Meaai

E faʻapefea ona fai se pi lelei i se kuki faifaimalie

Gorokhovnitsa (aka pea puree) o se uluai rū Rusia. Mo le kukaina, latou te suʻe auala eseese, ae o le taimi nei o le sili ona lauiloa o le faʻapenaina o peas i se masini fai kuka. Ona o le tino mafanafana o le tino, o le tofo o le a sili atu ona lelei. E le afaina po o le a le tele o lau multicolo o le ae faʻaogaina, o le mea autu o le tele o auala eseese o le a liliu ai le fala i totonu o le ipu lelei atoatoa. O nisi faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai ituaiga faʻaoga e pei o "Peni", "Pilaf", "Rice". Aua e te ita pe a fai e le o iai se vaʻai pi. E mafai ona e kukaina le ipu e ala i le faʻatulagaina o le faasologa o le komiuniti i le faʻavae mo le kukaina o pilaf.

Chef Tips

E mafai ona e kukaina le pipi i totonu o se kuka taofi, ogaumu, i luga o le ogaumu e faʻaaogaina ai meaʻai eseese. Ae ei ai ni fautuaga o le a fesoasoani i le kukaina lelei o le ipu, e aunoa ma le faʻaaogaina o le "toʻi":

  1. O loʻo i ai se manatu e tatau ona suavaia pusi, ma sili ona lelei i le po. O le mea moni, e le talafeagai lenei mea. Ioe, o le a faʻavelaina aʻau ma fufulu vave faʻatasi ma oe ma e le tele mea e kuka. I le eseesega, aua nei faʻamalulu lelei le susunu ma e lelei atoatoa mo le kukaina o pateta.
  2. Afai e te filifili e kuka pi ma faʻanenefu, faaopoopo le soda i le vai ma fufulu lelei aʻo leʻi faʻaaogaina.
  3. Faamolemole ia matau e fautuaina e faaaoga lanu samasama. Green e toetoe lava a le kukaina.
  4. O le gaosiga o meaai kuka vave.
  5. A uma ona kuka lelei le ipu, e tatau ona e tuua na o le kuata o le itula ile faiga o "Heating" ina ia "taunuu".
  6. O le tala e faʻapea e le mafai ona vevela le paʻu paʻu i le taimi tonu lava mo lenei mataupu. Aʻau kuka i totonu o se kuka taofi ma le pata - o le uila lelei.

Pea puree i le cooker slowmond Redmond

Fafagaina o pi e faigofie lava. E moni, o le a manaʻomia ai le tele o le taimi. O le a oʻo mai le ulo e faʻafefe - o le a fesoasoani tele i lau galuega. Ae, e mafai ona e faʻaaoga soo se multicolo. O le a tatou mafaufau pe faʻafefea ona kuka ni pi i le faila taofi a Redmond. E mafai ona faʻaaogāina le puree mama e pei o se mea tutoʻatasi, ma e mafai ona faʻaaogaina e avea o se falaoa o le itu mo aano o manufasi poʻo fualaau faisua, puʻamu.

Pau mea e te manaʻomia o le 2 tbsp. pi. Na ia gaosia i le 5 tbsp. vai. O le a e manaʻomia foi se pine o le masima ma le 30 g pata mo le tofo. I le ala, e sili atu ona lelei le ave o paʻu. O le a ia vevela vave, ma vaeluaina toetoe atoa lava.

I fualaʻau mo multicookers, o le fuainumera o mea e faʻaaogaina o loʻo faʻaalia i le tele o tioata.

Kuka:

  1. Peʻa e tatau ona faʻamalulu mo le itula.
  2. Laʻau suamalie e mulumulu lelei i lalo o le vai tafe. E tatau ona e faia lenei mea seia oʻo ina manino le vai.
  3. Peʻa e tuʻuina atu i le kuka taofi, sasaa i le vai vevela, faʻapipiʻi le masima i le tofo, ufiufi i se tapuni ma faʻavela, muaʻi setiina le "Mūmūina" mode. O le taimi e kuka ai e lua itula.
  4. I le faaiuga o le kuka, e pei o le sosolo masini lava ia o le a faailo, faaopoopo le pata i le pure puree ma faʻafefiloi lelei.
  5. O mea uma, falaoamata ua saunia atoatoa, ua faataatia i luga o papatusi ma ua tautua i le laulau.

