Laʻau

O mea tau vailaau faʻasaina ma le faʻasaʻoina o loʻo ola ai le mutia

Periwinkle e tele mea aoga aogaona e masani ona faʻaaogaina le fale mo togafitiga faafomaʻi. Ae ui i lea, o loʻo i ai faʻailogaO le mea lea, na o le faʻaaoga tatau e taʻitaʻia ai taunuuga lelei ma faʻamalosi ai le tino.

Uiga ma faʻamatalaga o vao vao

Periwinkle - faʻailoa, faʻaleleilaau fetolofi. E lanumoana lau lanu lanumeamata. I a latou sinusina e lima laʻau fugalaau lanu moana po o le lilac. O nisi taimi e papaʻe ma fugalaau fugalaau.

Periwinkle - o se laau oona. O le vaitaimi o le tele o fuālaʻau o le tautotogo, o se numera tele o fugalaau e tumau pea seia oʻo ile tau malulu muamua.

Tetee i le kiona, ae o le lua muamua tausaga talu ona totoina, e sili atu ona lelei le mafanafana o le laau. E mafai ona e ufiufi i vaovao po o laʻau matutu.

Tufatufaina i atunuu Europa, Crimea, Ukraine, Caucasus, Asia Minor, ma Amerika. O lenei lauiloa e faʻalauiloaina e ala i lona le mautonu. Soo se eleele e talafeagai mo ia.

Eseesega

E sili atu ma le sefulu ituaiga laau toto e lauiloa. Ae na o le periwinkle o loʻo i ai faʻalapotopotoga faʻamalolo.

Big

E sili ona masani i le Caucasus ma Crimea. O loʻo i ai se lau laʻau matagofie. I tafatafa o le pito e faʻamalamalamaina ai i latou i se siliva siliva. E le aʻafia ai gutu malulu.

Laʻau tele

Laititi

Ua vaevaeina i ni ituaiga. Faatasi ai ma i latou: paʻepaʻe-fuga, lanumumu, lanumoana. E sili ona lelei i totonu o nofoaga paolo.

Periwinkle laitiiti

Pink

Tele mea eseese. O le maualuga o upega e ono centimita. Ma o le lanu o fugalaau e piniki.

Periwinkle pink

E tele faʻatoʻaga mo le gaosiga o le fale ua fafagaina, latou te tauaveina naʻo se mea teuteu. E le mafai ona faʻaaogaina e togafitia faʻamaʻi.

Fale aoga ma faʻamalolo

O le vao e mauoa i le tele o elemene taua. Mo togafitiga faafomaʻi, fugalaau, laulaʻau ma laʻau e faʻaaogaina. E aofia:

  • tannins - faʻamamā le tino, puipuia mai faʻamaʻi pipisi;
  • alkaloids - faʻalauteleina toto toto;
  • ascorbic acid - faʻamalosia ai le tino puipuia o le tino;
  • carotene - faʻatonutonu le maualuga o hormones;
  • succinic acid - faʻafilemuina le faʻalavelave popole.

E faʻaaoga pe a:

  • faʻamataʻu
  • Toothache
  • afaina o le mucous membrane;
  • tiga o le ulu;
  • tachycardia, maualuga maualuga;
  • osteochondrosis, rheumatism;
  • mafaufauga
  • vailaʻau vegetovascular;
  • tuberculosis.
O le vao o loʻo i ai tannins, alkaloids, carotene, succinic ma ascorbic acid

Contraindications

E ui i uiga lelei uma, siama - o se laau oona. O le mea lea, e tatau ona faʻaaogaina ma le faaeteete, matauina o vaega talafeagai.

O sauniuniga e faʻavae i luga o lenei vao e fautuaina e faʻaaoga pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi. E naʻo se fomaʻi agavaa e mafai ona faia le fua talafeagai.

E mafai ona mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi i foliga o le vevela, vevela, mumu, fulafula.

Afai e le itiiti ifo ma le tasi se tasi o faailoga e tupu, e tatau ona e vave alu e suʻe se fomaʻi.

E faʻasaina le tuʻuina atu o fualaau faʻatau e faʻavae i lenei fale tamaiti ei lalo o le sefululua tausaga. E faʻapea foʻi ma tagata e iai fatuga faʻapitoa.

O vailaau faʻatoʻaga o Periwinkle e iai aʻafiaga

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

O vailaʻau faʻasolosolo e faʻateleina i le tele o fualaʻau e faʻaaoga ai le periwinkle. E faʻaaogaina i totonu ma fafo atu. E faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi o le mafaufau, leukemia.

E fautuaina e fufuluina foliga ma ni mea mai le gaʻo pe a fai e faigofie i faʻamaʻi ma mea e afaina. O le paʻu e lemu ma vaivai.

Mo togafitiga o le maualuga - O se sipuni sipuni o laulaau ua sasaaina i totonu o se ipu vai ma kuka mo le luasefulu minute. A maeʻa, ia faʻamafanafana ma faʻafefe le susu. Fainu faalua i le aso.

Toothache fufulu ma le fesoasoani i ai. E saunia i le auala lava lea e tasi e pei o se taotoga mo le togafitiga o le maualuga, ae a maeʻa ona tosoina e tatau ona tuʻuina mo le tele o itula. E talafeagai mo le faʻaitiitia o le manava manaia.

O periwinkle tinctures e faʻaaogaina i fafo ma totonu, mo le fufuluina ma le mama

Le taofia o le toto i totonu E fautuaina le faʻaaogaina o le tincture faatolu i le aso. I fuataga o le 1:10, e sasaa laulaʻau i le vai tafe ma faʻaoga mo le tolu itula. O le savali - e mafai ona e faʻaaoga.

O le mea lava lea e tasi e faʻaaoga i fafo mo faʻamaʻi faʻamaʻi ma maʻi pipili. E lua auala - fufuluina ma le faʻaoga.

O le ulu o le ulu ma le taʻavale e mafai ona taugofie faʻaaogaina o le vodka. E tasi le selau kalama o vodka e manaʻomia le sefulu kalama o laʻau paʻuwinkle.

A maeʻa ona faʻafefiloi vaega, tuu le pusa i se mea pogisa mo le tolu vaiaso. I le faaiuga o le vaitau e tatau ona e ave se fusi o se toʻasefulu se toʻalua i le aso.

Tina ma le lactation

A o maitaga ma faʻaaogaina le periwinkle e le fautuaina. E aofia ai vaega ia e mafai ona afaina tele ai le atinaʻe o le fomaʻi. Ma oʻo lava i le taʻitaʻia o se faʻanoanoa.

I le taimi o le lactation, e lelei foi le lafoai o lenei laau. Faatasi ai ma le susu, o mea e mafua ai le oona ma mea e afaina ai e mafai ile tino o le tamaititi.

O le faʻamanuiaina o fautuaga ma le tausisia o tulafono o le talosaga o le a mafai ai ona faʻatoʻilaloina le tele o faʻamaʻi. O se auala talafeagai e aumaia ai na o taunuuga lelei ma faʻaitiitia le ono mafai ona toe faʻafoʻi i se mea maualalo.