Laʻau

Amaryllis fale tausiga tausia fanau faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le Amaryllis o se paluga o le palapuus ma se maualuga maualuga, e oo i le maualuga e oʻo atu i le 50 senitimita ma e aofia ai le 3-6 tetele inflorescences. O fugalaau Amaryllis e mafai ona i ai ni laumei eseese ma ni tagata faifaatoʻaga matagofie ma lo latou lalelei matagofie.

Ina ia mafai e se laau ona tupu ma ola lelei, e tatau ona mulimulitai nisi o tulafono e tusa ai ma ana mataupu. O le mulimuli tonu ia i latou, e oʻo lava i se faleoloa o le a mafai ona tupu aʻe ai lenei fugalaau matagofie tele e aunoa ma le tele o faigata.

Ituaiga ma ituaiga o amaryllis

Amaryllis Belladonna - o se fugalaau o le aiga o monocotyledonous plants bulbous. E mafai ona oʻo atu i le 5 i le 10 senitimita le lautele o le matutu. O laʻau laulaʻau vaʻai e vaapiapi, umi, lanu meamata i le lanu. Latou te aliali mai i le amataga o le tautotogo i tulaga masani, ma i se malulu malulu ia Mati. Lea oti ia Me.

O le fugalaau fuga na lafo i Aukuso. E sefulu ma le lua laina o le paʻepaʻe, mūmū po o le piniki uliuli e aliali mai i luga, lea e liua i fugalaau matagofie. Amaryllis le taimi o le fugalaau e lua pe a ma le lua vaiaso.

Amaryllis Papilio - I le natura, e ola le laau i Pasila. O lona maualuga e oʻo atu i le 60 centimita. O le pulufana e i ai lona foliga lautele ma le lautele o le lautele e oʻo i le 10 centimita. Peduncle umi, lauulu-lanumeamata. E masani lava, e lua ni mea e foliga mai o se orchid ua faia i luga. O fugalaau e tele, apu-lanumeamata poʻo le lanu-lanu enaena. O laulaau lau laititi e vaapiapi, umi lanu meamata i le lanu.

Amaryllis Rilona - o le laau e oʻo i le maualuga o le 50 senitimita. O le tele o meaʻai e tele i le lanu moli, ae e mafai ona mumu, piniki, paʻepaʻe ma le peleni. O le pulu e i ai lona lautele e oʻo i le 12 simita. O lapisi laulaʻau e umi, lily.

Amaryllis Minerva - o se laʻau faʻapitoa o le bulbous. O le pulufana o loʻo i ai se foliga faʻasolosolo lapotopoto. O lapisi lau lanu o le lanu e lanumoana. O le ponuncle e oʻo i le umi o le 35 i le 80 centimita. O inflorescences e tele, lapoa, ma mumu, cherry, lanu piniki po o lanu moli.

Amaryllis Hercules

O le laau e oʻo i le maualuga e oo atu i le 60 centimita. Mai le fusi, 4 i le 6 tele, fugalaau fugalaau fugalaau. Pepa o lau o se paolo lanumeamata lanumoana, ituaiga lily. E toto le laau ia Me ma Tesema.

Amaryllis Charisma - o le pulou o le laau e iʻu ile 10 i le 15 senitimita. Mai i lea mea e ola ai ni laau se lua e oo i le 50 centimita le umi ma le 5 i lalo o se paʻu paʻepaʻe ma mumu mumu ma togitogi. Pepa laupepa e umi, lanumeamata, lily.

Amaryllis Apple Fugalaau - O le vaeluagalemu o lenei ituaiga e oʻo i le maualuga o le 50 simita. E tele mea e tutupu i totonu o le puipui i le aofaiga o vaega e tolu. O fualaau totogo e amata i le 10 vaiaso talu ona toto i le mea e sui ai. O inflorescences o loʻo i ai se paolo malulu faatasi ma piniki piniki. O le pito o le petals ei ai pito i tua. O papatusi apamemea o se laupepa lauiloa e iloga i lo latou lalelei ma le lanumeamata lanumeamata.

Amaryllis Christmas Gift - o le umi o le puipui o lenei ituaiga e oʻo atu i le 60 simita. O loʻo iai i luga o le 3 mea tetele o se paʻu paʻepaʻe sinasina ma paluga suamalie ma se manogi manaia. O le pulou o le laau o loʻo i ai se faʻalelei poʻo se lapotopoto atoa ma le maualuga o le 10 senitimita. Pepa laupepa e umi, lanumeamata lanumeamata.

