Fualaau aina

Totoina o fualaau aina suamalie suamalie pe a lūlūina le Totoina o Fatu ma le Tausiga o Fanau

E faʻapefea ona toto le pepa manaia mo fatu

O le pepa sili ona suamalie o se aganuu faʻasalalau. O le totoina o le ola i luga o le laʻau e ala i le lūlū saʻo o fatu i totonu o le lauʻeleʻele, o le faʻafitauli e oʻo lava i le itu i saute. O le laau e umi lona ola tuputupu aʻe, o le mea lea, ina ia mafai ona aoina se fualaau lelei, e tatau ona totoina laau.

E le mafai ona tatou pulea le tau i fafo atu o le faamalama, ae mafai e tagata uma ona fatuina ni tulaga sili ona lelei mo le totoina o laau. A maeʻa le faʻavasegaga, ona maua lelei lea o le aʻa i luga o le eleele, o fualaau aina e amata i le masina na muamua atu - ua mautinoa oe e maua le taimi e selesele ai.

E faʻafefea ona filifili se mea manaia tele o pepa

A filifilia se ituaiga, mafaufau i se numera o faʻasologa:

  • Le umi o le taumafanafana i lau eria. Filifili laʻititi vave ma laʻititi pe afai e puupuu le taumafanafana. Afai o le mafanafana o le tau e faʻamautinoa mo le 2-2.5 masina, o ituaiga faʻatasi ma le vaitau o le matua e talafeagai. I totonu o le itu i saute e mafai ona tupu le tele o ituaiga o fua.
  • O foliga o le fua e taua foi. Pepa faʻatalanoa ma faʻamaʻi pepa ma puipui puipui e lelei mo saladi, pepa siliva e sili ona lelei mo le fufuluina, pepa laiti mo le teu.
  • Lanu o laʻau: o le pogisa, o le suamalie o le tofo.
  • Le maualuga o le vao. Laititi ma laʻititi le tele o laau totō e totō i moega i lalo o ata tifaga, e masani ona tupu i totonu o greenhouses.

Aso o le totoina o fatu laau totō

Ina ia maua mea totō totō, e tatau ona toto le taimi tatau. Afai e vave totoina - o pepa talavou e sili atu i totonu o ipu, ona amata ai lea ona seti fua lalo. O lenei mea e manaʻomia ai le malosi mai le laau, atonu latou te le aʻafia i le avanoa, o fua masani o le a tolopoina.

E faʻapefea ona fuafua le taimi o le totoina o fualaau suamalie suamalie:

  • Eseese o le vave o le taumafa e tatau ona totoina 60 aso aʻo lei fuafuaina le toe faʻaleleia ile eleele,
  • mulimuli ane - i le 70-75 aso.
  • O le taimi sili e toto ai le suamalie manogi mo fatu laau o le faaiuga lea o Fepuari ma le amataga o Mati, pe afai e te fuafua e totō vave ile eleele.

Mafaufau i le isi vaega mulimuli o le tuputupu aʻe. I totonu o se fale vevela vevela, e totoina ai ni fualaau laiti i le faaiuga o Aperila, i totonu o greenhouses ma greenhouses film i le masina o Me, ma totoina i eleele tatala e tatau ona faia i le sefulu tausaga muamua o Iuni.

Ia maitauina foi e aunoa ma se togi, o le a sauni pepa e toto i le lua vaiaso muamua atu.

E mafai ona e lūlūina fatu i le amataga o Fepuari, ae o le manaia o fatu pepa o le a manaʻomia ai faʻamalamalamaga faaopoopo. Faʻaaogā le LED poʻo le fila. O itula o le ao e tatau ona 12 itula.

Sauniuniga o fatu o le pepa suamalie mo fatu

E faʻapefea ona toto le pepa suamalie mo fatu

Soak pe leai foi, faʻagasolo pe leai foi fatu o le pepa suamalie aʻo lei totoina, e filifili tagata uma mo ia lava. Ae o tagata poto masani poto masani latou te fautuaina sina gasegase e faatele vave le germination ma filifili le fatu sili. Ae, o le faateleina o le ola o le ola, o fatu fatu suamalie e masani lava ona aafia i le soona fai - ae tatau ona faailoa lenei i luga o le afifiina.

