Laʻau

Gasteria fale tausia le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o totoga

Gasteria o se ituaiga o le aiga o Asphodelidae, o se tasi o le aiga o Ksantoreyev; i isi auala, o le Asphodelids ua vavaeina o se aiga ese. O lenei sauā na oʻo mai ia i matou mai Aferika i Saute.

O se laau totoga e leai sona aʻafiaga, o le laʻau tino e ufiufi i togitogi ma ogaumu ma aoina i se rosette. O lenei laau e le lelei ma e tupu masani i tulaga masani o potu, pe a oʻo i le 30 cm ma, afai e saʻo lelei, i le tautotogo e mafai ona e faʻailo i laulelei matagofie.

Gasteria ituaiga o ata ma igoa

Gasteria mata lua laupepa laupepa laupepa, faia ni lapoʻa teine ​​se tele. Laʻau e oʻo i le 20 cm, umi, faʻatasi ai ma se faʻaoga, e ufiufiina foliga o le paʻepaʻe papaʻe. O fugalaau fugalaau e faaputuputuina i totonu o se fuga o le lanu piniki.

Kasterovaya Gasteria o le laʻau i totonu o le pusa e tuʻuina i se siosiolio. O le umi o laulaau e itiiti ifo nai lo le mea na tupu muamua - e tusa ma le 14 cm. O lapisi laʻau e ufiufi foi i paʻu lanumeamata-paʻepaʻe, ae o loʻo i ai ni nai vaega ma o latou faʻalelei.

Gasteria na vaʻaia e i ai se pupuʻu pupuu, e oʻo atu i le 30 cm. O lau lanu e lamolemole, umi, faapaleina i se pulou ma ufiufi i ni mea lamolemole, mamao. Fugalaau e mumu ma se lanu lanumeamata.

Gasteria e laitiiti vaaiga ma le laʻitiiti. O ona laʻau e oʻo atu i le 6 cm le umi, e pei lava o aiga e ufitia i vaʻa ma tuputupu aʻe. O fugalaau e laiti, matagofie, lanu piniki-lanumeamata.

Gasteria Armstrong laʻau o lenei ituaiga meaola e laʻititi lava - na o le 3 cm le umi. O lona tumutumu o loo mafiafia ma faataamilo, ma o le ipu lava ia o loo i ai i vaega e tafe. O le fuga o loʻo faʻatusalia mai e se fomaʻi lanu piniki.

Gasteria bicolor Vaʻavaʻai ma laʻau matamata o loʻo ufiufi i laʻau ma ola e oʻo i le 30 cm. O le rosette laʻau e laʻititi tele pe a faʻatusatusa i isi ituaiga.

Gasteria foliga mai Saber o se laulaau laulaau o lenei ituaiga o meaola e aofia ai papatusi pipiʻi e oʻo atu i le maualuga o le 30 cm. O laulaau ua ufiufi foi i fatu papae. O fugalaau e mumu, ma tuu i luga o se fugalaau fugalaau maualuga.

Gasteria soddy fai sina paʻu pepa i le laʻau laʻau o lenei mea totō ua tuʻuina i le faasologa i luga, o le maualuga o le lau e oʻo ile 14 cm. O fugalaau e laʻititi i le mumu po o le piniki.

O loʻo i ai foʻi ituaiga o meaola eseese e fausia e ala i le sopoia o ituaiga o ituaiga, o le sili ona lauiloa e laʻitiiti Little Warty.

Gasteria tausi fale

O Gasteria o se togalaau faʻapitoa e faigofie ona ola i le fale. E manaʻomia e ia le susulu malamalama. O le tuputupu ae i le paolo ei ai sona aafiaga leaga i luga o laulaau ma amata ai ona liua, ma a tuu i totonu o le la susulu, e mumu ai ogaumu.

O le vevela o le vevela i le taumafanafana e tusa ma le 24 ° C, i le taumalulu - i le itulagi o 13-14 °. E manaʻomia le puipuia o Gasteria mai faʻataʻitaʻiga, ae i le tau mafanafana, e sili atu ona lelei le ave i fafo i le ea fou.

Laʻau lanu e tatau ona vave vavaeeseina, o isi iniseti e mafai ona iai i luga.

O Haworthia foi o se sui o le fale o Asphodel, o se foliga teuteu ma le masani ai. O le sogasoga ua tupu pe a alu i le fale. O fautuaga talafeagai uma mo le tuputupu ae ma le tausiga o lenei laau e mafai ona maua i lenei tusiga.

Gasteria primer

Mo lenei mea totogo, o se mea na saunia mo mea suamalie ma le faaopoopoina o le oneone e talafeagai.

