Fugalaau

O se elemene taua o le teuteuga o le fale o le taʻai.

Talu ai nei, o se fugalaau mananaia na faʻaalia i totonu o fale ma nofoaga o ofisa. O lona igoa faasaienisi o Zamioculcas, ma e iloa e tagata e pei o se tala. Na maua muamua le laau i togavao o Aferika.

E faasino atu i le suauʻu lea e faʻapupulaina ai le susu i o latou aʻa, o laʻau ma totonu o le laulau. O se aiga vavalalata o se laau tupe e tutusa uma lava meatotino. O le a le matagofie o lenei fugalaau fugalaau? O i ai ni mea faalilolilo tausi togafitiga? O tali i nei fesili o le a fesoasoani e alofa i se tagata Aferika e malolo i nofoaga malulu.

Se tilotilo i le fugalaau mai le itu

O le tālālaʻau o se laʻau manua ma uluaʻi lau o loʻo ufiufi i se mea manifinifi o le vevela ma e aofia ai le 8 pe 12 ituaiga fulufulu eseese. O faʻataʻitaʻi taʻitasi e i ai se fausaga o le tino lea e faʻapupula ai le susu i le mea e tupu i vaitau malogo. E tutusa foi le tumau o le vai ma le rhizome. E tele taimi e taʻua ai o se vaʻa masani o le susu i se timuga.

E mafai ona ola le tala tala i le mita, ma teuteu soʻo se fale i totonu. E le pei o le tupe (Crassula), e fulafula mai i taimi uma i se tulaga e le masani ai. Pe a e tilotilo i le fugalaau mai le itu, e foliga mai i totonu o laʻau o laʻau na foliga mai o le lanu samasama poʻo le kulimi. O le mea moni, o lenei laʻau e aofia ai le tele o fugalaau laiti e susulu malamalama i le ao. E masani lava e natia i lalo o se veli lanumeamata lanumeamata, e le mafai ona vave matauina. O le tala tala e manino lava ona vaaia i le ata i le vaitaimi o lona ola.

Talu ai ona o le laau na sau mai le vaomatua, i Europa e seasea lava ona vaʻaia ona aʻafiaga. Ae ui i lea, e talisapaia le fugalaau ona o ona laʻau matagofie.

O le laau na muamua faamatalaina i le 1828 e le tagata lauiloa o le vaomatua Flora C. Lodges. Na ia taʻua - Caladium amyelid. I le mavae ai o le 28 tausaga, na lisiina ai e Heinrich Schott, o se tagata suʻesuʻe mai le Austrian, o ia o laau toto e pei o Zamioculcas Lodges. Naʻo le 1908 na faia ai e le taʻitaʻifono o le Faatoaga Faatoaga i Perelini lona fausaga fou. E ui lava i lea, e tele tagata e fiafia ile fale e iloa se fugalaau e taʻua o le tala.

Talu ai ona e seasea tupu le laau, o laulaau ua manatu o lona aoga sili lea. E tupu i le 100 cm ma le maualuga, pe a fatuina ni tulaga talafeagai. Faʻafefea ona ausia lenei taunuʻuga, tausia o fugalaau? E fesuisuiai e le faigata. O le mea sili lava o le mulimuli i fautuaga faigofie.

Talu ai o Zamioculcas o se vailaau oona, o le gaosiga poʻo le teuteuina e faia i totigilima. A leai, o le inu o le suamalie i luga o le paʻu o le tino e tau atu ai i le le fiafia, lea e tatau ona togafitiga mo se taimi umi.

Faʻatau faigofie togafitiga fugalaau

O nisi e talitonu o le i ai o sea laau i totonu o le fale, e mafai ai ona e ausia le tamaoaiga ma le ola manuia e faavavau. Ae o tagata mauʻoa ma "manuia" e tutupu Zamiokulkas? E faalagolago tele i le tagata lava ia ma tulaga na feagai ma ia. Ae ui i lea, e mananao tagata e talitonu i tala faʻatusa ma e leai se mea e mafai ona faia e uiga i ai. Tatou toe foi i le fugalaau.

Faataitaiga e faaalia ai o le tausia o se tala i le fale e aofia ai tulafono faigofie ma faigofie:

  1. Mo se fugalaau e lelei ona maua aʻa i se teritori fou, aua le toe gaosia vave pe a uma ona faatau. E manaʻomia e ia se taimi e faʻafetaui ai - ia le itiiti ifo i le 2 vaiaso.
  2. E lagona lagona e Zamiokulkas i tafatafa o le windowsill, pe afai e le pa'ū i luga le la.
  3. I le taumalulu, e sili atu le tuʻuina o le laau i totonu o se potu pupula, lea e tele ai le ea ma le malamalama.
  4. I le oʻo mai o le tautotogo, e masani lava ona masani le tālālalā i ave susulu o le la.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o laasaga muamua i le faamasani i le laau e le faigata, ae taua tele. E ui lava e le lelei le fugalaau, o le malamalama ma le vevela o tulaga o loʻo i ai tulaga autu mo lona atinaʻeina. O le mea lea, o le filifiliga sili mo ia o se windowsill, o le faamalama e faasaga i le itu i saute. Ona o lenei tulaga, o le susulu o le la o le a aafia ai lava i lau o le laau.