Ina ia maua ni fatu lelei, e tatau ona faia le filifiliga ma le gaosia o fatu.

E faʻapefea ona piki fatu sili

Saunia se vaifofo vai (1 g vai 30 g o le masima laulau), faatofuina fatu i ai ma fefiloi lelei. Vaʻai mea e tupu i le 5-10 minute. O fatu vaivai o le a felelei i luga, ma maualuga, o le a goto ifo le soifua maloloina i lalo. O le mea mulimuli e tatau ona mulumulu lelei i le vai, faʻapipiʻi i luga o pepa ma faʻatagaina e faʻagogo.

Faʻalavelave faʻamaʻi

O le isi laasaga o le faʻapalapala. O le a e manaʻomia se vaifofo vaivai o le palamati (per 1 lita o le vai 1 g o le paʻu), lea e tatau ona tausia ai fatu mo le 15-20 minute. Ona fufulu lea, ma vevela.

Faʻasalaga faʻamaʻi

O le isi, tuu fatu i totonu o se taga gau ma taofi mo le 24 itula i se vaifofo ma se tuputupu aʻe tuputupu ae. Faʻasalaga i lenei mataupu e le talafeagai.

E mafai ona e faʻaaoga togafitiga faʻalautele: ave le 2 g o fafie laupapa i le 1 lita o vai. Faʻaosoosoina le fofo i le aso atoa, ona fai loa lea o se taga fatu i totonu mo le tusa ma le 3 itula.

E mafai ona suia le suamalie e ala i le fafaguina - togafitiga o fatu ile vai inu. Mo lenei mea e te manaʻomia ai se pusa ipu vai. E tatau ona e ave se pusa tele tioata, faʻatumu 2/3 i le vai (vevela e tusa ma le 20 ° C). Faʻaititia le compressor ina ia i ai lona pito i lalo ma faʻafano le masini. A faʻaalia foliga, faʻaititia le fatu o fatu iina ma tuʻu ai mo se aso.

Fatuina fatu

O fualaau e tatau ona i ai le puipuiga lelei. Faʻafitauli i suiga o le tau, o faʻamaʻi o le a fesoasoani e faʻateleina le faʻamalosia o fatu. Tausi fatu i totonu o le vai mafanafana seia oʻo ina vevela, ona ave lea i le pito i lalo o le pusaaisa ma tu mo le 24 itula, ona amata lea ona toto.

Sapalai o le eleele mo le luluina o le pepa suamalie

E manaʻomia le palapala faʻaogaina.

O filifiliga nei e talafeagai:

  • O le filifiliga sili ona faʻatuatuaina o se faʻapitoa faʻapitoa mo le totoina o fatu. O ia eleele ua uma ona togafitiga e faasaga i faamaʻi ma meaola faalafua.
  • E mafai ona e saunia le faʻafefiloi o eleele. Ave ni vaega se 4 o le paʻu, 2 vaega o le eleele turf, 1 le vaega o le humus ma le pala, 37 vaega o le oneone ma faaopoopo 2-3 tbsp. punetipi o le pefu laupapa.
  • Pulu penisini - faigofie ona maua i faleoloa fugalaau.
  • Soʻo ma le malulu. Mo le puipuia o le susu i totonu o le palapala, e sili atu ona lelei mea e maua ai le suauu. Faʻamau i latou i se tulaga fulafula.
  • Pepa pills o se filifiliga talafeagai. Mo nisi gaioiga e sosoo ai, ia naʻo le faʻafefeina o le fatuina i se pusa lapoa.

E fautuaina e faʻaopopo nisi palapala i le eleele mai le saite o le a tupu ai le pepa i le lumanaʻi. O lenei mea e saofaga i le faʻafetaui lelei o fualaau pe a uma ona totoina ile eleele. Aʻo leʻi ulu atu i le faʻafefiloi o le palapala, e tatau ona faʻamaligi le eleele i se vailaʻau o le potassium pe faʻafefeteina ile ogaumu mo le 30-40 minute.

