Faatoaga

Aisea e le mafai ai ona ou faia ni pusi i laʻu lafu o moa

Afai na muaʻi talitonuina o le a sili atu le taua o le taʻavale i totonu o le lafu o moa, ona oʻo ai lea i le taimi nei o le faʻatoʻaga faʻatoʻaga o loʻo faʻaupuina lenei faʻamatalaga ua foliga mai ua maeʻa. O le taimi nei o le toatele e le o taofiofia le malosi, ma i latou oe latou te mananao i ai le tane e tasi i le lafu atoa. Ou te auai i le muamua, ona ou tauina atu lea pe aisea.

O le a ou amata i le aoga o le tausia o se moa i totonu o se ato. Latou te fafagaina le moa, puipuia le lafu mai mea e gaosi ai, mataʻituina le faʻatonuga - taofi vaeluaga ile va o vao, vaavaai mo se meaʻai i luga o le mutia, e avea o se uati faʻavevela lelei ma se tulaga lalelei o moa.

O lenei, seʻio tatou tilotilo i nei mea lelei uma i nisi auiliiliga ina ia mafai ai ona iloilo ma le iloa lelei le matafaioi a le moa i le pusa.

Faʻatau

Atonu e te iloa lelei mo moa e tuu fuamoa, e le manaʻomia se moa. Ae ui i lea, o le a le afaina fuamoa mai fuamoa seivagana ua faʻamaʻaina fuamoa e se moa. O se finauga malosi lea mo le tausia o taʻavale, pe afai e te fiafia e matamata i moa mata mai fuamoa, ma fuafua e faʻatele le numera o lafu.

Ae ui i lea, faʻafetai i le Initaneti, ua faigofie nei ona faʻatonu le fafagaina o fuamoa moa i faʻataufaʻailoga pe afai e le mafai ona e mauaina i luga o faatoaga i le lotoifale. Sa ou fiafia pe a moa mai moa mai fuamoa na poloaiina i luga ole Initaneti. O le mea lea, ou te le manatu o le vaiaso e tasi i le tausaga e aoga ai le maua o se moa ina ia mafai ai ona maua ni fuamoa fuamoa. E le gata i lea, o le ae maua le avanoa e faʻatau ai fuamoa mai moa o ituaiga eseese - e ese mai na mea ua e maua.

Saogalemu puipuiga

O le a puipuia le moa, ma tilotilo ma le totoa i le lagi po o laau ao fagaina e moa meaai pe ave le pefu palapala. I le matauina o se mea masalosalo, o le moa e faʻavevela le faʻailo, lapataʻi moa e uiga i le lamatiaga.

Ae ui i lea, e oo lava i le sili ona malosi ma le totoa o le moa e le mafai ona toe osofaia le osofaiga a le toatele o tagata taufaaleaga, e aofia ai taifau, foxes, coyotes, uwks ma ferrets - atonu o le a avea ma o latou tagata muamua na afaina. O le mea moni, o le osofaia ma le lototele o le fili, e mafai ona ia tuʻuina atu le moa e sola ese ai, ae mo soʻo se meaola o se oti matautia, ma ou te le manaʻo e mafaufau i se faʻalavelave mo le au taʻavale. Nai lo lena, ou te fiafia i se pa puipui saogalemu mo aʻu moa aʻo ou i ai i le fanua. E le gata i lea, o la tatou taifau e lua e sili atu le lelei nai lo soo se moa o le a mafai ona puipuia le pusa mai tagata faomea.

O loʻo i ai se isi puʻe e uiga i tane - o se "moa" lelei o le a foliga mai o le fili i totonu o oe ma isi tagata o lou aiga, e le taʻua au uo poʻo au malo. Mo se faʻataʻitaʻiga, ou te le lava i le aveina o se rake faatasi ma aʻu i taimi uma ou te siaki ai fuamoa! Ma le faamaoni, e le o se mea e talie pe a osofaia oe e se moa. E mafai ona latou vaʻaia le malosi o le denim, ma o malosi malosi e aʻafia ai le pipili e mafai ona mafua ai ni manuʻa matuia. O le mea lea, afai ei ai sau fanau laiti, mafaufau lelei ae leʻi amataina se moa.

Sikauti

E pei lava ona sailia e se tina moa vao, anufe, fatu ma isi mea lelei mo lana moa, e faapena foi ona faia e se moa ia lava tamaitai. E ese le manaia le matamata i le auala na ia maua ai se meaʻai ma fiafia fiafia, e mafua ai se leo mataʻutia ma le fiafia i luma o le lafoina o le meaai i vae o lana moa pele.

Ae o le mea moni, o loʻo lava laʻu '' atamai faʻatautaia 'mai le oona. E le gata i lea, ua matua laʻu moa ma ua uma ona e iloa lelei nofoaga o loʻo i totonu o le fanua e mafai ona e maua ai ni 'ie ma anufe.

