O laau

Rose floribunda Atinaʻeina ma togafiti Faʻatoʻaga e sili ona lelei ma ata ma faʻamatalaga

Roses floribunda ituaiga photo whakaahua ma igoa

E le masalomia, o le matagofie o le matagofie o rosa i luga o le laupepa e foliga mai o le tama, mamalu. E tele ituaiga: mea lauiloa ma mea moni e ofo ai, maua. I le taimi nei, o Roses Rosaries ua sili ona lauiloa i le mamanu o le laufanua. O le kulupu na fanau i le sopoia o le nutmisi, lauti ma le polyanthus Roses.

O le taunuuga na ofoofogia. Latou te ola lauolaola ma mo se taimi uumi (laasaga o laʻau e alu i galu), e iloga i latou i le tele o lanu ma fugalaau maualuga. Tetee atu i faʻamaʻi ma meaola faalafua, taumalulu ma le manuia. E faigofie ona totoina, latou te lauiloa mo a latou tausiga le lelei: e oʻo lava i le amataina o fai togalaau o le a taulimaina lenei mea. E manaʻomia se taumafaiga maualalo e faʻafoe ai nei laau matagofie i lau 'upega tafaʻilagi.

Aisea e taua ai le tupu aʻe o se falalafaga

Aisea e taua ai le totoina o se fugalaau fugalaau fugalaau

E faalagolago i le ituaiga, o le maualuga o le ogaumu e ese mai i le 30 cm i le 1 m. O se puao fugalaau pupula matagofie ua faapaleina i le pito i luga o le fana. Lapoʻa (faʻafefeteina o le 4-10 cm), foliga faʻafeʻau poʻo le fugalaau, e mafai ona faigofie pe faʻaoga. O le fugalaau e amata i le vaeluagalemu o le taumafanafana ma e le gata i lea e oo lava i le tau o le autumn, faatasi ai ma galu taitasi o loo i ai le faateleina o numera o fugalaau. O le faʻaaogaina sili o lenei ituaiga o roses e tele, lush, fuʻa umi. O taʻavale e naʻo le ufitia o ao uumi o lapisi tetele.

I lau pule faitalia, e mafai ona ola aʻe roses floribani ma se vao, o se metotia masani ma e pei lava o se mea totō. O le mea lea, e mafai ona avea ma teuteuga e le gata i se togalaau togalaau, ae o se fale talimalo, o se faletalimalo, o se faletalimalo, o se loggia, o se fale mautotogi, o se fale. O le tipi e tumau le fou mo se taimi umi.

Ona o ona lelei, ua maua atili ai ma sili atu ona taʻutaʻua laʻau o floribunda. E matua lelei lava le solo, lelei i vaega totoga, o le a avea ma se faamamafa lanu i luga o le mutia. Afai e faigofie le totōina ma le tausiga, o le ae maua le fua tele i le vaitau atoa.

E faʻapefea ona totoina se fugalaau

Filifiliga nofoa

Filifili ma le faaeteete se nofoaga e tulaueleele ai. O le a latou manaʻomia le vevela, puipuiga mai matagi malulu ma faʻataʻitaʻi, moli susulu.

Sauniuniga i le nofoaga

Faʻapipiʻi le nofoaga i luma atu: eli, mama mai otaota ma mutia vao. I le taimi lava lea ao lei totoina, ia eli i fafo le lua o le tau e maua mai i le 50 i le 50 cm - i tulaga malulu, o le aʻa e le tupu lelei. O le nofoaga o le tui (aʻa neck) e tatau ona 2-3 cm i lalo ifo o le palapala. O lenei mea o le a afaina ai le atiina ae o aʻa faaopoopo. Pe a totoina i se vaega i luga o le 1 mita o fanua, e tusa ma le 7 vao.

