Fugalaau

Coleus - le lanu o tuʻinanauga

O Coleus o nisi taimi e taʻua o le "croton oe matitiva" ona o lona tutusa i le croton i le susulu ma le lanu gamut. E mafai lava ona sili atu nai lo le kesi i le lanu, ae e tau tele lava. E mafai e oe, i le mea moni, ona faʻatau se fale ua maeʻa, e ui lava e faigofie lava ona tupu mai le meaʻai mai fatuga poʻo fatu. Pe a faatusatusa i le crotonic capricious, e tasi le isi mea e sili atu ona lelei: o le fale e le o se mea lelei. E tusa ai ma foliga o le galueaina ma le faʻalauteleina o lenei fale teuteu o le a taʻu mai ai la matou lomiga.

Coleus

Coleus - o se faamatalaga puupuu o le laau

Valivali, Igoa Latina - Coleus, tagata - '' upega tafaʻi '. O Coleus o se ituaiga o tagata taʻutaʻua o le aiga Labiaceae, lea e tuufaatasia ai le 150 ituaiga o laau talatala ma laau afu.

O Coleus e vevela mai i Aferika o Aferika ma Asia. O se laau totogo e oʻo atu i le 35 cm le maualuga ma le toʻa quadrangular, e toetoe lava o le manino ma o laʻau laʻau ma lanu lanu i lanu ma pito faʻamau. I le tele o ituaiga, o laulaau e tutusa ma le upega. O le mea sili ona tosina i ai le laau o laulaau, fesuisuiai, faatasi ai ma se eseesega eseese o mumu, lanu samasama, lanumeamata, lanu enaena, lanu ma fasi. E fuga mai Coleus, ma togi i luga se panicle ma ni fugalaau laiti, e leai ni fugalaau.

Coleus Faatupulaia ma Tausiga Tausiga

Nofoaga ma faʻamalamalamaga: i le susulu o le la, e sili atu le susulu o le lanu o le coleus, ae e tatau ona puipuia mai le la susulu. O le vevela aupito sili ona lelei i le taumafanafana e 18 ° C, i le taumalulu - e le laʻititi ifo i le 12 ° C, e pei o potu malulu e mafai e le laau toto ona lau lau. I le tau mafanafana, e ave ai le uʻu i le ea fou.

Eseesega o meaʻai e susulu (mo se faʻataʻitaʻiga, mumu, paepae ma toetoe a sinasina) o laʻau e mafai ona gafatia le susulu lelei o le la nai lo ituaiga ma lanu lanu meamata. O laau toto e talafeagai mo le galueaina i faamalama o le itu i saute, sisifo ma sisifo.

I le tautotogo ma le taumafanafana, atonu o le a leai se lanu (mumu) ma faʻafefe i lau, e fesootaʻi ma le faʻaalia i le susulu o le lā. Mo lenei mafuaaga, e tatau ona paolo laau i le aoauli. E le gata i lea, e masani lava ona masani le uumi i le susulu o le la, ina ia aloese mai le la.

Faʻatau: Coleus e faʻafefe mai le tautotogo i le tautoulu ma le tele, vaivai, puipuia le vai mafanafana, pei o le pito i luga o le meaʻai ua mamae. Afai e faigata le vai, ona tatau ai lea ona faʻaoga le vai timu. I le taumalulu, o le suavai e talafeagai, ae aua nei faatagaina le magoina o se fasi fanua. E tali malosi atu Coleus i le le lava o le susu i totonu o le eleele - o laulaau e avea ma pusa. I le tulaga o se mea manaia (14-16 ° C pe maualalo), e na o nisi lava taimi e faasusu ai laau.

Faʻamamaga o le ea: mo le masani ai o le ola o laau i totonu o tulaga potu e tatau ona maualuga, e fautuaina ina ia lafoaia pea le laumei i le vai ma le susu i le vevela o le potu. I le taumalulu, o loʻo i ai i totonu o se tulaga o le taotoga o aiga ma e le mafai ona tupu. E sili ona lelei le teu i totonu o le umukuka, e pei o totonu o le potu sili ona mafanafana e tele pe itiiti ifo le maualuga o le susu.

Suiga: Coleus e totoina i le tautotogo pe a uma ona tosoina le mai.

Coleus

Soo: Fautuaina le faʻafefiloi o le eleele: E le faʻafefeina Coleus e uiga i le palapala, e talafeagai uma le faʻafefiloi. I le vaitau o le tautotogo-taumafanafana (i le vaitau o le tuputupu ae matuia), laei pito i luga ma fugalaau oona poo minerale, e sili ona lelei (0.3-0.5 g i le 1 lita o le vai) e tasi i le vaiaso, e aoga. I le taumalulu, o le faʻaogaina o le vaifofo e faʻaititia e le afa, faʻamaʻi tasi ile 3-4 vaiaso.

