O le togalaau

O le totoina o le Cosmea ma le tausiga i le laufanua o le eleele e faʻaleleia e fatu

O Cosmea na maua lona igoa faʻatusa ona o foliga o le fugalaau. O lenei laau mai tropics ma subtropics o Amerika e toetoe lava 20 ituaiga, lea e maua ai le tausaga ma le mamalu, e laititi ma umi.

Eseese ma ituaiga

Cosmea faalua-fusi e amata mai i mauga mauga o Mekisiko - o se sui masani o tausaga, faatasi ai ma eletise tetele e oo i le 1.5 mita le maualuga. O lau laʻau e lua ona vaʻaia e tuʻuina atu i le laau atoa le avanoa e tatala ai foliga, ma mea e oʻo atu i le 10 cm le lautele e maua ai se lanu paʻepaʻe-sinasina-lanu violē-paʻepaʻe.

Ulumatua cosmea e fai ma sui kosmey toto mumu (o ia uliuli ma sukalati koko) e tulaga ese lava - o lona 5-centimeter inflorescences o se lanu mumu lanumoana e manogi lava e pei o sukalati ma vanilla.

Cosmea Picoti E lauiloa mo lana vaomatua e oʻo atu i le 80 cm le maualuga ma laʻau faʻamalama ma fugalaau paʻepaʻe. O le aofaʻi o fugalaau e 10 cm, e faʻataʻatia e se lanu mumu lanu mumu. O le taimi o le fugalaau e umi lava - e amata i le ogatotonu o le taumafanafana ma faʻauʻu i le amataga o le malulu.

Cosmea ua faʻamalosia e aofia ai ituaiga ola e le sili atu ma le 50 cm le maualuga, tuu i luga o ni fugalaau mama ma moega fugalaau. E aofia ai, mo se faʻataʻitaʻiga, cosima sonata ma fugalaau paʻepaʻe, ma Cosmea Bilbo faʻatasi ai ma laʻau e lua-faaluaina o lanu moli, o le ituaiga o ituaiga o loʻo faamatalaina i lalo.

Cosmea sulfur yellow - o se ituaiga o meaola vevela mai Latina Latina ma faʻamalosi e oʻo i le 1.5 mita le maualuga. O laʻau e mafai ona faʻasolosolo faʻamalosi, faʻamalosi i lobes. O inflorescences ma le lautele o le 4-6 cm e faia i fugalaau auro samasama poʻo fugalaau moli.

Cosmea dwarfish e fai ma sui o ituaiga e le sili atu i le 30 cm. O nei, e tatau ona iloga le eseesega cosima orange faʻatasi ai ma laʻau faʻalalauina, faʻasalalau ma faʻamaina o moli, faʻaogaina mo le faʻavaeina o kulupu ma le vavaeina, faʻapea foʻi ma se mea e le masani ai. Cosmea Vega, o se fugalaau faʻafefiloi o paʻepaʻe paepae, piniki ma le mumu.

Terry cosmea faatasi ai ma fugalaau e fetaui ma le igoa, fafaga lata mai talu ai nei ma e sili ona puipuia i siosiomaga leaga ma le maualuga o mea teuteu.

Cosmea Rose Bonbon Double Click - se ituaiga e oʻo atu i le 1.3 mita le maualuga, faʻatasi ma lapisi terry ma le lua-lua i le 10 cm le lautele, e maua i le lanu mumu po o le piniki.

Cosmea carousel - o se eseesega e sili atu le lelei i le 1 mita le maualuga ma fugalaau paʻepaʻe e feteenai ma se piniki piniki, o le fugalaau e tele ma umi.

O loʻo alu atu Cosmea ma tausi i le lauʻeleʻele

O le tele o variu o le cosmea e faʻaalia ai le malulu ma le tetee atu i le lāmala. E toatele sui o lenei aganuu teuteu e fiafia tele i le malamalama, o le mea lea latou te atiina ae ai lelei i nofoaga matala ma lafulemu, puipuia mai le matagi.

I totonu o le paolo, o le fugalaau o le a le sogasoga, e pei o le a fesuisuiai fugalaau. E fautuaina le tuiina o tumutumu o laau, aua o lenei mea e faaosofia ai le fausia o ni laasaga fou, ma faʻaumatia ai le faʻaaogaina o ni mea fou i taimi talafeagai, lea o le a avea ma faʻamalosia lelei mo le fausiaina o fou fou. Eseesega o le maualuga o le tuputupu ae e tatau ona nonoa i pine e lafo i totonu o le eleele.

