Laʻau

Tesema

O le cactus sa faaigoaina i lenei auala ona o lona taimi e tupu ai - o le masina o Tesema, le Tausaga Fou. Zygocactus poʻo Schlumbergera o igoa aloaia ia o lenei vavega ma le le mafaagaloina o le natura. O igoa lauiloa e masani ona atagia ai lona uluai tusiga, mo se faataitaiga, "Kerisimasi". "Lanu Paalaina" - o le igoa na mafua ona o le tupu aʻe i le tausamiga o St. Barbara.

O le natura masani o fugalaau e mumu ma o lona fesuisuiai itiiti i le va o le malamalama ma le pogisa. Ona oʻo mai ai lea o piniki, paʻepaʻe, lilac, moli, ma fugalaau manogi. 15 tausaga o galuega ua fua mai i le faatupulaia a Ausetalia - o se paluga mama e samasama samasama.

O le Decembrist e faatatau i se tasi o fale tulaga ese i totonu o laau e mafai ona ola e tusa lava pe i tulaga sili ona ogaoga: i tulaga o le vevela e mai le +2 i le +38 C. Ae, o le mea moni, e sili atu ona manaia mo ia pea le alualu i luma i + 18-25 C O le isi vaega o le Decembrist o le umi o le ola - mo le lata i le kuata o le seneturi, o se laau e mafai ona fiafia i mata o lē e ona. O le mafuaʻaga o lenei maualuga o le tetee atu i vailaʻau ma siama. O le lafoaʻi e le mamafa, ae o le taunuuga e matua ofoofogia lava ma e aofia ai se laʻau faʻaleleia o le tiapolo Decembrist ao lei faia le Aso Tausaga Fou.

O le aiga semi-epiphytic, lea e i ai le zigocactus, e manaʻomia le eleele mama. O tulaga sili ona lelei o le tuputupu aʻe e aofia ai le faʻafefiloi mo le totoina, lea e lua vaega o le paʻu, o le tasi vaega o le oneone laititi ma le tasi vaega o eleele lafulemu e faʻaaogaina. E manaʻomia e le Decembrist se alavai faʻavaivai, o lea e fai ma sui muamua o le ipu. Ona faatumuina lea i le paluga ua saunia, ma ua i ai i le vaega lona tolu e mafai ona e faʻaaogaina le carbon poʻo le ash ash. E totoina le Schlumberger i totonu o se eleele palapala. O le eseesega o le ampel o le Decembrist e fiafia i se potopotoga lautele ma se laʻititi laʻitiiti. E faʻaaoga lenei mea i isi ituaiga, ae leʻo manino.

O le Tiapolo e faatatau i na laau toto e mafai ona togafitia e faatatau i le fugalaau. Afai e te tuʻuina se fugalaau fugalaau i luga o se laisa susulu, e foliga mai o fugalaau o le a toetoe lava o Fepuari. Afai o le taimi faʻamalamalamaina mo fugalaau e le sili atu ma le sefulu itula, ona amataina lea o le vaitau ia Tesema. O foliga vaaia o lanu ma le taimi faʻamalamalamaina e fesootai.

Afai e te faapaolo le fugalaau, ona mavae lea o le limasefulu aso e aliali mai fugalaau muamua. O lenei malamalama lea e mafai ai e oe ona faʻamaʻo saʻo le taimi o le fuga. E taua foi le mafaufau i tagata faʻailoa o lenei laau uigaese i talaane o fugalaau e le tatau ona e suluina se moli susulu, o le a faʻaleleia le faagasologa o le sauniuni mo le suiga o le zygocactus. E mafai foi ona i ai le leaga o le malamalama o le auala pe afai e susulu ma e faasino atu i le faamalama o iai le Decembrist.

Mo le faʻatoʻa, o lenei ituaiga o fale e tolu fausaga e oʻo lava i tulaga Spartan. O se pulufana poo se fale puipui po o se fagu, e ufiufi ai le fugalaau mai le susulu o le la, e atoatoa mo lenei mea. A oʻo mai le tau malulu muamua (faaiʻuga o Aokuso, amata mai Setema), o le fagu ma le laau e tuʻuina i se nofoaga e tasi ma e le faʻafefeina mo le masina.

Faatasi ai ma lenei faigatā, e mafai ona tupu mai le paʻu o miti laiti, ae e le afaina mo le Decembrist. O se metotia faʻa-le-tagata e faʻaputuina se tasi o tulaga o le ola o le fugalaau ma saunia ai mo se vaʻaiga fou o le ola - tupu aʻe, ona faʻaauau pea ona tupu. A oʻo ina faʻaitiitia le vevela i le alatele i le +10, e toe faʻaleleia le fugalaau i le siosiomaga masani ma faʻafefe, ae e sili atu le talafeagai ma e leai se mea e sasaa.

Afai e le mafai ona luluina le laau, e tatau ona itiiti ifo le faʻafeinu ma faʻapogisaina. O le isi mea uiga ese o lenei ituaiga o le faalagolago lea i le susulu o le la i luga o le vevela. O le ata sili ona tumu o le fugalaau ua faia i se potu malulu potu o +18. O le mea faanoanoa o le pa'ū lea o le tupu - o lenei mea e mafua mai i le sui o le ipu mai se nofoaga tumau.

Faʻafeiloaia e lanu uma o lavalava, e le fiafia le Decembrist ia te ia - a aunoa ma ia, e sili atu ona lelei lona lagona. Ae o le lime e le iloa ai le vai, o le mea lea, o le vai e faʻaaoga pe faʻamamaina pe kuka. O se mea manaia o le uiga le lelei lea o le Decembrist e uiga i le vavaeina o mea. E tatau ona togiina ma le faaeteete aulaʻau i ou tamatamailima. O lenei mea o le a fesoasoani i le mea e le mafai ai e le paranesi, faʻapea foʻi ma le faʻaopoopoga o numera o faʻamalosi mo le tausaga e sosoo ai.