Fugalaau

Fugalaau feʻau: tuputupu aʻe ma tausi i le fale, ata

O Oleander o se laʻau faʻasalaga faʻatasi ma laʻau paʻu paʻu, o laʻau enaena ma fugalaau manogi pupula. O le fanau mai o le laau o le itu i sisifo o Saina, Morocco ma vaega o le vevela o Potukale. O laau Aferika e le fautuaina ina ia teuina i totonu, ao latou lafoina ni vevela matautia e mafua ai le vevela ma le ulu.

O le fugalaau na faʻapipiʻiina mo mea i totonu o fale na tupu i Europa i saute. O le tausiaina o se ituaiga o faʻatalanoaga e faigofie lava, ae manaʻomia le usitaia o fautuaga.

Oleander poo le laulu lakapi - faʻamatalaga, ata

O le oleander e taua o le launiuli piniki ona o ona lanu enaena e tutusa ma tutusa, e pei o le laurel, lanu lanumoana lanu meamata o foliga foliga.

Laʻau ola i le natura e oo i le fa mita. I le fale, e mafai ona ola le vao vao e oʻo i le lua mita. O le mafuaaga lena ua fautuaina ai e teuina i totonu o potu vateatea ma malamalama lelei.

O fugalaau manogi matagofie o laurel piniki ua aoina i luga o mea e leai ni mea e mafai ona fai ma e mafai ona faigofie pe faalua. I le ata i totonu o la tatou vaʻaia e mafai ona e vaʻai i laau e samasama, mumu, piniki ma le paʻepaʻe papaʻe.

A oʻo ina e tuputupu aʻe, e tatau ona e iloa o le laau o loʻo i ai le sua oona. O le mea lea, e tatau ona matua faʻaeteete lelei le tausiga. E le fautuaina e tuu le fugalaau i totonu o le potumoe, i totonu o le potu e nonofo ai tamaiti ma fagafao, ma pe a teuteuina se vao totigilima fautuaina, ma ufiufi ou mata.

Ae o le oleander e mafai ona aoga tele. Sa maitauina e tagata faapitoa i totonu o le fale lea na maua ai lenei fugalaau matagofie, e matua itiiti lava toxins ma toxins.

Ituaiga ole oleander - ata

Ua vaevae le laau i ni ituaiga se tolu:

  1. Faʻatele masani.
  2. Initia.
  3. Le manogi.

I le isi itu, o le oleander masani e tele ituaiga eseese ma lanu eseese o fugalaau. O ituaiga vailaʻau masani e iai paʻepaʻe, samasama, mumu ma le lanu piniki. O fugalaau o ituaiga vao e mafai ona avea ma kiona-papaʻe ma matagofie le fugalaau, monophonic and variegated.

E le mafai ona mitamita Initia ole manogi ma manogi i ituaiga eseese, ae peitai, e le o lona uiga e leai se mea e manaia ai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, mai ia Iuni ia Oketopa, e fuga mai i le lima o le Indian oleander i lima lapopoa e lima, o fugalaau susulu ma se manogi, lea e mafai ona samasama, mumu, piniki, paʻepaʻe. O le olela manogi e tupu i na o le 50 simetimita, ma e manaia lona manogi.

Oleander - tausi ma galueaina

Pink laurel o se laau e le lelei, e oʻo lava i se tagata e amataina vine e mafai ona ola i le fale.

Ina ia mafai e le laau ona ola lelei ma lauolaola, e manaʻomia le malamalama lelei. Lelei mo lenei mea o ni pupuni e feagai ma le itu i sasaʻe. A iai le fugalaau i le pito i matu poʻo le pito i tua o le potu, o le le lava o le malamalama e mafai ona totogiina e moli uila.

I le taumafanafana, e fautuaina le oleander e ave i luga o le auala poʻo le loggia. I lenei tulaga, e tatau ona puipuia le laau mai le timu ma susulu le la. I le taumalulu, o se fugalaau faʻasalalauga manaʻomia moli malamalama. O itula o le ao e tatau ona toe valu itula, ma e tatau ona i ai ni molī e le sili atu nai lo le 70 centimita mai le vao.

Tulaga sili ona lelei mo le tuputupu aʻe o le feʻau

Pink Laurel e fiafia i le ea malulu, vevela mautu ma eleele lelei. O le mea lea, pe a tausia i le fale, e tatau mulimuli i nisi tulafono.

