Laʻau

Aglaomorpha

O le Aglaomorph fern e le lauiloa i tagata fai togalaau. E sau mai le vaomatua o vaomatua o Central ma Amerika i Saute. O le totoina o se laau, o le a manaʻomia ai se atigi vateatea tele, talu ai ona tele tele ma le fetolofi lona fuga. O lea ituaiga o laʻau, e pei o le tele o isi, o lau laʻau tele lava (vayi), lea e mafai ona oʻo i le 50 inisi le umi. Ma io latou luga o laupepa laititi ma lapoa. O le tele lava o aphids ma mealybugs e nonofo i le aglaomorph.

O ituaiga autu

Aglaomorpha crowning (Aglaomorpha coronans)

E mafai ona ausia se maualuga e 200 centimita. Vaʻai faʻasolosolo faʻasalalau tafatafa tolu i luga o le lanu uliuli. Homeland o Saina ma Initia.

Aglaomorph Maine (Aglaomorpha meyeniana)

E taua foi o le paʻu bear (bear paw), ma o mea uma ona o le vavao mafiafia o sea faʻailoga e tutusa ma se paʻu. Wii e fulufulu ma lamolemole, ma e umi lava mai le 65 i le 100 senetimita. Na te oso ese mai le atu Filipaina, lea e fiafia e ola i luga o vaomatua ma togalaau.

Aglaomorph tausi ile fale

Malamalama

E manaʻomia le moli susulu, ae e tatau ona faʻasalalauina le malamalama.

Tulaga o le vevela

I le tausaga atoa e tatau ona e taumafai e faatumauina le vevela o le 15 i le 20 tikeri. E taua le manatuaina o se fern e matua aʻafia lava i faʻataʻitaʻiga. E le gata i lea, o le laau e tali leaga tele i le vevela: e sili atu ma le 22 tikeri ma lalo ifo o le 10 tikeri.

E faʻafefea vai

E tatau ona mamanuina ma faʻaleleia le faʻaleleia, i le tausaga atoa. O le meaʻai i totonu o le ulo e tatau ona fai sina sina susu (e le susu). Aua neʻi faatagaina le faʻafefe o le vai i totonu o le eleele, aua o lenei mea e ono mafua ai le pala o le aʻa. Ole fautuaina ole tau ole vai inu.

Totogi

Aglaomorpha ma e pei o isi tagata uma e fiafia i le maualuga o le maualuga. I lenei tulaga, e manaomia ona ia susuina le lau mai le sprayer i le tele e mafai ai.

Faʻaopoopoga Faʻapitoa

E naʻo le mea e tatau ai, e faʻapipiʻiina ai se gaioiga pe a manaʻomia, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a tumu le aʻa i totonu o se ulo. O lenei faiga e fautuaina i le tautotogo.

Faʻatauga auala

E fautuaina le faʻalauiloaina o se fern i le tautotogo. E mafai ona faia lenei mea e ala i le vaevaeina o le vao ma le vao.

O aʻafiaga ono tutupu

  1. Fagogo fualaʻau - faʻamagoina o le soʻo. Faʻateleina le faʻasaʻo faʻasolo.
  2. Fugalaau faila - pala o le aʻa. E tatau ona faʻaitiitia le faʻatau.