E faapefea ona toto

E faʻapefea ona totoina se togavao i luga o le eleele

Ua saunia muamua vaʻa, e sili atu le matala nai lo se vaega o se fatuga poʻo se aʻa. Tuu ia laau i totonu o vaieli. Faatumu le vaega o totoe i mea nei: 2 vaega o le eleele togalaau, 1 vaega o le peat, humus, oneone, 0.5 vaega o le palapala mamago. Faaopopo sina tamaʻi lima o le superphosphate ma le ponaivi. Faʻafefiloi uma vaega uma.

A maeʻa ona totōina le floribunda, mulch le ata poloka poloka

A uma ona totō, e tele le vai. Ina ia faatumauina le maualuga o le susu, mulch le palapala ile humus, mutia vao poo le vao. O lenei fuataga o le a puipuia mai le germination o vao.

E faʻapefea ona totoina ma tausi se puaa, vaai i le vitio:

E faʻapefea ona tausia se puaa flobari

O togafitiga uma lava e sau i le taimi e tatau ai le faususu, laʻei pito i luga, teuteu ma saunia mo le taumalulu.

E faʻafefea vai

E faʻapefea ona faʻafefe i le vai fugalaau

O Roses Roses e manaʻomia le tele ma talafeagai le fafaga. A mimiti le palapala, e mafai ona tafe mai pupu. Afai e te lūlūina laulaau mai se mea manogi lelei ma le vai mafanafana pe a maeʻa le vevela o le aso, o le a avea le vao ma mea e sili atu ona matala ma sili atu ona manaia.

Tatalo le palapala mai lea taimi i lea taimi. Aveese vao mai le saite.

Laʻei pito sili

I le agaga faʻafetai mo le tausiga o le tausiga, o le a faʻamalieina e le vao vao le tele o mata, o le taimi o le fugalaau o le a umi.

Fafaga meaʻai masani i le taimi atoa. Suʻega mea faʻasaina (e mafai ona avea ma faapalaga, humus, mullein) ma fugalaʻau (minerale, alumini).

Floribunda Pruning

E manaʻomia e le pasi le toe faʻafouina ma le faʻavaeina. O le teuteuga e faia i le tautotogo ma le autumn. Mo nisi ituaiga (Flame of East, Eslanda Robson, Red Poppy, Danko) - faʻapea foi i le taumafanafana. O lenei mea o le a aʻafia ai le fuga: e 3-4 galu e mafai.

O le teuteuga muamua ma matua o loʻo faia i le amataga o le vaitau tuputupu aʻe. I le taumafanafana ma le autumn, e faʻaaogaina ai le teuteuga faʻalelei: fufulu fugalaau ma fuʻu efuefu, e mafai faʻatasi ma lua aʻafiaga.

O lala tuai (sili atu ma le 2 tausaga) ua vavae ese atoa. Pupu pupuu e 4-6 mata. E le gata i lea, e tatau ona faapuupuuina auala o le auala.

Nofoaga mo le taumalulu mo rose floribunda

I le ogatotonu o laina mo le taumalulu o le a manaʻomia ona fausia se malutaga.

Tipi, fufulu le vao mai laulaau ma mea e le maua. Ona e tatau lea ona fai: fai se komi pe a ma le 30 cm le maualuga. Faʻasolo ile laʻau paʻu poʻo ufiufi i lala paʻu, i luga o mea e leai se mea e lalagaina. O se malutaga faapena o le a puipuia e tusa lava pe sili atu ona malulu. E tatau ona vave aveeseina i le tautotogo, ina ia le amata ona pala ma pala le vao. Aveese le malutaga i se taimi vave e amata ai le vevela o le tau.

E faʻafefea ona faʻaleleia se fugalaau e ala i le vavaeina

Auala e tipi ai se rose floribunda

O Roses o floribunda o loʻo faʻaleleia e ala i le tipiina poʻo le faapipiiina i luga o rootstocks, ae o le auala lona lua e faigata mo le amataina, o le a tatou mafaufau na o le vaeluaina o auiliiliga.