  1. I le taumafanafana, ia faatumauina le malulu o le ea i totonu o le 23-28C.
  2. I le taumalulu, e tatau ona faaitiitia le vevela i le 10-15C.
  3. Suavai le oleander ole tele, vave pe a uma le vevela ole pito i luga ole palapala.
  4. Afai o le vevela i totonu o le potu i le tautotogo ma le taumalulu e le sili atu i le 20C, ona fautuaina lea e faʻafefe le fugalaau e sili atu ma le faatolu i le vaiaso.
  5. E tatau ona puipuia le vai mo le fausiaina. E tatau ona i ai i le vevela o le potu.
  6. E tāua le mataituina o le faʻamalosia ma puipuia le faʻamaina o eleele. A leai, o le aʻa o le a amata ona pala, ma o le oleander atonu o le a oti.
  7. I le taimi vevela ma le vevela, e tatau ona liliuina le laau. Afai o le potu e matutu tele, o le a faʻamago le pito o lau.
  8. E mafai ona maua se maualuga maualuga o le maualuga o le ea ma le fesoasoani o se ipu e faʻafefe vai, tuʻu i autafa o le vao.
  9. I le tautotogo ma le taumafanafana, pe a tupu ae le oleander ma fuga, e manaʻomia le ofuina pito i luga. Mo lenei mea, e mafai ona e faʻaaogaina mea faʻapitoa pe faʻapitoa.
  10. E fautuaina e fafaga le fugalaau i le taeao po o le afiafi, i le itula pe a uma le fafaga.

Suiga ma le teuteuina o le oleander

I le taimi lava e maua ai se laau toto, e manaʻomia mai le peat totoina i totonu o se mea lelei, lea e mafai ona faia i ni ituaiga:

  • o se faʻafefiloi o fanua o le togalaau, faʻatoʻaga ma peʻa;
  • se paluga o le humus ma le omea.

O laau laiti e totoina totogo uma, ma tagata matutua - i le lua pe tolu tausaga.

Mo se faʻasologa talafeagai, e tatau ona e:

  1. I le pito i lalo o le ipu e sasaa ai se vaega o alavai, lea e mafai ona avea e pei o ni iliili, faʻalauteleina o le oneone poʻo nai tamaʻi pele.
  2. Liligi sina vaega itiiti o le paluga o le apa i totonu o le lona lua.
  3. Fausia ma le faaeteete le fugalaau mai le koneteina tuai ma tuu i luga o le meaʻai.
  4. I luga o aʻa o le laau faaopoopo le aofaiga tonu o le palapala ma ia faʻasalalau i le taimi e tasi i aʻa.

A uma ona totō le togavao, e tatau ona tele le vai.

Ina ia mafai e le olega ona fuga lelei, i le taimi e tausia ai, e le tatau i se tasi ona galo e manaomia e le laau le teuteu masani. O lenei faiga e faia vave pe a uma ona tupu, ae e tatau ona tipiina lala i le afa o le umi atoa.

O tagata taʻutaʻua fugalaau taʻutaʻua taʻitasi taʻitoʻatasi latou te fautuaina faʻamaonia tipi ese ni lala vaivai. O le a maua ai se avanoa mo le tupu fou, ma o le vao o loʻo i lalo e le mafai ona faʻaalia.

O peti mama e tatau ona aveeseina ma le faaeteete, e aunoa ma le faaleagaina o mea leaga e mafai ona maua ai fugalaau faʻapipiʻi.

O ni faʻafitauli faʻapitoa pe a tupu aʻe

O le tuputupu ae i le fale, o soʻo se laau, e aofia ai le oleander, o le a le o taimi uma e leai se faʻafitauli. Le tausiga le lelei poʻo le tausiga, faʻamaʻi, mea faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻaumatia se fugalaau.

O le mea lea e tatau ai ia suesue i faafitauli autuo tagata fugalaau fugalaau e masani ona fetaiai ma le tausiga o se potu e ole atu:

