O le togalaau

Matou te faʻaaogaina humus chicken e avea o se faʻamalo mo le togalaau

E ui lava i le tele o vailaʻau faʻasaina, o le tele o fai togalaau e sili le faʻaaogaina o le moa moa e avea o se faʻala. O ia ituaiga o laei e sili ona aoga ma i le taimi lava lea e matua moni ma taugofie.

O le mea moni, o tagata mafanafana uma o le mafanafana, e matua taulai atu i lana togalaau, e manaʻo e maua le sili ona faamalieina o le taunuuga o lana galuega. Ina ia faia lenei mea, e taua le tausia lelei o le faʻamaʻiina o le eleele.

Chicken humus e avea o se mea faʻaleleia ma ona lelei

Humus mai le vao moa o se tasi lea o auala sili ona taugofie e faʻafefe ai le eleele mo le totoina o ituaiga uma o togalaau aina. O ia ituaiga o laʻei faʻapitoa e aofia ai le mea sili ona lelei o mea elemene e mafai ona faʻaleleia ai le gaosiga o oloa: phosphorus, potassium, iron, magnesium, calcium, ma le tele o isi vaega taua. O le tamaoaiga o minerale e faʻateleina ai le faʻaleleia o le totoina o fualaau aina ma fesoasoani i le saoasaoa o le tuputupu ae o fua.

O le fafagaina o moa moa e faigofie lava ona aʻafia e aʻa o laau totő, ma ona o le natura, o le paleni masima o le palapala e le faateleina, ma o mea leaga o manu felelei e le fufulu ese mai le palapala mo se taimi umi. E masani ona faʻaaogaina manulele moa mo le totoina o fualaau faisua ma fualaʻau:

  • pateta
  • aniani;
  • kaluka
  • Fualaau
  • fugalaau;
  • ituaiga uma o togalaau.

E mafai foi ona e faʻaaogaina le moa moa e avea o se faʻamalo mo kukama. E ui o le toʻatele o tagata o le mafanafana e fefefe e faia lenei mea ona o le togalaau e matua nofouta i mea faʻasolosolo. Ae ui i lea, o le mea e sili ona taua e le o le faʻaaogaina i le maualuga ma le tele o paunu.

Sauniuniga o vaifofo mai le taotoga

Aʻo leʻi faʻaaogaina le humus, e taua le iloa pe faʻapefea ona faʻafefeteina lelei le paʻu o moa? Muamua lava, e tatau ona manatuaina o le susu ma susu susu e ono aʻafia ai le tulaga o le aʻa o le laau. E taua le masani lelei ia oe lava i le auala e saunia ai le fofo, e fuafua i le auala e faʻaaogaina ai le otaota - susu, vevela, poʻo le maʻa.

Afai e manaʻomia, e mafai ona faʻaaogaina le laei pito i luga i le taimi o le tuputupu ae o le laau, ae le o le taimi faatoa totoina. I lenei tulaga, e sili ona lelei le tausia lelei o le fua o le fusi faʻasalalau ao le i oʻo i luma ma faʻaopopo i ai taimi pe a fausua. E faigofie tele le saunia o le mafaufau: o se pusa talafeagai o se voluma manaia o le afa ua tumu i le humus ma ua tumu i le tele o vai. O mea uma o loʻo faʻafefiloi lelei ma nofo i se nofoaga mafanafana mo ni nai aso. A oʻo i le taimi e faʻamaunuʻu ai, e mafai ona faʻaaogaina mo lona faʻamoemoega.

O le mafaufau, saunia i se fua faatatau 1: 1, e le pala mo se taimi umi, ma e mafai ona faʻaaogaina i le amataga o le tautotogo ma faaiu i le autumn. Faʻaaogā le faapalaga o le moa aʻo faʻapitoa le faʻaaogaina: 0.5 - 1 lita o le tuufaatasiga e faʻamaluina i le 10 lita o le vai i le taimi lava e leʻi faʻaaogaina.

E tatau ona faʻafefeteina le palapala ma totoga ua totōina pe a uma le timu pe a uma ona faʻatali mo le afa itula pe a uma ona faʻasusu.

Auala e faʻaaoga ai le moa chicken humus

Afai e leai se mea e maua mai ai le moa moa i ona foliga masani, e mafai ona e faʻatau se faʻamau tutusa. O lona faaaogaina e tele ona lelei. Muamua lava, e taua le mafaufau e leai se aoga o fualaʻau, ma ona o le vevela o togafitiga, o le i ai o le tele ma vao vao e le aofia ai. O mea lelei e aofia ai le faʻamaonia o paʻu moa i lenei pepa e mafai ona umi, e ono masina. I lona natura masani, o le manu e vave ona pala, o le aveesea o le nitrogen.

O fualaʻau e mafai ona faʻaaogaina i se mea malogo, ae e taua e le aʻafia e le aʻa o le laau le oloa. O le auala pito sili ona faigofie e faʻasalalauina ai i luga ole vaega o le togalaau faʻatasi ma le fuafuaina ole sili atu i le 150 g ile 1 m2ma i lalo o vao ma laau e tufatufa atu pe tusa ma le 300 g granula. E mafai foi ona e faia se vaifofo vai. Mo le faaopoopoina o fatuga i le taimi o le totoina, e tatau ona faia le fugalaau ma le fuaina o le 1 vaega o paluga, i le 50 vaega o le vai. Mo le faʻaaoga atili, o le fafagaina o fualaʻau faʻatasi ai ma palalaʻau moa ma laau toto ua leva ona tutupu ae e tatau ona fai i le afa o mea e sili ona faʻamalosia - 1: 100.