Faʻasaina Cosme

Cosmei irrigation e seasea ona faia, ae o volumes e faʻaaogaina - e tusa ma le 3-4 lita o le vai mafanafana mo laau totō taʻitasi.

E faia le taʻavale pe a goto le la, ae e manaʻomia ona e mautinoa e le pa'ū lauʻau i luga o laʻau ma fugalaau.

Cosmea eleele

O le eleele mo le gaosia o le cosmea e tatau ona sili atu ona lelei le tatalaina ma lelei. Ina ia faia lenei mea, pe a uma ona tatala, masini masima ma oneone e faʻaofiina i le palapala, lea e faʻaleleia ai lona manava.

I le faaopoopo atu i le tatalaina, e tatau foi ona talafeagai le faatinoina o timuga i le taimi talafeagai ona o le le lava o le fafagaina o le nofoaga e afaina i le faaitiitia o mea leaga. O nisi o vailaʻau o le cosme o loo taʻua i luga e matua le mautinoa lava e mafai ona latou ola i soo se itu.

Cosmey totoina

E mafai e Cosmea ona faʻaleleia lelei le totoina, ae, e ui i lea, e le fautuaina lenei faiga e fai i le taimi o le fuga.

Fertilizer mo Cosmeia

O le tuputupu ae ma le tele o le fugalaau e matua aʻafia lava i luga o laʻei pito i luga ma se fugalaau faʻapitoa. E amata ona faʻatinoina i le 7 aso talu ona faʻaogaina fua o togalaau, ma faʻaauau pea seia oʻo i le amataga o le 10-14 aso.

Cosmea sauni mo le taumalulu

Afai o tatou talanoa e uiga i le tuputupu aʻe o le sukalati sukalati, ona tatau loa lea ona sauniuni sauniuniga mo itulagi ma uiga faʻamaualuga. Latou te o mai i lalo e eli se laau ma toe totoina i totonu o se ulo mo le taumalulu i totonu o se fale i luga o se windowsill.

Laʻau o Cosmea

O le toe gaosia o fatu o le cosmea o loʻo mulimuli mai. 1 gram o fatu e aofia ai vaega e 250, latou te taofia le germination mo 2-3 tausaga. O fatu e totoina i nofoaga tatala i aso mulimuli o Aperila pe a oʻo mai Me i 3-4 vaega, ma matauina le mamao o le 30-40 cm.

Afai e tumau pea le vevela i le maualuga o le 18-25 ℃, e mafai ona faamoemoeina laau i totonu o le vaiaso pe lua, o le matuuga o fatu (e ala i le ala, totoina o le tagata lava ia) o le a tupu ia Aokuso. E fautuaina fatu e ao ona aoina i vaiaso uma.

Ina ia maua ni fatu laau, e tatau ona totoina fatu i le ogatotonu o Mati i se pusa ua saunia faapitoa. E tufatufaina i luga, ae le o moe, ma ufiufi i se ata tifaga.

O le gafatia e tuʻuina atu i se nofoaga faʻasaʻo ma se vevela o le vevela o le 16-18 ℃. A oʻo ina oʻo atu i le 10-senitimita le maualuga, e tatau ona faʻatonuina. Faʻasalalau i le avanoa tatala i le masina o Me.

Maʻi ma meaʻai

O Cosmea o se fatu tulaga ese i tulaga o le gasegase i faʻamaʻi eseese. O le mea moni, e le gata o le a le maʻi o ia, ae e fesoasoani foi i le vaʻaiga o laau e taulima ai a latou maʻi.

O Cosmeas e masani ona tosina mai ai laʻau, o ē e le faʻafefete i le fiafia i meaʻai, aphids ma mealybugs ma, e tusa ai ma le mea lea, o le tafiesea o togalaau nei. E le gata i lea, o lafulemu e lafu i le togalaau i le vaaiga o lenei fugalaau ofoofogia.

Faʻamatalaga faʻafefe, lanu faʻasolosolo o inflorescences ma le toetoe lava a leai se faʻamaʻi o faʻamaʻi e faia ai le cosuma o se filifiliga talafeagai mo se matata masani ma se tagata amata.

Ma o le tasi ma le isi e manaʻomia le mataʻituina ma le faaeteete sei vagana ai ua le maua e le laau le tele o tuufaatasiga o meaola ninii, lea e mafai ona mafua ai le tuai ona tupu mai pe oʻo foi i lona toesea.