O le fuga i totonu o le faʻaauau e le o talatalaina: o fugalaau laiti, e leai ni fugalaau e lua-lipped nimbus ma se lanu moana lanu violē ma pito sili ona paʻepaʻe, e aoina i taliga tetele. O le faʻavaeina o fugalaau e tele ai le malosi mai le laau, o le mafuaaga lea e laʻititi ai laulaʻau, o lea e lelei ai le aveeseina o pupu.

Mo le faʻaleleia o le pulufana, e fautuaina e togi le tumutumu pito sili o le paʻu. Ia Fepuari, e tatau ona tipi i luga o le aʻau, e 5-8 avanoa mo se tupu fou.

Afai e faʻalauteleina le faʻaleleia e pei o le tausaga, e le toe totoina. I isi tulaga, o le gaosiga o laau totō e faia faʻatasi i le 2-3 tausaga. O le sui mo le faʻaaogāina o loʻo faʻaaogaina pe faʻamaua (pH 6-7). O le faʻafefiloi o le vaovao, eleele palapala ma humus, oneone ma le peat i se fua faatatau o le 4: 4: 2: 1: 1 e talafeagai. Ole suavai lelei e manaʻomia ile pito i lalo o le ulo.

Coleus fausiaina

Coleus ua faʻalauteleina e fatu ma, e masani lava, tipi, ina ia aloese mai le vaeluaina ma le leiloa o laʻau teuteu.

O fatu Coleus e laiti (1 g o 3,500 pi.), Ua totoina ia Fepuari-Mati-Aperila i totonu o se pesini ma sausau i oneone i luga. Faʻaofi i le vevela o le 20-22 ° C. E ono tulaʻi mai foliga i le 14-18 aso. O fualaau e felafolafoaʻi i totonu o pesini poo falaoa i se mamao e 2 × 2 cm O le tuufaatasiga o le eleele e faapenei: laʻau - 1 itula, peʻa - 1 itula, turf - 1 itula, oneone - 1 itula.

I se vaega o le 1-2 paila o laulaʻau, e totōina ai le faʻaleleia i le 7-centimeter pots of 1 kopi faʻatasi. O le tuufaatasiga o le lalolagi e tutusa. O le masina mulimuli ane, ua siitia atu i le 9-11 centimeter pots. O le tausiga tele o laau e aofia ai le faʻamaina, tuʻuina i totonu o se mea malamalama, ona o le lanu o laulaau e faalagolago tele i le malamalama (susulu o le la). Laʻau laau toto mo le faʻamafanafanaina. A mavae le 5-6 masina, e taua tele laau mo le teuteuina o fale.

Coleus fausiaina

E amataina ia Fepuari, ma e mafai ona e faia seʻia oʻo ia Me. E seleseleina Coleus i pusa pusa poʻo tuusao i luga o le fata, i le oneone. Faʻaaogaina ile 8-12 aso. O aʻafiaga na amataina i le 9-centimeter pots. O le tuufaatasiga o le lalolagi e tutusa lelei ma se suavai. Ina ia mafai ona maua ni togalaʻau, toto le pito i luga o laʻau.

I le tausiga o laau totō, faʻafeinu, faʻaleleia, vevela 16-18 ° C, susulu, malamalama lelei le la, mea e mafai ona iai (faʻatasi ai ma le sola malosi o le la, felafoaʻi o pito o le ipu ma le faʻamalamalamaina o lanu lanu i le vevela maualuga i le po ma aso laiti e matauina). Coleus e faʻaalia i le tuputupu aʻe o le tuputupu ae - mo le 3 masina o loʻo totoina ai laʻau ma laʻau tetele. Ona faia loa lea o le masini i le 11-centimeter pots.

Coleus faamaʻi ma mea faʻamaʻi

Afai o le laʻititi e laʻititi, o le le lava o le malamalama ma le leai o se vavalalata e taʻitaʻia atu ai i lalo mai le pito i lalo. Mo laau matutua, o se mea masani lenei. I le susulu tele o le malamalama, o le suʻesuʻeina o laulaau o coleus e tupu. I le le lava o le suāvai, aemaise i le taumafanafana, e mafai ona paʻu lau. Faatasi ai ma le tele o vai, e mafai foi ona pau lau. Faatasi ai ma le leai o se malamalama, e totogo laau. Faʻasalaina e vaʻaia le vavave, aphids, whiteflies.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e le faigata tele ona totoina, ma o lona teuteu e mafai ona faʻafiafiaina oe e le gata i totonu o le fale, ae i totonu foi o le togalaau, aua i le taumafanafana e lagona ai e lenei fale i totonu o le ea fou.