Fugalaau

O le ofutino matagofie o se fugalaau moni fugalaau - atuaetsia

I tua i le 70, na taʻu atu e se tasi faiaoga i lana vasega o fugalaau e fugalaau o le lapisi. I se isi itu, e saʻo o ia, ae o le susulu ma le vevela goddecia e puipuia lona matagofie i soo se ituaiga. O loʻo faʻamatalaina e le tele o faʻataʻitaʻiga i pese ma solo, o loʻo ia faʻaumatia pea loto o le toʻatele o tagata. O nisi e faʻafesoʻotaʻi le laau faʻatasi ma se miti manaia, o isi o loʻo i ai se fugalaau mumū o tuʻinanau. Mo le lona tolu, o ia o se fugalaau moni fugalaau. O le a le matagofie o foafoaga faalelalolagi? Sei o tatou taumafai e sii i luga le veli valiina e mafaufau ai i fatu uma o se fugalaau togafiti.

Se tilotilo i se fugalaau e ala mai i se tagata sili

Masalo, e le mafai ona mafaufauina se tasi e vaai i se fugalaau e ala i se tioata tetele. I le uma, o Godetsia e foliga matagofie lava, e tosina mai ai le toʻatele o tagata fou. Ae ui i lea, e ui i lea, o vavalalata vavalalata i le laau, e mafai ona e maitauina le le mafai ona vaaia i le taimi muamua ona paʻu.

Na maua muamua le fugalaau i le konetineta Amerika i le setete o Kalefonia. O lona "fanua faʻasolopito lenei." E aliali mai o le paiecia na oʻo mai ia i matou, i le faatoilaloina o se auala umi i luga o le vasa. E ui lava i lea, o le laau na i ai lona igoa e manatuaina ai le tagata lauiloa iloga o le C. Swiss Godet.

O le Atua e aʻafia ai le aiga Cypriot ma o se fualaʻau taʻitasi tausaga taʻitasi. O loʻo faʻaalia mai i luga o laʻau, o lālā e matagofie tele, o le faia o se togalaau manaia e maualuga lona 60 cm. Faatasi ai ma le mama, o le lafoaia o laulaau lanumeamata ma ni pito mautu ua faatulagaina i le isi faasologa.

Faʻamanatuina o fugalaau e foliga mai o le logo e pei o le logo. E aofia ai le 4 petals, i le ogatotonu o loʻo i ai se pestle o loʻo siosiomia e sima. O nei fugalaau fugalaau e teuina faʻamatalaga taua e uiga i lenei laau matagofie. I luga o le puipuiga, oi latou ia muamua e feiloai i iniseti e faʻasoa atu a latou manamele suamalie ma i latou. I le lotofaafetai i fugalaau, ua inosia e iniseti ia mea ina ia i ai pea mea lelei i luga o le paneta.

Mafaufau i le tele o lanu o le atuahia i le ata, mafaufau e uiga i le matagofie o laʻei ma le "ie" matagofie o petals. Taumafai e toso i totonu o latou manogi manogi ma mafaufau o fugalaau ua uma ona ola i totonu o lou fale mafanafana.

O pamu satini o le atuahia o pulumu e faigofie ma faʻaluaina, lea e aoina i tamai laʻau po o pulumu. O latou lanu ofoofogia e sili ona mataʻina:

  • kiona e papaʻe papaʻe i se lanu lauusiusi e pei o le teuteuga teuteu a se faʻaipoipo fiafia;
  • o lanu mumu mumu e pei o se mauga mu i le goto o le la;
  • peach shades e mafua ai se fegalegaleaiga matagofie ma fualaau suamalie suamalie;
  • o le lanu mumu o petals e atagia ai le tele o lanu o le mumu ma le piniki;
  • eleelea piniki eleelea e musuia ai galuega lelei, alofa ma le olioli;
  • Ua faʻaalia e le lilac buds le mitamita mamalu o se teine ​​fugalaau moni.

Ou te fia iloa foi le lua gagana o le matagofie o le togalaau. O le tuufaatasiga lelei o le piniki ma le paepae e maua ai le lagona e faapea o se tagata na valiina faapitoa ia meaola ma se pulumu. Paʻepaʻe paʻepaʻe foliga muamua, i le ogatotonu o loʻo i ai smears o le lanu mumu poʻo le lanu. O se paʻu lanu enaena vaivai e faʻamaluina i le pogisa mumu. E le o lenei fugalaau mananaia e mafai ona teuteuina le laufanua o le atunuu o se fale o le atunuu? Taumafai e vaʻai.

E tatau ona maitauina e taua le tau o le laau e le gata mo lush, lanu lanu o tumutumu. O le mea sili ona taua, o le vaitau vaʻaia e amata ia Iulai ma e tumau pea seia oʻo i le amataga o Novema. E moni lava o se meaalofa taua mai le natura.