I le a le gafatia e sili atu ona lelei

I le avea o se fagu mo le totoina o fatu, e sili ona lelei le faʻaaoga o ipu taʻitasi i se voluma e tusa ma le 100 ml. E manaʻomia ina ia le manino - o le aʻafia o le susulu o le la o le a aʻafia ai le atinaʻeina o aʻa. E mafai ona e faia ni ipu i totonu o fale, e pei ona faʻaalia i le vitio o loʻo i luga.

Totoina o pepa suamalie i le fale

E faʻapefea ona toto le pepa suamalie i luga o fatu

E faʻapefea ona totoina fatuga suamalie suamalie?

  • O le tulaga autu o le totō vave i isi ipu ina ia aua nei faʻalavelaveina le aʻa o le aʻa e ala i le piki. O pepa pe a maeʻa le galu o le gasegase ma o loʻo i tua i le tuputupu aʻe, o le fua o le suamalie e tolopoina.
  • O le loloto o le fausiaina o le 0.5-1 cm.

Sauniuniga o le gafatia ma le palapala mo laau toto

I le pito i lalo o le tane, faʻapipiʻi se alavai faʻavaivai (vaega o fofo o le polystyrene, piliki gau, faʻalautele le omea).

Faatumu ipu i le eleele i le ¾, faaputuga laitiiti, vai. Fai se togavao ma se loloto e tusa ma le 1 cm, tuu le 1 fatu i ipu taʻitasi. Faʻasusu lemu ile palapala.

Malamalama ma vevela

Mo le tuputupu aʻeina o le fatuina o fatu, e tatau ona tuʻuina atu se microclimate sili ona lelei: ufiufi mea totō i tioata poʻo ata. Ina ia maualuga le saogalemu o tipu mai faʻataʻitaʻiga, tuʻu ni pusa i totonu o se atigipusa, faʻapipiʻi se uaea eleelea i luga o ona pito, toso mai se ata palasitino mai luga ina ia mafai ai ona ufitia le eleele i fua.

O le malulu o le a faʻaumatia ai laau, latou te manaʻomia le susulu o le la. O le faamalama a le itu i saute ua taʻele i le susulu o le la o se nofoaga lelei mo le totoina o ata o le logo. A iai ni aso mafanafana, e mafai ona e faʻaogaina fualaau i luga o le faapaologa faʻasolosolo, loggia. Ia mautinoa ia tuu le faʻamalama i lalo o ipu ma fualaau.

E fia aso e totogo ai le pepa suamalie mo fualaau? Matou te tumau i le vevela saʻo

O le tausisia o le puleaina o le vevela saʻo o se tulaga taua lea mo le totoina o laau:

  • A o le i oʻo i le fuʻa muamua, e manaʻomia le faatumauina o le malulu o le ea i le lautele o le 25-27 ° C.
  • O le a aliali mai i le va o le 7-14 aso (faalagolago i le vasega). A o faagasolo lea taimi, faʻamalosi le greenhouse i aso uma e 2 ma fufulu le eleele mai se mea manogi lelei.
  • Ona mafai loa lea ona aveese le fale. Tausia le vevela o le ea i le 23-25 ​​° C, le po - 16-18 ° C.
  • O le vevela ole ea e le tatau ona paʻu i lalo ifo o le 12 ° C, a leai o le a toesea laau ma e mafai ona oti.

E tatau ona faʻamalamalamaina ni fasi laau pe a lūlūina ia Fepuari

Ona o le leai o se malamalama, ua amata ona oʻo atu i le sailiga mo se malamalama. O le toʻatele o tagata matutua e faʻalagolago i le tuputupu ae, e ono amata ona pala le aʻa. Ole itula e sili ona lelei mo le pepa e 9-10 itula. Lagi i le ao (mai le 8:00 i le 20.00).

E faʻafefea vai

Suavai lelei, ae le masani. O le eleele e tatau ona susu, aua le faatagaina le vai e faʻavaivai. E sili atu le faʻaalu o le faʻaalu i le taeao. Faʻaaogā vai faʻamamaina (faʻafefete, timu, poʻo le paʻu vai, lea na totoe tu mo le 24 itula), mafanafana i le vevela o le potu.

O aʻa e manaʻomia ona maua ai le okesene - peʻa uma ona faʻafeinu, faʻamalo le palapala i se paʻu po o se mea e fetaui, na o sina mea itiiti lava e gau ai le paluga ile luga. Fai lenei mea ma le faaeteete, talu ai o le faaleagaina o le aʻa e mafua ai le taofia o le tuputupu ae, e le mafai ona tupu fua.

