Fualaau aina

Fafagaina o kukama: minerale ma mea faʻasusu

E i ai le manatu o cucumbers e tupu le lelei e aunoa ma le fugalaʻau, ma o le laau sili ona faigata mo elemene aoga. Ae o lenei manatu e sese, o lea ituaiga laau e ave ai le aofaʻiga maualalo o meaʻai mai le eleele. O le sili atu o masima minerale i le eleele e iai se aafiaga leaga i luga o le laau, o lea la ao le i luluina, aua le faʻafefeteina le saite.

O le fugalaau e sili ona talafeagai e pala ai le vao, lea e tuʻuina i lalo o le pito i luga, talu ai o kulama e manaʻomia le mafanafana ma le susu. O lona uiga, faatasi ai ma le galue malosi, o le vevela i le eleele e tatau ona sili atu nai lo le ea. Faafetai i le togafiti, o le moega e mafanafana, ma lelei mo le atinaʻeina o kukama. I le taimi atoa o le atinaʻe, e oʻo atu i le fa o laʻei pito i luga o aʻa ma isi ituaiga meaola e mafai ona faia. Mo lenei mea, e faʻaaogaina ai le faʻaaogaina o fugalaʻau ma meaʻai.

Laʻei pito i luga o le aʻa o ituaiga e faia i se mafanafana o le tau, pe afai o loʻo aʻafia le aʻafia o elemene. Pe a oʻo mai le timu, o le aʻafiaga o aʻafiaga, e manaʻomia ona fai le laei pito i luga, ona o le mea lea e felafoaʻi ai lava lau.

A maeʻa aso e sefulufa mai le taimi o le totoina, o le mea muamua e faʻaaogaina, le lona lua - i le taimi o foliga mai o fugalaau, ma lona tolu - faatasi ai ma le tele o fua o fua. Faʻafetai i le faʻamaufaʻaiʻu lona fa, e mafai ona e faʻasaoina laʻau o le laau, ma aveese le maualuga o le gaosiga.

Fugaina kukama ma maniua mineral

Muamua fafaga

Filifiliga 1 O le tele o le vai e ave, e tusa ma le sefulu lita, e faaopoopo i ai le sipuni, ma 50 kalama o le superphosphate, o mea uma e faʻafefiloi lelei, ma faʻamaʻaina i aʻa.

Filifiliga 2 I le avea o se pito i luga o laei mo aʻa, faʻaaoga ammophos e oʻo atu i le 5 kalama, e tatau ona latou faʻafefeteina luga, ona tapunia lea o le paʻu i totonu pe a tatala.

Fafaga lua

Filifiliga 1 40 kalama o le superphosphate, 20 le pāla, o le nitrate o le ammonium, ua faʻamamaina i le vai. A maeʻaeʻa, latou te amata faʻafefiloi ma le aʻa.

Filifiliga 2 I le sefulu lita o le vai, e lua punetini o le superphosphate e fafagaina, mulimuli ane latou faia ai luga o laʻau e le o se aʻa, o lona uiga, o le pulupulu.

Filifiliga 3 Ina ia saunia le vaifofo, o se vaega mai le superphosphate o le 40 kalama, 10 calimagnesia, ma le maualuga o le vai e faʻaaogaina. Ina ia saunia le pulou, sasaa le vai vevela i le superphosphate ma faʻafefiloi lelei, ona faʻamalosi mo le 24 itula. A maeʻa, ona maua lea o se vaega faʻatasi ma se vaʻa paʻepaʻe.

Filifiliga 4 Ina ia saunia le fafagaina ole lautusi faanumeraina, e tatau ona ave le acidic acid i le pito o se sipuni, ma le tele o tioata o le potassium masini manganese, faʻafefe i totonu o se ipu vai. O nei meafaigaluega e fesoasoani e faʻaaoga ai fugalaau totō.

Fafagaina lona tolu

Filifiliga 1 I totonu o se atigi pusa e sefulu lita ua tumu i le vai, 50 kalama o le urea o loʻo faaopoopo, o le tuufaatasiga e faʻaaogaina e fai ma pito i luga o se faʻaopoʻopoʻaiga.

Filifiliga 2 E le gata i lea, e mafai ona faia le pulupulu i se tuufaatasiga o le 10 lita o le vai, ma le urea, e tasi le sipuni e faaopoopoina.

Filifiliga 3 O le filifiliga lona tolu o le laʻei pito i luga o aʻa o ituaiga, mo lona gaosiga e tatau ona faʻaaoga le 2 sipuni tele o le potassium ma le pusa e 10 lita o le vai.

Fafaga fa

Filifiliga 1 Mo le gaosiga o laʻei pito i luga o le aʻa, tasi le sipuni o soda masani o loʻo faʻaaogaina, ma le sefulu lita le gafatia i le vai.

Filifiliga 2 A lūlūina i le vai, e oʻo atu i le 15 kalama o le urea. Fertilizers o le ituaiga o le eletise, lea e faia i le auala faila, e mafai ona toe faafouina le laʻau laau, puipuia ai mai le masimama ma liliu ese samasama, ona o lenei mea, ua faaleleia ai le photosynthesis.

Pe a faʻapipiʻi le pulupulu, ma faʻaopopo pe a tatala le humus, e mafai ona e faʻateleina le taimi o fua mai.

Fugaina kukama ma fugalaʻau

Muamua fafaga

I le fafagaina o aʻa, e mafai ona e faʻaaogaina ni metotia, e faʻaaoga ai le paluga mai le manurele, ma le fua o le 1 i le 8. Faʻaaoga foi le faʻaogaina o fualaau i le ratio 1 e oo i le 5. E mafai ona faʻafefeteina manu felelei, 1 i le 15, ma faʻafefe vave ai moega.

Fafaga lua

O le fafagaina o aʻa, ua saunia ai se tuufaatasiga, o se ipu o le pefu ua faaopoopo i le vai, ma ua faia le suavai. O le eleele i lalo o le laau e mafai ona fufuluina i le efuefu, i sikuea mita e uiga i se tioata o tupe.

Fafagaina lona tolu

Mo aʻa o laei, faʻaaoga faʻaoga o laau, 1 i le 5. E mafai foi ona e faʻaaogaina se mea e ese ai, mo lenei mea, i totonu o se fagu vai e sefulu lita, 2 sipuni o Sauana o loʻo faʻafefeteina.

Fafaga fa

O se tuufaatasiga mo le pulupuluina ua saunia, o le aofaiga tutusa o vaovao fou ma vai ua tuufaatasia, o le faʻafefe o loʻo faʻatino mo le lua aso. O lea ituaiga e felafolafoaʻi i aso uma e fitu, e tusa ma le faatolu. Faʻafetai i na gaioiga, o le taimi o le faʻaalia o le fua, ua faʻalautele, ma ua puipuia le laau mai maʻi.

Fertilizers of organic and mineral type e mafai ona faʻaaogaina, o galuega uma e faia i le afiafi po o le timuga, pe a uma ona faʻamamaina le eleele.