Mataupu faavae autu mo le tausiga ma le totoina o atua

Ina ia mafai ona sau se tina moni o le malo fugalaau i totonu o le atunuu, e taua le faataunuuina o le tele o mataupu faavae o le totoina o se laau. O se tasi o filifiliga e toto ai se fugalaau i luga o se fugalaau o le totoina lea o fatu ile eleele i le tautotogo po o le autumn. E i lalo o laʻau e faʻapipiʻi ai pu, pe a faʻapipiʻi mea e faʻaaoga. Ona faigofie lea ona fufuluina ile eleele ma sosolo i le vai.

O le tuputupu ae o godii mai fatu o se auala faigofie lava e totoina ai se fugalaau matagofie i fugalaau. Afai e te lūlū fatu i le pa'ū aʻo leʻi oʻo i gutu ma muamua le kiona, o le a latou maua se taimi e faʻafefe ai le susu mai le eleele, ae o le a le tupu. Ae o le a totogo le laau i le 3 vaiaso muamua atu nai lo i latou na totoina i le tautotogo. Faalilolilo faigofie, ae o le a se mea lelei!

E i ai foi le filifiliga o le tupu atua mai fatu, pe a sili atu ona lelei le totoina o se laau e faaaoga ai laau. E fautuaina e amata galuega i le amataga o le tautotogo. Ma o le aso 10 o Mati, o fatu fugalaau e totoina i totonu o atigipusa poʻo atigipusa ma se mea lelei. A maeʻa lenei mea, e tatau ona tuʻuina le suāsusu i le faʻafeusuaʻiga mama, ae le galo le paleni. O koneteina e ave i se potu e leai ni faʻataʻitaʻiga ma tele le malamalama. Pe a tupu le fatu o le atua (pe a ma le 17 aso) ma lua laulaau e aliali mai i luga o le eleele, e toso i totonu ni koneteina poʻo ipu. A maeʻa le 14 aso, e tatau ona faia le fugalaau ma fugalaau.

A maea ona maua le malosi, ona totoina ai lea i luga o le laufanua o le atuaeti ma le tausiga, lea e fetaui ma tulafono faavae:

  • timu faʻasusu pei o le palapala e mamae i le fesoasoani a se fana fana;
  • masani ona tatalaina le palapala i totonu o le vaega eleele o le fugalaau mo le ea o le laau ma e oo lava i le tufatufaina o le susu;
  • vevela vao mai le moega o fugalaau;
  • se suʻesuʻega maeʻaeʻa o le laʻau ina ia mafai ona iloa ai meaola faʻamaʻi ma faʻaumatia i latou;
  • faasaolotoina o vao mai laau mama ma lau.

O fuga atua atua na faaalia i le ata, totoina ma tausia lea na faia e tusa ai ma mataupu faavae, e foliga matagofie lava. O a latou pupula e susulu malamalama i le la, o lanu e manaia, ma e te manao e sogi i petals.

A o leʻi totoina fatu i le eleele tatala, e faʻavasegaina mo le 14 aso. Ina ia faia lenei mea, i totonu o le potu o loʻo i ai pusa o loʻo i ai fugalaau, e tatalaina faamalama ma faitotoa i aso uma. O le iʻuga, o le atuatuia o mamanu e faʻafetaui i le vevela i fafo ma e masani lava e le maʻi pe a uma ona totoina.

Talu ai o le atuahi o se vao mutia mo le avanoa e tatala ai, e vave lava ona totoina fatu fatu. O le mamao i le va o vavao i le lumanaʻi e le tatau ona sili atu i le 20 cm. A leai, o le a le lava le avanoa o laau matutua, lea o le a oʻo atu ai i faʻamaʻi matuia o le lelei. O nisi o fai togalaau e sili e totoina fugalaau i le taumalulu, lea e le itiiti ifo le aoga nai lo le tautotogo. Mai lenei mea e mafai ona iloa ai o le tupu atua e le manaʻomia tele taumafaiga. O le mea autu o le faʻalogo i tulafono faavae ma faʻaaogaina. I soo se tulaga lava, o le fugalaau moni e fuga mai ma le fiafia o le a aliali mai i luga o le fugalaau o le fale vevela.

Se tafaoga puupuu o ituaiga lauiloa

O le toatele oi matou e fiafia e faʻatau, matamata i oloa lanu. Sei o tatou mafaufau o loʻo siomia i tatou e ni laupepa lanu-lanu eseese, ma valaauliaina i tatou e filifili i latou. E faʻapefea ona faʻataʻitaʻiina? Ia e iloa i latou taitoatasi.

I aso nei, o le maketi o fugalaau o togalaau e maua ai le tele o ituaiga o fugalaau. Toeitiiti lava oi latou uma ei ai se matagofie tulaga ese, lea e tatau ona teuteu ai se togalaau patino.