  • O le tipiina o rosa mai vine lignified ua oti.
  • O le umi o le 'au e tatau ona tusa ma le 8 cm, lautele - e uiga i se penitala.
  • Suʻe le tipi ile 0.5 cm maualuga mai le fatugaʻo.
  • Faʻamama le pito i luga, le pito i lalo i le maualuga o le 45 °.
  • E tatau ona aveese vao tuitui ma laulaau mai le pito i lalo o le aʻa.
  • Togafitiga ma se tuputupu ae e faʻaleleia ai le faʻaleleia o le faagasologa.

E mafai ona i ai i totonu o le eleele avanoa ia seleselega. O se auala manaia e aʻafia ai le seleseleina o rosa i le pateta: na o le faia o se atuatuvale i pateta, faʻapipiʻi le fatu ma totoina. O le pateta o le a faasolosolo malie lava ona tuʻuina atu le 'eleʻele ma meaʻai, ma maua ai ni tulaga lelei mo le aʻafia.

E faʻapefea ona totoina se lala o le floribunda i se ata pateta

E sili atu ona lelei le faʻapipiʻiina o laʻau ina ia paolo le la i le aoauli, ma faʻasolosolo faʻasalaga i le taeao, pe a maeʻa le 16-00, ina ia le mafai e le togavao ona tafe. O le nofoaga pito sili ona lelei o le malu puipuia lea i autafa o laau pe faasaga i le puipui o fale, o le pa puipui. Fai ni pu e tusa ma le 15 cm le loloto, ma le afa e tipi le fatu. I le va o vavae, ia taofiofia le 15-30 cm.

Ufiufi ma se pusa uila manino po o se atigi pipi tioata mai luga - faia ai ni lauʻeleʻele. Faʻasalaga i taimi taʻitasi. E tatau ona faʻaauau le vai, faʻamalo le palapala.

E puipuia le fale puipui mo le taumalulu: o laau e ufiufi i se laulau o lau o le 20 cm ma ufiufi i le lutrasil luga. I le tautotogo pe a uma le kiona, e aveeseina le fale i le taimi lava e magoto ai le eleele ma leai se kiona. Fafaga faga 1-2 taimi i le masina ma sauniuniga faʻapitoa.

O le tuputupu ae o le tamaititi i se tasi nofoaga ua siitia mo le 2 tausaga. A oʻo mai uluaʻi osofaʻiga, ua vavaeeseina - latou te faalavelave i le atinaʻeina o aʻa. I le 3 tausaga, o le totoina o fua o fualaau o floribunda ua tulaʻi i se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe.

O ituaiga sili ona lelei o roses floribunda ma ata ma faʻamatalaga

Varietal eseese fiafiaga ma se avanoa lautele. O lea e te le faʻalavelave ai, mafaufau i le sili ona taʻutaʻua.

White Floribunda Rose Map Blanche na tulaʻi Floribunda

Rose floribunda Eseese Carte Blanche Map Blanche ata

O le maualuga o le vao e tusa ma le 1 mita. O le aʻa e lafoaʻi. Terry flowers, medium-sized, snow-white. O le vave totogo e tumau seia oʻo i le pau. Mai lea taimi i lea taimi, e mafai ona aafia ai faʻamaʻi pipisi.

Ese ese fetu eseese o Galaxy eseese Floribunda

Rose Floribunda Variety Galaxy Galaxy rose Floribunda photo

O le aʻa e oʻo i le maualuga o le 70-80 cm I le gasologa o le vaitau o fugalaau e lanu samasama ma se mumu mumu i pito o petals. O i latou o mea manogi, o le tele o le lapopoa, o loʻo faʻaalia mai i le uluai manogi o le suauu ua faʻafefiloi.

Rose Floribunda Blue Wonder Blue Wonder rose Floribunda

Rose Floribunda Eseese Blue Wonder Blue Wonder rose Floribunda

E masani ona faʻaaogaina i le pito i lalo. E maualuga lona tetee atu i faʻamaʻi, e tele tulaga maualuga e matauina. O le vaomatua o loʻo i ai le maualuga e tusa ma le 60 cm. O le ufiufi ua ufitia i lanu lanumeamata lanumeamata lanumoana. O fugalaau o Terry o le laʻau tele, o le kulimi piniki-fuʻa e aoina i mea e faʻaogaina ai, o faʻaofuofu.

