Fugalaau

Faʻaleleia lelei o laʻau Turiki mai fatu

Turki Faiaoga o se faʻatoʻaga tele faatasi ai ma saʻo ma malosi gaʻo, lea e faapaleina i faamalu o fugalaau eseese lanu: sinasina, mumu, piniki, kulimi. O foliga o fugalaau e eseese foi: faigofie, terry, semi-double.

O le maualuga o le laau e faalagolago i lona aʻafiaga i le ituaiga ma e mafai ona fesuiaʻi mai le 20 cm i le 60 cm. A e faʻatau se ituaiga fou, faʻalogo i le maualuga o le vao ina ia maua ai le nofoaga saʻo i totonu o le togalaau.

Tuputupuina o le Turiki Faʻatasi mai Fatu

O le tuputupu ae o le Turkish Turkiu mai fatu e leai se mea faigata. O le mea autu o le tausisi i tulafono patino o le galueaina ma le tausiga mulimuli ane o fualaau.

Sauniuniga mo le faʻaleleia

E mafai ona faʻatau le palapala i totonu o se faleoloa faapitoa mo fatu, o le a uma ona i ai uma elemene talafeagai.

Ae afai e tatau ai e mafai ona e faia oe lavaaveina uma i le tutusa tutusa oneone ma oneone.

O le eleele e faʻapipiʻiina ina ia mafai ona aveese mea uma e leʻo manaʻomia ma sili atu (ole maama, lala), ma faʻapipiʻi ile ogaumu i le vevela ile 200 tikeri mo le 15 minute.

O le totoina o fatu e faia i le amataga o Mati i le masina tuputupu aʻe. ma i le taimi lava e tasi tatou te manaʻomia ai meafaigaluega:

  • eleele;
  • mafai mo le tulaueleele;
  • pule;
  • fatu;
  • faalautele le omea;
  • Manganese

O le gafatia e mafai ona iai - plastik poo tioata - e le afaina. E taua tele pu lualea o le a tafe ai le tele o le vai pe a uma le fausiaina.

Tui fatu o pulou Turiki mo laau toto:

E faʻapefea ona toto i le lauʻeleʻele avanoa

I le matala, e toto fatu i le amataga o Me. Mo lenei faamoemoe, o se nofoaga vevela mafanafana ua filifilia ma eli i luga o le tafatafa o se suo. Ua faʻalauiloaina minerale ma faʻamaʻi faʻamaʻi.

Ona latou faia lea o meaʻai i le palapala ma lūlū fatu o Cloves. E mamago le eleele mai le faʻafeinuina ina ia le fufuluina fatu ma ufiufi i se ata tifaga e faia ai ni lauʻeleʻele ina ia mafai ai e fatu ona ola faʻatasi e aunoa ma se mea e leiloa.

E taua le aveese o le malutaga pe a mafanafana le tauA leai, i lalo ifo, e mafai e vailaʻau ona vypret.

E faapefea ona toto fatu i totonu o pusa

Faʻalautele le pala o loʻo sasaaina i le pito i lalo o le fagu, ona lelei lea o le eleele, ma faʻamamaina i le fesoasoani o le faʻaitiitia o vaiinu ma vai mafanafana. O Manganese e tatau ona faʻavaivai i le vai i se lanu piniki, talu ai ona o le eleele e faʻamaʻiina i le manganese potassium.

O le faʻaaogaina o se pule i le palapala susu, e le o matou o ni ogaoga loloto ma o fatu e totoina i ia laina. I se laina, o le mamao i le va o fatu e tatau ona 2 cm.

O lea la, o laau totō e faʻamafana, susu susu ma fatu fatu ua ufiufi i le tioata ma teu i le vevela o le 17 tikeri vevela.

Pe a oʻo mai le tele o fatu, e aveeseina le tioata po o isi fale, ma le sili atu le tausiga o fualaau e aofia ai le fafaga ma le feliuliuai e faatatau i le la.

Liliuina o fualaau i le la i itu eseese, o laau totō e tupu atili ma sili atu ona lelei.

