Fugalaau

Faʻamatalaga faigofie-to-care-care i luga o lau windowsill

E le tatau ona tuʻuina atu i tagata e alolofa i totonu o fale. Faʻafaigofie le tausiga o fefaʻatauaiga i le fale, teuteuina o laʻau ma faʻaloloa soo - o mafuaaga autu ia e tolu na mafua ai ona avea ma faʻataʻitaʻiga i totonu o le lotoifale ma totonu o togalaau faʻatoʻaga i le tele o tausaga.

Laʻau laiti faʻatasi ai ma aʻafiaga o loʻo afaina i le natura o loʻo maua i le konetineta o Amerika, o loʻo nonofo ai i latou mai vaipanoa vavalalata i vailaʻau. Tradescantia ua lelei ona fetuunai i tulaga ola. I nofoaga laugatasi, e mafai ona e vaʻai i laau totő ma laʻau eleelea, lea e le mafai ai e le faaputuga ona faʻamalolo le suavai taua. I nofoaga malūlū o loʻo i ai ituaiga o meaola e iai feau mafiafia ma lanu lanu susulu matagofie.

O le faʻaaogaina o potu, o ituaiga eseese o meaola ma ituaiga eseese e tosina atu i ai le vaʻaia o le amataga ma le au fai togalaau. Ma talu ai nei, o se togalaau faʻatoʻaga na faʻaalia i togalaau Rusia, lea e le ese mai aiga e uiga i le manaia poʻo le tali atu i le tausiga.

Fale tausi ile Tradescantia

Manaoga mo tuutuuga o le tausia o fefaʻatauaiga eseese e faʻalagolago i lo latou natura masani. O laau o le Hairy o loʻo i ai lau laʻau mafiafia e sili atu ona faigata. Latou te sili atu le faʻafefe o le susulu o le la ma e itiiti le faʻalagolago i le faʻafia ona faʻavaivai.

Vaʻaia i totonu ole lau paʻu lamolemole e pei o le malu malu ma ola lelei i le faʻaleleia lelei o le eleele. I le taimi lava e tasi, o ituaiga eseese e sili atu ona faigata mo le faʻamalamalamaina. I lalo o le la susulu o le a latou liua, ma i le paolo e ono lamatia ai le leiloloa o le mamanu ma avea ai ma lanu meamata.

E sili ona lelei mo se potu e sili ona leaga, e pei o le ata, e sue se nofoaga i le itu i sasaʻe poʻo sisifo. I le itu i saute, o le a manaʻomia e le laau le malulu, ma i le itu i matu o loʻo i ai se tulaga lamatia:

  • ogaoga tele o laʻau;
  • faaitiitia o fua;
  • leai se fugalaau;
  • vave vave le teuteu.

O le tele o ituaiga o meaola e vevela, ae o masina o le taumafanafana e aoga tele le tuʻuina o faʻatauga i luga o le faapaologa, i le togalaau poʻo luga o le loggia, pe a uma ona puipuia le ipu mai le vevela o le la ma le tusi.

O le vevela mafanafana mo le tradescantia e mai i le 20 i le 25 ° C ma le taimi vevela, ma o le tele o tikeri e maualalo i le taumalulu. E ui lava o se taumalulu malulu e sili ona lelei, i le tele o tulaga, e tupu lelei le gasegase i totonu e aunoa ma suiga masani i tulaga. E matua malulu lava mo laau toto ile ea i le vevela ile 10-12 ° C.

O le tele o galuega, e faaopoopo atu i tagata tagatanuu o le semi-desert, e sili ona lelei mo le teuina i le eleele malulu ma o le taimi mafanafana e manaomia ai le masani ai ma le tele o vaiinu, faasusuina o lau laau ma le taʻele. O le polo o le lalolagi e tatau lava ona susu pe a uma ona fafaga. Talu ai e na o le pito i luga e masani ona magumagu mo le isi gaioiga, i totonu o le potu mafanafana o falemaʻi e faʻafeinuina a itiiti ifo o aso uma.

O le aganuu e faʻaalia i le tuputupu aʻe vave, o le mea lea, i le tausiga o le potu tradescantia i le fale, o laei e tatau ona aofia ai. O loʻo faia i masina o le taumafanafana ma i le tautotogo ma se vaitau o le 10-14 aso. O fualaau faisua mafiafia mo meaʻai i totonu o fale e talafeagai lelei mo le laau, ae o le a tatau ona faia se auala faʻapitoa i fesuiaiga o pepa. Talu ai ona o le tele o mea tau meaola, o lea ituaiga o trakscantia e tupu malosi le lanu, ae peitai, atonu o le a leiloa lana lanu teuteu o lanu lauusiusi.

Trimming, faʻalauteleina ma toe faʻapipiʻiina se potu maʻaleʻale

O le faatelevaveina o le tuputupu ae ma le fausia o laau matagofie matagofie o se mea taua tele lea o le tradescantia. Ae o le potu, e pei o le ata, e tumau lona foliga ma le manaia, o togi ma le vaega tutotonu o le laau e le foliga laei, e tatau lava ona pine ma toe faafou le laau, ma mafua ai ona fufulu le malosi e mafai ai.