O Blue Bajou na tulaʻi Floribunda na tulaʻi Floribunda

Rose Floribunda Blue Bajou Blue Bajou na tulaʻi photo Floribunda

O fugalaau lanumoana e le masani ai e sili ona lauiloa. O se fuainumera tele o corollas o se lilac-bluish hue e foliga mai i luga o le eletise, o se lanu samasama e faamamafaina ai se leo le fiafia. O le matagofie e sili atu ona taua: e aʻafia i le vevela o le vevela, malulu o le ea, e mafai ona afaina i faamaʻi.

Na tulaʻi mai Niccolo Paganini Floribunda

Rose floribunda cultivar Niccolo Paganini Na tulaʻi mai Niccolo Paganini i le ata o Floribunda

Le teuteuina o le saite ma fai ai fala, e masani ona faʻaaogaina, e sili atu le puipuiga. O foliga vaaia e lauiloa: o se vaovao malosi tele, fugalaau e tele, manogi, lanu uliuli le lanu.

Rose Floribunda Freesia Friesia na tulaʻi Floribunda

Rose Floribunda grade Freesia Friesia na tulaʻi Floribunda

E fuga mai muamua, ae fiafia seia oʻo i le malulu. O le vao e faʻatapulaʻa, paʻu, ma e tusa ma le 70 cm. Fugalaau fugalaau, samasama samasama i le lanu, lea e le maeʻa i lalo ifo o le vevela o le la. Latou te lafoaia se manogi matagofie.

Lilia Marily Lili Marlen na tulaʻi Floribunda

Rose floribunda ituaiga Lily Marlen Lili Marlen le ata o Floribunda

Ua tupu i greenhouses i le salafa o le lalolagi ona o lona talaaga faatuatuaina. O le togavao e oʻo i le maualuga o le 70 cm, e ufiufi i lanu lanu meamata ma le paʻu apamemea. O fugalaau e tutusa le lapopoa, lua-faalua, mumū mumu, e iai se manogi manogi.

O le lanu piniki Pink floribunda Sangria Sangria na tulaʻi Floribunda

Rose floribunda cultivar Sangria Sangria le ata o Floribunda

O se mea manaia, e mafai ona taʻua o se mea fou. O le lanu o le sinasina ulaula, ma o le malosi o le paolo e faatumauina i le taimi o le fugalaau. O le fugalaau e lua-nonoa: o peti pito i lalo e 6 cm le lautele, ma o totonu o le 3 cm. I le pito i tua, o le pito i luga e tusi. E fufusi le pua. E tupu lelei i le toetoe lava o soʻo se siosiomaga ma e le afaina i faʻamaʻi. O le teuteu o le tuai le matutua e tatau ona faia e le sili atu i le tasi le taimi i le 3-5 tausaga.

O Rose Stromboli Floribunda Stromboli na tulaʻi Floribunda

Rosemary floribunda ituaiga Stromboli Stromboli le ata photo Floribunda

Laʻau faʻasaina faʻamalosi malolosi, e oʻo atu i le maualuga o le 70-80 cm. Laʻau o le lanu uliuli, lanu. Fugalaau e tutusa foliga, lua, mumu lanumumu. O gafa e faʻauluina, vevela. O le faʻailoga e faia i le 3-10 alavai. Mamanu toto mo se taimi umi. O le manogi e mama, malu.

Na tulaʻi mai Nina Weibull Floribunda na oso aʻe Floribunda

Fugalaau fugalaau fugalaau Rose Nina Weibull Nina Weibull na tulaʻi mai le ata o Floribunda

O le togavao e tusa ma le 60-80 cm le maualuga, e oo i le 60 cm le lautele. O fugalaau lapopoa, vevela, fugalaau fugalaau e faʻapipiʻiina i palasi o ni fasipepa, i le averesi 5. O le vailaʻau o le malulu, e le mafai ona aʻafia i faʻamaʻi, faigofie ona tausia ma fesuisuiai i taimi uma.