Amaryllis Nymph - o le pulou o le laau e lapotopoto foliga ma le lautele e oʻo i le 12 senitimita. O se fugalaau fugalaau e tupu mai i le vavao vavalalata e tupu mai ia mea, lea o loʻo i ai ni vaega tetele o se paʻu paʻepaʻe sinasina ma se mea manogi manaia ma totoga ua gaosia. O laulaau lanu meamata, lanu, umi, lauiloa o le fusi.

Amaryllis Ferrari

I le maualuga, o le aganuu e oʻo atu i le 60 simita. Mai i le 2 i le fa fugalaau lanu mumu ma peti gaʻo i luga o le puipui. O le taimi vavalalata o le au matutua e tumau mai le tuai o le taumafanafana i le ogatotonu o le autumn.

Amaryllis Dancing Queen - o le laʻau o le laau e oʻo i le maualuga o le 60 simita. E mai i le lua i le fa o mea matagofie, fugalaau tetele ma se tele lanu paʻe paepae ma moli moli e fuga mai i luga. Ma le tausiga lelei, o le laau e fuga faalua i le tausaga.

Amaryllis Red Lyon - o le pusa o lenei laau toto e oʻo atu i le maualuga o le 8 i le 12 senitimita. O se fugalaau fugalaau e ola mai i luga, lea mai le 3 i le 5 lapopoa mumu mumu ma se manogi manogi lelei. O laupepa laulaʻau o amaryllis o lenei ituaiga e umi, lanumeamata lanu meamata, ituaiga fusi.

Amaryllis Dream Double - O lenei ituaiga o loʻo iloga i le gagana vaʻavaʻa, laupepa umi o se lanu uliuli lanu uliuli ma laʻau matagofie, lanu felanulanuaʻi e pei o peonies. Inflorescences e le gata ina matagofie, ae e manogi foi le manaia. O le maualuga o le toto e oo i le 60 simita. Mai i le tasi pulu e oʻo atu i le lua faʻailoga faʻatasi ma 4-6 atigi.

Amaryllis Mont Blanc - O le tele o nei mea papaʻi e oʻo atu i le maualuga e oʻo atu i le 60 simita. Mai i le 2 i le 6 le tele o meaʻai o se paʻu paʻepaʻe ma gaʻo petals ma le manogi o manogi Farani taugofie o loʻo faʻapipiʻi i luga o le puipui. Amaryllis fuga i le faaiuga o le taumafanafana. Lisi laulaʻau lau laʻau e oʻo atu i le 30 centimita le uumi ma maua se lanu lanumeamata uliuli.

Amaryllis Terry

O le laau e oʻo i le maualuga e oo atu i le 60 centimita. Mai i le 4 i le ono lapoʻa tele e iai mea manogi moli, lanu mumu ma le paʻepaʻe ua faia i luga o se pale umi. O laulaʻau laulaʻau e masani ai, o le umi, fusi, lanu uliuli. Pulu lapopoʻa lapoa, o le lautele e 12 i le 15 senitimita.

Amaryllis Cherry Nymph - o se siʻisi o le aniani. O le pulufana o loʻo i ai se foliga faʻasolosolo lapotopoto. O paʻu lanu meamata lanu meamata e oʻo i le 70 centimita le umi. Fugalaau lapopoa o lanu eseese ma se mea manaia, matagofie le fugalaau i luga o se uumi umi.

Amaryllis Aphrodite - o le maualuga o le fugalaau fugalaau e oʻo i le 70 centimita. E oo atu i le 4 lapopoa lanu o le kulimi-kalanu ma se mea manogi manaia i luga. O le taimi o fugalaau e tupu i le faaiuga o le taumafanafana ma e oʻo atu i le tasi le masina. O paʻu lapisi ei ai se lanu lanumeamata lanumoana ma le faʻalelei. Latou te oti i le taufaʻaiuiuga o le tautoulu ma le amataga o se taimi malolo i le au matutua.

Amaryllis Lady Jane - Pulufaʻau o se laau e oʻo atu i le maualuga o le maualuga i le 20 simita. O lapisi laulamu e masani ona umi, lanumeamata, lilac. E umi le umi o le ponuncle e oʻo i le 60 simetimita. E oʻo atu i le 4 faʻalavelave tetele o se kulimi piniki ma gaʻo peti e tupu mai i luga. Taimi faʻasao mai ia Me ia Iuni.

