Fale taumafanafana

E faʻapefea ona tausia se ola Kerisimasi ola i totonu o se ulo

O aso malolo fou o le a oʻo mai i le iʻuga, ma o se mea alofa le lafo ese o latou faailoga autu - o se Kerisimasi sili ona manogi. O le alofa Flora i le tele o atunuu na fiafia i le mea sili ona faamanuiaina - o se laau i totonu o se ulo. E mafai ona teu i totonu o le potu seia oʻo i le vevela o le vevela, sosoo ai ma le faʻavasegaga i luga o se fasi fanua patino.

Ina ia mafai e le laau ona maua aʻa, atiae masani, e tatau ona e suesue ma usitai i tulafono faavae mo lona mauaina, tausiga.

Filifiliga toto

A e faʻatau mai le tele o fualaau o coniferous trees, e tatau ona e mafaufau i lona fetaui lelei i le olaga i le malulu o tulaga o la tatou vaʻalele. E sili le talafeagai:

  • moa masani po o pine;
  • faʻasolo i totonu o le ulo;
  • 'ai le pala, Serbian;
  • mea teuteu lanu lanumoana o ituaiga eseese o Dutch, Danish, North American or Russian;
  • fir o loʻo ola i Siberia, Korea poʻo mauga Caucasus;
  • kolina i sisifo.

Pe a filifilia se fatuga, e tatau ona e mautinoa e le toe totoina i totonu o se fagu po o se fale ananafi ananafi. Ina ia faia lenei mea, ua lava lava le feaveai lemu o le ogalaau ma fusi le pito i luga o palapala. Afai e masalosalo, ole atu i le tagata faatau e toso ese ma le totoa le laau, siaki le aʻa o le polo, le setete o le aʻa. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi ma faʻafefiloi.

O laau laʻau e fiafia i le mea o loʻo i totonu o vailaʻau faʻamalolo faʻasaina. Afai e ola se laau mai le amataga i totonu o le pusa e tasi, o le a tufatufaina uma aʻa o le laau i totonu o le ulo. O lona tele e tatau ona faʻatusatusa i le pale o se laau Kerisimasi ola i totonu o se ulo. Laʻau laiti, e masani ona faʻaalia mai i le ogaumu le faʻaogaina o meaola faʻalauteleina o le tuputupu ae ma le maualalo o le avanoa o le alualu i luma atili o ia ituaiga faʻasalaga i totonu o se fale mafanafana e latalata i le fale.

O ni mea taua, valiina i le lanu e tasi, ma se aʻa sili atu ona malosi e molimau i le soifua maloloina o le fatuina, lelei lelei mo lona alualu i luma.

Nofoaga faʻamauina e faʻatau ai vaovao - fale tausimai ma faleoloa faʻapitoa. O le taimi nei i totonu o taulaga tetele o le auala aupito sili ona lelei o le faʻaaogaina o laau Kerisimasi ua amata ona aliali mai. A maeʻa ona faʻatupulaia i fale tausimai faapitoa, e ofoina atu i tagata faʻatau e lisiina mo aso faamanatu o le Tausaga Fou mo se vaitaimi e 17 aso. A maeʻa, ona toe faafoi atu lea e le faletalimalo le laau i le vasega pepe, lea e vaavaaia e tagata tomai faapitoa, ma i le vevela o le vevela, e totoina laau toto i vaomatua, laufanua, ma isi nofoaga atofaina.

Ina ia le faaleagaina ai lala, o le ogalaau o le laau, aua le soona faaaluina i meataalo, mea teuteu ma teuteu.

Kerisimasi i totonu o se fagu: auala e tausi ai i totonu o le fale

O conifers teuteu e mataʻutia ma maaleale i le moli, susu, mea e maua i le vevela aupito lelei.

A maeʻa le faʻatau, e le tatau ona e vave faʻapipiʻiina le laau i se nofoaga mamalu o le New Year's place. O ni nai aso i totonu o se potu malulu ma le lava galu o le ea o le a mafai ai e ia ona sili atu ona fetuunai i tulaga fou. I se aso malolo, tuu ese le Kerisimasi mai i maa ma isi mea e faʻaaogaina ai le afi.

A maeʻa le Tausaga Fou ma le Kerisimasi, e sili atu le vave faʻagasolo atu o le Kerisimasi i le matafaga matala.

Uu i totonu o se ipu i le fale e manaʻomia ai le tausiga faʻaeteete. O le eleele mo lona tausiga e tatau ona faʻaauau ona tausia i se tulaga malulu, aloese mai le faʻagogo ma le faʻaleleia. Olela, o lala e faʻaauau (a itiiti ifo ma le 5 taimi i le aso) faʻapitoa i se vai. O le faʻaitiitia o le faʻamafanafana e mafua ai le faʻamago ma le oti o le fale teuteu. Ina ia faʻamalamalama lelei le laau, e fautuaina e faʻavilosolo i taimi uma lona tua. O lenei mea o le a maua ai le lanu tutusa o nila, faʻaitiitia le faʻalavelave o faʻamaʻi. Ina ia aloese mai le susunuina, puipuia le laau mai le susulu o le la.

O laau vavalalata e faʻapitoa i le vevela o le vevela. E tatau ona faʻamautinoaina o latou mea tumau i le vevela o le 0 i le 10 tikeri Celsius, o se tafe faifai pea o le ea fou. Afai e malulu tele i luga o le faletala, e mafai ona e afifiina le laau i se palanikeke mafanafana, vaovao, vaovao.

I le taumalulu, o laau i totonu o le fagu e malolo, o lea e le tatau ona fafaga pe fafagaina.

Vaega o ituaiga taʻitasi

O le Serbian (Balkan) vavao i le va o tagata fiafia i conifers ua manatu o se mea sili ona vaivai.

