Laʻau

Pachistachis laau Lagolago ile tausiga ole fale ile ata o ata ma faʻamatalaga

Pachistachis tausia ma toe faia i le fale

Afai e le lava le fale ma fugalaau fugalaau i le tausaga atoa, ona lelei lea o pachistachis mai fafo. E foliga mai o se vaomatua, o ona laau e pei o le laau ua ufitia i le lanu lanumeamata lanumoana, ma o totonu o ia o ni mea e le mafaamatalaina, e pei o mumulu mumu. Mo le lua seneturi, o le laau e leʻi leiloa lona lauiloa i fualaau faifaatoaga, na tupu aʻe i fale ma tagata nofoia.

I totonu o atunuu ei ai le tau vevela, e faʻaaogaina ai nei laau toto e pei o le laufanua o paka, sikuea, moega o le taulaga. Mo o latou foliga e le masani ai, na taʻua ai e tagata moni le "taliga auro", ma i atunuu o loʻo i tua atu o le talafatai, o le "faʻavalea auro".

Homeland o Pachistachis

O le amataga o le laau e le o iloa, e tusa ai ma tala faasolopito o tagata femalagaaʻi o le 19 seneturi, e mafai ona e iloa le mea na fanau mai ai fugalaau - Amerika i Saute, o le talafatai o le Vasa Initia. I le taimi nei, ua maua le laau i le vaomatua i talafatai o le konetineta o Ausetalia, i le vaomatua o Initia i Sasae. E mafai ona maua i totonu o vaomatua o Amerika i Saute Amerika, pe a faʻapea o le tau e vevela pe latalata i ai.

I le vaitaimi o le nofoia o Initia, o le tele o atinaʻe o teritori fou, o tagata femalagaaʻi ma tagata malaga na aumai i Europa, e faaopoopo atu i oloa mai fafo, o laau o na nofoaga. Latou te leʻi fetaui mo le tau o le lotoifale ma sa ola na o fale i totonu. O lea la o togalaau aina o loʻo i ai le mutia, vao, ma laau o vaitau eseese o le vaomatua na olaola. O nisi na maua aʻa i totonu o le fale, o isi na amata ona teuteu fale faafiafia, falemataaga, colonnades. Faatasi ai ma le oʻo mai o le tifaga, na amata ona faʻaaogaina ai vaomatua e avea ma teuteuga mo ata tifaga.

Faamatalaga o Pachistachis

Pachistachis e tupuga mai i le vao o le aiga o Acanthus, e tusa ma le 17 ituaiga, ae na o samanu pachistachis e faʻaaogaina mo le faʻaleleia o totonu. O aʻa o se laau faʻamalosi ma le matua, o lea e mafai ai ona e fuafuaina le tausaga o le laau: o le matua, o le malosi ma le malosi atu o le aʻa. O le natura masani e mai i le 1 i le 1,5 mita, i le fale, i lalo ifo o tulaga lelei, e oʻo ile 1 m.

O laʻau e lautele ma se pito pito i luga, ia i ai lanu lanumeamata mai le pogisa i le paolo malulu (faʻalagolago i tulaga tuputupu aʻe), faʻatasi ai ma se fesoʻotaiga vavalalata o veins e tuʻuina atu i le ipu. O laʻau e faʻafeagai, ma faia ai se pale pupula i luga o se laau e pei o se malosi malosi. Faatasi ai ma le teuteu masani e fausia ai se vaomatua, e mafai ona e fatuina se fatu lapopoa po o se mea tutusa.

O nisi o mea taua e faʻaaogaina, o le faʻalavelave lea o se foliga o se moligao e le masani ai, lea na ia mauaina ai le igoa "mumu mafiafia". O lau lanu samasama lanu samasama po o moli lanumoli e aoina i paiga i laina e fa i le taliga o le 12 cm le umi. O ese fugalaau papaʻe lanu papaʻe e lua, o le taimi e fuga mai ai, tuu ai le mea e gaoioi ai mo le tele o masina.

Fale tausi mo Pachistachis

Auala e tausi ai pachistachis

O le malo i fafo i luga o le windowsill e sili ona fiafia ile eleele malamalama, malamalama susulu ma le sili ona lelei o le susu.
Afai na faatauina le vao i se faleoloa fugalaau, ona lelei ai lea o le faʻatautaia e tatau ai ona faʻapipiʻi se vailaau mama.

O le fugalaau o le a vavaeese ese mai isi laau totō, lea e siakiina faʻapipiʻiina ai faʻamaʻi ma faʻamaʻi. Pe a iloa meaola faʻapitoa, e faʻapitoa le tumama. O le togavao ua totoina i totonu o se fagu fou ma eleele ua saunia.