  1. Afai o lau o le laau e mago ma mamae, o lona uiga atonu e le lava le susu.
  2. E mafai e le vao ona lafoaʻi laulaau pe a maualalo le vevela o le potu. O le mea lea, e oʻo lava i le taumafanafana, e tatau ona mataituina le vevela, ma i po malulu e tatau ona aumai i totonu o le potu se fugalaau.
  3. Laʻau lanu samasama o le togavao e taʻu mai ai le soona inu poʻo le le talafeagai o le fugalaau.
  4. O le oleander e mafai ona taofi le fuga ona o le leai o se malamalama, malale le lelei poʻo le maualuga o le vevela o le ea. E le gata i lea, o le mafuaaga e mafai ona ufiufi i totonu o se fagu fufusi.
  5. O le oleander e mafai ona faʻavaivai ona o le fausiaina o se laau ma le vai malulu poʻo le maualalo o le vevela i totonu o le potu.
  6. E ufiufi i togitogi uliuli, o laʻau e taʻu mai ai o loʻo ola le falemaʻi i maʻi faʻamaʻi. O le anufe i luga o le pepa e aofia ai le lanu lanumeamata, ma o le taunuuga o le gaioiga o le photosynthesis ua faaleagaina, ma ua vaivai le laau.
  7. Paʻu lanu moana ma paʻepaʻe i luga o laulaau o loʻo i ai, vaʻavaʻaveveve, mūmūmene poʻo fuainumera iniseti. O le pulea o pest e tatau ona i ai faatasi ma le fesoasoani a vailaau vailaau faʻapitoa.
  8. O le i ai o le tuputupu ae i luga o laʻau, ma luga o laulaau - o lanu paʻepaʻe e faʻaalia ai o le laau o loʻo faʻatautaia le kanesa poʻo le pa. I le aveesea o laulaʻau afaina, e mafai ona e taumafai e teu le fugalaau.

Faʻasalaga lelei, matauina o le susu ma le malulu, tulaga e le tatau ona tulaʻi mai.

Ole auala faʻaleleia ole Oleander

Papu Oleander i le fale i ni auala se tolu:

  • vaalele i luga o le ea;
  • toso;
  • fatu.

Faʻapenaina e ala i le taoto

Faʻapenaina i luga o le vaalele o se auala faigofie ma lelei. Mo foliga o aʻa, e tatau ona tipiina se paranesi, ave ese le paʻu ma tuu i lalo le avanoa i se fagu vai poʻo le oneone susu.

A maeʻa foliga o aʻa, ona tipi ese lea o le lala mai le laau autu ma totōina i le paluga o le paluga ua saunia.

Tipiina o le oleva

Faatasi ai ma le fesoasoani o tipi, e totogo le laau i le tautotogo po o le autumn. Ina ia faia lenei mea, o le a vavae ese tipu mai le vao, o le umi e tatau ona tusa ma le 15 inisi le umi. Mo le aʻafiaina, e mafai ona e faʻaogaina le oti na totoe pe a uma ona faʻataʻoto le oleander.

Faʻasalaga nofoaga e manaʻomia togafitia i le carbon powder, ma tuu le tipi i le faʻafefiloi oneone, perlite ma le malala.

O se atigipusa e faʻaaogaina ai eleele e tatau ona tuʻuina i totonu o se potu malulu faʻatasi ma se faʻatonuga o le vevela. Ina ia puipuia le vavae ese mai le pala, o le suavai e tatau ona fai ma le talafeagai.

E tusa o le masina mulimuli ane, o le a maua mai ai aʻa, ma e mafai ona latou totoina i totonu o le paluga ma tutusa tutusa o fanua o le peat, turf, sand and humus.

Fanauina o fatu

O fatu o Oleander e maualalo le aʻafiaga, o lea e fautuaina ai e luluina vave pe a maeʻa le aoina.

A o le totoina, o le meaʻai fatu ua gase mo le tolusefulu minute i se vaivaiga vaivai o le fungicide po o le potassium. A maea lena, e tatau ona faia mo le itula. i se fofo o le heteroauxin po o le zircon.

E tatau ona lūlūina fatu i luga o le pito i luga i le paluga o le kulimi e tasi lea e tupu ai le oleander. O le vevela i totonu o le potu o le a toto ai fatu e tatau ona i totonu ole 30-35C. Afai e maualalo le vevela, ona pala lea o fatu, poʻo le faʻaolaina o laau toto o le a tolopoina mo se taimi umi. I lalo o tulaga lelei, o laau toto e ola ile 10-12 aso.

Togalaau Tausi e aofia ai:

  • malamalama atili faʻatasi ma le malamalama faʻamalosi;
  • lele i totonu o le potu;
  • faamautinoa le maualuga o le vevela ma le maualuga o le maualuga;
  • fetuutuunaiga o laau totő ma le tolu laulaau i tulaga masani o le taofia.

A maeʻa foliga mai o 4-5 laulaau moni, e totoina i luga o ni ipu eseese meaola o le oleander talavou.

O le tuputupu ae ma faʻamalosia se faʻasalalauga i le fale e faigofie lava. O lenei laau le lelei, ma le tausiga lelei, o le a fiafia ma faateia mo se taimi umi faatasi ai ma lona matagofie, susulu ma le vave toto.

Ole fuga o Oleander