O le togalaau

15 ituaiga sili ona lelei o kāpeti paʻepaʻe

Kepu paepae - e le mafai ona tatou mafaufauina o tatou olaga e aunoa ma lenei fualaau faisua. O tausaga taʻitasi, e totōina ai e le au fai togalaau i moega, taumafai e faʻaaoga uma ituaiga faʻamaonia ma oloa fou. O le mea moni, e le tatau ona e faʻaaogaina le vaega atoa i se ituaiga fou poʻo se kulupu e te le masani ai, matou te fautuaina oe e te le sili atu nai lo le tolu o le eria e masani ona nofoia e le kāpeti paepae, ma pe afai o ituaiga ma ituaiga o le a faafiafiaina oe, ona sui lea o togavao tuai i le isi vaitau e sosoo ai.

Paʻu paʻepaʻe

Faafetai i le galue malosi o fualaau fualaau aina i totonu o le Setete Resitara o Vavega Suʻesuʻega, o loʻo i ai nei le 419 ituaiga o kāpeti papaʻe, o le muamua na maua i le 1940. O le a tatou talanoa e uiga i le 15 ma e le gata o se mea fou, ae o ituaiga sili ona lelei.

Eseese laisi paepae Tinamatua Dill, - o le amataga o le kamupani Gavrish. O le ituaiga ua faamaonia mo le faaaogaina e Central itulagi. E mafai ona 'aina le kapisi lapisi, tuʻu i le gaosiga ma teuina mo le tusa o le masina. O le cultivar e mafua mai i le ituaiga o ituaiga ma le vaitau o le taumafa, ua i ai se rosette o laʻau laʻau felafolafoaʻi luga aʻe i luga aʻe o le eleele, o se lanu enaena lanumoana ma se laumei e foliga mai e pei o se gaʻo, o vaʻaiga eseese. Laʻau felafolafoaʻi sinamu, ma le pito i luga. O le Kapisi e iai sona foliga o le ulu, o se ulu o kapeti ma lau paʻu felanulanuai e sili ona paʻepaʻe, pe a vaeluaina, faʻatasi ma se fausaga laititi i totonu. E faʻapuupuu le pou i fafo, ma o le totonu i totonu e umi le umi. O kapeti taitasi e tusa ma le 3 kilokalama. O le tele o le ulu e faʻatatau i le 4.3 o loʻo i luga o le lima e mafai. O le tofo o le ituaiga o tasters e iloilo lelei e sili ona matagofie, fou ma lelei pe a maeʻa le vaiaso o le teuina. O ituaiga o gaosi oloa e mafai ona oʻo atu i le 1152 sene i le hectare, o loʻo tusia i le itumalo o Ivanovo. O le numera o oloa faʻatau i taimi o le seleselega e oʻo atu i le 85%.

White Cabbage Hybrid Vityaz F1, - o le amataga o le kamupani Gavrish. Ua faamaonia le cultivar mo le faaaogaina e Central itulagi. Cabisi e mafai ona 'aina fou, faʻatagaina mo le gaosia ma teuina mo se taimi umi. O le cultivar e aʻafia i le vaega o hybrids F1 ma le tuai ona tupu, ua i ai se rosette o laulaau laʻau e maualuga i luga aʻe o le eleele (e mafai foi ona i ai le lautele), e iai ni lapopoa, lanumoana-lanumoana i le lanu ma se fugalaau e foliga mai e pei o se pa'ū. O le paʻu o le paʻu e mimiti, ma e i ai ni nai pito i luga. O le Kapisi e lapotopoto foliga, o se ulu o kapeti ma lau feʻai e sili ona paʻepaʻe pe a oti. O le paʻu i fafo o le umi i le uumi ma totonu e pupuu. O kapeti taitasi e tusa ma le 3.8 kilokalama. O le tele o le ulu e faʻatatau i le 4.6 points e lima e mafai. Tasta iloilo le tofo e sili ona lelei - fou ma lelei pe a uma ona teuina. O le fua o le laau toto e mafai ona oʻo atu i le 1206 inisi i le hectare, ua tusia i le vaega o Ivanovo. O le numera o oloa faʻapisinisi i le taimi o le seleselega e oʻo atu i le 89%.

