Laʻau

Royal Strelitzia Care

"O le fugalaau o se manulele o parataiso" - o le igoa lea o le faʻailoga i Egelani ma Amerika. Ma, ioe, susulu tele, fugalaau Strelitzia foliga ese e foliga mai o se manu felelei.

O le lagona ua faia e le gata i fugalaau a Strelitzia, ae faapea foi i ona lapopoa, laititi laulaau i itu, ia o loo faia i ni vaeluaga. O laʻau o le Strelitzia e foliga tutusa lava ma laulaau faʻi. O le umi o laʻau e mafai ona oʻo i le afa mita. O le maualuga o le laau lava ia e mafai ona oʻo i le 1.5 mita.

Strelitzia. © Sdwelch1031

Ina ia totoina lenei laau, o le vevela vevela e talafeagai, lea e le tatau ona maualalo ile 12 tikeri i le taumalulu.

Strelitzia e manaʻomia le faʻasalalauina e aunoa ma le susulu o le la. O le laau e lagona le lelei i totonu o le paolo ma e oo lava i le paolo.

E tatau ona faʻasusu vai e le olo. Mai le tautotogo i le taufaʻaiuiuga o le autumn, e tatau ona tele le suavai, o le eleele e tatau ona faʻaauau pea i totonu o le susu. Ina ia faʻavaivaia Strelitzia, faʻafeʻe malie, faʻafefe vai i le vevela o le potu. I le taumalulu, e faʻaitiitia le vai.

O laʻau o le Strelitzia e masani ona suʻaina i le susu, vai mafanafana ma fufulu faʻatasi ma se ie susū. O se fagu e iai se laau e mafai ona tuʻuina i totonu o se fata ma susu susu. I le taumalulu, e fufuluina le suasusu i vai malulu.

Strelitzia. © Rinina25 & Twice25

O le eleele mo le totoina e tatau ona faʻaleleia ma galo. O se faʻafefiloi e aofia ai le turf, eleele laʻau, humus, lauʻeleʻele palapala ma le oneone, ua maua i le tutusa tutusa, e fetaui lelei. E taua foi le tuʻuina atu o alavai lelei.

O le Strelitzia e fafaga mai le tautotogo i le tautoulu i le tolu masina i le faʻasaina o meaola. E lelei le tali a le laau i le i ai o le kulimi i le eleele.

O le gafa e masani lava ona faia i le tautotogo. E mafai ona faʻapipiʻi faʻasologa o vailaʻau talavou i tausaga taʻitasi, tagata matutua - faʻavaʻa i tausaga uma, faʻatasi ai le faʻavasegaina ma le vaevaega o le rhizome. Ole lapoa o le ulo mo se tagata matua e le tatau ona itiiti ifo ma le 30cm. aʻa e tatau ona taulimaina ma le faaeteete pe a suia, aua e matua pala.

Strelitzia faʻalauteleina e fatu, vaevaega o rhizomes ma lapisi lautele.

Strelitzia. © HM Hedge Witch

O le fatu e afaina i le nusipepa ma o le aso e sosoo ai e faʻafefiloi ai i totonu o le vai mafanafana. Tui fatu i le oneone susu i le 24-26 tikeri. O fatu e ola i totonu o le 1.5 masina. A amata ona iloa le totogo, ua totoina i totonu o se paluga o le eleele ma le oneone. A o tutupu le laau, o le vevela e faasolosolo malie lava i le 18 tikeri.

O laau talavou e ola ae pe a uma le 3-4 tausaga.