu, tipi, aʻa o aʻa, vaevaeina o le vao. O fatu e totoina i le tautotogo ma le autumn, ae latou te manaʻomia le faʻamalosi i le taimi o le totoina o le tautotogo. I le autumn, o fualaau aina i le taimi lava e uma ai le seleselega e lūlūina le eleele i le eleele. Fafasolo i le sawdust i luga poʻo le ufiufi i laʻau mamago. O lanu e foliga mai i le tautotogo e vave ona ola vave ma e oʻo ile taʻi 25-30 cm le maualuga.

Le faʻaaogāina o le kiona i le mamanu

O se laau e totoina uma i vaega taʻitasi ma vaega, i le pito i tua o se togalaau fuga, e maua mai ai puipui tetele. Faafetai i laasaga o aʻa, e faasolosolo lava ona avea ni vaega tetele. O le mamao mai laau toto e totoina i le vaega e 0.7-1.2 m, i puipui - 0.4-0.6 m. Ua totoina foi nei togavao e faʻamalosia ai slopes ma faletupe.

Snow White. © Marzia

O Snowman o se tulaga matagofie mo mea matagofie. E lelei le tele o isi togavao teuteu. Mo se faʻataʻitaʻiga, mafaufau i se eseesega uigaese o lenei togavao o le a faia ma ona lanu paʻepaʻe e le o le talaaga o fualaau suamalie mumu o le pefu o le mauga po o le hawthorn.

I le ala, e lelei tele mo le faia o falala ma fugalaau fugalaau, o ona lala vavae e tu mo se taimi umi i totonu o le vai.