White Cabbage Hybrid Orient Express F1, - o le tagata na mafua mai le kamupani SeFeK faʻatoʻaga. Ua faamaonia le cultivar mo le faaaogaina e Central itulagi. E mafai ona 'aina le kalama lapisi ma faʻatagaina mo le gaosiga. O le cultivar e aʻafia i le vaega o hybrids F1 ma se vaitaimi vave, ua i ai se rosette o laʻau laʻau maualuga i luga aʻe o le eleele, laitiiti i le lapopoa, lanumoana i le lanu ma le vaivai vaivai, faʻalauiloaina o se gaʻo, o vaʻaiga eseese. O le paʻu o le paʻu e mimiti, ma e i ai ni nai pito i luga. O le kapisi e lapotopoto lona tino, o se ulu o kapeti ma laʻau fefaʻatauaʻiga e samasama pe a vaeluaina. O le paʻu i fafo o le umi i le umi, ma mea o loʻo i totonu e pupuu. O kāpeti taitasi e tusa ma le 1.4 kilokalama. O le tele o le ulu e faʻatatau i le 4.3 o loʻo i luga o le lima e mafai. Manuia o pusa e sili ona lelei. O le fua o le laau toto e mafai ona oʻo atu ile 538 senituri i le hectare. O le numera o oloa faʻapisinisi i le taimi o le seleselega e oʻo atu i le 89%.

Paʻu paʻepaʻe Babushkin raznosol Paina paepae Vityaz F1 Paʻu paʻepaʻe Orient Express F1

Faʻaleleia Kulikovsky F1, - o le amataga o le kamupani faifaatoaga "Suʻe". Ua faamaonia le cultivar mo le faaaogaina e Central ma Central Black Earth itulagi. E fautuaina e 'aina le kapeti fou. O le cultivar e aʻafia i le ituaiga o hybrids F1 ma se vaitau vave, o loʻo i ai se laina faʻaputu o lau laʻau lauulu lanumoana ma lanu e foliga mai e foliga mai o se paxy, itiiti le mafiafia. O laulaʻau laititi e fai sina lamolemole pe lamolemole, faʻatasi ai ma pito i lalo. O le Kapisi e lapotopoto lona foliga, o le ulu o kapeti ua na o se vaega e ufiufi i laʻau fefaʻatauaʻiga, mafiafia pe a oti, faʻatasi ma se fausaga lamolemole i totonu. E pupuu le pou i le pito i fafo, ma o totonu o le umi o le uumi. O kapeti taitasi e tusa ma le 5.4 kilokalama. O le tele o le ulu e faʻatusatusa i le 4.5 ma le lima e mafai. Manuia o pusa e sili ona lelei. O le gaosiga o le gaosiga e mafai ona oʻo atu i le 870 centres i le hectare, o loʻo tusia i le itumalo Moscow. O le numera o oloa faʻatau i taimi o le seleselega e oʻo atu i le 95%.

Eseese laisi paepae A maua i le togalaau, - o le amataga o le kamupani Gavrish. Ua faamaonia le cultivar mo le faaaogaina e Central itulagi. E fautuaina e 'aina le kapeti fou. O le cultivar e mafua mai i le ituaiga o ituaiga ma le vave ona tupu, e iai se laupepa o laulaau laʻitiiti o le lanu samasama-lanu meamata lea e alu i luga aʻe o le eleele (atonu o le taofiga) faatasi ai ma se fulafula e foliga mai e pei o se gaʻo, mafiafia. O fua o le lanu o le vasega e faʻanofo, ma le pito i luga. O le kapeti ei ai lona foliga atoa, o le ulu o kapisi ua ufitia i lau o feʻau, mafiafia pe a vaeluaina, faatasi ma se fausaga laititi i totonu. O le pou i fafo, e pei o le o totonu, e puupuu. O kapeti taitasi e tusa ma le 2.8 kilokalama. O le tele o le ulu e faʻatatau i le 4.3 o loʻo i luga o le lima e mafai. Manuia o pusa e sili ona lelei. O fua o le ituaiga e mafai ona oʻo atu i le 805 pasene i le hectare, o lea gaioiga o loʻo tusia i totonu o le itumalo Ivanovo. O le numera o oloa faʻapisinisi i taimi o le seleselega e oʻo atu i le 90%.

