Fugalaau

Faʻaleleia: faʻamatalaga ma faʻatoʻaga togafiti faʻatoaga

Echeveria o se pupuvao e mafai ona ola i le fale. O loʻo iloa pea o ia e tagata e pei o se maa na tupu pe laʻitiiti (o se fugalaau togalaau mai le aiga lava e tasi, e mafai ona tatalia le maualalo o le vevela e aunoa ma ni faafitauli, e mafai ona taumalulu i luga o le auala). O lenei fugalaau e matua ese lava, e tele ituaiga eseese e eseese i foliga o laupepa, lanu ma lanu. E sili atu ma le 150 ituaiga o lenei laau e le masani ai.

Faʻamatalaga o le echeveria ma le ata o fugalaau i totonu i le taimi o le fuga

O le faʻamatalaga lautele o le fuga o le pineveria o se laufanua laʻau faʻatasi ma laʻau ovalu e sili ona mamafa i le pito i luga. Faʻalagolago i le ituaiga, e mafai ona lalelei, lamolemole, ma se pulou laitiiti. O le fuga e toeitiiti atoa le 31 aso.

Aiga: Crassulaceae.

Homeland - Mekisiko, Atenitina, Amerika i Saute, saute Amerika. Echeveria o se lau laau suamalie lauʻau ma se laau vavao. O laulaau e suamalie, tino, sui, tele, e oo atu i le 15-30 cm le umi, lea e masani ona ufiufi i se paʻu lanu meamata lanu meamata ma fai ai se rosette. O fugalaau e foliga mai i le logo, tele, samasama, moli, paʻepaʻe poʻo le lanumumu mumu, e aoina i se faʻalavelave faʻapitoa o taʻaloga. E fuga e faalagolago ile ituaiga o meaola mai le taumalulu i le taumafanafana

O inflorescences e sau i le foliga o se pulumu, se taliga, se faamalu, ma le tele o fugalaau e pei o logo laiti. O le fuga e umi lava - 14-20 aso. Faatasi ai ma le natura faalenatura pe leai foi, o pusa-fualaau aina e i ai ni o latou foga e 5, o loo i ai fatu laiti o lanu uliuli enaena o le a fua.

Faʻamatalaga faigofie ma le faigofie o le toe gaosia e mafai ai ona e fiafia i le popole mo se taimi umi i le fale. E taua le manatua o le togafitia o latou e matua faʻaeteete lava. O laupepa uma e ufiufi i se ata vevela manino o lanu lanu-lanumoana, o mea ia e faʻaaogaina ai mea aoga uma ma tumau ai le vai. Afai e faʻaumatia le atigi, o le a amata ona afaina le fugalaau. Ae afai ua uma ona tupu lenei mea, ma e tele laulaau ua faaleagaina, e tatau ona e ufiufi le laau i se pusa paʻu ma taofi iina seia maeʻa toe faʻaleleia.

I tulaga masani, e amata ona fuga mai le greenery i le faaiuga o le taumalulu, i le taimi nei e matagofie tele laau. O totonu o laau e totogo mai ia Aperila. I taimi e totoina ai laau totō e tosina mai ai le fiafia tele, o fugalaau e foliga manaia ma le masani ai.

O le veveia o se fugalaau mataga ma le faʻalavelave vaivai, e le lelei tele i le tausiga. Afai e te mulimulitaʻia tulafono faʻavae mo ona anotusi, ona avea lea o se mea malie i le mata ma o le a avea ma mea taua o soo se tuufaatasiga.

Elemene lauiloa ma ituaiga o Echeveria: ata, faʻamatalaga ma igoa o ituaiga

I le natura, e tele ituaiga o laau vao, e oo atu i le 170. O ituaiga sili ona lauiloa:

Echeveria humpbackflower "Penina Nuremberg" (E. gibbiflora 'Perle von Nurnberg'). O le vine cultivar Echeveria horbatiflora ei ai laulaau ma se lauulu piniki-hina, ma i le aluga o taimi e fatuina ai se amio saʻo. E le fuga i totonu o tulaga potu.