Rose Floribunda Parrot Pierrot

Rose Floribunda Parrot Pierrot na oʻo mai le ata o Floribunda

Matagofie: pe a fuga, e i ai ni ata malulu malulu, i le gasologa o taimi, o le a gasolo le gaʻo, ma liliu atu i le kulupu matala. O fugalaau e aoina i polo lapotopoto o faʻalavelave faʻapipiʻi o loʻo pipiʻi le tasi i le isi. Bushu i luga i le mita le maualuga.

Rose Floribunda Prince o Monaco

Rose floribunda Prince de Monaco photo

O le tulaga ese o le ituaiga o le faaluaina lea o lanu o fugalaau. O petalisi suamalie suamalie e maua ai se fugalaau fugalaau susulu. O tagata taʻitoʻatasi taʻitasi e oʻo atu i le 10 cm le umi, e oʻo atu i le 40 petals, 5-7 fugalaau e aoina i mea e tutupu. Bush e maualuga i mita. O nei rosa e lelei i le teuteuina ma pei o fugalaau togalaau. O le eseese o le malulu, e toetoe lava a le mafai ona aʻafia i faʻamaʻi. Faʻaauau pea ona ola i le taimi mafanafana.

O Kimono na tulaʻi Floribunda na tulaʻi floribunda

Rose Floribunda Kimono na tulaʻi mai i Floribunda

O le maualuga o le vao o lenei ituaiga e oo i le 80-100 cm. O le inflorescences e aofia ai le 5 i le 10-20 fugalaau tetele o se fugalaau malulu vaivai. Maualuga maualuga o le kiona, lelei mo le ogatotonu, Moscow ma le itu o Leningrad, e aunoa ma le manaomia o se fale mo le taumalulu.

Rose Floribunda Flamenco

Rose Floribunda Flamenco na tulaʻi floribunda Flamenco

Pulu mumu mama, fuga, e oo atu i le 30 petals, e oʻo atu i le lapoa o le 12 cm. O le vailaʻau e teteʻe i faʻamaʻi, e susulu pea ma tele i le taimi o le taumafanafana ma le mafanafana mafanafana. O se umi umi, e oʻo atu i le 185 cm le maualuga. E tumau pea le fou mo se taimi umi i se tipi.

Rose Floribunda Iceberg Floribunda Rose 'Iceberg'

Roseberg Iceberg 'ata tipi Floribunda Rose' Iceberg '

Faʻasesega eseese ma faʻamalo mai le tele o fugalaau faʻalua. O le fuga e tele na te ufiufi uma ai le togavao mai le pito i lalo i le tumutumu ma toetoe lava leai ni lala e mafai ona vaaia. E i ai ituaiga eseese i le paʻepaʻe, lanu viole, fugalaau piniki.

Rose floribunda Burgundy iceberg Burgundy Iceberg Floribunda Rose photo

O le maualuga o le ituaiga Iceberg e oʻo atu i le 80 cm, o le vao e faʻatapulaʻaina, faʻapitoa. Fugalaau e iʻu i le 7 cm le lautele. E le mafai ona aʻafia i faʻamaʻi, e aofia ai le paʻu paʻu ma le lanu uliuli. O le manogi e le atamai, ae e agamalu ma manaia.

Rose Floribunda Gold Memoris Golden Memories Floribunda Roses

Rose Floribunda Gold Memoris Golden Memories Floribunda Roses

E le mafai ona le amanaʻia le lanu samasama matagofie o le Gold floribunda faatasi ai ma ona lauolaola laufanua matagofie, fugalaau faalua faalua ma lau lanu lanumeamata. I le la, e foliga tele le vao, taʻalo ma fesuiaiga. O le maualuga o le vao e oʻo i le 90 cm. O le taimi mafanafana atoa e fuga lelei.