Apu Iceberg F1, - o le tagata na mafua mai le kamupani SeFeK faʻatoʻaga. Ua faamaonia le cultivar mo le faaaogaina e Atunuu Mamao. Cabisi e mafai ona 'aina fou, faʻatagaina mo le gaosia ma teuina mo se taimi umi. O le cultivar e mafua mai i le ituaiga o hybrids ma le tuai ona tupu, e iai le rose (e masani lava i luga o le eleele) rosette o laʻau laʻau tele i luga aʻe o le eleele, o se lanu lanumumu ma se laumei e foliga mai e pei o se gaʻo, o vaʻaiga eseese. O le paʻu o le paʻu e faʻafefete, faʻatasi ma laʻau lamolemole. O le Kapisi e lapotopoto foliga, o se ulu o kapisi ma lau feʻau, faʻamaeʻa. O le pou ile pito i fafo e umi le umi, ma o le pito i totonu e umi lava. O kapeti taitasi e tusa ma le 2.5 kilokalama. O le tele o le ulu e faʻatusatusa i le 4.5 ma le lima e mafai. Manatu i pusa e tatau ona lelei. O le gaosiga o le gaosiga e mafai ona oʻo atu i le 434 seniteri i le hectare, ua tusia i le itu o Khabarovsk. O le numera o oloa faʻapisinisi i le taimi o le seleselega e oʻo atu i le 89%.

Paʻu paepae Kulikovsky F1 Paʻu paepae Find in the garden White cabbage Iceberg F1

Cabbage Cultivar Arctic F1, - o le amataga o le kamupani faifaatoaga "Suʻe". Ua faamaonia le cultivar mo le faaaogaina e Central itulagi. E mafai ona faʻaaogā le kapisi lapisi, faʻatagaina e gaosia ma teuina mo se taimi umi. O le cultivar e aʻafia i le vaega o hybrids ma le tuai ona tupu, o loʻo i ai se rose o laʻau laʻau felafolafoaʻi luga aʻe i luga o le eleele, o se lanu enaena-lanu lanumumu ma se pusa iloga e pei o se pa'ū. O laulaʻau lamolemole e lamolemole, faʻatasi ai ma pito i lalo. O le Kapisi e lapotopoto lona foliga, o se ulu o kapisi ma lau feʻau, mafiafia pe a oti. E faʻapuupuu le pou i fafo, ma o le tasi i totonu e pupuu. O kapeti taitasi e tusa ma le 2.5 kilokalama. O le tele o le ulu e faʻatusatusa i le 4.5 ma le lima e mafai. Manuia o pusa e sili ona lelei. O le fua o le laau toto e mafai ona oʻo i le 600 inisi i le hectare, o loʻo tusia i le itumalo Moscow. O le numera o oloa faʻapisinisi i le taimi o le seleselega e oʻo atu i le 94%.

Apu Baroque F1, - o le tagata na mafua mai le kamupani SeFeK faʻatoʻaga. Ua faamaonia le cultivar mo le faaaogaina e Volga-Vyatka eria. E fautuaina e 'ai le kapisi fou. O le cultivar e aʻafia i le ituaiga o hybrids i se vaitau vave, o loʻo i ai se laʻau o laʻau laʻau tele e maualuga i luga aʻe o le eleele, o le lanu lanumoana ma se maʻa laʻitiiti e foliga mai o se pa'ū. O laulaʻau laititi e fai sina siʻosiʻomaga, ma sina pito i lalo. O le Kapisi e lapotopoto ona foliga, o le ulu ole kāpeti e leai ni laʻau fefaʻatauaʻiga, e sili ona paʻu pe a oti. E faʻapuupuu le pou i fafo, ma o le totonu i totonu e umi le umi. O kapeti taitasi e tusa ma le 1.5 kilokalama. O le tele o le ulu e faʻatatau i le 3.9 points i le lima e mafai. Manuia o pusa e sili ona lelei. O fua o le ituaiga e mafai ona oʻo i le 420 pasene i le hectare, ua tusia i le Republic of Chuvashia. O le numera o oloa faʻapisinisi i le taimi o le seleselega e oʻo atu i le 94%.

Cabbage Cultivar Beaumond Agro F1, - o le amataga o le kamupani faifaatoaga "Suʻe". Ua faamaonia le cultivar mo le faaaogaina e Northwest, Central, Volgo-Vyatsky, Central Black Earth, Sisifo Siberia ma Sasaʻe i Sasae. E mafai ona faʻaaogā le kapisi lapisi ma teuina mo se taimi uumi. O le cultivar e aʻafia i le ituaiga o hybrids ma le tuai ona tupu, o loʻo i ai se rose o laʻau laʻau felafolafoaʻi luga aʻe luga o le eleele, o se lanu uliuli-lanu meamata ma se mea e iloagofie ai foliga e pei o se gaʻo, mafiafia. O laulaʻau laititi e fai sina siʻosiʻomaga, ma sina pito i lalo. O le Kapisi e lapotopoto lona foliga, o se ulu o kapeti ma lau feʻai, lanu samasama pe a vaeluaina, faʻatasi ma se fausaga manifinifi o loʻo i totonu. O le pou i luga, e pei o le o totonu, e umi le umi. O kāpeti taitasi e tusa ma le 3.3 kilokalama. O le tele o le ulu e faʻatusatusa i le 4.7 vaega o le lima e mafai. Manuia o pusa e sili ona lelei. O fua o le ituaiga e mafai ona oʻo atu i le 1.500 centres per hectare, ua tusia i le Kostroma region. O le numera o oloa faʻatau i taimi o le seleselega e oʻo atu i le 95%. O se mea tāua o le faʻalavelave faʻasaga i fusarium.

