Meaai

Kuni le laʻau moli i le lanu moli e tusa ai ma fualaʻau eseese

O le suamalie suamalie ma suamalie e mafai ona saunia i ou lava lima ma e te le manaʻomia alu i le faleoloa e suʻe se mea faapitoa. O le mea lea, e mafai ona faʻapitoa le fua o le pulu fua ma le moli. O le lanumoana e masani ona faʻaaoga i le sauniuniga o meaʻai suamalie. Mo le sili atu o le saturation ma le manogi, faʻi, rasipi poo lemoni ua faaopoopo i le siaki.

Le aoga o mea aoga autu: currants ma le moli

O fua o le currants e maua i vitamini B, C, E, P, K, faapea foi ma gaʻo, gaʻo ma le pectin. Faʻafetai i le faʻaaogaina o nei vine, ua faʻamalosia le tino puipuia, gastritis, atherosclerosis, staphylococcus, diphtheria. Tannins ma suauu taua i currants ei ai le aafiaga e tetee ai-inflammatory. O le lanu Orange, e ui i lea, e maua ai se faʻaoga filemu, antimicrobial, aʻafiaga zingotic. O fualaau aoga i totonu o loʻo faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, faʻaogaina o le tino, faʻaleleia le polokalame cardiovascular, endocrine ma meaʻai. O le faʻaaoga soo o lenei lapisi e faʻamalosia ai le manaʻo, faʻateleina le malosi, faʻasaʻo le vaivai, faʻasaʻo le leai o se fualaʻau. E oo lava i le moli moli o loo tafe i elemene aoga. Afai e faʻapipiʻi nei fualaau aoga e lua, e te mauaina se paluga o le vaitamini, tumu i elemene talafeagai uma mo gaioiga masani a tagata. Mai le fuamoa ma le moli, e mafai ona e faia le compote, jam, sua, jam.

Currant Jam i le Orange

Ina ia faia jam "Blackcurrant with orange", e mafai ona taʻitaʻia oe i ni auala se lua: vevela poʻo le malulu. O le metotia mulimuli e aofia ai le teuina i taimi pupuu i totonu o le pusaaisa i lalo o le ufilafi. O le filifiliga vevela vevela ua fuafua mo aiaiga o le taumalulu ma o loʻo tuʻuina atu i lalo.

Laasaga o le kuka:

  1. Faʻamau 1 kilokalama o vine, aveese lau ma lala. Fuʻu i lalo o le vai tafe.
  2. Fufulu 2 arani, tipi i fasi pepa, e aunoa ma le aveeseina o le paʻu.
  3. Taʻu meaʻai na saunia i totonu o se mea e faʻaleleia le suavai poʻo se mea e teu ai. Sasaa 1.5 kilokalama o le suka.
  4. Faʻatulaga i faletupe ma faʻamaʻi le 15 minute.
  5. Aveese, faʻapipiʻi le ufiufi ma tuu i le malulu. Ua maeʻa le siama!

O le mea lea e le o iai i luga o le paʻu i le taimi o le teuina, e tatau ona e oti se liʻo ma le 90 mm le umi, faʻavalu i vodka ma tuʻu i le pito i luga o le siama aʻo leʻi taʻavale le tapuni.

Currant Jam ma Faʻi ma Orange

Ina ia faaopoopo se tofo suamalie ma suamalie i le siama, e mafai ona e faaopoopo se faʻi. I lenei tulaga, o le a faʻaaogaina currants mumu. O le fagu ma le fagu ma le moli ua saunia e teuina i se nofoaga malulu i lalo o le ie puipui.

Laasaga o le kuka:

  1. Faamama mai lapisi 1 kilokalama o currants, sasaa 1.5 kilokalama o le suka.
  2. Aumai le sua mai le moli 1 moli ma faʻafefiloi i le fuamoa, lea ua amataina le sua.
  3. Pela 2 faʻi ma tipi i totonu o mama. Faʻamau i le pito i lalo ole apa mama. Fafati le sua mai le 1 lemoni i luga.
  4. Tuu le lanu moli-moli i luga o fasi faʻi ma fafaga le suka i luga.
  5. Cork ma se pulou ufiufi ma tuu le fuamū mumu mumu ma oni ma faʻi i totonu o le pusaaisa.

Afai e tatau ona faʻasaoina jam mo le taumalulu, ona tuʻuina lea o fagu i luma o le fesuiaʻiina mo le 15-20 minute. Ona faʻapipiʻi faʻapipiʻi lea o le faʻalavelave tin. Pau lava le mea e tatau ona e iloa o lenei metotia, o le a le toe i ai ni foliga o faʻi ma avea ai ma masini.