Faʻaleleia "Le Prince Black" (E. 'Black Prince'). Alalaʻau eseese o le echeveria "Prince Black Prince" - o se laau e sili ona faigata i le faigamalama mama, e masani ona aafia i se mealybug. Lea lanu mumu-lanu enaena, laʻau e latalata latalata i le autumn.

Ae paga lea, e le o mea uma e mafai ona tupu i le fale.

Lalo o ituaiga o laau e sili ona manaia i totonu o le potu.

O ituaiga sili ona lauiloa:

Faʻafeveria Agave (E. agavoides)

Faʻasao le paʻepaʻe paʻepaʻe (E. leucotricha)

Echeveria Garms (E. harmsii)

Echeveria humpback-fuga (E. gibbiflora)

Echeveria Sizaya (E. glauca)

Faʻasolosolo lelei (E. nodulosa)

Faʻamalo faʻamalosi (E. setosa).

Vaʻai i le ata o loʻo i lalo ma igoa o le ituaiga o teu.

Faʻafeveria Agave - o se meaola lea e tupu aʻe i se tasi o le laina e 29 cm le lautele, e leai ni tanu, pe leai foʻi se taua.

O lau e umi, pei o se tafatolu, ma se lamolemole lamolemole. O loʻo i ai le malosi o le malachite hue, i tafatafa o le mata ma le lanu mumu. I le ogatotonu o le pusa o le limasini e oʻo i le 40 cm le maualuga, lanu samasama lanu.

Faʻasaʻo faʻamafola - o se fugalaau ma se faaputuga tupe siliva, lea e iu lava ina enaena ma oʻo atu i le maualuga e oo atu i le 21 cm.

O laulaau e mafiafia, tino, e siosiomia i pito ma aoina i totonu o laupepa. Fugalaau e oʻo i le umi e oo atu i le 2 cm ma maua ai se lanu mumu-mumu.

Echeveria Garms - fugalaau i totonu ma lau laititi i le foliga o se faʻaaliga lapotopoto. O pito taʻitasi o le laupepa laulau ua ufiufi i le mumu. O fugalaau e laʻititi ma lanu samasama.


Echeveria humpbackflower - O se laau lea e foliga i se tamai laau.

O faʻamau e saʻo, o nisi taimi e faʻalaʻau laitiiti. I le pito i luga o le tipu, o loʻo iai faʻalaʻau ma lau lanu uliuli lanu meamata. O le laulau laupepa o loʻo faʻasalalau i lalo ma faʻapipiʻi malie i luga. Ia Aokuso, e tupu maualuga ai se totoa umi, e tusa ma le 1 m, e talitutusa ma se taliga. O fugalaau ei ai le lanu samasama ma se lanu moana mumu. E mafua mai i lenei ituaiga o laau o le tele o meaʻai e paʻu.

Echeveria Sizaya - O se tamai laau ma le tele o taʻavale laiti. Laua o lanu-foliga, lanu uliuli-lanumoana. Fugalaau o lenei meaola ei ai le tangerine hue ma o loʻo i le itu.


Faʻasolosolo lelei - O le fugalaau lenei i lau o le rhomboid o loʻo i ai se lanu violē-lanu meamata.


Faʻamalo faʻamalosi - faʻasolosolo foliga o vao, lea e faia ai le tele o faagasologa.

O Rosettes ei ai le foliga lapopoa, i le totonugalemu e tele lau o lanu uliuli lanu uliuli, ua ufiufi i paʻepaʻe paʻepaʻe. O le fugalaau fugalaau e oʻo atu i le maualuga o le 30 cm, ma o fugalaau e pei o lapisi samasama-lanu samasama.