Amaryllis tausiga fale

O lenei fugalaau matagofie e eseese i le le mautonu i le tuua. Ae peitai, ina ia fiafia o ia i ona lanu e le masani ai, e tatau ona e tausisia tulafono o le tausia o ia, taumafai e fatuina o ia i se microclimate pei o le natura natura. Afai e maua le lagona lelei o le laau, o le a totogo faalua pe tolu foi i le tausaga.

O le suavai e le taua tele mo le aganuu, ae ia aloese mai le osofaʻiga o meaola faalafua, e tatau ona fufulu pepa o laulaau ma se omomi ma faʻalafuina i le vaiaso. O ia manipulations e tatau ona lafoaʻia mo le taimi o le fuga o le amaryllis. Aua nei pamu pulu e malolo.

Amaryllis e fiafia e susulu le susulu o le la, o lea e tatau ai ona tupu i luga o le itu i sasaʻe po o le faamalama i sautesisifo. Ma o le fugalaau e le aʻafia mo le la, e tatau ona liliu le ulo mai lea taimi i lea taimi.

O le mafanafana aupito sili ona mafanafana mo se laau e fai ma faailoga mai le 18 i le 25 tikeri. A oʻo i le taimi o le pupuʻu, e tatau ona faʻaitiitia le vevela i le 10-12 tikeri.

O Hippeastrum o se sui foi o le aiga Amaryllis. E faʻatupulaia pe a e alu i le fale e aunoa ma le tele o le afaina, pe afai e te mulimulitai i tulafono o tekinolosi taufaatoaga. E mafai ona e maua uma fautuaga talafeagai i lenei tusiga.

Amaryllis Watering

I le tau mafanafana, e tatau ona faʻamaʻaina le vaʻavaʻa pe a mu le meaʻai. A oʻo i le taimi e moe ai le fale, e faʻaititia le vai e ala i le faʻataʻitaʻiina i ni nai aso pe a maeʻa le palapala.

Afai e faʻapipiʻi le pusa i le pito i lalo, ona tatau lea ona faʻaitiitia le suavai ina ia puipuia ai le faʻamaina o le eleele. E tatau ona maitauina e tatau ona faʻaaoga le vai i lalo o le pulufana, ae le o luga.

Amaryllis eleele

O le eleele e fetaui lelei mo amaryllis e mafai ona fatuina tutoatasi.

O se vaega eleele lelei mo se laau o le a faʻafefiloi i le tutusa o le laʻau ma le eleele eleʻele, humus, peʻa ma oneone.

Amaryllis totoina

E masani lava e manaʻomia i se tausaga le totoina o laau. O lenei taimi o le a mafai ai e le tagata faʻatau ona suʻesuʻe le tulaga o le fugalaau fugalaau.

E matua taua lava le faʻaaogaina e tusa ai ma tulafono, ona o la latou le usitaia e mafai ona taʻitaʻia ai le leai o ni laau totō. Mo le totoina, aua nei e pikiina se potoa telē, a leai o le a le fuga le ola. O le mamao mamao i le va o puipui o le ulo ma le pusa e le tatau ona silia ma le tolu senitimita.

A faʻapipiʻi le pulou i le eleele, e tatau ona tanumia i le eleele na o le afa o le paluga, ma tuʻu ai le afa lona lua ma le pito i luga aʻe o le eleele. E le gata i lea, e le tatau i se tasi ona galo e uiga i le alavai, lea e mafai ona fausia mai i le lafoaʻi lelei.

Amaryllis fugalaau

Faʻamuʻi le laau i le taimi o le fugalaau ma le tuputupu aʻe. Fafagaina e faia tasi i aso uma e sefulu.

I le avea ai o se faʻamalo, e tatau ona e faia se mullein e fefiloi ma le vai i se vaega o le 1:10.

Amaryllis fugalaau

O le fuga o le taimi e faalagolago i le ituaiga o laau. O nisi laau e totogo i le taumafanafana, o nisi i le tautoulu, ma o loo i ai na e fuga mai i le taumalulu. Ina ia faaumiumi le fugalaau, e tatau ona teu le fugalaau i se nofoaga manaia, e aunoa ma le susulu o le la.

