Isi

Bon Forte fuālaʻau mo vavalaʻau ma le acidic succinic: metotia ma taimi faʻaaogaina

I le lua tausaga talu ai sa aumai ai e loʻu toalua ia te au se matagofie o le orchid ma fuga lanu moli tetele. I le taimi muamua, na totogo fiafia, ae i le tausaga talu ai ua na o le lafoaia o laupepa fou. Talu ai nei sa ou faalogo ai e uiga i se fualaau faasaina lea e faaosofia ai le fuga o laau. Taʻu mai ia te aʻu pe faʻapefea ona faʻaaoga le Bon Forte fugalaʻau mo fomaʻi faʻamaʻi vai? E faʻafia ona ou faʻaaogaina?

O se lalelei matagofie o le orchid o se tamaitai lalelei, ma e manaʻomia ai le gauai atu ia te ia lava. Mo le tele ma le faʻalauteleina o le fugalaau, e manaʻomia ai le faʻaofuofu pito i luga, aʻo le faʻasaina o fomuisa e le fetaui mo ia. O le igoa igoa Bon Forte ua faia se sauniuniga faʻapitoa mo le faʻamalosiina o kulimi, lea e aofia ai le kulimi suamalie ma le magnesium - o meaʻai talafeagai mo laau teuteu-fuga.

Faʻafefea ona faʻaaoga le fualaau faasaina?

O le fugalaʻau ei ai le vai ma, i le faaopoopo atu i le acidic succinic, e aofia ai se vaega atoa o elemene taua e pei o le nitrogen, magnesium, phosphorus, iron, potassium, ma isi.

O Bona Forte e galue lelei i le laei ma le lalagaina o se laau ile laulaau. Mo le faguina i lalo o le aʻa, e tatau ona saunia se fofo galue i le fua o le 5 ml o le vailaʻau i le 1.5 lita vai.

A faʻamaligi vai, e tatau ona e mautinoa o le tele o le vai e le faʻafefeteina i totonu o le ulo. O lenei mea e mafai ona mafua ai le pala ma le oti o le laau.

Mo le laei pito i luga, e tatau ona faʻaaogaina se tali o se faʻatonuga maualalo - faalua le tele o le vai o le a manaʻomia mo le aofaiga tutusa o le sauniuniga o fualaau faasaina.

Pe a lūlūina se fuga o le fugalaau, aloese mai le maua o le vai i luga o fugalaau.

O le tele o le fafagaina e faalagolago i le vaitau:

  • mai ia Novema ia Fepuari, tasi le tupe teu i le masina ua lava;
  • mai Mati e oo i Oketopa e te manaʻomia e faʻamafanafanaina i vaiaso uma.

O le fofo ua maeʻa e mafai ona teuina i se nofoaga pogisa mo le silia ma le 2 vaiaso. I le isi mea e sosoo ai, lulu lelei ia tatala le ala na faʻavae i luga.

Faʻasaina o faʻatau

Fafagaina na o le tino maloloina maloloina. O le faʻamaʻiina o faailoga o fafo o faʻamaʻi faʻamaʻi e ono mafai pe afai o le mafuaʻaga o le faamai o le le lava o meaʻai.

Ae mo le autalavou, na o le totoina o fugalaau, e mafai ona amata ona fafagaina i latou i le na o le 2 vaiaso talu ona totoina. E faʻaaogaina foi lenei mea i laau totoina.

Faiga o vailaʻau

O se taunuuga o le faʻamafanafanaina o le Bon Forte:

  • o le foliga mai o le laau ua faaleleia;
  • fugalaau e faʻaleleia;
  • o le fausiaina o le pulumu e faaosofia;
  • taimi faʻalautele ua faʻalauteleina;
  • ua faamalosia le faiga puipuia o le orchid.

Folatalaʻau faʻaaogaina lenei fugalaʻau mo a latou orchids ia maitauina o le faʻaaoga masani o fualaau faasaina, o le vaitaimi o le alualu i luma faifaipea e faateleina i le 6 masina.