Failautusi

O le isi gaioiga a le moa o le vavaeeseina o le hens. E ui lava i le mea moni o moa e nonofo faʻatasi mo le tele o tausaga, o nisi taimi latou te iloa ai i le va oi latou lava mafutaga poʻo le osofaia oi latou o loʻo maualalo ifo i le faʻatulagaga. E mafai e se moa ona tausia se siosiomaga filemu i se lafu mamoe. E le gata i lea, i lona toesea, o le tasi o moa e masani lava ona avea o se vaega iloga ma avea ma se mea malie tele.

Ou te laki i totonu o laʻu lafu o manulele uma e fegalegaleai le tasi ma le isi. E le gata i lea, o le matafaioi a le faifaʻamasino, i se isi itu, e faia e a tatou pato - e toetoe lava a vave ona taofia soʻo se vavaega i le va o ova. I loʻu manatu, o le auala sili e aloese mai ai i faitioga o le liliu ese o le mafaufau o moa i se mea manaia. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tuʻuina atu ia i latou le tele o avanoa mo le savali ma ave se mea ma i latou - e mafai ona avea ma faaputuga o vaomago, lau poʻo vao; paʻu i fafo; nofoaga mo le taʻele o le pefu, ma isi.

I loʻu manatu, o le i ai o se moa i totonu o se lafu e avea ma mafuaaga o popolega i totonu o moa, talu ai ona o le masani o le tuliloaina pea lava pea. O i latou o oʻu teine ​​matutua na latou faʻaaluina le tele o latou ola e aunoa ma se moa ma e le faʻaaogaina i le vavalalata fiafia!

O le uati ala

E i ai laʻu telefoni feʻaveaʻi i le taimi o aʻu Ou te manao ala i luga. Ma o le taimi lava ou te tapeina ai, o le a ia lemu. Ua lava lena mo au.

Matagofie

Ou te malilie - e leai se isi mea e sili atu le matagofie nai lo le faamemelo i se moa manaia ma fulufulu e susulu i le la, o se mumu lanu mumu ma se "'ava", faapea foi fulu o le siʻu o loʻo i totonu o le matagi! Ae ui i lea ... e leai ni ituaiga matagofie o moa!

Tuuina atu mea uma o loʻo i luga, ou te filifili patino lava e le tausia se moa i laʻu lafu. Ou te fiafia ona o aʻu moa e le maua ni manua i le pito i tua o le moa na osofaia ma lana vaʻa i le taimi o le vaʻai. Afai ou te filifili e tatau ona faateleina le numera o moa i totonu o le fagu, ona faatoa ou faatauina mai ai lea o fuamoa. Ma le isi, e mafai ona ou fiafia i le lemu i le aso atoa, e le solia ai le usuina o se moa.

Ou te ioe o le tumutumu o se moa e sili ona fesootai ma le siosiomaga o le olaga o le nuu. E le gata i lea, ou te fiafia e matamata i ni pulu tioata pe a latou taumafai muamua e faʻanofo ... Ae ui i lea, ou te lagona le toomaga pe a tago i lima lelei ao lei oʻo i le malosi. O le mea e lelei ai, o le taulai atu i ituaiga e le masani ai, ou te faigofie ona faʻapipiʻi i tama talavou.

Afai e te filifili pea e teu se moa, o nisi nei o fautuaga aoga:

Lafulafu lelei lelei o lupe ma siaki

Tausiga o se moa i se pusa o le 10-12 moa o le a fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o le faaleagaina o mea manogi ma faamanualia moa.

Fesuiaʻiga ituaiga

O le faʻaaogaina o fatuga faʻaleleia o le a faʻaalia ai le ita tele i tagata. O ituaiga ituaiga e aofia ai: Orpington, Australorp, Faverol, ma Silky ma Bentham.

Totogi

O le tuputupu ae o taʻavale mai moa mai aso e tasi ma fesoʻotaʻiga faifai pea ma i latou mulimuli ane e oʻo atu ai i se faʻaitiitiga taua o le osofaʻiga.

Faatau puipuiga faapitoa mo moa

E tatau ona e maitauina i le taimi o le matua, e mafai e se moa ona faamanualia moa ma ona togi. O 'ato taua' o le a fesoasoani i le puipuia o tua o manulele, ae latou te le faalavelave i le tupu aʻe o fulu fou.

Ae ui i lea, e tatau ona maitauina o "nofoa" e taofiofia ai le fegasoloaiga o moa ma puipuia ai i latou mai le fuluina i fafo e faamafanafana ai le tino i le taumafanafana ma mafanafana i le taumalulu. E le gata i lea, o le pogisa ma le mafanafana i lalo o le "nofoa solofanua" o se siosiomaga lelei mo le toe gaosia o siaki ma lice. O le mea lea, mafaufau lelei ae leʻi faia se faaiuga mulimuli e uiga i le faʻatau o atigi.

Ae mo le faʻaauau pea o le taloina ... e oʻo ia te oe!