Fugalaau

Phalaenopsis o le popo ma le faʻataʻi i le fale

Aiga Phalaenopsis orchid o le fale sili ona lauiloa ma le le taua i le aiga o Orchid. O le Doritis o se tamai genus latalata i phalaenopsis, o loʻo faʻaalia e se uila faʻapitoa ma faʻasolosolo. I le tausiga o phalaenopsis i le fale, faapea foi ma le doritis, e tatau ona mautinoa le vevela lelei ma le talafeagai o le susu. O le ae mauaina ni auiliiliga auiliili i le auala e tausia ai Phalaenopsis ma Doritis orchids, o a ituaiga ma ituaiga o Phalaenopsis ma Doritis o loo i ai i luga o lenei itulau.

Ituaiga ituaiga fugalaau fugalaau Orchid

Phalaenopsis (PHALAENOPSIS) - O le sili ona lauiloa ma le le faʻamaonia i le aganuu o le togi. O le ituaiga e aofia ai le sili atu ma le 70 ituaiga ituaiga o pepipipipipipo epiphytic e tupu i le maualuga o le 200-400 mita i luga aʻe o le sami i vaomatua mai Indonesia i Ausetalia (i South and Southeast Asia, Philippines, New Guinea, Ausetalia).

Phalaenopsis fuga o le orchid o se mea faʻasolosolo faʻateleina lea e faasolosolo malie le maualuga. O ituaiga o meaola, o le mea e masani ona masani ai o Phalaenopsis amphilis (Phalaenopsis amabilis), Schiller (Phalaenopsis schilleriana) ma Stuart (Phalaenopsis stuartiana). O le lua mulimuli ua lafoaia laulaʻau ma laʻau paʻepaʻe papaʻe. O le tele o tului o ituaiga o nei meaola e tele ma sili atu teuteu fugalaau.

O se tasi o ituaiga autu o puluhalatini o loʻo faʻaaogaina i le faʻasalalaʻau o Phalaenopsis amabilis, poo amabilis (Phalaenopsis amabilis), mai le motu o Malay, Filipaina ma Ausetalia. O le inflorescence e tele (40-70 cm) e tele-faʻaleleia, pulupulu felafolafoaʻi, faʻapitoa 15-20 fugalaau paʻepaʻe, e oʻo i le 7.5-10 cm le lautele, lea e maua ai se lanu mūmū ma tausaga.

Phalaenopsis Schiller (Phalaenopsis schilleriana) - o le vaaiga e talitutusa ma mea manaia o pala, ae o le eseesega i lea mea ua suia laulaau.


E pei ona mafai ona vaaia i le ata o lenei ituaiga o pipi, o laulaau o le siliva-lanu enaena ma lanu uliuli e feosofi i ni mea sese, ma mumu i lalo. O le ituaiga o le fausiaina o le tele o ituaiga vao.

O le tele o le auala e tele, e oo atu i le 1.5 m le umi, faʻala, faʻaleleia le tele (e oʻo i le 200 fugalaau). O fugalaau e laʻititi laʻititi nai lo phalaenopsis (pe tusa ma le 7 inisi le lautele), moli mālūlū, faʻasalaga lalata ma togito mumu i le faʻavae. E fuga mai ia Me ma Fepuari. O le ituaiga o meaola e ola uma i totonu o ipu ma epiphytically.

Phalaenopsis Stuart (Phalenopsis stuartiana) - togi, mai le amataga. Mandanao, e foliga mai o se phalaenopsis o Schiller.


Faʻalogo lelei i le ata o le phalaenopsis Stuart orchid - o laulaau o le laau e fesuisuiaʻi, o fugalaau e toetoe lava a lanu paepae ma le tele o lanu violē i luga o sepals. E fuga mai ia Ianuari ia Mati.


Phalaenopsis Sandera (Phalaenopsis sanderia) - o se tasi o ituaiga siliva, matagofie ma taugata o phalaenopsis. Faʻaigoaina i le lauiloa Sander orchid lovers. O laulaau e lanumeamata, ma se mamanu lanu. I le umi, o loʻo paʻu i lalo, o laina faʻafeagai e oʻo atu i le 50 fugalaau e lautele le 5-7 cm. O la latou lanu e matua eseese lava.