Filifiliga nofoa

O itu i sasaʻe ma sisifo o le fale e sili ona fetaui lelei, i le mea e tele ai le malamalama, ae leai se la susulu. I luga o faamalama i saute, aemaise lava i le tau mafanafana, o paolo e pei o pupuni puipui, puipui poʻo se mea e mamao ese mai le faamalama o le a manaʻomia. O itu i matu e le fetaui mo le tuputupu ae, e le lava le malamalama, lea o le a mafua ai se maʻi fugalaau, o le faʻaitiitia o lona tuputupu aʻe. I le tau vevela, e alu atu ma le fiafia i se faletalimalo poʻo se faletua, i le mea o loʻo lava ai le malamalama ma le vevela mo le tuputupu aʻe ola.

Taua! E le taliaina e le laau ni faʻataʻitaʻiga, o lona uiga e tatau ona i ai le potu i le tasi itu o le ea, poʻo le puipuia mai se vaalele saʻo.

Lave malulu ma le susu

O le maualuga o le taumafanafana mo le tuputupu aʻe tuputupu ae e 22-25 Cº, e ui lava e mafai e le pachistachis ona faʻafeiloaʻi se faʻaitiitia puupuu o le 12 tikeri i le taumalulu. Ae ui i lea, o le vevela maualalo o le vevela e afaina ai le fugalaau: o laulaʻau e amata ona paʻu ese, faʻapipiʻi puʻu, ma taofi vaʻai. O le mea lea sa le talafeagai ai le toto o le laau mo le tuputupu aʻe i nofoaga matala i se tau vaʻaia o le lalolagi. E ui o le itu i saute o Rusia e mafai ona tupu aʻe pachistachis i luga o moega fugalaau e pei o le tausaga.

Totoga origin, nofoaga e masani ai le tele o taimi ma le tele o mea, fuafua le alofa o le vai mo le fugalaau. E tatau ona faia i taimi uma le vevela i le taumafanafana ma le tele, ina ia tumau ai pea le susu o le palapala, ae aunoa ma le faʻavaivai. I le taumalulu, e mafai ona e vai i le 1-2 aso, e mafai ai ona faʻamama le palapala mo se kuata. E tatau ona fofo le vai i le vevela o le potu.

Pachistachis tali lelei i togafitiga vai ile fagu i le taumafanafana. I le vevela o le aso, e manaʻomia ona e sola le lau mai le pulu moli, e maua ai le tulaga talafeagai o le susu, e pei o se timu faʻaleleia, faʻafeiloaʻi le itu i lalo. O le susu i luga o le uʻamea e mafua ai le pala, lili, lalelei, ma le paʻu ua paʻu. E mafai ona e faatumauina le malulu o le ea faatasi ai ma le fesoasoani o se vaipuna teuteu, o se tamai aquarium, o se fata ma ni tamaʻi lapoa ma ni galu ua tumu i vai.

Soga eleele

O se eleele e le manava ma se paluga alkaline pH 5.1-6.5 e fetaui lelei, ua siakiina e se vaega o le faailoga. I luga o le faatauina atu o le eleele mo le totoina o laau i totonu, lea e lelei mo pachistachis.

E mafai ona e saunia le eleele, ia o le a e manaʻomia:

  • 1 vaega vaega;
  • 1 le oneone;
  • 2 vaega o fanua o togalaau;
  • O le lima o le paʻu paʻu paʻu, o ona faʻamaloilo e puipuia ai le atinaʻeina o meaola, le salalau o iniseti.

Faʻalautele le lapoʻa poʻo laumei mafiafia e tatau ona taoto i le pito i lalo, lea o le a taofia ai le faʻaleleia o le vai i le pito i lalo o le eleele, maua ai le lelei alavai ma le manava o le masini.

O le faʻatulagaga e faia i tausaga taʻitasi mo le tolu tausaga muamua o le tuputupu ae, suia le tele o le fagu fugalaau i se lapoʻa tele. Ua lava le gaʻoina o se tagata matua i le tasi taimi i le 3-5 tausaga, ae o le mea sili, o le faia o se suiga faifai pea i le eleele elemene. E taua lenei mea mo le faʻaleleia atili o le fugalaau, susulu o lau. O le fugalaau e tolu-tausaga o le a manaomia ai se palapala palapala o le 2.5 l, o le muamua o le eleele o le ai ai 5/6 vaega, lea o le a tuu ai le avanoa mo le tatalaina ma le faasusu, ma le tuputupu ae faaopoopo o le aʻa.

Auala e Fafaga Pachistachis

E manaʻomia le fafagaina masani o fafie, o lea e faʻalavelave ai faʻalauteleina o fugalaʻau faʻasaina mo le fugalaau i aso uma e 10 mai ia Aperila ia Oketopa. Aʻo leʻi faʻaaogaina le faʻamalo, e tatau ona e faitau i faatonuga, ao gaosia e gaosi oloa gaʻo ma faʻafefe. Mo pachistachis, o laei mo le totoina o laau i totonu poʻo se mea e masani ai mo totonu o laau e talafeagai.

O loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina o le minerale maʻa faʻapitoa i le tautotogo mo le lelei atili o le fugalaau ma le susulu o laulaau ma laulaau. Latou te fafagaina le laau pe a uma ona faʻamafa, pe a leai o loʻo i ai se maualuga maualuga o aʻafiaga o aʻa ma aʻafiaga afi, lea o le a oʻo atu ai i le oti o le fugalaau.

Trimming ma pachistachis formation

O natura masani e mafai ai ona e totoina ni lala faaopoopo pe a maeʻa ona oʻo i le maualuga mita. O ia togavao e fai ai ni vao, o le mea e maua ai le pito i lalo ma pale ai le pale. O le siosiomaga o le fale e le maua ai le masani o le vevela ma le vateatea, o le mea lea, ina ia fausia ai se pale paleni, e tatau ona teuteuina le seleselega i vaipuna uma. O loʻo i ai i le laau ni totō fou, o laʻau e faʻatumu le avanoa i le va o lālā, lea e maua ai le foliga lelei ma foliga saʻo o le pale.

Fiafia! O le tuputupu ae maualalo e mafua ai ona fausia e le laau ni pepe faaopoopo. Pachistachis e na o pine fou e fuga mai.

  • Mo le taimi muamua, o le pine e faia peʻa aʻea le 10-15 cm i le tausaga muamua o le olaga. Faapipii le tolu o paʻu o laʻau i le ogatotonu tutotonu ma auala uma i lanu. E amata ona faaluaina, e maua ai le fafie.
  • E oʻo atu i le 12 isi puʻupuʻu e mafai ona ola i totonu o se togavao i le tausaga, lea, ma le pine saʻo, e fausia ai se foliga faʻatusatusa. Mo le lona lua ma tausaga na sosoo ai, na latou tipiina pito uma, faʻapuʻupuʻu i le 5-15 cm, lea e faalagolago i le manaʻo o le tagata faʻatau ma le gafatia o le potu.
  • E oo atu i le tolu tausaga o le tuputupu ae, o le a aliali mai muamua mea e tutupu, ma o le pale o le a amata ona fuga pe a uma ona tipi.

O ogalaau matutua e teuteuina i tulaga eseese i le faitalia a lē e ona e aunoa ma le tele o mea leaga e teu ai. O lala na totoe o loʻo tuʻuina atu le tele o laʻau

Faʻapenaina o pachistachis e ala i le vaʻaia

Faʻapenaina o pachistachis e ala i le tipiina o ata

Faʻapefea ona faʻapipiʻi pachistachis i le fale? E lua auala e totoina ai laau: fatu, e seasea faaaoga, ma tipi, pe a maua se fana ile fana mai se matua matua. E tele taimi e faʻatau ai e le au fai togalaau le totoina o laau totō ua tupu i fale tausimai.

Mo le aʻa e aʻafia, o lona maualuga e tatau ona tusa ma le 10 cm, lea e 2-3 inumaga o loʻo i ai se pea o lau o le a fetaui.

  • O le filifilia o mea e seleseleina e faia i le tautotogo i le seleseleina faaletausaga, o le mea e fiafia i ai e tuʻuina atu i se malosi malosi ma lau lapopoa.
  • E vave ona faatofuina le tipi i totonu o le eleele pe tuu i totonu o le vai, aʻo leʻi faia lenei mea, o le nofoaga na tipiina e togafitia i le "Kornevin", lea e siitia ai le tuputupu ae o aʻa.
  • Afai e te totō vave i le eleele (perlite ma le eleele, co-soil, pepa pepa), ona lelei lea e ufiufi ai se moli palasitika paopao poʻo se pusa palasitika. O le faʻaosooso e fesoasoani e maua ai se aʻafiaga i le vevela e pei o se tau vevela. Puipuia le puipuiga i aso uma, ma tuʻuina mai se faʻaleleia o le ea fou.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le pachistachis ma faʻasolo ata

  • O aʻafiaga e sili atu ona aʻafia pe'ā faʻalalauina i latou i mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae, mo se faʻataʻitaʻiga, Epin poʻo Tekaminom Max.
  • Afai e te filifilia ni tamai ipu, o aʻa e aliali mai o le a vave ona iloa, ma aoe tuputupu ae, e mafai ona e malamalama pe a totoina i totonu o se ipu tumau.

O aʻa e aliali mai i le vai pe a uma le 3-4 vaiaso, pe afai o le vevela vevela e le faʻaitiitia le pa 22 Cº. O le seleselega ua totoina i totonu o se fagu tumau, latou te tausia le fale fou i le masani masani.

