Fugalaau

8 pito sili ona lelei le malu puipuia

A aunoa ma ni laau afu, faʻafefiloi pe leai ni laʻau teuteu, i le taimi nei ma foliga lelei atoatoa, pe faʻataʻapeʻapeʻa ai mea manogi, e le mafai ona mafaufau i se togalaau. Ma o le muamua i le taʻua o togavao e masani lava ona oo mai i le mafaufau mafaufauga e sili ona lauiloa i luga o le la, susulu i le la - rosa, gaioiga, vine. E tatau ona manatuaina o loʻo i ai se nofoaga mo mea manogi e sili atu ona lelei le malamalama. E mafai ona avea i latou ma se mea taufaasese moni pe a teuteuina nofoaga malulu, e le gata o se atemotu faalilolilo, ae e lelei foi ona faatumuina le avanoa.

O le mdrangea e faapaleni le paolo o le alifi.

O mea e le lelei mo le totoina o le tele o meaʻai, o laau malu-faapalepale o le a le faia se tasi, ae tele galuega i le taimi e tasi, ae le o lalo ifo i latou i latou e sili atu ona lauiloa.

Aulelei solo mo nofoaga malulu

I totonu o togalaau togavao, e tele aganuu e mafai ona faʻafeiloaʻi ma moli leaga. I le taimi lava e tasi, o se ata vevela pe sili atu, mago, pe, i se isi itu, o le maualuga o le manogi o le nofoaga e afaina ai le filifiliga, ae e mafai ai lava e oe ona maua lau soʻo se tasi poʻo se paʻaga mo le toetoe o soʻo se galuega.

I le taimi lava e tasi, o le alofa e le o lona uiga o le a le mafai ona e faamemelo i le matagofie ma le matagofie o vaovao fua. O le mea moni, o le tele o fetu sili ona pele ma felanulanuaʻi e aofia ai laau totō, lea e le maumau ai le malosi e fuga mafiafia e oʻo lava i le malulu.

Barberry (Berberis).

O laau totō uma e mafai ona taʻua i lalo o le paolo-o mea e fiafia i ai e maua i le natura i vaomatua ma e faʻaaogaina ina ia maua ai le malamalama i sina malamalama itiiti.

Feiloai i le 8 fetu autu i le au failotu o nofoaga vavalalata vavalalata.

Mo se lisi o laau sili ona lelei e malu puipuia, vaai i le isi itulau.