Fugalaau

Le faʻaleleia lelei o le geranium (pelargonium) e ala ile tipi ma le totoina mai fatu

O le geranium poo le pelargonium laau e alofagia e le au fai togalaau ma le togalaau e le lelei i lona tausiga, mafatia i le lamala, susulu o le la, ei ai se manogi faapitoa, ona e le fefe ai i meaola faalafua. I totonu o le fale, faʻalauteleina e ala i le tipi ma fatu.

Faʻapenaina o le geranium e ala i le tipi - mo le fausiaina o fale ma fualaau

Pe a faʻapipiʻi laau mo le faʻaleleia e ala i le vavaeina, e tatau ona e pipii i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana.

Pau ma le taumalulu - faʻamaʻalogaina, o le aʻa o loʻo faʻaosoosoina ma le faʻanoanoa, tautotogo - taimi o le fafaguina ma le faʻatupulaʻia o le faʻatupulaia - taimi matagofie mo le vavaeina.

Auala e faʻaleleia ma toto i totonu o le vai

Mo le faʻalauteleina e ala i le vavaeina i tulaga o le fale, e filifilia ai se fale maloloina maloloina, e sili atu lala e aunoa ma ni peduncles, pe afai ei ai, vavae ese.

O le teuteuina o le Zonal e faia i se manoa po o ni seleulu, ona ua uma ona faʻamaʻiina i le ava malosi po o le faʻavao. O le seleselega e filifilia 7-9 cm le umi ma 2-3 mea tuputupu ae, laʻau pito i lalo lalo.

Le isi E lua auala: malogo mo le 2-3 itula i fafo ma tuʻu i totonu o le vai i se vaivaiga vaivai o le heteroauxin, pe toto i le palapala ma ufiufi i se fagu.

O selemole e tipi i seleulu faʻapipiʻi
Shank i le vai e faatalitali le taina
Laʻau
Na aʻafia aʻa

O le metotia muamua e le talafeagai mo ituaiga uma: o nisi e pala i le vai e aunoa ma le aʻafia. Afai na e filifilia le auala muamua o le faʻamalosi: a uma ona tipi, e manaʻomia ona e faʻagogo i le tele o itula i fafo, tuʻu i totonu o le vai ma se vaivaiga vaivai o le heteroauxin ma faʻatali mo aʻa e aliali mai.

A oʻo mai aʻa, toto i le eleele ua saunia, e aʻafia le aʻa ma amata ona tupu pe a mavae le 2.5 vaiaso.

Tipiina ile palapala i le fale

Aʻo lei tipiina le eleele, o le lalolagi e tatau ona muamua faʻamaonia: Faʻasusu ma faʻafefete i le pati faʻamalolo poʻo le vaʻa i totonu o se vai vai taele.

Lue i le eleele

O le vai taʻele o le a atili ai ona faʻamaonia le eleele ma faʻaumatia fatu ma aʻa o vao vao. O fasi pepa o le tipi ua solo i totonu o le aʻa ma tafe i totonu o ipu ua saunia. E tatau ona iai ni pu mo le faʻafefe vai ma alavai.

O aso muamua e lua, o fugalaau o loʻo i totonu o se mea pogisa, mulimuli ane e manaʻomia ona tuʻu i se mea manaia, ae le o le susulu o le la. Mo le aʻa i le vave e mafai ai 'oloʻo ufiufi i se fagu. A maeʻa le masina ma le afa, e amata ona tupu malosi le aʻa.

Aisea e te manaʻomia ai le pecagonium

O le pelargonium e siakiina mo foliga matagofie. Afai e te le faia, geraniums e tutupu mai ni fatuga umi, e leiloa lona matagofie. E sili atu le vavaeina i le tautotogo po o le tautoulu ma se naifi mamā, faʻamaʻi, ina ia aua nei faʻafeiloaʻi faʻamaʻi pipisi.

Faatasi ai ma le teuteuina lelei, e mafai ona e maua se laau totō ma se vaitau umi o le fugalaau ma le lau paʻu. Ae e tatau ona e malamalama i le phenotype o le ituaiga geranium, o le a le mafai ona faʻalelei le foliga vaaia.

Suiga o se tagata matua

E sili atu i le totoina o le pelargonium i le tautotogo, ae o geraniums e totoina i isi taimi o le tausaga, e oo lava i le taumalulu. Muamua e te manaʻomia malamalama pe aisea ua e suia ai. Geraniums e le fiafia i potopotoga loloto seia oʻo i le aʻa o loʻo tumu ai vaega o le ulo, laʻau ma puʻupuʻu o le a faʻalosolo malie ona tupu, ma o le fuga o le a leai se malosi.

Afai mai le pito i lalo o le ulo pipii ese aʻa poʻo E televave le gasolo o le vai, ona o se faailoga lenei mo le suia o le pelargonium.

