O le togalaau

Laʻau selesele

Faatasi ai ma le amataga o le tautotogo, e toatele tagata nonofo i le taumafanafana ua latou popole e uiga i le setete o vine. A maeʻa le tau malulu ma malulu, o nei laau toto e manaʻomia togafitiga faʻapitoa, lea o le a faʻaleleia ai fua o fua i le lumanaʻi. E tele fesili e uiga i laʻau mago ma luga o luga, faʻamaʻi faʻamaʻi ma puipuiga o meaola, ma le faʻaaogaina o le faʻaaogaina. Tatou taumafai e malamalama ia i latou taitoatasi.

Nai lo le masani ona pikiina laʻau tuai, tatalaina o le palapala, faʻaleleia ma le pito i luga, e mafai ona e faia. O nei gaoioiga e tele se taimi e leai se taimi e maua ai ma e maua ai se tau maualalo. Taumafai e faʻatulaga lau galuega e tusa ai ma lenei polokalame:

  • Muamua lava, ia aoina le mulching layer i luga o le vaomatua, lea na le mafai ona maua i le taimi o le taumalulu.
  • Afai e tatau ai, ia toe faʻafoʻi pe fetuunai ia itu laupapa o loʻo siomia ai le moega.
  • Faʻaopopo le faʻamalosi i le palapala (organic poʻo mineral i lau faitalia).
  • Fai togafitiga e puipuia ai laau mai meaola faalafua ma faʻamaʻi. Faaaoga sauniuniga faapitoa mo le susunuina.
  • Laʻau mamago mulch.

Le seleseleina o togalaau

O le mea pito sili ona taua i le tautotogo o le faʻamamaina lea o toega mamago mai le strawberries. O loʻo alu pea o ia i luga o le faapalaga. O ia faʻamamaga o le a faʻatagaina ai le mafanafana o le palapala, ma e taua tele lenei mo le tuputupu ae ma le atinaʻe o vao vao. O le eleele vevela o le a faʻavaveina ai le amataina o le lanumeamata lanumeamata ma le faʻaleleia o ovata.

Tausiga o le strawberry

Fertilizers e talafeagai mo lenei aganuu e faaosofia ai le alualu i luma ma le atinaeina. O taumafanafana taʻitasi e mafai ona filifili se tasi o ituaiga o laʻei pito i luga, e fuafua i mea e fiafia i ai tomai faapitoa - minerale poʻo mea faʻasalalau.

E mafai ona e faia se fusi faʻalavelave e aofia ai le vai (se pakete lapoa), povi paʻu (afa lita), sulfate ammonium (1 sipunipuni) poʻo le vai ma le nitroammophos (1 sipunipuni).

Mo faifaatoaga ua filifilia le faʻatoaga faʻatoʻaga, o mea nei e maua mai:

  • Mullein ma le vai i se fua faatatau o le 1 i le 10.
  • Manulele manu ma vai i se fua faatatau o le 1 i le 12.
  • Laʻau faʻatoʻaga e faʻavae i luga o vao laiti.

Aʻo faʻaaoga le tonisi, aua le faʻatagaina ia paʻu i luga o le pepa, o le vai na o lalo o le togavao.

Strawberry Pest Protection and Mulching

O le totoina o togalaau fualaau e tatau ona faia i le ea o le ea e le itiiti ifo ma le 18 tikeri Celsius ma i taimi uma aʻo lei tupu. O togafitiga faʻapitoa i le lumanaʻi o le a le faatagaina ai iniseti leaga ma puipuiga mai le tele o faʻamaʻi. O vailaau faʻasaina e pei o Kaisara po o Taurus poʻo faʻatau faʻavae masani (e pei o Fitoferm) e talafeagai.

O tagata taʻutaʻua o le taumafanafana o loʻo faʻaaogaina le faʻaaogaina o se metotia e le o se tulaga masani o le gaosia o togalaau. Mo le gaosiga, o le ae manaomia le vai vevela, vevela i le tusa ma le ono sefulu tikeri. I le faʻaaogaina o se vai e mafai ona faʻauʻuina i se tamaʻi suavai, e tatau ona e faʻafeinu uma vao ma, pe a mafai, lau laʻau uma. O lea "timu" mo vao vaovao o le a le gata ina puipuia mai iniseti, ae aafia foi le tele o vine i se taimi lata mai.

O le isi laasaga taua i le tausiga o togavao o le totoina o le eleele. I le tausaga ua tuanaʻi na aoina ina ia aua le faalavelaveina le vevela o le eleele. I le taimi nei, o mafanafana e lava le mafanafana, e mafai ona e faʻalauteleina se laulau fou. O lenei faʻalagolago ma faʻamaonia le puipuiga o loʻo faʻaaoga i luga o moega e latalata i le faaiuga o Aperila - amataga o Me.

E fautuaina e filifili se mea mo le mulch o le a le gata ina taofia ai le susu i le palapala ma tau ai vao, ae o le a avea foi ma se vaifofo masani. O pine ma pine vavae e naʻo le atoatoa mo lenei faʻamoemoe. O le manogi faapitoa o nei togavao o le a fesoasoani e tetee atu ai i faʻamaʻi.

Afai e le o maua lenei ituaiga mulch, ona mafai lea ona e faʻaogaina vaomago. O le mea moni, o loʻo ia te ia le lelei ma le lelei. E sili atu - e pasi atoa ai le vai ma o le a le mafai ai ona fetogi fua. Minus - o iniseti leaga e masani ona faʻasao i vaovao.

Ae o laulaau o le tausaga ua teʻa i luga o vao vine, o le a latou paʻuʻese i luga o le taimi - e leai se uiga e teu ese ai. Fuga lau o le a fesoasoani i le mulching layer i luga o le sipuni mama.