Phalaenopsis Luddemann (Phalaenopsis lueddemanniana) - o se meaola laiti, e igoa ia le tagata lauiloa iloga F. Luddeman, e amata mai i vaomatua o vaomatua o Filipaina. Fugalaau fugalaau mo le ituaiga Phalaenopsis. O le laau lava ia e laʻitiiti, ma o fugalaau fuga e laʻititi nai lo sepals. O laʻau e 10-20 cm le umi, o le laʻau o le tutusa le uumi ma laulaau pe sili atu foi nai lo latou, e fuaina le 5-7 tamai fugalaau (4-5 cm le lautele). O petals ma sepals e fesuiaʻi. O le laugutu e laʻititi, tolu-lobed. E fuga i le tautotogo ma le amataga o le taumafanafana.


O le isi ituaiga laititi o le ituaiga - phalaenopsis piniki (Phalaenopsis rosea). O le lanu uliuli, pupuu (20-30 cm) le vaʻaia e ave ai 10-15 vaʻaiga lanu paʻepaʻe-fugalaau e tusa ma le 3 cm le lautele, faʻasolosolo faasolosolo tasi i le isi.


Phalaenopsis tele (Phalenopsis gigantean) - O se tamaʻaiga tele o le orchid i le vaomatua o vaomatua o le Matua. Borneo O laulaau e lanu meamata, e oo atu i le 50 cm le umi. O le peduncle o loʻo paʻu, 30-40 cm le umi, o loʻo i ai se faʻaogaina o le tele-flowered multi-flowered. O fugalaau e samasama samasama ma togitogi-lanumumu, ma le lautele o le 4-6 cm. E fuga i le taumafanafana.


Phalaenopsis Lowe (Phalaenopsis lowii) - felafolafoaiga lautele. O le faʻamaoniga o loʻo i ai le 5-12 fugalaau, lea e faia mai ia Iulai ia Oketopa. O fugalaau latou te piniki, e oo i le 5 cm le lautele ma se koluma lilac e pei o se pi. O le laugutu e lanu viole foi.


O le mea e sili ona taua o loʻo faʻapipiʻiina faʻailoa matagofie (Doritis pulchemma). O se tamai laau e foliga mai o se tamai pala o loʻo i ai pupu vaiti laititi.


Phalaenopsis hybrid (PHALAENOPSIS HYBRIDUM) - o lenei igoa e faasino i se vaega toatele o ituaiga o ituaiga, ituaiga ma ituaiga eseese o natura ma natura. I le taimi nei, o loʻo i ai le faitau afe o totoga o togalaau o loʻo faʻaalia e le tele o fugalaau, fugalaau lapopoa (e oʻo i le 10 cm le lautele) o lanu matagofie - paʻepaʻe, piniki, carmine, ma togitogi lanu po o fasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e lauiloa se laʻau e lua lanu lanu - Phalaenopsis Spanish Dancer 'Harlequin', o ona fugalaau e le naʻo le lua-toned, ae vaevaeina i le afa: o le afa e tasi e toetoe a paepae, o lona lua o le lilac.

Faʻafefea ona tausia le orchid Phalaenopsis

Aʻo tausia le orchid Phalaenopsis, e mafai ona tuʻuina laau i matapiʻe sasaʻe ma sisifo ma e aunoa ma ni greenhouses faapitoa, i togavao ma taumalulu. I le taumafanafana, i le vevela o + 25 ... +30 ° C, i le taumalulu - e le laʻititi ifo nai lo le 15 ° C. O le maualalo o le malulu o le po e faʻamalosia ai le fausia o fugalaau. I le taumalulu i aso timuga e fautuaina e tuʻuina atu le malamalama.

I le vaitau o le tuputupu ae i masina o le taumafanafana, e fautuaina le faʻaleleia o aso taitasi. O nei laau totō o le a fuga mai i na o le vaitau o le 50-80%. E mafai ona e faʻaleleia le faʻamamafana ile humidifier poʻo le tuʻuina o le laau i totonu o se pani ua tumu ile iliili.

Tausiga o fale Phalaenopsis orchids i le taimi o le fugalaau i le taumafanafana e aofia ai le fafagaina 2-3 taimi i le masina, i le taimi o le fugalaau i le tautoulu ma le taumalulu - 2-3 pe 1-2 taimi i le masina, ae o le maualuga o le faʻamaʻiina i lenei vaitau ua vaeluaina. I le toesea, fafaga tasi i le masina, pe itiiti foi.