Rose Floribunda Laminuette na tulaʻi Floribunda

Rose Floribunda Laminuette Laminuette na tulaʻi photo Floribunda

O le tele lava o le tuputupu ae mo le tipi, aua o le matagofie o fugalaau ma le umi o le faʻasaoina o le fou o mea taua ia o le ituaiga Laminuete. O le ogatotonu o oneone o le fuga ao fuga mai o loʻo siomia e ala i le faʻapouliuliina o gaʻo e maua i luga o se lanu piniki piniki ma se taulalata i le pito o se paolo sili atu.

O le ituaiga e matagofie e pei o se togalaau toto, e le pauu ese fugalaau mo se taimi umi ma o fuga fou e fuga mai i taimi uma. Fugalaau e tele taimi uma. O le vao e faʻatapulaʻa, e oʻo i le 80 cm le maualuga.

Rose Crystal Palace Floribunda

Rose crystal floribunda Crystal Palace na tulaʻi photo Floribunda

O le matagofie o le Crystal Palace o loʻo i ai se foliga matagofie: lautele, 12-14 cm le lautele, o fuālaʻau apricot fugalaau e aoina i mea e le o iai, e aofia ai le ufiufi o le vao. Terry fugalaau, manogi, e oʻo atu i le 40 petals, e lanu meamata lanu meamata, ma se fulufulu lanu. Malamalama manogi, maualuga o le vao 60-80 cm.

Queen Floribunda Tupu po o le Tupu Tamaitai Elizabeth Queen Elizabeth Floribunda Rosa

Rose Floribunda Queen po o le Tupu Tamaitai Elizabeth Queen Elizabeth floribunda Rosa photo

E ese mai le matagofie o meaʻai e 40 petals. I le fulafula e oʻo i le 15 fugalaau. O le togavao e manaʻomia le faigofie ona teuteu, e oʻo atu i le maualuga o le 180 cm. E le fefefe lauʻau malosi i le matagi ma le timu, aʻo faʻaauau pea foliga foliga mataʻutia. O le 5-6 tausaga, e manaʻomia ai le toe teuteuina o le teuteuina o le tino, ona o le toe maua mai o le ulu o le rosa i ona foliga muamua ma e le faʻaititia. Queen Elizabeth e puipuia i le toetoe o faʻamaʻi uma, o nisi taimi e afaina i le ele. O le foliga o le vaomatua e vaapiapi, faʻavae, e mafua mai ona maua ai e le rosa se foliga matagofie. Lalaga ma se lanu matagofie, paʻu, paʻu, lapoa tele, lanu lanu meamata.

Rose Floribunda Circus Floribunda Rose

Rose floribunda Lavender Flower Cirque Floribunda Rose

O le faasologa o le faasologa e faailogaina i ituaiga eseese ma lanu. E i ai le lavender, lanu mumu, piniki, samasama, ata lanumoana o fugalaau. O le vao e oo i le 80 cm le maualuga, o fugalaau e tele, tumu, e oo i le 8 cm le lautele. O vao tuitui ma lapoa, o le vailaʻau e tetee i tulaga o le tau, e iai se manogi manogi lelei.O le fuga e mafai ona masani ma sulu. Nofoaga mo le taumalulu e manaʻomia, e sili atu le totoina i se laufanua lanu susulu. Suavai lelei i aso uma e 7.

Rose samba floribunda samasamalo samba floribunda

Rose samba floribunda samo floribunda photo

O Samba na tulaʻi mai i luga o laau toto e tusa ma le 90 cm. E oo atu i le 10-15 fugalaau e aoina i le pulumu o mea leaga. O fugalaau e lapopoa, tumu, o le lanu masani. Laʻau lanu meamata lanu uliuli ma laumei tele. O le fugalaau e tele, umi, faʻalautele le taimi atoa mafanafana. Fugalaau taofia o latou foliga pe a uma timuga. O le vaomatua ua maualuga le maualuga, e le silia le 60 cm le lautele.