Laʻau

O mea aoga aoga ma fautuaga mo le faʻaaogaina o le sami

O se mea manaia, e seasea ona maua ma faʻamaloloina ai le mushroom o se mea taua mo le faitau miliona o tagata faʻalogo masani. O meaʻai ma teuteuga mai lenei mycelium e faʻaaogaina i le togafitiga o tagata gasegase e maua ai ni maʻi mama ma mama. I le taimi lava e tasi, o le faʻaaoga tatau o fualaau faasaina e fesoasoani i le tino e atiaʻe ai le puipuiga e le gata i siama o le kanesa, ae faapena foi ma siama ma siama. Ae ui i lea, o le mauaina o lenei sui o basidiomycetes o se faafitauli tele.

Faamatalaga lautele

I totonu o ona aiga, o ia o se "siamupini" i tulaga o le alualu i luma. I lenei itu, na tusia foi le malie i le tusi o faamaumauga, aua i totonu o le 48 itula e tupu ae ai ma vave maliu. O le mea lea, i totonu o le lima minute e oʻo atu i le 25 mm le embrasiga. E tele taimi e mafai ona maua i vao faʻamalosi poʻo vao, vao, ma isi eleele lelei. Mo i latou oe fuafua e aoina se mushroom tulaga ese, e tatau ona e iloa lena:

  • e te vaʻai mo ia e te manaʻomia e alu i le faaiuga o Iuni po o le amataga o Iulai;
  • i le natura o loo i ai uma tuusaunoaga tuusao ma aiga atoa;
  • o le mushroom e tupu mai ai se manogi leaga, e manatuaina ai meaʻai vevela po o le taʻavale;
  • faʻaleleia e spores e lele i luga oo latou vae;
  • oe manaʻomia e aoina lenei meaola i le tulaga o le fuamoa o fuamoa, ona sili atu lea ona aoga mo meaʻai ma sauniuniga o vailaʻau faʻamaʻi.

E sili atu le seleseleina i le tau vevela, talu ai latou te le taliaina ia vai vai. Mai le faaleagaina, o fua e mafai ona faamamaina i se solo solo. I lenei tulaga, e te le manaʻomia le suʻeina tele o mea ma taʻalo i ai.

E tatau ona faʻamago lelei le mecelium. Ina ia puipuia le atoatoaga o le togafitiga o le fuga, e tatau ona tipi le tino i ni vaega se lua. O mafuaʻaga e tatau ona faʻapipiʻi i se filo e iai le vaeluaga o le 1 cm i le va o vaega. Faʻafesoʻotaʻi se "togafitiga" i totonu o se potu malulu faʻatasi ai ma le faʻaleleia lelei / faʻalelei. E fautuaina e le alu le la i totonu. A maeʻa maeʻa fasi vaega, e tatau ona gaugau lelei i totonu o se pusa tioata ma faʻamaufaʻailogaina lelei. Ole maualuga ole taimi e teu ai mea taumafa e 24 masina.

Faamalologa meatotino

Mai faʻamatalaga faʻasolopito o loʻo iloa ai o vailaʻau faʻavae i luga o lenei faʻamaʻitaʻiga na faʻamalolo ai faʻamaʻi pipisi ma manava o le manava. O i latou na i ai ni fatuga o le fatu ma le ate sa fautuaina foi le auala o lenei togafitiga. I le maota a le tupu, na togafitia e le fomaʻi le togafitiga o psoriasis, gout and the arthritis. I aso nei, sa faʻamaonia e saienisi ia vaega faʻamalolo o le galo malie i le tau faasaga i faʻamaʻi lautele. O lona tino oona o loo aofia ai le leona o se mea e le masani ai. I le isi itu, latou te faaleagaina ituaiga siama ma siama, e aofia ai:

  • herpes
  • hepatitis;
  • AIDS
  • le maʻi.

E le gata i lea, o ana polysaccharides e faʻamalosi ai le puipuiga a le tino. Faʻafetai i nei mea faʻapitoa, lymphocytes, faʻapea foʻi ma faʻamalosiaga, ua gaosia i le tele o mea. O le mea lea, i se suʻesuʻega se tasi, o le aafiaga o le faʻamatalaga i luga o le gaioiga a le pipili e iloa ai. I le fesoʻotaʻi ma le faʻasologa, o le latou numera ma le faʻatupulaia na faʻatupulaia e 80%. O nei sene na amata ona vave osofaia tino mai fafo. E faʻavae i luga o lenei suʻega, e fautuaina le togafiti e faʻaaogaina mo le togafitiga o aʻoaʻoga faʻapitoa ma togafiti leaga. O se taunuuga, o le a fesoasoani o ia e faatoilaloina:

  • leukemia;
  • adenoma (prostate poo le pituitary gland);
  • sarcoma;
  • polyps;
  • Melanoma;
  • u.

