Laʻau

Radenmacher mai le aiga Bignonium

Rademacher (Readermachera) - o se ituaiga o laau o le aiga Bignonium, e aofia ai le 16 ituaiga.

O le lauʻeleʻele o le faifaʻailoga o le Saina. O le ituaiga e faaigoa i le igoa o le tusitala Dutch ma le J.K. M. Radermacher (1741-1783). Muamua, na taʻua Radermacher o le "stereospermum" (Stereospermum).

I Europa, o lenei laau na lauiloa i le amataga o le 1980.

Chinese Redermacher (Radermachera sinica)

O le tele o ituaiga o lenei ituaiga genus o ni laau uumi. Talu ai nei lava, o se ituaiga meaola e tasi na faʻalauiloaina i totonu o aganuu i totonu - o le siamupini Saina. O lenei laau i le fale e oʻo i le maualuga o le 1 m. O le ogalaau e faʻasaʻo, e sulu mai le pito i lalo. O laupepa e faalua-lua, o laupepa laiti (e oʻo i le 3 cm) e manaia, ma faʻamaufaʻailoga lima, faia ai se pale lanu matagofie. O laulaau e masani ona lanumeamata, ae maua foi fomu eseese. I tulaga masani, e fuga mai i fuga lanu lanu samasama lanu samasama pe lanu-lanu samasama, fugalaau-fugalaau, pe tusa o le 7 cm le lautele, e naʻo le po ma maua ai le manogi o fugalaau fugalaau, o le fugalaau e faigofie lava i tulaga o potu. Mo se mea sili atu ona teuteuina, matou te fautuaina le tuʻuina o le fafie i luga o le fola i tafatafa o le faamalama o loʻo feagai ma le itu i saute ina ia e tilotilo i le laau i sina mea mai luga pe a susulu le la i luga o le lau.

Mo le faʻaleleia o le faʻalaʻauina, e fautuaina e tui pine.

Radermachera afi (Radermachera ignea)

Nofoaga

E manaomia ai se mea manaia, tele le ea, ae o mailei e le manaomia. Faʻafetaia le malulu o le malulu ifo i le 12-15 e uiga iC.

Malamalama

Lila malamalama.

Faʻasa

E manaʻomia ai le toniga faʻamalosi e aunoa ma le faʻamamaina ma le faʻavaivaia o vai.

Faʻamamaga o le ea

Maualuga. Manaomia le suʻeina soo.

Radermachera afi (Radermachera ignea)

Tausiga

E fafagaina i latou i le lua vaiaso i le taimi o le tuputupu ae. E mafai ona teuteuina faʻataʻitaʻiga faʻapitoa.

Tofiga

Faʻapenaina e tipi po o fatu. O aʻaʻaiga e mauaʻa i totonu o se fale kesi faʻatasi ma le mafanafana ma le faʻaogaina o peneramoni.

Suiga

Afai e talafeagai, i le tautotogo.