Vaavaai i le ata, lea o loʻo faʻaalia ai ituaiga ma ituaiga o laau o le eletise:



E faʻapefea ona tausia le taloveria: faʻasusu, faʻamaina, totoina ma totoina

O le siakiina o se mea matagofie ma le le lelei. I le gasologa o le tausaga, e te manaʻomia se tulaga susulu ma susulu. I le taumalulu, e teuina i le vevela o le 10-14 ° C. I le taumafanafana, e tatau ona ave i fafo i le ea. E le manaomia le maualuga o le maualuga. Substrate - eleele ua saunia mo le cacti poʻo le eleele oneone faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le lime ma laʻau lau.

Faʻasalaga e faʻalelei. E le taliaina e le siakiina le sili atu o le susu. I le taumalulu, faʻaititia le suavai. I le taimi o le tuputupu ae, mai ia Mati ia Aokuso, e fafagaina fualaʻau mo le cacti.

E mataʻituina e le Agrotechnics pe a faʻatupulaʻia le echeveria. O laʻau e lava le 12-itula le ao. Afai ua lava, o laulaau e maua ai le mafiafia o le mafiafia i se mumu mumu. O le itu i saute o le potu e sili ona talafeagai mo le totoina o laau. Afai ua maua talu ai nei laau, ona tatau lea ona fetuunai i ave o le la ia faasolosolo malie e aloese mai le mu i laulaau. I le taumafanafana, o le vevela o le potu e tatau ona tusa ma le 24 ° C, i le taumalulu - e le laʻititi ifo ile 7 ° C.

Aua le faʻaaogaina se moli e faʻafeusuaʻi, e mafai ona taʻitaʻia ai le lau mai luga. O le laau e fiafia ia i totonu i le ea malulu. I le vevela o le vaitau, faʻafeinu pe a manaʻomia, pe a le susu le palapala i totonu o le ulo. I le taumalulu, i le maualalo o le vevela, e tatau ona faaitiitia le faasusu. Afai o le ea e mafanafana, vai e tatau ai, o le vai e faʻaaogaina e tatau ona puipui pe faʻamaʻaina. O le mea sili e manatua ai, pe a fausua, e tatau ona aloese mai le maua o le vai i luga o le pusa ma laulaau, e mafai ona mafua ai ona pala.


E pei o le eleele, e mafai ona e faʻaaogaina se paluga ua saunia mo le cacti. Po o le tutusa tutusa o le oneone ole vaitafe, eleele masani, ma faʻaaoga le gaʻo lautele poʻo le maʻa lelei e pei o se alavai. I le gaioiga malosi o le tuputupu ae, e mafai ona fafaga le fugalaau. Mo lenei mea, o faʻamaʻi faapitoa mo cacti e faʻaaogaina. Aʻo le tau malulu i fafo, e le manaʻomia e le laau.

O le tele, e le o ni pusa loloto e faʻaaogaina mo le totoina o fugalaau valeveria, talu ai ona o le aʻa o le laau e le loloto i totonu o le palapala.

O tausaga taʻitasi e manaʻomia ona toe totoina, e tatau ona faia lelei ma le faʻaeteete, ona e mafai ona e faʻaleagaina lau lau pe afai e te tago i ou lima. Afai ua toe maua le laau, e fautuaina e tuu i totonu o le isi ipu pe a maeʻa ni nai vaiaso. Ae e te leʻi tuʻuina atu le fugalaau i se koneteina fou, e le manaʻomia ona faʻafeinu mo ni nai aso. A maeʻa ona faʻavasegaina, sasaa le potu maʻa ile vai faʻafefe.

Faʻaleleia le faʻaleleia e ala i tipi, laʻau, rosettes ma fatu

O le faʻapaʻaga e faia e ala i tipi, alalaʻau, fatu ma lau.


E mafai ona manuia le faʻaleleia o le siakiina e ala i tipi. O aʻa o le laʻau e tatau ona mauaʻa i le palapala malulu poʻo oneone papa. I totonu o le 30 aso o le fugalaau o le a amata ona mauaʻa.