A maeʻa ona amata le tulaga muamua, ona mafai lea ona vavae ese le pulou ma tuʻu i se fagu vai. E leai se eseesega i le umi o le ola i le vai ma le kuliki. Ae ui i lea, ona o le tipiina, e mafai ona faʻaitiitia le faʻamaogaina o le pulu ma faʻamalosia le faʻaalia o se vaʻa fou.

E tele mea leaga o le laau ma se manogi manaia. O a latou gaʻo e vaʻavaʻai pe faʻasolo saʻo. O le lanu lanu e mafai ona eseese mai le paʻepaʻe ma le kulimi i le mumu ma le piniki ma fasi ma togitogi. Amaryllis fuga mo 15-20 aso.

I le taimi o le fugalaau, e manaomia e le fale le malamalama ma le tele o vaiinu. O le eleele e tatau ona susu, ae e tatau ona mautinoa e le paʻu le vai i totonu o le fagu, a leai o le a amata ona pala le pulu.

Amaryllis teuteuina

A maeʻa le laau, ona mate ai lea o laulaʻau laulaau ma lala ma na o latou lava, e le manaʻomia ona vavae.

O le taumalulu taumalulu tausi

O le masani lava, o le vaitaimi o le taotoga o laau e tupu i le tau malulu ma e tumau mo le lua masina. E mafai ona e malamalama o se lala laau toto e ala i le lafoina o laulaau laulaau ma le oti mai se limo. I le taimi lea, o le faasusu e tatau ona faaitiitia ma taofi le fafaga.

Ona faʻapipiʻi lea o le fagu ma le pulu i le pito i lalo, pe afai e le sili atu i le 16 tikeri le vevela. O le mea lelei, o le vevela e tatau ona 10-12 tikeri. Faʻasalaga le eleele o loʻo i ai le pulufana e tatau ona i ai ina ua maeʻa maeʻa.

A maeʻa le faʻasaʻolotoina o tagata mai le falemaʻi, o le tausiga o le laau e faia i le auala lava e tasi ao faagasolo le vaitau o le tuputupu aʻe.

Amaryllis mai fatu i le fale

O lenei metotia e tele taimi e alu ai, i se faaopoopoga, e le mafai ai ona faatumauina uiga masani o le aganuu, mo le mafuaaga lea e seasea lava ona faʻaaogaina mo le fausiaina o aiga. Ae peitai, afai e filifili pea le tagata fai fugalaau e taumafai, e tatau ona ia faia mea nei.

Faʻataunuʻuina faʻafefeteina o fugalaau ma se pulumu. E lua masina talu ona maua le pusa fatu, e tatau ona aoina fatu. Fufulu ma sasaa i luga o se moli, faʻamamaina le eleele ma fufuluina se mea faʻafefe o le faʻafefiloi luga ole palapala. O le totoina o fatu e tatau ona faia mai ia Ianuari ia Fepuari.

O le atigipusa fatu e tatau ona teuina i se nofoaga mafanafana i lalo o le ata seʻia oo ina aliali mai laau. A maeʻa ona ola laau talavou, e tatau ona totoina i ni ipu eseese. O ia ituaiga o vaovao o le a ola ae na o le fitu tausaga mulimuli ane.

Faʻafouina o tamaʻi fanau e tamaiti

Pe a suia le totoga o se tagata matua, e mafai ona faʻaleleia ma le fesoasoani a tamaiti. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona vavae ese tamaiti mai aʻafiaga e faʻaaoga ai se naifi. O fasi keke e tatau ona togafitia i le malala.

E tatau ona totoina se siʻitiʻiti i se atigi pusa faʻatasi ma le eleele ma se paluga mo vaʻavaʻa ma faʻafefe i le vevela mo le vaʻaia. I le tolu tausaga talu ona totoina, o le a amata ona fuga le laau talavou.

Amaryllis bulb reproduction

O lenei metotia e sili ona lauiloa ma e manaʻomia i totonu o faifaatoaga. Le faʻamalosiina o le laau faʻatasi ai ma le fesoasoani o le vaeluaina o pulufana, e tatau ona e ave le pulufana, faʻamama le fua ma vaevae i ni vaega se fa.

Ona tatau lea ia i latou taʻitoʻatasi ona faʻaofuina i se vaifofo malie mo le faʻapalapalaina. A maeʻa le afa itula, e tatau ona totō vaega taʻitasi o le pulu i totonu o se mea, faʻatofuina 1/3 i le eleele. E tatau ona teuina i totonu o se nofoaga mafanafana seia oʻo lava ina aʻafia uma aʻa.