Paʻu paepae Arctic F1 Paʻu paepae Baroque F1 Paʻu paepae Bomond Agro F1

Apu Bang F1, - o le tagata na mafua mai le kamupani SeFeK faʻatoʻaga. Ua faamaonia le cultivar mo le faaaogaina e Sisifo Siberia. E fautuaina e 'aina le kapeti fou. O le cultivar e aʻafia i le ituaiga o hybrids ma le vave ona tupu, o loʻo i ai se pito i luga o le pito i lalo ole laulaau laulaau lanu lanumeamata ma se paʻu vaivai e pei o se pa'ū. O laupepa laititi e fai sina siʻosiʻomaga ma pito i lalo. O le Kapisi e lapotopoto lona foliga, o se ulu o kapisi ma lau feʻau, mafiafia pe a oti. O le pou i fafo, e pei o le o totonu, e puupuu. O kapeti taitasi e tusa ma le 1.5 kilokalama. O le maualuga o le ulu e faʻatusatusa i le 4.1 pasene mai lima e mafai. Manatu i pusa e tatau ona lelei. O fua o le ituaiga e mafai ona oʻo atu i le 497 centita i le hectare, ua tusia i le itu o Tyumen. O le numera o oloa faapisinisi i le taimi o le seleselega e oʻo atu i le 92%.

Cabbage Cultivar Tina afafine a le F1, - o le tagata na mafua mai le kamupani SeFeK faʻatoʻaga. Ua faamaonia le cultivar mo le faaaogaina e Central ma Volga-Vyatka itulagi. E fautuaina e faʻaoga le kāpisi fou. O le cultivar e aʻafia i le gaioiga i le vave ona tupu, e i ai sona pito i luga ole laulaau o laulaau laulaau, lauulu-lanumumu i lanu ma se paʻu vaivai e pei o se pa'ū. O laulaʻau laititi e fai sina siʻosiʻomaga, ma sina pito i lalo. O le Kapisi e lapotopoto lona foliga, o se ulu o kapisi ma lau feʻai, lanu samasama pe a oti. E faʻapuupuu le pou i fafo, ma o le totonu i totonu e umi le umi. O kapeti taitasi e tusa ma le 1.5 kilokalama. O le maualuga o le ulu e faʻatusatusa i le 4.1 pasene mai lima e mafai. Manatu i pusa e tatau ona lelei. O ituaiga o gaosi oloa e mafai ona oʻo atu i le 500 pasene i le hectare, ua tusia i le itumalo Moscow. O le numera o oloa faʻapisinisi i taimi o seleselega e oʻo atu i le 93%.

Faʻaleleia Flash f1, - o le tagata na mafua mai le kamupani SeFeK faʻatoʻaga. Ua faamaonia le cultivar mo le faaaogaina e North Caucasus eria. E fautuaina e 'aina le kapeti fou. O le cultivar e aʻafia i le ituaiga o ituaiga ma se taimi vave o le taumafa, o loʻo i ai se laupepa o laʻau laʻau laiti e maualuga i luga aʻe o le eleele, o se lanu lanumoana ma se faʻailoga mataʻina e pei o se pa'ū. O laulaʻau laititi e fai sina siʻosiʻomaga, ma sina pito i lalo. O le Kapisi e lapotopoto lona foliga, o se ulu o kapisi ma lau feʻau, mafiafia pe a oti. O le pou i fafo, e pei o le o totonu, e puupuu. O kapeti taitasi e tusa ma le 1.5 kilokalama. O le tele o le ulu e faʻatusatusa i le 4.5 ma le lima e mafai. Manuia o pusa e sili ona lelei. O le gaosiga o lenei kopa paʻepaʻe e mafai ona oʻo i le 537 seniteri i le hectare, o loʻo tusia i le Itumalo o Krasnodar. O le numera o oloa faʻapisinisi i le taimi o le seleselega e oʻo atu i le 89%.