O fatu e toto i se mamao e 2 cm mai le tasi ma le isi, e ufiufi ile eleele, ufiufi ile tioata poo le polyethylene

Tausia ma manaʻoga mo le faʻamamaina, vevela, malamalama, laʻei pito i luga

Faatasi ai ma le tulaʻi mai o fatuga vavalalata, o se pusa e iai fatu o Turkish Turkish e tatau ona i ai agai i se mea matagofie, ae aunoa ma le susulu o le la. O le susulu o le la e mafai ona susunuina ai pine.

O le vevela i lenei tulaga e tatau ona i le maualuga o le 13 tikeri le vevela. O ia tulaga o le a mafai ai e fatu laau ona ola e le maualuga ma mafai ona aoga.

Afai e itiiti le la i le amataga o le tautotogo, ona tatau lea ona faʻapipiʻi laau toto ma faʻamalama faaopoopo ina ia le faʻaosooso.

E faia le fufulu pe a uma ona faʻapala le palapala ma faʻaaoga se sipuni tele ina ia aua nei fufuluina fualaau e leʻi oʻo i le eleele.

A oʻo mai le tele o vine lua laupepa lapisi, sasaa i le eseese 200 gr. ipu.

Fertilizing i fanua faʻatauina e le manaʻomia, ae afai o le paluga na faia na o ia lava, ona fafaga faaluaina lea o fualaau i le afa o le fualaau oona ma le fua o le suka.

O toto laau e totoina i luga o fugalaau, pe a maeʻa, ma pe a oʻo atu le taufaʻatau o le kiona malulu. I le itu i saute o Rusia o le amataga lenei o Me, i le itulagi o Moscou i le amataga o Iuni.

A maeʻa ona faʻaalia ni laʻau se lua i fualaau, e liu suavai

Faʻaleleia fua

O lenei Carnation ei ai se gafatia ofoofogia e toe gaosia i se auala laau. O le faʻatinoga o loʻo faia i le amataga o Aukuso.

Matou te tosoina se ata ola maloloina o le lanu e manaʻomia i le eleele ma faʻapipiʻi i se uaea paʻu i foliga o se lauulu mo lauulu (e mafai foi ona e faʻaaogaina pe afai e le tele le pu).

I le amataga o Setema, o le a le o se afaina., ma vavae ese mai le matua matua. I le taimi nei, latou te nonofo i se nofoaga tumau lea o le a latou tupu ai i le tausaga a sau.

Pe a faʻapipiʻiina vao laiti, e lelei le faʻamaluina o le palapala i le vai mafanafana.

Maʻi ma meaʻai

I le avanoa tatala, o Turki Turiki e seasea lava. Ae afai e totōina i totonu o le fale gaosi oloa, ona tulai mai ai lea o ni faʻafitauli.

Fusarium - faʻaumatia le laau mai totonu. O faʻamaʻi vao e faʻanatinati ese mai le moega fugalaau ma faʻaumatia i fafo atu o le 'upega tafaʻilagi. O le nofoaga na ia ola aʻe ai o loʻo faʻaaogaina e faʻaaogaina ai soo se mea malie i le lua i le va o le 15 aso.

Roto - faʻafefete i luga o le laupepa laupepa. O lenei faʻamaʻi e aliali mai i le maualuga o le toʻimamaʻi ma i le taimi lava e tasi e faʻafefeteina ai faʻamaʻi faʻamaʻi.

I lenei tulaga, o togalaau e togafitia ma le HOM, ma o siama maʻi ua aveeseina ma le masini.

Pests mo lenei laau o lapoʻa., lea, o loʻo ola i le palapala, faʻaleagaina le aʻa o le laau. Ae o nei iniseti e faatoa mafai ona tau i le aoina ma le lima pe a eli.

O faʻamaʻi pipisi o Turiki - o le manogi ma le Fusarium, faʻamaʻi - Medvedka

Eseese ma o latou foliga

Turkish Carnation e tele ituaiga e eseese i le fugalaau foliga ma le lanu. O le sili ona lauiloa e eseese ma fugalaau fugalaau.

