Laʻau

Opoota i totonu ma ituaiga o tausiga i le fale

Ophiopogon (Ophiopogon) - o se mea teuteu matagofie, o se tasi o sui o le aiga lili. E maua i le vao i Southeast Asia ma Iapani, faʻaleleia lelei e pei o se faga fale.

Afai e te faʻaliliu le igoa Iapani igoa mai le gagana Eleni, o le a foliga mai "Snake Beard." Ona o le matagofie o fafo o le fugalaau o lenei ituaiga, ua lauiloa ai le tasi: lili o le vanu.

Faamatalaga lautele

O le laau o le Ophiopogon Evergreen ua teuteuina i lauitiiti laulaau o foliga faʻalaʻau, lea e aoina i fuga i le pito i lalo o le vaega. I le faaiuga o le tau vevela ma le tautoulu, e fuga mai le laau i ni mea e foliga mai e pei o ni foliga lanu moana ma se lanu paʻepaʻe poʻo le lilac, e tu i luga o le uʻamea saʻo ma e i ai foliga matagofie. Ma o lanu uliuli lanumoana ia e fai pe a fufulu fugalaau e tosina mai ai mata ma o latou eseesega ma mea e le masani ai.

O le Oopiopogon o se laau e le lelei, ma o le a le faigata ona tausia i le fale: e faigofie lava ona tupu i nofoaga pogisa, talu ai e le o faigata i le susulu, ma e masani ona maua i le natura i le paolo o laau.

E tusa ma le 20 ituaiga o fualaau vao e faitauina, ae i totonu o le togavao i totonu, e na o le lua ituaiga o meaola e masani ona masani ai: Iapani a le Iapani ma Yaburan opiopogon, lea na avea ma autu pe a tele le gaosiga o popo.

Eseese ma ituaiga o ophiopogona

Ophiopogon Yaburan e taua foi lanu lili Iapani paʻepaʻe o le vanu, o se laau laʻau faʻamalosi faʻatasi ma lanu paʻu o le lipine-e pei o le foliga ma vavae ese mai fautuaga. O le fugalaau e masani ona oʻo i ai, o le umi o le lau e oo atu i le 90 inisi le loloto, o le lanu paʻepaʻe poʻo le lilac, ma o fua e lanu moana. I le taumalulu, o lenei ituaiga meaola e manaomia le malutaga, ona o le le lelei o le faʻasao.

E le o se taimi umi, o nisi e seasea tupu ae ma ola malie le totoina o laau i luga o le faavae o le ophiopogon: Nanus cultivar, lea e faapaleni ai gutu e oo i le 15 tikeri, ma Vittatus cultivar i lau lanu lanumeamata, i ona itu e samasama pe paʻepaʻe paʻepaʻe. Ma o le isi ituaiga taumalulu-mafiafia e avea ma White Dragon, o se eseesega uiga ese, o ni lapopoa lautele, latou te fusia faatasi, ma le mataʻutia lanu lanumeamata o le laulaau.

Ofiopogon Iapani o loʻo i ai ni laina laititi ma le lamolemole e oʻo atu i le 35 inisi le umi, o se vavae e pupuu ma le faʻaaogaina o le telefoni, e taʻitasi i le 2-3 fugalaau, o le lilac-red hue, o le rhizome tuberous. I totonu o le aganuu, o laʻau e fafagaina: Compactus - o se laau vaapiapi ma vaʻaia, Kyoto Dwart - e oʻo atu i le 10 centimita le maualuga ma le Silver Dragon - o se ituaiga faʻamaʻi paʻepaʻe i luga o lau.

E lauiloa foʻi i le faʻatoʻaga Opu o le Ophiopogon. O le vaʻavaʻaina o laau faʻamalosi ma laupepa, fusi faʻataʻaliʻu, valiina i le lanumeamata lanumoana. O le inflorescences o le lanu violē poʻo le paʻepaʻe, faʻapuupuu ma le ituaiga racemose, e masani lava ona i ai i le taumafanafana.

Nigrescens, po o Black dragon dragon o se ituaiga na maua ai le lauiloa i ona sui, ma ona lanu uliuli ma lanu paʻepaʻe matagofie, lea e maua ai se eseesega i totonu o laau lanu meamata.

Nofiophone potu Ua tupu ae o se mea teuteu, aemaise lava o ona fesuisuiai, i le aganuu, ua tupu ona o le tele o lapisi ma pepa teuteu. I nofoaga lafoaia, o le fugalaau o le efota e faʻaaogaina e avea o se mea e maua ai le eleele ma le laʻau. O lenei laau e foliga sili ma faasaga i le pito i lalo o le kalapu, ma e lelei foi le vavalalata o laau toto ma se lanu siliva o le laulaau.

O le fale o le Ophiopogon

A oʻo ina tupu aʻe le ophiopogo i le fale, e masani lava ona faʻaaogaina ituaiga o le o le malulu, mo le tausiga ma le tausiga i totonu o potu e pei o se mea totō poʻo totonu o togalaau malulu i lalo o le susulu malamalama.

I le tau vevela, e tatau ona tuʻuina atu le vailaʻau i le vevela o le vevela mai le 18 i le 25 tikeri, ma i le taumalulu mai le 2 i le 10 tikeri, e ui lava o loʻo i ai ni ituaiga o le malulu e mafai ona tu i le 28 tikeri o le kiona. I le taumalulu, e fautuaina le tuu o le ophiopogon i luga o se loggia e le vevela, ma i isi vaitau, e mafai ona tuu ai laau i faamalama o sisifo ma sisifo. O le le mautonu o le laau i le susulu e matua ofoofogia lava, e fesootaʻi lelei i ata uma ma moli susulu.

O le laau o le laau o le laau e manaʻomia le saunia lelei o vai inu i le gasologa o le tausaga, e pei ona magoto le pito i lalo. O lenei mea e tupu faʻafuasei i le 3-4 aso.

E masani ona fautuaina le lauina o laʻau, aemaise i le tautotogo ma le taumafanafana.

O le laau e totoina faʻatasi i le 2-3 tausaga i le tautotogo. O le tuufaatasiga o le faʻafefiloi o le palapala mai le 2 vaega o lau laʻau laufanua ma vaega tutusa o le turf land, land peat land and sand, e mafai foi ona e faaopoopoina le fala o le ponaivi. I le pito i lalo o ipu tatou te faatulagaina ai le alavai, e aofia ai tamai laumei. E mafai foi ona tupu maualuga le Ophiopogon.

I taimi o le tautotogo ma le taumafanafana, e tusa ma le tasi i le lua vaiaso, e manaomia le fafagaina o le laau o le ophiopogon i ni faʻalavelave faisuala. Ma i le taumalulu ma le autumn, e le fafagaina le laau.

O le gaioiga o le Ophiopogon

E faʻapipiʻiina le oiopogon i le vaevaeina o le rhizomes poʻo le fatuina muamua o fatu, e masani lava i le amataga o le tautotogo. O le vaega Rhizome e faʻaaogaina e le au faifaatoaga le tele o taimi.