Laʻau

Auala e fufulu ai currants i le tautoulu - faatonuga mo tagata amata

E tatau ona iloa le auala e teuteuina ai currants i le tautoulu, e oʻo lava i se tagata e amata i le taumafanafana. O lala tuai, faaleagaina, ma vaivai ua seleseleina mai le togavao, e le fua mai, ae na o le taua lava. O lea ia toe faafou le laau, ia faateleina le fua o le togavao.

E sao i le totoina o currants i le autumn

O le teuteuga o le Autumn o le auala sili lea ona lelei e aveesea ai le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi ma iniseti e ola i luga o laau.

O le fualaau e tuʻuina mai ai fua o fua i luga o le tuputupu ae o le tausaga oi ai nei. O le mafuaaga lena o le sili atu o vine laiti, o le maualuga o le fua o fua o laau mama ma manogi. O le faia o teuteuga taʻitasi e aveese ai lala tuai ma faʻamaʻi, e maua e le au fai togalaau ia fua lelei o currants mai lea tausaga i lea tausaga.

Trimming le fautuaina o le togavao i le amataga o le tautotogo, aʻo lei amataina le mata, pe i le tautoulu. I le tautotogo e sili atu le faigata ona filifili se taimi lelei mo le faʻataʻitaʻiga: e le mafai ona vavaeina le laau, lea na amata ona tatalaina pupufana, ma amata ona vave ala mai currants. I le taimi sese, ua matua vaivai lava le togavao, ona o malosiaga e manaomia mo le faamaloloina o manua na maua, ma mo le toe fafaguina o le tautotogo. O se taunuuga, e aafia ai faʻamaʻi ma meaola faalafua.

Autumn teuteuina o le uliuli, paʻepaʻe paʻepaʻe ma mūmū mūmū e faʻatino pe a uma ona tafiesea e le vao le laʻau, ae leʻi oʻo mai le malulu.

Faʻamatalaga o le seleseleina o le autumn:

  • I le autumn, e sili atu ona faigofie le filifilia o le taimi sao, e faatulaga ai le faasolosolo malie.
  • O le aveeseina o paranesi tuai e fesoasoani i le faaleleia atili o meaai paleni, o le saoasaoa o le tuputupu aʻe o ni aʻa laiti o le a fua mai.
  • E maua malosi le fua.

O le saʻo le teuteu e maua ai se fale maloloina ma se tele o le seleselega o vine.

I le fufuluina o le autumn, o le mea autu e le o le tuai: afai e te tipiina le vao i le kiona, e mafai ona e faʻaosoosoina le paʻu o lala.

O le taimi sili ona lelei pe a maeʻa ona lafoaia laulaau, ae 15-20 aso aʻo leʻi oʻo muamua le kiona.

I le tautotogo o le a tumau pea e tipiina lala na mago i le taumalulu.

O le fea currant e manaʻomia le teuteuina o le autumn

O lala i le ogatotonu e aveeseina ina ia tele ai le ea ma le la.

Autumn ma le seleseleina o le tautotogo e faia mo togavao uma, amata mai le taimi o le totoina o se togavao laitiiti:

  • O se vao vao (e oʻo atu i le 1 le matua) e tipi malosi, ma tuʻu ai le 3-5 tumutumu i luga o le ata.
  • I le 2-3-tausaga le matutua, o le 3 i le 5 o lala sili ona malolosi e totoe (o latou pito i luga ua vavae ese mai luga mo ni nai tumutumu).
  • E afua mai le 4 tausaga o le soifuaga, e ave faʻasolosolo tuai tausaga mai se tagata matua.

O le tulafono sili ona faigofie mo le amataina o fai togalaau: soo se lala e leʻi oʻo i le 15 cm i le tausaga e aveesea pe a teuteuina.

Tulafono mo le teuina o le autumn: faatonuga mo tagata amata

Mo le galuega, faʻamalositino ma clippers e faʻaaogaina pupuu ma umi. E na o mea faʻapipiʻi e talafeagai.

O otaota leaga e faaleagaina ai le laau: o le paʻu ua afaina i le tipi, lea e tau atu i faʻamaʻi ma le faʻalauteleina o meaola faalafua.

Mo le teuteuina o currants uliuli, e sili atu le faʻaogaina o vaʻai e lua: masani ma faʻasolosolo taimi umi

Ua aveesea lala mai le togavine:

  • malogo, gau, pala;
  • fegalegaleai ma isi;
  • tuputupu ae e le mai le ogatotonu, ae totonu o le togavao;
  • taʻoto i luga o le eleele;
  • tuputupu ae mamao mai le ogatotonu.

E fautuaina le tuua o lālā e aunoa ma le vevela - i le ata le lala o le fua o le fua, e tatau ona e tipi i le laina mumu

Faʻasolo mai lala tuai e toe faʻafouina:

  • I vao laiti, o le tasi vaetolu o le umi ua vavae, i tagata matutua, o paranesi e sili atu i le 5 tausaga ua aveesea.
  • O le tele o vao vao e aveesea ai lala tele mai le ogatotonu.

O le tipiina o lala tuai e maua ai le maualalo o fua o vine e maua ai le malosi i le atinaʻeina o fualaau aina.

Faataitaiga o le teuteuina o se matua matua o le fuamoa i le tautoulu muamua (i le ata i le tauagavale) ma le (i le itu taumatau)

Afai, pe a uma ona tapuni, ona tuʻuina mai lea e le lālā le suavai, e tolopoina le teuteuina mo se vaitaimi mulimuli ane.

O manuʻa mai le tipi e sili atu i le 0.5 cm o loʻo togafitia i vailaau faʻamaʻi, e ufitia i togalaau.

Vitio: saʻo le teuteuina o toga vao i le autumn

Mea sese i le teuteuina o vao vao

O le tipiina o currants i le tautotogo e mafai ona faateleina lona tetee atu i le kiona

E taua le manatua:

  • E manaʻomia le teuteuina mai le taimi e tulaʻi ai. A aunoa ma lea mea, o se togavao muamua na te aumaia fua lelei. Ae i se taimi mulimuli ane, ona o le tuputupu aʻe malosi ma le maualuga o lala, o vine e na o tua lava o lala e aliali mai. O a latou numera o le a faaitiitia i tausaga uma.
  • O se mea sese le faasaoina o le laau, ma tuu ai le tele o paranesi tuai. O le a faʻaalu le malosi o le laau i luga o latou tausiga ma togafitiga, ae le o le fausia o ni vine fou.
  • Afai o le vao e vaivai ma paʻu, e le sili atu ma le 5 lala o loʻo totoe. A le o lena, o le a le maua e ia le malosi mo le fausiaina o faiga fou, malosi ma maloloina.
  • E taua le faʻatinoina o le fufulu o le autumn i le taimi e tatau ai! A maeʻa le "taotoga" o le fale vaivai ua faigofie, e mafai ona afaina i le malulu.

O mea sese na faia i le taimi o le teuteuina e mafua ai le le lelei o le atinaeina o le vao, maualalo fua o vine i le taumafanafana.

O le teuteuina faigofie o le togavao o le a sili ona lelei e tusa lava pe o se tagata e leai se poto masani. E taua le tausisi i aiaiga ma tulafono o le faʻatinoga, aua neʻi galo e uiga i lona tatau. Ma o le taunuuga o le a malosi fua fua mai currants mai lea tausaga i lea tausaga.