Laʻau masi ma fugalaau ma moli

O le fuamoa e matua suamalie i le tofo e mafai ona tuufaatasi ma le tele o fualaau aina ma fua. Na maua ni ipu suamalie mai meaʻai e le masani ma lelei. E mafai ona e kuka kulupu: currants, fugalaau, moli. O fuamasi o le a faia se suamalie suamalie. I le faaopoopo atu i lona matagofie matagofie, e aoga tele. O lona faʻaaogaina e fesoasoani i le faʻatuina o le galuega o le tui, e puipuia ai le fausiaina o fusi toto, ma faʻamaonia ai le totoina o le toto.

Laasaga o le kuka:

  1. Fufulu ma paʻu 2 kilokalama o fugalaau ma le 2.5 kilokalama o le suka. Faʻasese ese le paluga i le po e faʻamalamalama ai le sua suamalie.
  2. O le aso e sosoo ai, tuʻu fugalaau i luga o le ogaumu ma le vevela mo le 5 minute. Faʻafiafia. Fufulu mo le isi 5 minute.
  3. Fufuluina se pauna o currants ma liligi i totonu o fualaau kuka. Ia fai foi ma ni fasi moli se lua, pe a uma ona tipi. Cook mo le 10 minute.
  4. Sterilize faletupe.
  5. Liligi le fua o le fuamoa i moli ma fugalaau i totonu o fagu, uila. Faʻapipiʻi, aua le faʻamalo.
  6. Fai se pusa laisa tii!

Paʻu mumu paʻu moli

White currants e sili atu ona puipuia i le malulu ma le funga ile maʻi nai lo currants curry. A leai, o fua papaʻe e maloloina e pei o latou tagata uliuli ma mumu. O i latou e le fiafia i le manogi suamalie, e sili atu ona lelei le tuʻuina atu o le fiafia i le paʻepaʻe sinasina ma faia le paʻu sinasina i le moli. O le fua faʻatatau o loʻo i lalo e maua ai le saunia o suti e aunoa ma se teuina umi.

Laasaga o le kuka:

  1. Fufulu ma pi 2 fasi alani.
  2. Pele 1 kilokalama o fuamalie papaʻe mai otaota ma fufulu.
  3. Taʻu meaʻai na saunia i luga o se mea faʻafefeteina ma ufiufi i le 1.5 kilokalama o suka.
  4. Tuu le mafuaʻaga o pateta pateta i fagu, sasaa 1 tbsp. sipuni o suka ma faʻafusi latalata le tapuni ufi.

O ē e mafatia i le maʻi mama, o le tali atu faʻamalosi i le valivali o mea faitino, e lelei tele le faʻaaogaina o ituaiga paʻepaʻe o currants, ae le o le mumu ma le uliuli.

Currant Jam i le Orange ma Lemon

Faatasi ai ma vaega o lenei lapisi fuamoa, e mafai ona e faia se lemoni pe sui se moli i se lemoni. Le fuamoa ma le moli ma lemoni e malie malie ma e teuina mo se taimi umi ona o le i ai o le citric acid i lona tuufaatasiga.

Laasaga o le kuka:

  1. Fufulu 1 kilokalama o fuamoa, faaopoopo le 1.5 kilokalama o le suka ma tapuni i totonu o se mea e fufulu ai.
  2. Pele 1 moli ma le 1 lemoni. Oti i ni fasi vaega.
  3. Tuu mea uma i totonu o le apa ma faʻafelalala mo le 15 minute.
  4. Liligi i totonu o fagu, tuʻu faʻataʻamilo pepa i le pito i luga o le siama ma faʻataga e faʻaliliu.
  5. Cork ma se pulou ufiufi poʻo se ufiufi i se polyethylene film.

Afai e leai se lemoni, ma e te manao e maua le tofo manaomia, ona suia lea i le citric acid.

E faʻapefea ona teuina le siama?

E lua auala e teuina ai le fua o le fuamoa i le moli: puupuu ma taimi uumi. Le tumau, ua fuafuaina e teu ai otaota i lalo o se ufiufi i se nofoaga malulu. E masani lava, o sea nofoaga o se pusaaisa. Faatasi ai ma lenei filifiliga, o mea e taua o le eleele ma faamauina fausaga. O vitamini uma ma minerale e matua talafeagai mo le tino o loʻo teuina iinei. O le umi o taimi e teuina e aofia ai le teuina o fuatini fua i lalo ole tapuni. I lenei tulaga, o vaega e manaʻomia le vevela vevela. E mafai ona e faʻapalapala meaʻai i totonu o se apa pe faʻamaʻaʻaina i totonu o fagu mo le 15-20 minute. Faatasi ai ma lenei togafitiga, o nisi o vitamini o le a leiloloa, ae o le mea autu o le a tumau, o le mea lea, i le taumalulu, ma le le amanaiaina o se fagu e mafai ona e saturate ai lou tino i mea aoga ma maua ai le tele o le fiafia mai le suamalie suamalie ma le tofo. Curcipe jam recipes i le moli o le a fesoasoani i le kuka ma teu meaai mo se taimi umi.