Isi

Faatoaga i se vaituloto vavalalata: pe faapefea ona faaauupegaina?

Autumn na faatauina se fale mafanafana. Matou te fuafua e faʻatūina se tamai togalaau iina, ae o loʻo i ai se tamaʻi faafitauli - o le 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai se foliga o se faʻamaufaʻailoga uumi. Taʻu mai ia te aʻu, e mafai faapefea ona ou faʻatulagaina se togalaau i luga o se nofoaga vaapiapi umi ma oʻu lava lima?

O ē e ona fanua e saʻo, sikuea, foliga e mafai ona mataʻutia. E le gata i lea, e leai lava ni faafitauli ma le nofoaga o fale e nonofo ai ma faatoaga, faapea foi togalaau ma fualaau faisua. E sili atu ona faigata i lenei mataupu mo i latou o loʻo i ai se faʻalautele faʻalautele. O le lautele o ia nofoaga e masani lava e le silia le 20 m, lea e mafua ai ona tatou mafaufau e uiga i lona faatulagaga, aemaise lava pe afai e te manao e faʻaogaina foi moega moega iina.

Ae peitai, e le tatau i se tagata ona fefe i faigata, aua e le o se mea faigata, i le mataupu faavae, le faapalapalaina o se togalaau i se vaega vaapiapi umi ma ou lava lima. O le mea autu o le tausisi i ni fautuaga e mafai ai ona e faalautele lau meatotino ma fuafua e le gata o se togalaau, ae o se tamai togalaau foi.

Taiala lautele mo le fuafuaina o se vaega vaapiapi

Ina ia faʻagasolo le mafaufau mai le lautele o le 'upega tafaʻilagi, e fautuaina e vaevaeina i ni vaega se tolu ma faʻailoga taʻitasi e avea o se teritori tutoatasi:

  1. Nofoaga ola (fale, mea totino o meaʻai, tamai vaitaele).
  2. Tuu i lalo o togalaau (togalaau, togalaau aina).
  3. Atinaʻe tau tamaoaiga (atinaʻega).

Mo moega o togalaau i totonu o se vaapiapi vavalalata e tatau ona tuua le la.

Filifiliga filifiliga mo moega i se vaega vaapiapi

Pe a faʻapipiʻi se togalaau ma se togalaau fualaʻau i luga o se nofoaga umi, e le talafeagai le faʻaaogaina o le metotia o le totoina o laau i se laina i luga o le 'upega tafaʻilagi. O lenei metotia o le a faʻaaloalo atili ai le nofoaga. E sili atu le faʻaaogaina o vaifofo e le masani ai, mo se faataitaiga, totoina o laau i se liʻo.

Latou te foliga matagofie ma e le o tosina atu mafaufau i vaega o faafitauli o le upega tafaʻilagi:

  • Faletalimalo Farani;
  • lapisi tele;
  • luga o le moega, e tu i luga poʻo le isi itu o le 'upega tafaʻilagi.

Auala i le va o vaega o laau e le tatau foi ona faia saʻo, ae faʻapipii pe faʻasolosolo ina ia latou "momotu" le laina umi o le saite.

Falani Farani

O ia moega e faia i foliga o se vaega o foliga ata manino, vavaeese e ala i auala le lelei. O pito o le moega e faatapulaaina e se tuaoi, lea e teuteuina foi i le natura. E mafai ona e faʻalagolago ia i latou i elemene o le faʻatulagaina o le laufanua (faʻalelei vali).

A fuafuaina fuafuaga o le moega Farani i se vaiti vaiti, e sili atu ona lelei le faia o foliga i se liʻo poʻo se vaʻa.

Lapoʻa mafolafola tetele

O se vaega uumi e mafai ona vaevaeina i laasaga-laasaga ma faʻaaogaina mo togalaau totō. Ma afai e te fausia ni moega valavala mo le 2 pe sili atu "papa", o le a le gata ina lavelavea avanoa, ae faateleina foi le laufanua e tulaueleele ai.

Maualuga moega

O tamai moega o loʻo i luga o le 'upega tafaʻilagi o le a fesoasoani e talepe i ni vaega. I le faaopoopo atu, e faigofie ona latou tausia. Afai e te tuʻuina se moega maualuluga, e te maua se fofo faʻapitoa i le faʻatulagaga o le togalaau i se vaiti lauitiiti.