O le fua mo le pipi i se masini faʻanatinati e aunoa ma le solomuli

O le toʻatele e le fiafia e fufulu mama mama poo le sua, aua e tatau ona fufulu muamua. Ma afai e leai se taimi? O le a la le faafitauli? Tusi i lalo le fua mo le kukaina o pi i totonu o se fai kuka taofi e aunoa ma se sauniuniga muamua.

I lenei tulaga, ua fautuaina e faʻaaoga peaseti. E sili atu ona vave kuka nai lo le atoa.

O le mea lea, mo 3 ipu tioata e tele-cooked peas, e tatau ona e aveina le 5 pusa namu, 6 o ipu tioata tutusa. O fualaau faisua, 1 pc. O le a manaomia. aniani ma kāloti. Ia, ma o le mea moni, mea manogi.

Kuka:

  1. O koko koko e fufulu mama, fufulu ma tipi i totonu o ni nai pusa. O le pulou e faʻamaʻapeʻa ma tipiina (e manaʻomia e tutusa le tele ma le kālati). O fualaau faisua ua lafoina i le multicooker bowl.
  2. E fufulu lelei paʻu i vai inu seia oʻo ina manino le vai. A uma ona liligi atu i fualaau faisua.
  3. O laumei ua matua fufuluina, ave ese vaega le lelei. E vave ona e tipi i fasi vaega. Auina atu i se pesini i talaane o isi oloa.
  4. Sasaa vai, masima ma faʻafefiloi malie le mea o loʻo i totonu o le pesini. I le taimi lava e tasi, ia mautinoa o le totonugalemu o totonu o le koneteina e le gaosia. I le tapunia o le iunite, faatulaga le "Taea" ma le kuka mo le lua itula. I le avea ai o se tulafono, ua lava lenei taimi e kuka atoatoa ai aano o manu ma pi.
  5. A oʻo mai le faailo o le faaiuga o le kuka, latou te suʻe le ipu mo le masima ma le maelega sauni. Afai e lelei mea uma, faʻalafola i luga o papatusi ma tautua, muamua-fofolaina i laau afu.

Pea soup ma le puaa

E faʻapefea ona faia pateta pateta ua uma ona e iloa. Ma o lenei o le a matou taʻuina atu ia te oe le kukaina o le pi i se masini faʻanatinati i le ituaiga o sou. O le ipu ua saunia vave ma faigofie. E le gata i lea, e fesuisuiaʻi, e mafiafia ma faamalieina.

O nisi o aiga e suia a latou tuufaatasiga i la latou pule faitalia, mo se faataitaiga, kuka e aunoa ma ni pateta poo le faaopoopo o ni sisi. O le mea autu e le o le fefefe i faʻataʻitaʻiga.

Ina ia faia le kuka, o le ae manaʻomia aano o manu. Matou te fautua atu e faaaoga le puaa (e manaomia le 0.3 kilokalama). E tatau foi ona e ave 1.5 tbsp. pi, tasi le kārotiti ma le sipuni ma le tolu pateta. E mafai foʻi ona e 'ave laʻau (o le a lava le kulupu) ma mea e sili ona e fiafia i ai.

Fuga i se fai kuka taofi:

  1. Ina ia faʻavave vave le pi, e tatau ona faʻatumu i le vai i le afiafi ma alu i le po. Afai na galo ia te oe ma susunuina pi i le taeao, e mafai ona e kuka ma amata ona kuka mai i le taimi lava e oso ai le pi. O pipi na saunia e pei o ni aano o manu i se fai kuka taofi. Ua faaopoopo le masima i le tofo ma togi mo le lua itula, talu ai ona setiina muamua le tulaga "Suluina".
  2. I le taimi nei, o fuālaʻau ua fufulu, fufulu ma tipi. I lenei tulaga, o le pateta - fatu.
  3. Grots carrots, ma aniani - i nai tamai cubes.
  4. O fualaau faisua ua lafoina i le ipu o multicolo i le itula mulimuli ane, aʻo amataina le kuka o aano o manu. Afai e te faʻaaoga fualaau faisua, e mafai ona e lafoina i latou e kuka i se taimi muamua. O mea uma, o le taimi lava e moli ai le faailo e uiga i le faaiuga o le kuka, ua sauni le supa ma e mafai ona liligi i papatusi ma tautua i le laulau.

O lenei ua e iloa mea lilo uma o le kukaina o le pipi i se masini fai kuka. E ala i le faʻataʻitaʻiina o oloa, e mafai ona e kukaina e le gata i le falaoa ma soupeti, ae tele foi isi meaʻai lelei ma maloloina.