O le sasa o sosaiete faʻaonaponei o le allergy. E le mafai ona faʻamaonia ma tumau pea le "soa faamaoni" o le tagata maʻi i lona olaga atoa. Ae ui i lea, na maua ai o sauniuniga e faʻavae i luga o lenei anufe e faʻafefeteina ai le fulafula ma le vevesi ona o faʻamaʻi pipisi. I le faʻaopoopoga i antihistamine meatotino, o le mushroom anufe ei ai se aafiaga lelei i totoga o gaioiga. O le fiva o le tino e faʻaleleia ai le laau e faʻaleleia ai le lava gaosiga o hormones tane. O le vaega o lenei fualaau aina o se vaega o le tele o painkillers. E faʻaleleia ai foi le tulaga o le paʻu, e aofia ai:

  • faʻafefeina le suamalie;
  • faʻamalolo manuʻa ma maʻi pipili;
  • faʻagesegese le faʻagasologa o le faasologa o gaioiga.

Talu mai i tausaga talu ai, o le maualuga o le leitio e sili atu i le masani, o le tino o le tagata o loʻo matua manaomia le manaʻomia o antioxidants. O i latou, i le isi itu, aveese faʻamalosi fua, e puipuia ai i latou mai le osofaia o sela.

E tusa ai ma tagata atamamai, o le sili ona lelei i soʻo se ituaiga o togafitiga e mafai ona ausia na o le faʻaaogaina o fualaau eseese. E le gata i lea, e tatau ona e tali atu mo le taumafataga, ma e aofia ai foi le gaioiga faaletino i togafitiga.

Faʻamanatuga mo mea laiti ma mea faʻaaogaina o le faʻaaogaina

E pei ona maitauina, o na ituaiga o meaʻai e faʻaaogaina e fai ma vailaʻau faʻapitonuʻu pe fafo foi. O le seleseleina o fualaau mamago e mafai ona faia taʻitoʻatasi pe afai o le masini moa e matua mautinoa lelei foliga o le mycelium. Ina ia faia le faʻamaloloina o le mushroom fungus, e mafai ona e 'ave uma fualaau mamago ma seleseleina. Sauniuniga ma le faʻaaogaina o le faʻaogaina e faapenei:

  • filifili le fualaau aina fou ina ia liua 3 tbsp. l faatasi ai ma se mauga (po o le 1/3 o le sipuni maso);
  • o nei mea uma ua sasaa mai i se ipu malamalama o le moonshine poo le vodka;
  • ofi i le vevela e le sili atu i le 5 ° C mo le 14 aso;
  • fuataga e fuafua i le tikeri o le lavelave o le faamaʻi (taimi ma le faatamala). Vaʻaia le fualaau mo le 1pp. i ni atopa se lua mai vaitau - 12 itula.

O le kanesa (carcinoma) e togafitia i le 1-3 tbsp. l fualaau faasaina e tolu taimi i le aso. O nisi e fautua e fufuluina le potion i le vai ona sosoo ai lea ma se moa mata. Ae ui i lea, e tatau i se tasi ona faʻaeteete ia aua neʻi faʻalavelave le allergy. E le gata i lea, i totonu o le Slav anamua o se isi fua mo le sauniuni o le faʻasolosolo sa lauiloa:

  • ono pulou (musika o le a totoe) faʻamamaina e ala i le solo i se ie malulu;
  • tuu mea lago i le pito i lalo i se fagu-3-lita, sasaa vodka (50-60 tikeri);
  • periota faʻasolosolo - 10 aso;
  • nofoaga e teu ai - o se potu pogisa ma mago.

O lenei mea le masani ai e tatau ona lauiloa i le tagata lava ia. O se manogi mataga ma le inosia na sau mai ia te ia. I fafo atu, e le o se mea e faʻamoemoeina: o se vae e pei o le kiona-paʻepaʻe ma se pulou paʻu lanu paʻu lanu, faʻapipiʻi lelei. A oʻo i le matua, o le a mafiafia le mafiafia.

O le iuga o le togafitiga e faalagolago i le auala o le a masani ona ave ai e le tagata gasegase le pine. E toʻatele tagata latou te faʻaaoga vailaau e faʻasaʻo ai le toto (toto maualuga), faʻapea foi ma le aveesea o le cholesterol. I le taimi lava lea e tasi, o le tincture e mafai ona lūlūina manua, maʻi ma le tipi, faʻapea foi togafitiga o faʻamaʻi paʻu. Ina ia saunia, o le a manaomia e le talimalo:

  • 0.1100 kilokalama o vae fou ma pulou poʻo Faʻataʻitaʻiga le atoatoa. l mago (nutimomoia);
  • 200 ml o le ava malosi (e mafai ona e fufulu le ava);
  • faʻamalosi mo le tusa ma le 2 vaiaso i se nofoaga malulu.

E le fautuaina le faʻavasegaina o le taulaʻi iʻuga. I le taeao ma le afiafi e faia ai meaʻai. Taʻu se tamai laulaʻau i le vai ma faʻaaoga i le manua, ma faʻagata mo le 10-20 sekone. O faʻamaumauga e solia i lenei mataupu.

I se tasi fagu, e maua ai e se tagata se antiseptic, antihistamine ma le sui antiviral, faapea foi ma vailaau faafomai e tauivi ai ma sela o le kanesa. O nei mea faʻamalolo uma e maua ai le aloaʻia aloaʻia o le anufe.