Paʻu paʻepaʻe Fasia F1 Uluaʻi laʻau Kapeteni F1 White Cabbage Flash F1

White Cabbage Hybrid Guarantor F1, - o le amataga o le kamupani faifaatoaga "Suʻe". Ua faamaonia le cultivar mo le faaaogaina e Central itulagi. E mafai ona 'aina le kalama lapisi ma teuina mo se taimi umi. O le cultivar e aʻafia i le ituaiga o ituaiga faʻatoʻa maeʻaeʻa, o loʻo i ai se rose i luga aʻe o le eleele rosette o laʻau laʻau tele (masani lava i luga), lauulu-lanumeamata i lanu ma se laʻau e foliga mai e pei o se pa'ū, mafiafia. O le paʻu o le paʻu e mimiti, ma e i ai ni nai pito i luga. O le kapisi e iai sona foliga o le ulu, o se ulu o kapeti ma lau feʻau, o lanu samasama pe a oti. O le pou ile pito i fafo, faapea foi le pito i totonu, e umi le umi. O kapeti taitasi e tusa ma le 3.5 kilokalama. O le tele o le ulu e faʻatusatusa i le 4.5 ma le lima e mafai. Manatu i pusa e tatau ona lelei. O le gaosiga o le ituaiga e mafai ona oʻo i le 634 seniteri i le hectare, o loʻo tusia i le vaega o Ivanovo. O le numera o oloa faʻapisinisi i le taimi o le seleselega e oʻo atu i le 94%.

Faʻaleleia Duchess F1, - o le amataga o le kamupani faifaatoaga "Suʻe". Ua faamaonia le cultivar mo le faaaogaina e Central itulagi. E mafai ona 'aina le kalama lapisi ma teuina mo se taimi umi. O le cultivar e aʻafia i le ituaiga o ituaiga o loʻo i ai le tuai, o le rose i luga aʻe o le palapala rosette o laʻau laʻau tele (masani lava i luga o le lau), grayish-green in color with a noticeable coating e foliga mai o se paxy, mafiafia tele. O laulaʻau laititi e fai sina siʻosiʻomaga, ma sina pito i lalo. O le Kapisi e lapotopoto lona foliga, o se ulu o kapisi ma lau feʻau, mafiafia pe a oti. O le pou ile pito i fafo, faapea foi le pito i totonu, e umi le umi. O kapeti taitasi e tusa ma le 3.0 kilokalama. O le tele o le ulu e faʻatatau i le 4.0 i luga o le lima e mafai. Manatu i pusa e tatau ona lelei. O fua o lenei laau toto e mafai ona oʻo i le 706 seniteri i le hectare, o loʻo tusia i le vaega Ivanovo.O le numera o oloa faʻapisinisi i taimi o le seleselega e oʻo atu i le 90%.

White Cabbage Hybrid Gloria F1, - o le tagata muamua o Semko. Ua faamaonia le cultivar mo le faaaogaina e Central ma Central Black Earth Region. E mafai ona 'aina le kapisi lapisi ma toe faʻaleleia (lelei mo le tipi). O le cultivar e aʻafia i ituaiga o ituaiga ma le vaitau o le taumafa, o loʻo i ai se rosette e maualuga i luga aʻe o le eleele ma o loʻo i ai lau lau laʻau lauulu (ae mafai foi ona vaʻaia), o se lanu lanumeamata lanumeamata ma se laʻau e foliga mai e pei o se pa'ū, mafiafia. Laʻau felafolafoaʻi sinamu, ma le pito i luga. O le Kapisi e lapotopoto lona foliga, o se ulu o kapisi ma lau feʻau, mafiafia pe a oti. E faʻapuupuu le pou i fafo, ma o le tasi i totonu e pupuu. O kapeti taitasi e tusa ma le 2.7 kilokalama. O le maualuga o le ulu e faʻatusatusa i le 4.4 pasene mai lima e mafai. Manuia o pusa e sili ona lelei. O fua o le ituaiga e mafai ona oʻo atu i le 828 pasene i le hectare, ua tusia i le Voronezh eria. O le numera o oloa faʻapisinisi i le taimi o le seleselega e oʻo atu i le 96%.

Paʻu Lima Laʻau Poto F1 Pepa paepae Gloria F1

Matou te faamatalaina le 15 ituaiga sili ona lelei ma totoina mai le "lalolagi" o kapeti papaʻe. Afai ei ai sau ituaiga o mea e sili ona e fiafia i ai, ona faʻamatalaina lea pe tusi i faʻamatalaga pe afai ua e tupu aʻe ituaiga o loʻo lisiina i luga ma pe oa ni taunuuga.