O ana mea teuteu Gnome (tagata matua e maualuga atu i le 1.5 mita) ma Nana (e oo atu i le 3 mita le maualuga) foliga fiafia i le Vaeluaga o le Tausaga Fou.

Faatasi ai ma le lanu lanumoana (prickly) i totonu o le ulo, o ituaiga teuteu o loo i ai i se manaoga tele:

  • afa-dwarf Edith faʻatasi ma fusi tuʻufaʻatasiga ma pulupulu lanumoana;
  • Fat Albert i se lanu susulu ma se pale masani;
  • lanumeamata ma le lanumoana Glauka Globosa ma pale paleni.

E toatele fugalaau Lusia latou te iloa auala e tausia ai se laau lauiloa a Kanata Konika i totonu o se ulo. E faasolosolo malie lemu, o le tuputupu ae faaletausaga e oo atu i le 5 simita. E oo lava i le matua, o le maualuga o le maualuga e le mafai ona oʻo i le mita e tasi. O le eleele paleni mo le laau o le eletise eleele e fefiloi ma laulaau, o se vaega laitiiti o peat ma oneone. O Konika e sili atu lona taua nai lo isi conifers. E mafai ona ola i totonu o se ogaumu mo ni nai tausaga.

O se faʻasologa tutusa o le vanu o se mea teuteu faʻamalosi laupapa a Kanata i totonu o se ipu a Sanders Blue. O le uila e vaivai, pulupulu lanumoana, tuputupu ae faaletausaga e oʻo atu ile 7 simita. I le tausiga lelei, e tupu ai le 50 tausaga, ausia le maualuga maualuga o le 3 mita. E alofa o ia i le malamalama, susu le eleele mafuʻe. E mafai ona taofiofia le malulu ile 40 tikeri i nofoaga tatala.

O le tele o ituaiga o launi Korea e fetaui lelei i totonu:

  1. Diamond faʻamaʻi lanu meamata lanumeamata. E oʻo atu i le 10 tausaga le matua e oʻo atu i le afa mita, o le taumalulu-malosi, alofa i le susu, faʻaalia lelei ile susulu o le la.
  2. Cis i le foliga o se tamai polo lamolemole vaivai. O loʻo i ai ni pulupulu lanu violē. Faʻafefe susu, oneone faʻaleleia oneone oneone.
  3. Fraser fulu.
  4. Oberon ma se pale e pei o aluga.

O tagata lakapi ma ituaiga Danisi eseese o le laisa ua iloga i se foliga manino, o laulaau lanumeamata vaivai. I le Po o le Tausaga Fou, ua faatulagaina foi auro, mafolafola ma lauulu paʻepaʻe.

O le au faifaatoʻaga mai Tenimaka ua faamanuiaina le togafitia o le matagofie o le pine a le Nordman i ipu, lea e matua manaʻomia i le New Year's Eve i taulaga tetele.

O le lalaga e le lelei i le tausiga ma le umi. O le tausiga o aiga e masani ona faʻainuina (e aunoa ma le suavai), lava le faʻaleleia o le eleele. Pe a totō ile lauʻeleʻele, latou te ola e oʻo atu i le 30 senitimita i tausaga taʻitasi ma e mafai ona ola e tusa ma le 100 tausaga.

Faʻamau faʻaupuʻu ma nila matala, o le manogi manogi matala o nilala o loʻo i ai se manaʻoga tele. Faatasi ai ma foliga tutusa lelei, o lanu lanu eseese e avea ai ma taitai i le faatauina atu o ola ola i ipu i le tele o itulagi.

O le susulu lanu moana lanumoana, Hupsi, o le taitai o le Tausaga Fou i Europa. O lona aoga autu o le faʻamalosi o le pale, pola lanumoana-lanumoana. E alofa o ia i le malamalama, ma le malulu, e le mautonu i tulaga o le faateleina o le eletise o le gataifale ma le eleelea o le ea.

I se faasologa o ituaiga o laau masani o le Kerisimasi i totonu o se ulo, o loʻo tu i fafo fafo le tamaʻitaʻi Sepania masani. E i ai sana uluaʻi paleni o le pale ovoid, o le lanu lanumeamata o le memela. O le eseesega na faʻaalia ai le teteʻega lelei i paolo ma kiona.

Totoina o le tautotogo

Faatasi ai ma le amataina o le vevela ma le tele o le suamalie o le eleele, e mafai ona e suia lau matagofie o le taumalulu mai le ulo i totonu o le eleele. E fautuaina e fai lenei mea aʻo leʻi tafe le tafe o le laau. Mo le tulaueleele, o se nofoaga e leai se totogi ma malamalama e sili ona lelei. Faʻaliliuga o loʻo faʻatinoina:

  1. Matou te saunia se vasa loloto ina ia maua ai aʻa o le laau coniferous, e oo lava ina taoto i le avanoa ua saunia.
  2. I le pito i lalo tatou te tafe le oneone i se loloto e 20 simita.
  3. Matou te saunia se paluga o le eleele mo le toe i tua, e aofia ai vaega e lua o le turf, tasi le vaega o le peat ma le oneone.
  4. A faʻapipiʻi i totonu o le lua, e tatau ona faʻasaga le aʻa o le laau i le eleele.
  5. Tatou faʻatumu le lua, faʻatusatusa le palapala palapala i luga o le papa.

Fertilizer i le taimi o le totōina e faʻaaoga faʻapitoa, ma mafaufau i uiga o le ituaiga ma le soifua maloloina o lau laau.

A maeʻa tausaga taʻitasi, o le a faʻaalia se fatuga fou fou i luga o le fanua. O le ala o le Kerisimasi o le a fiafia ai ou mata ma faʻamafanafana ai lou agaga mo se taimi umi.