Maʻi ma faʻamaʻi pipisi o pachistachis

O le tele o taimi, pachistachis e aafia i aphids, spider mites, mealybugs. O se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o meaola faʻapitoa o le leai o se malamalama susulu, potu malulu, tele pe le lava le suāvai. Ua aveeseina vaega ua afaina, ua fufuluina uma le laau i vai paʻu, ua togafitia i vai inu mo laau i totonu.

Faʻaleagaina o le tuputupu ae ma le atinaʻe

O le leai o ni tulaga alualu i luma lelei e mafua ai le faalavelaveina o le tuputupu aʻe ma le atinae o le vao. Ina ia mafai ona fugalaau e fugalaau ma ona lanu lanu meamata ma lanu susulu, e tatau ona vave suia le eleele, teuteu, ma tulaga tuputupu ae e tatau ona fetaui ma le tau vevela.

  • Pachistachis e le totogo pe ua mou atu mea leaga - ona o le paʻu o le vevela vevela, ea vevela, faʻataʻitaʻiga po o se ipu tele.
  • Laʻau mūmū mūmū - faʻaleagaina o meaola, le lava le susu.
  • Laʻau mamago ma samasama o laulaʻau - le lava meaʻai, leai o le susu, ea malulu.
  • O le vao ua faʻafefeteina ma laʻau itiiti - e le lava le malamalama, o le itu i matu o le fugalaau.
  • O le pito i lalo o le ogalaau o loʻo faʻaalia - leai se teuteuga tausaga.
  • O mea leaga e pala ma pa'ū - o le vai na maua i fugalaau, e leai se afaina o le ea fou.
  • Le lanu o lau lanu - pachistachis itiiti sina malamalama, e le lava meaʻai i le eleele.
  • Laʻau lanu samasama ma pauu - e le lava le susu, e le lava le malamalama.

Pachistachis o se laau manaia ma malosi tele malosi malosi. I lima agaalofa o se tagata faʻatau, e mafai ona ia tuʻuina atu e le gata o le matagofie o le matagofie, ae faʻatumuina foi lona malosiaga i totonu, ma fai saofaga i le manuia o tapunia uma galuega. O le laau e faʻaaogaina o se faailoga o le manuia ma le faʻaleleia, o le mea lea e masani ona tupu aʻe i ofisa, kamupani. I le fale, o le fugalaau e faʻaleleia le potu ona o le faʻaleleia e le aunoa. E naʻo le tausiga lelei e mafai ona fesoasoani i le atinaʻeina o se laau matagofie!

Ituaiga o pachistachis ma se ata ma se faʻamatalaga

I le faʻaopoopoga i le lanu samasama mo le faʻaleleia o totonu, latou te faʻaaogaina le mumu mumu. E naʻo le lua ituaiga ituaiga e mafai ona aʻafia i totonu o le potu, o ona manaoga e faigofie lava ona aofia i tulaga masani o le tuputupu ae.

Pachistachis samasama Pachystachys lutea

Pachistachis samasama Pachystachys lutea photo Faʻapipiʻi ma tausi i le fale

O se laau lapopoa, lau laau toto e oo i le 1 m le maualuga ma samasama poo moli moli. Fugalaau e foliga mai e ese mai, e amata i le pito i lalo, e faaiu i luga. O le fugalaau e le o se taimi umi, ae le o latou e faʻamalamalama, ae o le "auro auro" lava ia. O se tagata nofo i totonu o fugalaau i totonu, matou te fiafia i le le mautonu i le tausiga, le umi o le fugalaau.

Pachistachis ula Pachystachys coccinea

Pachistachis lanu mumu Pachystachys photo coccinea flowering photo

O se laau e le masani ona maua i totonu o tagata e nonofo ai, ae pei lava ona matagofie i ona uiga i fafo. E iloga i se paʻu lanumeamata lanumeamata ma fuga lanumumu mumu. O le maualuga o le vao i lalo o tulaga lelei e mafai ona oʻo i le 2 m, lea e le faigofie tele i fale laiti. E sili atu ona taatele i faalapotopotoga faaleaganuu, aʻoaʻoga, lala sooupu a le malo. Ona o lona foliga le lelei, faafetai i le moli lanumeamata lanumoana i luga o se lanu lanumeamata, na ia mauaina le igoa o le "Cardinal Guard".
Ua tupu le falemaʻi e faatosina ai le lelei o le malosi, i le avea ma fesoasoani e ausia ai le galuega. Malosiaga malosi e tumu ai le fale i le malamalama, maua ai se siosiomaga o le malulu ma le mafanafana. Ma o fulufulu aso e siitia ai le lagona, tuu le la i totonu o le fale.