O le siakiina e tupu tele i lau laulaau. E tatau ona vavae ese le lau mai le tina. Ina ia puipuia mai le susunuina, faʻagogo mo le tusa o le vaiaso. A maeʻa lenei faiga, tuu le laupepa i le pito i fafo i luga o le susu susu, i totonu o se potu ma le vevela o le 25 ° C. Pe a aliali mai se tamai pusa, e manaʻomia ona totō laau i potopotoga eseese.

E mafai ona faia le toe gaosia o le purotu e ala i laupepa. Vavaeese le pusa mai le fugalaau matutua ma togafitia i le malala, ona malolo mo le 12 itula. Ona toto lea i le oneone susu. Mo lenei ituaiga o toe gaosia, o foliga muaʻi o le gafa o foliga o uiga.

E mafai ona ola le siaki mai fatu, o lenei metotia e manatu sili ona faigata. Pe a fuga le laau, faʻafefiloi fugalaau ma ao mai fatu mai ia latou pe a vevela. Ma le isi, e tatau ona e saunia se eleele malulu mo le totoina o fatu. Latou te manaʻomia le tuʻuina i luga o le eleele, e le faʻafefeteina ile eleele. O se atigipusa e iai fatu e tatau ona auina atu i le la i le mea malulu. O le vevela e le tatau ona maualalo ifo i le 25 ° C, maualuga le maualuga o le maualuga. Germinating grains e sili ona lelei i totonu o se atigipusa e iai se tapuni uila ma se alavai lelei. Faʻafetai i lenei metotia o le faʻasalaga, e mafai ona vave maua mai ni lala se tele.

Vaʻai pe faapefea ona fuga le fugalaau i le ata:



Aiseā e lafoaʻi ai le lanu samasama mafaufau: faʻamaʻi ma faʻamaʻi (faatasi ai ma le vitio)

Mo faamoemoega puipuia, e mafai ona togafitia le fugalaau ma iniseti, lea o le a fesoasoani e laveai mai se meaola e pei o se mealybug. Afai o le aʻa, laulaau, aʻa e liua ma vaivai i le paʻi ma faʻapogisa, ona avea lea o se faʻamaʻi o aʻa. O lau e amata ona mou, liliu lanu samasama ma pala, e mate le laau. O le a le mafai ona laveaiina se fugalaau e matua leaga lava, e mafai ona e togieseina, tuu ai ni mea faʻalaʻau pe sili atu nai lo le taimi muamua, ina ia e taumafai e aʻafia i se taimi mulimuli ane.

Mo le totoina o se fugalaau, e tatau ona e faʻamaonia le pusa ma le palapala fou. Faatasi ai ma se manoa maamaa, tipi ese le aʻa atoa, aʻa, laulaau, e tusa lava pe laiti foliga o le uliuli, e 4 cm e foliga maloloina, e foliga mai o loo i ai ni paʻu o le galo iina. Uʻu le fasi pepa i le gaʻo ua gaosia, mulimuli ane ua faʻamago le laau pe a ma le 6 itula ma toe totoina.


O nisi taimi i Echeveria e amata ona liu samasama. O le tele lava o taimi e tupu ai lenei mea ona o le vai ua paʻu i le palapala. Afai e lanu samasama laʻau maualalo, ona e le tatau lea ona e popole - o se masani masani masani lenei. E na o le sui o laulaau, e fuga le fugalaau e toto ai mea fou, ma vavaeese ai mea tuai.

I le taumalulu, o laulaau mai le pito i lalo e mafai ona maeʻa i nisi taimi. Pe a latou paʻuʻese, e masani ona tupu aʻe pepe fou. Afai e le tupu lenei mea, o lona uiga atonu o le mafuaaga o le susu na faaputuputu i le palapala. O nisi taimi e lafoaʻi ai laʻau, lea e mafai ona faʻamaonia ai fomaʻi le lelei filifilia.