Mamalu tetele lalelei

I tua i le 1867, na ola ai le tele o togalaau ile atuaetsia i luga o moega fugalaau ma fiafia i lona matagofie. E ui lava i le mea moni o le lotoā o le 21st seneturi, o lenei matagofie faʻatusatusaga e tumau i le pito sili ona lauiloa. O ona lau laau lauitiiti e mafai ona ola mai le 20 cm i le afa mita. O loʻo taoto pe faʻavae le amio. I le latalata atu i le taumalulu, o le a faʻamalamalamaina. I le umi atoa o le uʻu o laʻau faʻamalosi, lea e faasolosolo faasolosolo lava i lalo.

E masani ona lapoa le tumutumu - e oo i le 10 cm le lautele. Latou te foliga tutusa logo poʻo le tele o ipu i foliga. O fugalaau e aliali mai i luga o luga o pou i luga o ni fusi poʻo ni pulumu. O paʻu satini e valiina i lanu nei:

  • loloto lanu piniki;
  • mumu mumu;
  • le lanu o fugalaau mama;
  • filemu lilac;
  • mūmū;
  • pogisa mumu;
  • snow-paʻepaʻe.

O le fugalaau e amata ia Iulai ma tumau ai seia oo i le ogatotonu o le autumn. I luga o le faavae o lenei ituaiga, ua toesea e le au faifaatoʻaga eseese eseese o le atuahia. Faatasi ai ma i latou, ou te fia taʻua le sili ona lauiloa.

Variety Weissen Schwan

Fugalaau o se togavao puupuu o se fausaga lautele. O fuga mama e valivali lanumeamata. E na o le faavae o latou e foliga mai e enaena. O lapisi laulaʻau lautele lautele, e leai se mea. O piʻo e paʻepaʻe, foliga faʻafefe. Latou te vaivai i le paʻi, pei o le satin fabric.

Eseese Pese Orange

O lenei ituaiga o atua e tele-flowered e aofia i le tele-size category of bushes. Lanu o se lanu lanumeamata ma se lanu mumu. E vaapiapi le laʻau, e le vavalalata. Buds i foliga o logo lautele o lanu mumu po o lanu moli.

Maʻeu le matagofie ma gaʻo

O le isi sui o ituaiga tele-flowered, lea ou te fiafia tele e taʻua, o le terry atuaetia. I le natura natura, e le mafai ona maua nei lanu, ae o ituaiga o foliga e fiafia i le mata. O i latou o ni mea faʻataulagi, semi-terry poʻo ni faʻaaliga tele o le laau. O nei laau manaia e masani ona faʻaaogaina mo le fausiaina o teritori o fanua i taumafanafana. O se tasi o fugalaau lauiloa sili ona lauiloa o le terry godetia azaletsvetkovaya. O le tele o taimi, o ituaiga ituaiga lanu eseese e faʻaaoga i le totoina.

Grade Sybil Sherwood

O le ituaiga e iloga i lalo ifo o le 40 cm le maualuga e pei o ni fugalaau saʻo o se lanu piniki. O laʻau e le faʻavalea, o pusa e faʻanoʻalua. O le tele lava o lanu piniki po o le lilac i lanu ma se mumu mumu i totonu o le fuga. E maitauina o petals i le ogatotonu e sili atu le pogisa nai lo o latou pito maaleale. O le maualuga lenei o lenei ituaiga.

Rembrandt ituaiga

O lenei ituaiga o terry godetia e i ai ni togavao laiti faʻamalosi i lanu piniki-lanumeamata. O laulau laulaau e vaapiapi, e le vavaeeseina i le natura. Buds faʻatasi ai ma laʻau manogi lanumoana, o loʻo i ai se lanu mumu mumu. E moni o se vaaiga ofoofogia.

Lona Tupu "Tupu"

O le tele o fai togalaau ua paʻu'ū i le alofa ma le matagofie o ituaiga ituaiga o Godecia - o le tupu. I le maualuga, e na o le 20 cm le mamao. O le togavao e latalata i le fugalaau e lava lona faʻatagata e teuteu ai le avanoa o se fale mafanafana. Laʻau laiti - na o le 5 cm le lautele. O le faʻaaogaina sili o le atuaatua o le tupu o lona faʻafefe o le kiona. O le mea lea, e masani ona faʻaaoga e teuteu ai le lauʻeleʻele i le itu i matu.

I le suesueina o nisi ituaiga o atua, e mafai ona tatou fai atu ma le mautinoa o lenei fugalaau manaia o se teuteuga matagofie mo le togalaau. I lona siʻosiʻomaga, e te lagona ai le malosi o le malosi ma le fiafia i totonu i lou loto. Pe tatau ea ona ou lafoaia lena fiafia? O le filifiliga oe oe.