Turkish Terry Carnation

O lenei ituaiga meaola e tele na iloa, e aofia ai:

Macarena F1

O se paluga lauiloa faatasi ai ma fugalaau lanu eseese o lanu eseese: Fuchsiva, White, Burgundy. Fugalaau e lua-lanu eseese. O le maualuga o le vao ma le tausiga lelei o le 70 cm.

Dynasty F1

O fugalaau fugalaau o Terry e aoina i mea e foliga mai e pei o le polo. O lanu e eseese i lanu mumu uma. O le maualuga o le vao e le tele, e na o le 40 cm. I le taimi lava e tasi, o le vanu e sili ona lelei le taumalulu i le totonugalemu o Rusia.

Moulin Rouge

O le tele o le Turkish Turkish Carnation Moulin Rouge ei ai se manogi e le mafaagaloina e toe faamanatu mai i le talafatai i saute o le sami. O fugalaau matagofie o lanu eseese e foliga mai e taamilo i se siva malie.

O le fugalaau e umi lava le umi. O le togavao e tupu i le maualuga 20 cm.

Eseese Moulin Rouge

Auala e aoina ai fatu

O lenei laau lalelei e foliga lelei le totoina latalata i le pusa ma luga o mauga mauga. Ae ina ia aua le faatauina ni taga fou o fatu mai lea tausaga i lea tausaga, aoga le tausia o le aoina mai o fatu mai lau lava fugalaau.

Ina ia aoina a latou fatu, filifili se totogo lelei o le totoina o fualaau aina, ia faailoga ina ia le aveeseina ai fatu mamago pe a teuteuina.

A toetoe lava o le polo, oti ese i le tau vevela ma tuʻu i luga o se pepa paepae.

O le nofoaga mo le faʻamagoina ua filifilia ina ia leai ni lālā o le la ma e lelei le faʻaleleia o le ea. I lenei fomu, o fatu e mamago seia maeʻa atoa mo le lua vaiaso.

O le faaputuina o fatu i se taga pepa mo le teuina, e tatau ona e sainia le tausaga o le aoina o fatu.

E seleseleina se vavago vevela i le timu ma tuu i luga o se fasipepa

E faʻapefea ona totoina fatu i totonu o le togalaau

O fatu i totonu o le togalaau e mafai foi ona totoina ia Oketopa.ae ua faia i fatu vevela ma eleele matutu. Mo le taumalulu, o ia togalaau e lilofia i le paʻu ina ia aua nei togi.

A o le totoina o le fatu mo laau i le tautoulu, o le a faatoa amata ona tupu fua muamua i le tautotogo o le tausaga a sau.

O le totoina o le toto e maua ai se fale mai gutu e faʻafoʻi ai soʻo se mea e ufiufi ai lea e mafai ai e le ea ona pasia. O le malosi o le totoina o fatu e totoina i se mamao e 15 cm mai le tasi.

O le isi tausiga o le taimi e tatau ai ona faʻasusu, faʻaleina, aveese vao.

O le a le eseesega i le va o le totoina o fatu i le fale ma totonu o le togalaau

E leai se eseesega i le tekonolosi o le totoina o le Turkania i le fale ma totonu o le togalaau. O le eseesega o le, o le totoina o fatu i totonu o le togalaau e lavelavea avanoa i luga o faʻamalama i saute.

I luga o le eleele, e malosi, totino ma e le maʻi i le "lanu uliuli" ma isi faʻamaʻi e tulaʻi mai pe a totoina fatu i le fale.

O lenei fugalaau manaia matagofie e tatau ona gauai atu i ai.e totōina i luga o se fugalaau, fatuina ai se lagona taua i le itu i saute i totonu.

A totoina, e tatau i se tasi ona amanaʻia lena mea e mafai ona fuaina fatuga o le tagata lava ia ma o le mea lea ua filifilia ai le fuafuaga mo se taimi uumi.