O le togalaau

I kukama - e le o le vai

O le lautele lautele o talitonuga e 95 pasene o le vai i totonu o le kukama ma e leai lava se mea aoga e matua le moni lava. Kukama o se tagata faʻamaʻi moni mo le tele o faʻamaʻi.

Kukama © Muu-karhu

O a mea o loʻo i totonu o le kukama?

Sei o tatou gauai atu i le sua o loo i totonu o lenei fualaau faisua. E le o se vai faigofie, ae o se vai na faia e le natura, e mauoa i macro-ma microelements. O loʻo aofia ai le uroneta, uʻamea, iodine, potassium, calcium, cobalt, kasikoni, manganese, apamemea, molybdenum, sulfur, zinc, phosphorus, ma isi. E faʻapea foʻi - iodine o loʻo manaʻomia e le toto o le thyroid.

Mea aoga o le kukama

E talitonuina o le sua kukama e fusi ai toxins mai le tino, radionuclides, metala mamafa, faʻasaʻo fatuga o le oneone, fesoasoani i le togafitiga o gout, hepatitis, faʻamalama o le tino, tuberculosis, ma le fatu fatu fatu. O le kulupa o le kulimi e aoga i le togafitiga o faʻamaʻi o le cardiovascular system, intestines. E fautuaina e le 'au fai meaʻai le faʻaaogaina i aso uma i luga o se manava gaogao (2-3 kukama e aunoa ma le masima) mo le 30-40 minute. ao lei faia le taumafataga. O le togafitiga e umi ae aoga.

Kopoma masani, po o le fatu kukama (Cucumis sativus). © Bff

O le a se isi mea e 'ai ai kukama?

Faʻatasi ma le colitis, gout, bloating, susu, kukama salve e aoga. E iai foi le malosi e faʻafaigofie ai le toto.

O kukama e taua tele i fuamoa fualaʻau, o vailaʻau e avea o se punavai o gaʻo ma vitamini. Peitai, e tusa ai ma le au fai meaʻai, e le tatau ona fefiloi ma tamato - o le a faʻaitiitia ai le taua o le kukama.

Kukama © Forest & Kim Starr

Green cucumbers faʻaleleia manaoga, faʻaleleia le faʻasaʻoina o le sua oona, faʻailoga meaai, faʻamalulu le tumutumu, ma fufulu le manava.