E mafai ona e faʻapipiʻi fatuga ola i le taimi atoa mafanafana. O le faʻaaogaina o le faʻaaogaina o le tradescantia e faʻamautu lelei i le vai masani, a maeʻa ona totoina lea o ni nai fasi laau i totonu oa latou lava fagu pe auauna atu e toe faʻafouina le fale o le tina. Afai e filifili e faʻaaoga vaega o mea e pei o ni fatu, o le umi e tatau ona itiiti ifo i le 5 cm.

Faʻasalaga lelei i le fale, e vave lava ona toe faʻaleleia le vaʻaia, e pei o le ata, pe a uma ona teuteuina, ma avea ai fatu e avea ma faʻataʻitaʻiga o tagata matutua e fuga mai i le lua poʻo le tolu tausaga.

Mo le totoina o mea fou ma le suia o mea faigaluega i le taimi nei, e le tatau i se tasi ona sili atu lona ola maloloina, e maulalo i le eleele eleele, lea e vave ona "gaʻo ai" laau toto, e musu e fuga.

E sili ona lelei le faʻatauina o se mea e fai i totonu o fale mo se fafine Amerika pe faʻafefiloi lau laʻau ma faʻafefe eleele ile tutusa tutusa, faʻaopopo le oneone ma se tamai paʻu mo friability. O se faʻaaogaina o alavai faʻavaivai ua faia i le pito i lalo o le ulo. Suʻega o le tradescantia pe a alu i le fale e faʻatinoina i le tautotogo e pei o le vao vao ma tupu ai aʻa.

Tuputupu ma tausia lelei se togalaau togalaau

I tulaga o potu, o ituaiga meaola e sili ona lauiloa i totonu o faifaatoaga. Ma o le togalaau o togalaau o loʻo fuga mai ma le faʻaleleia lelei, e fai ai ni puʻu lauolaola ona o le faʻatuina ma le faʻapipiina o pati i le toto mai le 20 i le 50 cm.

O togalaau masani e sili ona taatele i le togalaau, e pei o le ata, ua taʻua o laau toto, ua tuufaatasia i se ituaiga e tasi "Virgin tradescantia". O latou nei:

  • tuputupu vave i tulaga o se taumafanafana mafanafana a Europa;
  • fuga lauulu lelei, tuʻuina atu le tele o paʻepaʻe, paauli, lanumoana lanumoana ma lanu enaena;
  • tu i tua o isi laau totino ma lanu eseese mai lau lanu meamata ma lanu uliuli i le lanu violē ma samasama.

Ona o tulaga eseese o le tuputupu ae, o le tausia o se togalaau o togalaau e ese mai le tausiga e totoina e laau i le fale.

Fugalaau e totō i fugalaau ma o tuaoi e le mafai ona feaveaʻi pe siitia atu i se isi nofoaga pe afai o la latou laʻau vaivai o loʻo i lalo o le ata po o le sun o Iulai. O le mea lea, o le saite mo le tradescantia togalaau ua filifilia ma le faaeteete.

Ae sili lava, pe afai e maua e le laau se nofoaga i se vaega o le paolo, lea o le a tumau pea le susu o le eleele mo se taimi umi, ae i le taimi lava e tasi e tatau ona lafoaia. O faʻataʻitaʻiga uma lava e matuā puipuia mai le lamala. E taua lenei mea e mafaufau ai e le gata i le totoina o se togalaau togalaau, i le ata, ae faapea foi pe a alu i luga.

A o le totoina le laau i le eleele, o le palapala ua faʻamaʻaina e ala i le faʻalauiloaina o se fuataga atoatoa o se oloa gaosi faʻapitoa. Ona faia loa lea o le laei pito i luga i le suavai i aso uma e 10. O le eleele i lalo o fugalaau e faʻafefeteina i le taeao po o le afiafi, pe a leai se taufaʻamataʻu o le vevelaina o lau o le laau.

I le ogatotonu o le laina, togafiti togalaau e ola ai i ni tauvaga leaga, lea o loʻo ufiufi pe na o le tipi ese uma o le eletise o le laau. O se eseesega taua i le galueaina o ituaiga o togalaau e faatusatusa i le tausia o pisinisi i le fale. I le amataga o le tautotogo ma le fafaguina o tumutumu moe i luga ae o le eleele, ua faaalia ai pine fou fou.

O le tautotogo o se taimi sili lea ona lelei mo le faʻaleleia o le togalaau faʻatoʻaga. E faia lenei mea i le vaevaeina o le matua matua. I le vaitau o le tautotogo ma le afa muamua o le taumafanafana, e mafai ona maua ai laau laiti e ala i le faʻaaogaina o meaʻai. O vaega apical o le tipu ma 2-3 internodes ua vaʻaia ma le totoa ma aʻa i totonu o le kiona. O aʻa e amataina pe a uma le 15-20 aso, ma e mafai ona totō se tamaʻitaʻi talavou i se nofoaga tumau.