Laʻau malosi e tutupu aʻe - o se faailoilo mo se mea e faʻaaogaina

Mo se gaioiga, e sili atu le manaʻo i se ipu omea, faʻamaʻi, faʻatumu i le faʻavaivai: faʻalautele le gaʻo, piliki gau poʻo ni vaega o se isi ipu.

Laufanua mo geraniums: eleele taatele ma oneone faaopoopo. O le geranium e totoina e ala i le auala e faʻafefeteina ai: faʻafefeina le laau, ona fuli ai lea, taofi se paluga o le eleele, ma tuʻu i totonu o se fagu fou, faʻatumu ma paʻu oona, faʻafeinu.

Ua aveese le pelargonium mo le 3-4 aso i se nofoaga pogisa, i le vevela o le 20 tikeri. A maeʻa ona tuʻuina le fale i se nofoaga tumau, o le laei pito i luga pito i luga pe a maeʻa le gaosiga e faʻatino pe a maeʻa le 2 masina.

Laʻei pito sili

I le tautotogo ma le taumafanafana, o le faʻamafanafanaina e faia i vaiaso uma e lua, faatasi ai ma fugalaʻau o loʻo i ai le vailaʻau ma fuamosa, o mea faʻapitoa faʻamaʻi faʻamalosi e talafeagai. Ava susu e tatau ona fafagaina i le vai, o le laei pito i luga e faia i le itula pe a uma ona fafaga le laau.

Fafagaina le le lelei faʻamaʻaina o le vai e afaina i mu o le aʻa ma faʻamaʻi poʻo le oti o le laau, o le mafuaʻaga lea e tatau ai ona tuʻuina atu le laei mama. I le taumalulu, i le taimi o le taotoga, e le fafagaina le pelargonium.

Nofoa

Afai e totō ni laau totō i totonu o le ipu e tasi ma e manaʻomia ona e totoina, e tatau ona e faʻaleleia le tele o le laau, toso ese se fasi fanua ma faʻaeteete fufulu le aʻa ma se naifi mama.

Vavaeese ma le faaeteete lelei aʻa, pala po o faamaʻi ua afaina, tipi tipi i aʻa. Ona sosoo ai lea, latou te totoina i le eleele ua saunia ma faamamaina mo se taimi umi i se nofoaga pogisa, faasusuluina lelei. O le totoina o se gaioiga tiga mo se laau, o lea e lelei tele le faʻalauteleina o geraniums e ala i le vavaeina po o fatu.

Faʻalautele lela

E le pei o violets, o le faʻalauteleina o le geranium e se laulaau e le o faia, o laʻau e pala, o lea e sili ai le tipiina o le aʻa ma aʻa i le palapala poo le vai.

Lauina o fatu - pe faapefea ona lulu

O le totoina o laau mai fatu o se faagasologa uumi. A e faʻatau mai le galaranium, e tatau ona e vaʻai ua latou le mautonu, o lona uiga e tatau ona latou saoloto mai le atigi gutu. Teu fatuga atonu e faʻamamaina mai ai, ae o fale e manaʻomia ona faʻamauina i le nusipepa.

O fua na aoina mai varietal geraniums e le mafai ona faʻamaonia ai faʻamoemoega mo se mea faʻapitoa, o le totoina o fualaau e masani ona le tauaveina ni uiga matua, o uiga o ituaiga eseese ua leiloloa, e le talafeagai le luluina oi latou e faʻaleleia le laau.

Pelargonium fatu
Fatu toto

O le avanoa sili ona malie o le pelargonium mai fatu Novema - ogatotonu o Aperila. O fatu e totoina i le eleele ua saunia, e mafai ona e faʻaaoga le turf, sand, peat i le ratio 2: 1: 1; o fatu e lilo i le 5 mm o le eleele i se mamao e 5 cm mai le tasi ma le isi ma ufiufi i le tioata po o se ato.

Vaitaimi, e manaʻomia ona tatala lau laau ma fufulu le meaʻai i se pamu moli, e le mafai ona e tuʻu saʻo i le susulu o le la, e tatau ona faataapeapeina le malamalama, e oʻo lava i le autumn. O pine muamua na aliali i totonu o le 45 aso.

Ma le isi, o fatu e toso i ni ipu eseese ma alavai. O le isi tausiga e aofia ai le filifilia o le nofoaga saʻo, lava le susu, fafagaina vave ma fufulu mama laulaʻau ma faʻaleagaina o mea.

O le karaniki e faigofie ona faʻaleleia e ala i le tipi ma e manaia le matauina o le tuputupu ae o fatu. E leai se tasi o nei metotia e iai ni faigata ma soo se tagata e amataina le fale o le a mafai ona totoina se laau totō matagofie ma lauolaola i luga o lona windowsill.