O le togalaau

Ua totoina e Hebelo le toe gaosia o eleele ma faigata

O le vaovao o se genus o laau pupuvao o le aiga o Norichnikov. O lona numera e silia ma le 130 ituaiga. Na sau o ia ia i matou mai Ausetalia ma Amerika i Saute. I le aganuʻu, ua tupu aʻe i faʻatoʻaga ma greenhouses, ae o loʻo maua foi le togavao i totonu o ipu. Afai o le tau e mafai ai lenei mea, ua toto le laau e pei o se togalaau aina tatala.

E silia ma le 10 ituaiga o cheb ua fafaga i le aganuu. I totonu o le greenhouse, o lenei fugalaau e oʻo i le lua mita. Laʻau i luga o le vao e faia i luga ole ala. I ituaiga eseese, o le foliga o le laupepa e ese. O le faʻasologa o loʻo faʻaalia e se vaega o fugalaau fugalaau papaʻe, lanu moana, ma le lilac. O le tuputupuaʻe e vave, e fuga ile toetoe o le taumafanafana.

Eseese ma ituaiga

Hebe boxwood e leʻi tupu aʻe nai lo le aganuʻu. O le fugalaau e tupu e oʻo ile afa mita le maualuga. O le fugalaau e faia i le amataga o le taumafanafana, ei ai ni mea papaʻe vaivai.

Hebelo paina o se ituaiga o meaola e olaola, e pei o se laau o le coniferous ona o ona lau laititi. E i ai ni mea e maualalo, e matua leai lava se sili atu i le 30 cm. O lanu o laulaau i ituaiga eseese e mai i le lanumeamata i le apamemea.

Cheb tobolica o le ituaiga o meaola e aofia uma ituaiga laiti (15 cm) ma sili atu (50 cm). Ua tupu tele lava i totonu o koneteina.

Eseese Pagei e sili atu nai lo le 10 cm le tuputupu ae. O lau laititi e tilotilo i autafa o loʻo i ai se mea mumu, e tele fugalaau paʻepaʻe. Ma o le ituaiga o Sutherlandii o loʻo i ai lau lanu.

Hebe Rakayen ola toetoe lava i le mita le maualuga. O laulaau e lautele, lanumeamata. Fugalaau paʻepaʻe. O le ituaiga e faigofie ona tupu, e masani lava ona tatalia le gafa.

Hebei totō i luga o le eleele

E lagona le manaia i le malamalama susulu, ae ina ia mafai e le laau ona tatalia le susulu o le la, amata i le tautotogo, e tatau ona e saunia mo le malamalama susulu, ave ipu i le la.

E mafai ona e totoina se fugalaau ile vaega o le paolo, ae i lenei tulaga, o le fugalaau o le a vaivai nai lo le malamalama mama. I le taumalulu e fautuaina e faʻaopopo i le malamalama o le ao faʻatasi ai ma paʻulaʻau e oo atu i le 10 itula.

O le laupepa Bush e fiafia i le mafanafana, o le vevela sili ona maualuga e 20-25 ° C. I le taumalulu, e mafai ona tuʻu ifo le vevela i le 10 ° C.

Hebe Rakyenskaya e mafai ona tatalia sina malulu, ae o isi meaola e mate pe a pa'ū le fua i lalo o le 7 ° C.

E mafai e le laau ona faʻafefe lelei le tau, ae i le vevela tele e fautuaina e sulu le vao ma le ea i talaane oi latou. E masani lava e tasi le fuga i le aso e lava, ae i se vevela vevela, e faalua ona faia le taualumaga, i le taeao ma le afiafi. Suavai mo lenei mea e mafanafana ma faamautuina.

Aʻo leʻi faʻamamaina le laau, siaki pe a mimiti le pito i lalo pe a uma le susu muamua. E talafeagai le faia o le faʻafeinu talafeagai, ae o le eleele e le tatau ona faʻamago tele. I le taumalulu, e le tele se taimi e inu ai le vai. E tatau foi ona faatulaga le alavai.

E mafai ona faia le eleele mai i le faʻafefiloi o eleele vavalalata ma lau, peʻa ma oneone, i le tasi le sea. Aʻo le i tuʻuina le meaʻai, faʻaleleia alavai, o le a le afaina foi le faaopoopo o le malala i le palapala.

O le gaioiga e faia i tausaga taʻitasi i le tautotogo, aʻo lei tupu le laau. O le fugalaau e le faʻafefeina aʻa. I le tulaga o le galueaina i totonu o se kativa poʻo se ipu, e mafai ona faʻaaogaina se metotia faʻafefe.

E le mafai ona e faʻavasegaina se togalaau fou. Aʻo leʻi faia lenei faiga, e tatau ona i ai i le puipuiga se vaitaimi ole fetuunaiga lea e tusa ma se masina.

I le vaitau o le tuputupu aʻe (toetoe lava o le taumafanafana), e manaʻomia le fafagaina o le laumei. E tasi i le 15 aso, e tatau ona e faʻaaogaina le faʻamaʻi vai mo fualaau totō. Ina ia faʻamafanafanaina le manaʻomia o le vai mafanafana.

I le amataga o le tautoulu, pe a uma ona tupu, o le puipuiga e manaʻomia le teuteu, a leai o le a faʻaitiitia le teuteu o le vao.

Faʻaleleia le puipuiga e fatu ma fatu

O le auala muamua e faʻaaoga itiiti, talu ai o fatu e seasea tupu. I le tautotogo, o le mea e luluina e tuʻuina i totonu o le faʻafefiloi o oneone ma le peat i le loloto o le 1 cm. O ipu e ufiufi i le polyethylene poʻo teuina i totonu o greenhouses, e pei ona manaomia e fatu fatugalelei. A oʻo mai lau laʻau moni e tolu, o loʻo totoina fualaau i totonu o koneteina ma palapala mo tama matutua.

Pe a tupu aʻe mai le vavae, e tupu tele le totoina o laau ma le fatuina. O le togavao mo le tipiina o mea e tatau ona le itiiti ifo ma le tolu tausaga. E vavae pito i luga ina ia tusa ma le 10 cm le laʻau, ona totoina lea i le faʻafefiloi o le oneone ma le paʻu. O le taʻavale o le a faia i ni nai vaiaso ma mafai ai ona totoina fatu laau i totonu o pusa tumau.

Maʻi ma meaʻai

  • Afai o se anufe ua tupu i luga o le eleele, ona mafai loa lea ona aafia le aphids i se pusi vavave. Afai e maua ni meaola faalafua, e tatau loa ona e faʻaaogaina meafaigaluega faapitoa e faʻaumatia ai.
  • Afai o le laau e tele naua tanu ma o laulaau e laiti, ona e manaʻomia lea e tuʻuina atu ai se malamalama atili.
  • Brown i luga o laulaau e foliga mai mumu pe afai e le masani le fugalaau e faʻasaʻo le la.