O le faʻafefiloi lava ia e mafai ona faia mai le palapala palapala ma le humus i tutusa tutusa, ma faaopoopo i ai sina oneone laitiiti ia i latou. Faʻanoanoa mo le faaopoopoina o peat i le palapala. Aua nei galo e uiga i le alavai.

Faʻasaina Gasteria

Gasteria e masani lava ona tatalia le maualalo o le toʻimamafana ma e le manaʻomia le faʻaleleia.

E seasea manaomia le tau. I le taimi o le tuputupu ae malosi, o le tasi vaiinu e lava mo le 7 aso, pe a leai se malamalama, e oʻo lava i le leai o se taimi. I le taumalulu, o le faʻafia ona faʻavaivai e faʻaitiitia i le tasi i le 20-30 aso.

Fertilizer mo Gasteria

I le vaitau o le tuputupu aʻe, e tasi i le 30-45 aso, faʻaaogaina le cacti e tatau ona faʻaaogaina pe faʻaitiitia le lua taimi e sili atu le malosi nai lo le faʻaofuofu o le minerale faʻapitoa na faʻaalia ile pusa.

I le ogatotonu o le tautotogo, pe afai o tuutuuga o le taofiga e masani lava, o le fugalaau fugalaau umi e pei o fugalaau lanumumu o lanu mumu ua tulia.

Gasteria totoina

E seasea ona faia ni gasegase - e tasi i tausaga taʻitasi, i le tautotogo. E le fiafia i latou i le meaʻai, o le mea lea latou te gaoioi ai i le auala pe a fuga le fugalaau i totonu o le koneteina tuai mo le tuputupu ae.

Goski e filifili le paʻu, aua a leai o le a alu uma lava au i le atinaʻe o aʻa.

Gasteria i le taumalulu

I le taumalulu, o le fugalaau e amataina se vaitaimi malolo. Faʻasalaga i le taimi nei, ma o le fale lava ia e tuʻuina i totonu o se potu e maualalo le vevela.

Afai e le ausia nei tulaga, ona oʻo mai ai lea o le totogo totogo.

Gasteria totoina

Faʻapenaina o Gasteria i le fale e maua i se auala vavao, e ala i togafiti ma togafiti togafiti, lea e pei o se tulafono, o lenei fale e tumu. O le faʻaopoopoga o loʻo vavaeese mai le matua, faʻagogo i totonu o le paolo i le aso atoa ma totoina i totonu o se pusa papaʻu.

E faʻamamago foi le seleselega mo le afa aso, ma pe aisea foi e aʻa ai le oneone. E leai se mea e tatau ona faʻaaoga i totonu o le vai.

I le vao, gasteria e faʻalautele e fatu, ae i le fale e faigata tele ona ausia.

Maʻi ma meaʻai

Afai e te tausia lenei aganuʻu i tulaga e manaʻomia ai, ona le maʻi lea, ma e ono foliga mai o mea faʻamaʻi e ono aliali mai. Ae o le solia o tulaga tuputupu ae, o faafitauli e amata.

O le tele o taimi, o le fugalaau e afaina i le tele o le susu. E mafua ai pala ma le acidification o le eleele. Pe a pala, e faigata ona faʻasaoina Gasteria ma e sili atu le taumafai e faʻasalaina i laʻau laʻau, pe a mafai.

O nisi o meaola faalafua e masani ona aliali mai aphids ma apogaleveleve mite. Latou te fafaga i sua o le laau, ona o le a amata ona vego le lau.

Ina ia faʻafeteina iniseti, e mulumuluina laʻau i vai manogi pe toe foʻi i togafitiga ma iniseti, faʻataʻitaʻiga, Actellik. E mafai foi ona e sosolo le fusi o le tapaa, kulimi pelala.

Faʻatasi ai ma le leai o se susu i luga o le lau mea lanu enaena, ae mafai foi ona taʻu mai ai se mu.

Gasteria lona aafiaga i tagata

O nisi punavai na tusia ai o lenei fugalaau e faamamaina le ea, ae e le o lea. E pei lava o soʻo se isi lava laau totō, e faʻatinoina le ata, ae leai ni mea faʻapitoa e faamama ai le ea.

Ae ui lava i lea, e aoga le teuina o lenei fugalaau i totonu o le potumoe, aua ona o le natura, o le faagasologa o le photosynthesis e faia i le po ma ao moe o le ae mauaina se okesene sili atu ona mama.

Gasteria ua taʻua o se laau e maua ai le manuia. O nisi e talitonu o lona malosiaga ei ai sona aafiaga lelei i fanau na fanau mai i lalo o le faailoga o Cancer.