E faʻapefea ona saunia ni fualaau suamalie mo le totoina i le eleele

E faʻamalosia le faʻamalosiina o laau. Mo 10-12 aso ao le i totoina i totonu o le eleele avanoa, ave i fafo mo sina taimi i le ea fou pe tuua le faamalama i le potu tatala.

E aoga le fufuluina o fualaau ma fualaau aina (faʻaaoga aniani, garlic, nila, falala, fugalaau fugalaau mo le afu).

O le mea lea, o le a avea ma togafitiga e sili atu ona aʻafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

I le taimi lava e uma ai le pulupulu, e le mafai ona aveeseina fualaau aina i lalo o le la, ia faʻamago lau. Laʻau vai ile laulaau e mafai ona mafua ai le la.

Laʻei pito sili

E tatau ona fafaga fualaau suamalie. Faia lenei mea faalua: faaopoopo i luga le laei pito i luga i le tulaga o foliga o le 3-4 laulaau moni, o le lona lua - ma foliga o 5-6 laulaau.

E mafai ona faaopoopo i ai aʻa i lalo o le aʻa: mullein solution (1 vaega humus i le 10 vaega vai) poo le faʻafefeteina o moa (1 vaega o le vao mamago i le 20 vaega vai). Mo laei pito i luga, faʻaaoga fusi faʻamalosi faʻapitoa.

E faʻapefea ona lulu le suamalie o le tipi vine

Faʻamaʻi faʻamaʻi

Faʻavaivaia o le tuputupu ae - o se mea e mafai ona 2 mafuaʻaga:

  1. Ua afaina aʻa pe a uma ona piki. Afai o oe o se fai togalaau amata, e sili atu le musu e le faia lenei faiga.
  2. Le lava le faʻamalo. I le faaopoopo atu i le taofiga o le tuputupu aʻe, i lenei tulaga, o laulaau paʻu o loʻo mataituina. E taua le fafagaina o fualaau, ina ia le faʻaumatia.

O le laau e fiafia i le susu, ae aua le faʻafefe i le suavai. O le faʻateleina o suavai e taʻitaʻi atu ai i le faʻamaʻi i le vae uliuli: o le ua aʻa e vaivai, faʻapogisa, o le totogo ua mamae ma pa'ū. O le mafuaʻaga o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi e mafai ona muamua afaina ai le eleele.

Ina ia taofia lenei mea, e tatau ona mautinoa le tausiga lelei:

  • Pe a faʻafeinu, e le tatau ona paʻu le vai i luga o 'ie. Aʻo laiti lava, faʻaopopo le vai i luga o se pipeti poʻo se tui i le vavae.
  • Aua le ufiufi mo le umi. Faʻasalalauina le falemauaʻi e faʻaauau pea seia oʻo mai laau. Ia mautinoa e leai se paʻu latalata ane i aʻa.
  • Tuʻuina le mafanafana: o le gaʻo o gaʻo matautia e faʻaaogaina i le malulu ma le susu.
  • E le tatau ona suia vave le fesuiaiga o le vevela, ina ia le faʻavaivaia ai le puipuiga o fualaau.

Uiga o fafo o fualaau suamalie suamalie

I le mulimuli i fautuaga, e mafai ona e totoina ni fatu malosi o le pepa suamalie, lea o le a e fiafia ai i se seleselega lelei.

O tamaʻi talavou ua sauni e faʻapipiʻi i se nofoaga tumau o le tuputupu aʻe i le 60-80 aso. O le maualuga e tatau ona 17-20 cm. O le mafiafia o se aʻa malosi i le aʻa e tatau ona 3-4 mm. O se laau maloloina e tatau ona i ai le 7-10 laulaʻau lelei-atiaʻe, e mafai ona i ai pusa.

Faʻaliliu i eleele matala ma le faʻavaeina o le vevela (i le faaiuga o Me-amataga o Iuni).

Mulimuli i le totoina o le fatu 40x50 cm, e mafai ona e totoina ni fatu laau se lua i totonu o le tasi pu, pe afai e te manao e faʻaaoga se fasi fanua i le tamaoaiga.