Suʻega ma le faʻalauteleina o pipi o phalaenopsis i le fale

Afai o le fagu o loʻo tupu aʻe ai le fugalaau ua laʻititi, ma o le tuputupu aʻe o le orchid ua faʻagesegese, o lona uiga ua oʻo i le taimi e faʻaaogaina ai. I le avea ai o se tulafono, e le sili atu ma le tasi i le lua tausaga le totoina o le orchid phalaenopsis, e tatau ona faia ma le faaeteete ma le faaeteete ina ia le faaleagaina ai aʻa malolosi. Pe a suia le phalaenopsis i le fale, e sili ona lelei pe tipi pe taʻei le koneteina tuai, ma tuu le orchid faatasi ma se apa i totonu o se fagu fou, faaopoopo se mea fou.

Mo le totoina o laau toto, e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o pusa palasitika e mafai ona faia ai ni alavai. Ina ia aveese masima, e tatau ona fufulu le palapala ile tasi masina i lalo o se vaitafe vai vevela mo le 15-20 minute.

Otioti le fulu ua fula 1 cm i luga aʻe o le laʻau e le sili atu ona olaola: e mafai ona tupu mai se totoa fou.

Faʻapenaina o le orchid Phalaenopsis e faia i le vaevaeina o se laau matua, lea e tipi ma se naifi i ni vaega se lua ina ia tofu le aʻa ma ona aʻa. O nisi taimi o paʻu moe o peduncles e atiina ae i tamaiti, e totoina i latou pe a uma ona foliga mai o latou aʻa. Masalo o le faʻalauteleina o phalaenopsis i le fale e ala i fatu, i laau totō e totoina mai fatu, fuālaʻau e mafai ona amata mo 2-3 tausaga.

Doritis fugalaau orchid

Fugalaau doritis (DORITIS) - latalata i phalaenopsis, o se vaega itiiti o siaki faʻapitoa mai le itu o loʻo i sisifo o Asia i Saute. Tesea e ese mai i phalaenopsis i se gafa uamea, o lea o le igoa o le genus - dory i le faa-Eleni o lona uiga "tao".


Doritis matagofie orchid (Doritis pulcherrima) e mafai ona ola e avea o se epiphytic, lithophytic poʻo le terrestrial. O fugalaau e aliali mai i luga o se fale puipui. O fugalaau e oʻo atu i le lautele o le 2.5-5 cm, o le lanu e eseese mai le lanu piniki i le paauli paauli. E fuga mai i le taumafanafana, e mafai ona maua faʻataʻitaʻiga o fualaau taʻitasi i le taumalulu ma le tautotogo.

E sili atu latou te fiafia i se mafanafana ma le susu. E sili ona lelei i totonu o ipu e iai se mea faʻapipiʻi ma le suavai lelei.


Vaovao orchid na mauaina e ala i le sopoia o phalaenopsis ma doritis (Doritis x Phalaenopsis) - doritenopsis (Doritaenopsis). O le uluaʻi uumi i le va o nei genera (Doritaenopsis Asahi) na maua i le 1923 e ala i le laasia o Doritis pulcherrima x Phalaenopsis equestris.

O lenei mea o se orchid ma fualaau lapopoa tetele, fugalaau lanu eseese, e aoina i taimi uumi. E fuga i le tuai o le taumafanafana, o le autumn ma le taumalulu, e mautu i le tipi.

O faʻataʻitaʻiga lelei nei mo le aganuu a le aufaʻatasi. O loʻo tuʻuina i se nofoaga e sili ona lelei e aunoa ma le susulu o le la. O le maualuga o le vevela o le +20 ° C i le tausaga atoa. O le faʻasalaga i le gasologa o le tausaga e fai ma lanu, agavaʻa, o le palapala e tatau ona susu sina susu. Fafagaina e faia ile tasi vaiaso. O le fufuluina o meaai e tatau ona faia i aso uma, aua o soo se ituaiga o meaʻai e manaʻomia ai le maualuga o le susu. Suʻeina i le 2 tausaga talu ona tupu le fugalaau.