E leai ni tulaga le lelei o le paʻulaʻau tele, e le gata i lea, o nisi kamupani o loʻo faʻaaogaina le tekonolosi i lona gaosiga e le aofia ai le faʻamafanafanaina o le oloa, lea e fesoasoani e faʻasaoina vaega taua uma.

Faaaogaina o le pala

I le foliga malogo, e naʻo le humus ua uma ona saunia i totonu o le paluga. Ina ia faia lenei mea, o le togafiti o loʻo taatia i luga o faʻamaumauga ma soʻo se otaota, e aofia ai vao. E mafai ona faʻatagaina isi laulau faʻatasi ma isi ituaiga o manu. E taua tele le pipii i le 20 cm o le mafiafia o pepa taʻitasi, pe a fai o le afi e ono tupu. E le gata i lea, o mea uma lava e ufiufiina i se ata feololo e puipuia ai le ulufale mai o le ea. O le faapalaga o le a saunia i le fa masina.

O le faʻamaluina o le taʻavale pe leai e mafai ona o le leai o se manogi manogi o le ammonia, afai o loʻo i ai, ona le saunia lea humus.

E faʻapefea ona faʻaaogaina paʻu moa i totonu o le togalaau

O manulele anufe e mafai ai e oe ona faʻatumu le le lava o elemene taua ile eleele mo le seleselega, lea e aʻafia ai le numera o fua ma fua. O le tele o faifaatoaga poto i nofoaga e mamafa le eleele e sili ona fiafia e faʻaaogaina paʻu o moa e pei o le faʻamaʻi i le tautoulu, pe a uma ona seleseleina le seleselega. I lenei tulaga, o susu fou e susu susu ma tufatufaina atu i totonu o le togalaau. I le 5 m2 3 i le 4 kilokalama o le faʻalaʻau tatau e tatau ona ave i luga. Mo ia faamoemoega, e mafai ona e faʻaaogaina le moa chicken humus. Ae peitai, afai ua matua, e sili atu ona lafoai lona faaaogaina. O le mea lea, i le taimi o le taumalulu, i lalo o le aafiaga o timuga ma le kiona, o le a aoga tele ai le eleele i mea aoga, ma ao lei totoina laau e le toe fafagaina.

Faʻatauina o fualaau 'aina ma laʻau moa e tatau ona tupu i le tautotogo po o le amataga o le tautotogo. I le taamilosaga o le laau, o le eleele ua eliina ma faasūsūina i se tuufaatasiga o le manurele. E mafai ona faʻatagaina manua po o paluga pe afai e leai se fesoʻotaʻiga tuusaʻo ma aʻa o le laau.

Auala vave e saunia ai le eleele

I nisi o tulaga, atonu e le o se taimi e faatali ai ni nai aso mo le naunautaiga e faʻaaoga. E matautia tele le fafagaina o laau ma fulufulu manulele fou, ona o sea ituaiga auala e mafai ona aveesea atoatoa ai le tagata nofo i le taumafanafana o le seleselega. I ia tulaga, e mafai ona vave faʻaleleia le faʻalaʻau. O le fafagaina o fagalaʻau i le manulele fou, e tatau ona faʻaitiitia lona faʻasalaga. O le tali pito i sili ona lelei o se fua faatatau lea o le 1:15 poʻo le 1:20. O le mea e mafua ai o loʻo faʻafefeina ai laau taʻitasi ma se voluma e tusa ma le 0.5 l.

I le lumanaʻi, pe a uma ona totoina laau totō, o le faʻamainaina i lenei auala e le manaʻomia. E mafai ona susunuina aʻa. O le mea lea, e sili atu le lelei o le afaina.

O nisi taimi e masani ona faʻaaogaina le faʻaaogaina e aunoa ma le soloia i le vai. I ia tulaga, e fefiloi muamua i le eleele, oneone, po o le pefu i le tutusa tutusa. Ae ui i lea, o lenei faiga e matua lamatia ma e le fautuaina e galue i lenei auala.

Nuances o le faʻaaogaina o moa

I se tulaga aoao, o le faiga mo le faʻaleleia o le togalaau ma manulele manulele e faigofie, ae o loʻo i ai ana lava togafiti. O le le tausisia o tulafono patino e mafai ona i ai se aafiaga leaga i luga o laau. I le uma, o loʻo iai le maualuga o le gaʻo i le moa. Tulafono faavae faʻaaoga:

  1. E faʻamamaina le eleele i le manulele pe afai e leai se susulu o le la - i le vaveao, afiafi, poʻo le taimi e vevela ai le lagi.
  2. Aʻo leʻi faʻaaogā le faʻasiga i le palapala, e tatau ona lava le susu.
  3. O elemene mausali o le fugalaʻau e le tatau ona aʻafia i aʻa po o lau o laau.
  4. A maeʻa ona faʻaaogaina le vai, e tatau ona fufuluina ona togi i le vai mai i ogalaau ma lau.

Mo le vaitau atoa, o le faʻaaogaina o le lisi e faʻavae i luga o le fata e faʻatagaina e le silia ma le fa taimi. I le tele o tulaga, e sili atu ma le tasi le talosaga pe a totoina fatu, ma le tasi pe a fuga le laau, e sili atu nai lo le.

O lea la, e manino lava o le faʻaaogaina o moa moa i totonu o le togalaau e maualuga tele. E ui i lea, e sili atu ona taua le mafaufau i taunuuga le lelei mo le seleselega faatasi ai ma le faʻaaogaina o lenei mea faʻaaogaina.