Toe faʻaleleia o meaʻai i fua

Mo le faʻaaogaina o lenei metotia o le toe gaosia, e tatau ona e ave le pusa, vaevaeina i ni vaega, vavae ese le fua. Ona tatau lea ona fufuluina i totonu o le malala ma totō i totonu o se meaʻai mo le tuputupu ae o le amaryllises.

I le tolu masina mulimuli ane, o le a amata ona gaosia nila aniani. O faʻamalosi faʻamalosi ma tausia i tulaga mafanafana o le a fesoasoani e faʻavavevave ai foliga vaaia.

Amaryllis Disease

Faatasi ai ma le le lelei o le tausiga o le laau, ua afaina i le tele o faamaʻi ma le osofaia o meaola faalafua.

O faʻamaʻi masani masani o tamaʻitaʻi matutua o:

Mususu - i luga o le suʻega mumu mumu i luga o laulaau laʻau, pulu po o inflorescences, poʻo le lanu mumu uma, e tatau ona togafitia le laau i Fundazol ma faaitiitia ai le faasusu.

Laʻau paʻu paʻu - O le leiloa o lanu lanu meamata teuteuina o laulaau ona afua ona o le pala o le susu i le palapala. O le faʻaaogāina o le amaryllis i totonu o le eleele manava ma se palapala lelei o le faʻavaivai o le a fesoasoani e foʻia lenei faafitauli.

Anthracnose - i o foliga mai o lanu uliuli enaena i laulaau e tatau ona togafitia le laau i le Funellide o le Actellic, faapea foi le faaitiitia o le suavai ma le tele o taimi e faʻaleleia ai.

Amaryllis Pest

O meaola faalavela mo le laau, o iniseti nei e matautia:

Spider mite - matau le faʻaalia o lenei iniseti matautia e o le faʻaalia o pusa i luga o laulaʻau lau. E mafai ona e faʻaumatiaina e ala i le pulumuina o le fugalaau ma le iniseti e togiina.

Aluga o luga - o lenei iniseti e fafagaina i luga o se pusa tele, e mafua ai o le laau toto e tuputupu ae le lelei ma ua le toe fuga. Afai e fuga, ona fesuisuiai lea o fugalaau, ma lanu samasama lanu samasama ma pauu. Tau le manufeʻai e pei ona mulimuli mai. E tatau ona eli i fafo mai le ulo ma tuʻu ifo mo le lua minute i le vai vevela ma le vevela o le 40 tikeri, ma e tatau ona togafitia i le sauniuni a Keltan.

Amaryllis Worm - 'ai le aniani, e tau atu ia te ia vaivai ma le foliga mai o se paʻu pouliuli i luga o le fua. Ina ia faʻaumatia le anufe, e tatau ona togafitia le pulufana ma le faʻaaogaina o le iniseti o Aktara.

Aphids - o le iniseti e 'aina le sua o le lau, mafua ai ona lanu samasama. Faʻaumatia e ala i le togafitia o le laau (peduncle ma laʻau) ma se vaifofo o le 20% alcohol alcohol.

Thrips - nei meaola faalavela fasi pepa laʻau, e taʻitaʻia ai foliga o le tele o togitogisa uliuli i luga oi latou. Ina ia faʻamalo faʻamaʻi, e tatau ona faʻamaʻi le laau, faʻapipiʻi i totonu o se fagu fou ma le eleele, ona togafitia lea ma le insecticide Fitoverm

Shield - pe a aliali mai se talita puipui laʻau e ufiufi i le sua momomo ma le pogisae moni lava o iniseti. E mafai ona e faʻaumatia latou e ala i le togafitia o le laau ma Actellik.

Ina ia taofia le tupu mai o faʻamaʻi uma ua taʻua i luga, ua lava lea ile tausia lelei o tamaʻi matua ma faʻafitauli faapena e aʻafia ai le fugalaau.