O nisi taimi e nofo ai le potu i totonu o le fale ina ia faʻasaga uma pupuni i matu. E le afaina, o Zamiokulkas o le a le oti, e ui lava o lona foliga vaaia o le a fai sina pisa.

Ina ia maua le tausiga lelei i le tālā, e manaʻomia se faigamalo talafeagai mo le vevela. Ona o le laau na sau mai i vevela atunuu, o le vevela e le afaina mo ia. E tusa lava pe o le auala e + 35 ° C, e lagona e le laau le manaia tele. I le taimi malulu, e le tatau ona e faatagaina le thermometer e paʻu lalo ifo i le 18 ° C. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli matuia e mafua mai i faʻamaʻi.

Pe a tuputupu ae se tala, e taua le mafaufau i le tele o le ulo ma le ituaiga palapala. O se mea e manaʻomia muamua mo le tanisa o le i ai lea o avanoa i le pito i lalo ina ia mafai ai ona maua fua le susu.

E tatau i le palapala ona faʻamalieina tulaga nei:

  • vaivai;
  • friability;
  • fusi le ea.

Ona o nei meatotino, o le aʻa o le a maua ai se aofai o le okesene ma le susu. E le gata i lea, o le eleele e tatau ona fafagaina lelei mai lava i le amataga. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻafefiloi vaega nei:

  • peat;
  • laʻau oneone;
  • eleele suamalie po o le lau.

Ina ia faʻavaveina le lalolagi pe a mafai, ia faʻaaoga le omea lautele, lea e faʻafefiloi ma eleele palapala.

Mo le atinaʻeina o le tuputupu ae o se tamaititi, o le kuata o le gafatia e totoina ai le fale e tatau ona tumu i le faʻavaivai.

O le tausia o se tālā i le fale e aofia ai lavalava masani luga. E sili ona faia i le taimi mafanafana. E mafai ona amata ia Mati ma oʻo i le ogatotonu o Oketopa. O se laʻei pito i luga e mafai ona avea ma humus masani poʻo fomaʻi faʻapipiʻi ona o mea e gaosia ai faʻatau i faleoloa fugalaau. E sili atu le fafagaina o le fugalaau i aso uma e 14 aso. I le taumalulu, e le manaʻomia e le fale o le faʻamaʻi. E mafai foi ona taofi le taina. E tasi i le masina e tatau ona avea ma "taʻele". Fufulu lelei laʻau uma i vai mama.

O nisi taimi e malolo ai Zamioculcas ma e foliga mai ua taofia lona tuputupu aʻe. O le mea moni, e manaʻomia le sili atu o le susu. Ae i le taimi lava e tasi, aua le faʻatumu. Tau lava o le matamata i le pito i luga e iloa ai faailoga o le malogo. Toe faʻaleleia o le susu e manaʻomia pe a manaʻomia.

Faʻasusu lelei, o loʻo faʻamalulu le eleele i le loloto o le ulo. E le tatau ona i ai ni puddles i luga o le paleta ma luga o le eleele.

Mea le fiafia - o le a le mea e fai?

O le tala o le tala o se mea matagofie o se fale i totonu, e tusa lava pe leai ni pulupulu. O laʻau tino e tumu i le susu e tosoina ai mata ma fiafia ai le fatu. O le fugalaau e le lelei ma faigata tele i tulaga leaga. Peitai e ui lava i lea, e le saogalemu o ia mai faʻamaʻi, o le mafuaaga autu o le le mautonu o le tausiga o le laau.

E masani lava ona liliu le lanu, e popole ai ona tagata. O le mea e lelei ai, o lenei mea e le masani ona mafua mai i le faʻamaʻi. Talu ai ona o le fugalaau e faasolosolo lemu, o lau lanu tuai e muamua ona lanu samasama ona oti ai lea. I lo latou nofoaga, ua aliali mai ai fou, lea o loʻo faʻaalia ai le faagasologa masani o le atinaʻe o Zamioculcas. Afai e le tupu lenei mea, o le mafuaaga atonu o tulaga nei:

  • le lava le suāvai;
  • ata tusi;
  • eseʻesega o le vevela;
  • foliga vaaia o meaola faalafua.

I lenei tulaga, e fautuaina e faia ni metotia ma aveese le faafitauli ogaoga o le mafatiaga o le fugalaau. Ona sosoo ai lea ma se tala tautele e mafai ona avea ma kata pisinisi i le fale, lea e manuia ai le alofa ma le agalelei.