Laʻau

Stromantha

O lea laau e pei o se paluga e iai sona sootaga ma le uʻamea ma le calathea. Ae e te leʻi amata tuputupu aʻe i se fale mautotogi, e tatau ona e maua se nofoaga talafeagai mo ia. O le mea lea, o lenei mea totino e manaomia le maualuga o le vevela ma le malulu o le ea E le gata i lea, na te manaʻomia nei tulaga i taimi mafanafana ma i le taumalulu. O le mea lea, o lenei laau e masani lava ona tupu aʻe i totonu o se fale kiona poʻo se fale kiona, ma i totonu o se fale mautotogi, e mafai ona teuina i totonu o se "fagu fagu" poʻo terrarium.

I le tulaga e lelei tulaga o le taofiga, e mafai ona oʻo atu le pala i le maualuga e 150 centimita. Fugalaau fugalaau e fiafia i lenei fugalaau mo ona laʻau mataʻina o se tele lapopoa. O le mea lea, o lau laʻau e mafai ona oʻo i le 30-50 centimita le umi, ma le 10 inisi le lautele.

Stromantha toto mumu

I totonu o vaomatua i totonu, o le ituaiga e sili ona lauiloa o le Stromantha toto red (Stromanthe sanguenea). E mafua ona o le lanu tele o le laʻau. O lenei ituaiga meaola e tele ituaiga, ma o le sili ona lauiloa o:

  1. Faʻailoga fetu - i luga o le lauulu lanumeamata o laulaau o loʻo i ai se fasi laina e tafe i le ogatotonu tutotonu. O le itu sese ei ai se lanu violē malosi.
  2. Triostar (Triostar) - i luga o le pito i luma o laupepa o loʻo i ai ni taga o lanu paʻu.

Tausiga mataga i le fale

Tulaga o le vevela

O le vevela i totonu o le potu e tu ai le pala e tatau ona maualuga i taimi uma. O le mea lea, i le taimi mafanafana, e tatau ona tausia i le 24-25 tikeri, ma i le malulu - 22-25 tikeri. E tatau ona maitauina i soo se taimi o le tausaga e le tatau ona itiiti ifo ma le 22 tikeri.

Malamalama

Mo le fugalaau, e tatau ona e filifilia se nofoaga susulu e puipuia mai le susulu o le la (afai latou te pau i luga o laulaau, e tumau pea afi). Ma e mafai ona tuʻuina o ia i se paolo malulu, lea o le a ia lagona ai le lelei.

E faʻafefea vai

I le mafana mafanafana, e tele le vai, a ia faʻaeteete ia aua neʻi faʻamamaina le meaʻai. Mo le faʻaaogaina o le vai e faʻaaogaina ai le vai suavai mama. O le eleele e tatau ona susu susu i taimi uma, ae le susu. I le taumalulu-tau malulu, e tatau ona e faʻaitiitia sina vai.

Talu ai ona o le laau e manaʻomia le maualuga o le susu, e manaʻomia lava ona faʻaalialia soo, aemaise lava i le taimi o le taumalulu, aʻo faʻamafanafana mea e faʻaalu ai le ea.

Faʻafefiloi o le lalolagi

O eleele talafeagai e tatau ona fai sina suamalie. O le faʻafefiloi palapala mo le totoina o lenei mea totino e aofia ai peʻa, fanua o le togalaau, faʻapea foi le oneone ua fefiloi i le fua o le 1.5: 3: 1. E fautuaina foi le sasaʻaina o se moli gaʻo, faʻamago mullein poʻo le faʻasalaga eleele i totonu ole paluga.

Fertilizer

Latou te fafagaina le pala i le taimi vevela 1 le taimi i le 2 vaiaso. Mo le faia o lenei mea, ia faʻaaoga se vaivaiga vaivai o le faʻavasegaina o minerale, faapea foi ma mullein infusion, e ave i le fua faatatau o le 1:10.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

O laau laiti e manaʻomia ona toe totoina i tausaga taʻitasi mai le ogatotonu o Aperila e oo i le faaiuga o Me. O faʻataʻitaʻiga matutua e sili atu ona faʻapipiʻi, e fai ma tulafono, e tasi i le 3-5 tausaga. O le malosi tele o vao i taimi o le gaosiga e mafai ona vaevaeina i ni vaega (2 poʻo le 3).

Faʻatauga auala

Faʻapenaina, masani i le tautotogo. O le faia o lenei mea, ao faagasolo le gaioiga, ua vaevaeina le rhizome o le vao i ni vaega, ae e tatau ona mautinoa o loʻo aʻafia aʻa i aʻafiaga. Sa totō Delenki mo aʻafiaga i tamai greenhouses, o loʻo maualuga ai le vevela ma le susu.

Fugalaau foliga

O se pulu uumi umi e tupu i luga o le laau, lea o loʻo i ai ni paʻu paʻu lanumumu mumu. I a latou sinususu ei ai fugalaau laiti. I totonu o le fale, e toetoe lava a le fuga.

Pests

Whiteflies, fuainumera iniseti, miti vaʻaia, aphids, faʻapea foʻi ma le eleele e mafai ona ola i luga o le laau.

Faʻamatalaga ono tutupu

  1. Laʻau vaivai ma mamae - ona o le tele o le malamalama. E talafeagai le puipuia o le laau mai ave tuusao o le la ma sili atu ona lelei le faʻafeiloaʻi i le paolo.
  2. O pepa laʻau e faʻamago a latou fautuaga pe latou te pauu ese - Maualalo maualalo. E tatau ona faateleina le aofaʻi o moli, ma e mafai foi ona e sasaa atu se oneone laititi po o ni maama i totonu o le apa ma sasaa vai.
  3. Na mou atu le lanu piniki i luga o le lau - e leai se malamalama o le pala. Sue i se nofoaga sili atu ona malamalama.
  4. O moli valea, o le pala na vaaia i luga ia i latou - tele le suavai ma le maualalo o le vevela o le ea. Tuu le laau i se nofoaga vevela ma le vai e le masani ai.
  5. Pogisa lanu i luga o le laʻau, ma e paʻu - faʻavalea fua inu. Manatua o le eleele e tatau ona susu i taimi uma.