O faigata faigata i le tuputupu ae o le tamaʻitaʻi

E toatele le au faifaatoʻaga e feagai ma le tele o faafitauli pe a tutupu aʻe lenei laau matagofie tele, e aofia ai:

  • Le lava o le fugalaau - Amaryllis e mafai ona taofi le fuga ona o le vevesi o se ipu, o le loloto o le falelauasiga o le pusa i luga o le eleele, le lava o le fugani, sina vaega o le malamalama ma le vevela, fesuiaiga o le aʻa, le leai o se mea e nofo ai, talavou o togitogi, ma le faaleagaina e meaola faalafua.
  • Yellows leaves - o se laau e mafua ai le faaleagaina i aphids.
  • Laʻau mumu - O le mumu o laupepa laʻau e taʻitaʻi atu ai i le toilalo o vaʻalele e ala i se faʻamaʻi o le natura.
  • Pepa lau laʻau - o se faʻafitauli e tulaʻi mai ona o le solia o le faiga faʻavaivai ma le tele o le eleele.

A maeʻa le faʻaaogaina o mea teuteu e le laau ua iloa ma faʻaaogaina, o le a toe maua e le tamaʻitaʻi le matagofie muamua ma le matagofie i le taimi sili ona puupuu.

Amaryllis omens ma talitonuga faanuupo

O laʻau tele ma le matagofie o lenei laau tele e mafai ona teuteuina ai totonu ma aumaia le malosi i le siosiomaga o le fale. Amaryllis faaliliuina i le faaSusia o lona uiga o le mitamita ma le le mafai ona suia. E taʻua e tagata lenei fugalaau manaia "teine ​​le lavalava" aua o le fugalaau ma fugalaau e foliga mai muamua na muamua atu nai lo lanu lanumeamata lanumeamata.

O loʻo i ai se manatu e sili atu le olaola o tagata matutua i le avanoa tatala, ae le o totonu o se fagu i luga o le windowsill, aua e mafai ona afaina ai e le gata o fagafao, ae o se tagata foi. O le a le mea e leaga ai?

O le laau o lenei aiga o se mea oona. O loʻo aofia ai se mea e pei o le lycorin, lea, pe a faʻamalosia, e mafua ai le vevela tele ma le vomiting. O le mea lea, o le tuputupu ae o lenei fugalaau, e tatau ona teuina ese mai meaola ma tamaiti laiti ina ia aloese ai mai faalavelave.

Amaryllis saunia e Feng Shui

E tusa ai ma lenei filosofia anamua mai Sasaʻe, o le sui o se sui o le afi afi. E faʻapitoa ona faʻalauiloaina i laau totō ma fugalaau lanumumu. O lenei fugalaau lauiloa e aumaia ai le fiafia ma le manuia faaletino i le fale, ma le soifua maloloina ma le nofo lelei i tagata o le fale.

E sili atu le tuʻuina o le amaryllis i lena vaega o le fale e natia mai le prying eyes. O le mea sili lava, o le umukuka e fiafia i le laau. O le mea lea e tatau ona tuʻuina i luga o le windowsill, o lea e amata ai e le au matutua ona satuina le avanoa lata ane ma le malosi.

E ala i le natura, o le fugalaau o se mea faʻapitoa ma e le faʻafeiloaʻi isi laau e lata ane. Na pau lava tuusaunoaga e lanu mumu ma fula, lea e mafai ona fatuina ai se malosiaga malosi malosi faatasi ma ia.

Amaryllis Magic

O le mana sili ona taua o se fugalaau o le faataunuuina lea o manaoga. Ina ia ausia lau miti faalilolilo, e tatau ona e faʻatali seʻia maeʻa faʻamaonia e le au matutua se paʻu ma ni pu. Ona e manaʻomia lea ona e filifilia se tasi o fugalaau e le i lalo ifo, paʻi i ai ma fai se manaʻoga.

O le laau fesoasoani o le a fesoasoani i le faataunuuina o le miti o le alofa, soifua maloloina, femalagaaiga ma le alualu i luma patino. A maeʻa le manaʻoga, e tatau ona faʻafetai i le fugalaau ma faʻaauau pea ona tausi.

Afai o le pulupulu, lea na faia ai se manaʻoga, e tatala muamua atu nai lo isi, o lona uiga o le atulaulau na faʻalogo i le talosaga a le tagata faʻatau ma o le a le toe mamao ae faʻaaogaina.

Faaiuga

Amaryllis o se meaola e matua faigofie lava ona ola i le fale. Ua lava le mulimuli i tulafono faigofie mo le tausiga o le laau ma o le a fiafia pea ia te oe i fugalaau matagofie, faatumuina le ea ma se manogi manaia.