Fugalaau

Tausiga tatau o le orchid dendrobium i le fale

E masani lava, i luga o fata o faleoloa fugalaau i totonu o le kamupani o moths phalaenopsis, e mafai ona e vaʻavaʻai i se isi lapoʻa tele, e le tutusa ma latou. O le tele o meaʻai-o pseudobulbs e ufiufi i laʻau paʻu, i totonu o sinusina e aoina pe lua poʻo le tolu lapopoa, faʻatasi ai ma ni gaʻo siliva ma se lapoʻa lapopoa o le fugalaau. O lenei mea o se dendrobium, pe, ia saʻo, Novo o Dendrobium, o le masani masani o le dendrobium i totonu o vaomatua i totonu.

O le a le foliga o le Noble Noble orchid?

E mafai ona latou lanu violē ma se lanu samasama, lanu piniki, kulimi poo le paʻepaʻe, ma ufiufi le ogaumu e matua mafiafia lea e foliga mai ai le laau e pei o se meaola ola.

Fale le lelei le fale fuga umi ma tele, e fetaui lelei i tulaga o fale ma e le manaʻomia ai se tausiga faigata, e pei o tagata latou te leʻi feiloai i le togi ma a latou faʻatoʻaga e ono mafaufau.

Ae ui i lea, e le mafai ona taʻuina atoa le leaga o mea leaga o le faamalama, e pei o le vevela ma le ea malulu. Mo fua tele e te manaʻomia tuʻuina atu faʻamafanafanaga faapitoa i le dendrobium.

Talu ai e ese mai i le laupepa dendrobium, o isi ituaiga o ia mea o loʻo faʻatau atu foi, e tatau ona e fuafua lelei po o fea fugalaau e te mauaina - tausi ia i latou e mafai ona fesuisuiaʻi nai lo le ituaiga o meaola.

Ituaiga ma ituaiga o dendrobium

I le natura, o dendrobiums e nonofo i Ausetalia, Asia i Saute, motu o Pollenisia. O i latou uma o ni faʻataʻitaʻiga, o nisi oi latou e paʻu laulaau i le vaitaimi o loʻo momoe, o isi e aʻafia i taimi uma. O nisi o ituaiga meaola ua siitia atu i fale o tagata i le salafa o le lalolagi.

Dendrobium Nobilelea e lauiloa foi o le mamalu o le dendrobiumNa avea o ia ma tupuga o se numera tele o hybrids eseese i le lanu, lapopoa ma foliga o le fugalaau. O lenei mea o se laau faʻamalosi faʻatasi ai ma pseudobulbs lauolaola uma e oʻo i le 50-60 senitimita.

E le mafai e le laau ona tuʻuina atu se fugalaau fugalaau eseese - o tamai laʻau e tupu mai i laʻau o laʻau. O le fugalaau e masani ona faʻatau i le faleoloa e faʻapitoa i le tuufaatasiga o hybrids o laupepa dendrobium

Dendrobium KingaLaititi foliga faʻapiphytic, o ona lauʻau e ola e tusa ma le 30 inisi le umi, ma e na o le pito i luga. Ua teuteuina fugalaau fugalaau i fugalaau matagofie ma fugalaau e aoina i pulumu vavae, o lanu e eseese mai le lanu violē ma paepae
Dendrobium LindleyO le isi ala-tele-epiphyte.Pupuu, e oo i le 8 inisi le umi, pseudobulbs e na o le tasi le pepa i luga ma fetaui faʻatasi.

O fuga o laau e fuga, o fugalaau e lanu samasama, ma le laugutu o le lauulu ua teuteuina i se lanu moli suamalie ma se pito i luga

Lindley's Dendrobium (Lindley) e iloga i fugalaau samasama susulu
Dendrobium PhalaenopsisE talitutusa lava ma foliga o fugalaau ma faʻatu ai punetops phalaenopsis, ae le o se rosette o laulaau ei ai se pseudobulb mafiafia, na mafua mai lona amataga. E faavae i luga, o le tele o ituaiga ma hybrids ua fafagaina.
Dendrobium BushyE maua mai ai ni pseudobulb e faʻapipiʻiina i le umi e teuteuina i ni laulaau i le pito i luga. O le inflorescences i le foliga o le paʻu o le paʻu o le paʻu mafiafia e aliali i luga o le mama. O fugalaau e masani lava o lanu samasama, e maua ai se manogi manaia, o ni gaʻo fagu
Dendrobium ParishaO le epiphyte lea e lafoaia le laulau i le taimi o taotoga. O gafa o loʻo tafe, mumu-fuga fugalaau e oʻo atu i le 10 simita ma maua ai le lanu piniki ma le lilac ma se lanu pouliuli i le ogatotonu o le lip

Auala e tausi ai le laupepa dendrobium

Talu ai ona o ituaiga eseese o le dendrobium e tupu i lalo o tulaga masani masani, e eseese a latou tausiga. I le lautele, e tele atu mea e tutusa ai le auala e tausi ai, nai lo eseesega.

O le a le vevela ma le malamalama e filifili ai

O vendrobiums uma lava o fualaau faʻatau, o le faamalama i sasaʻe o le nofoaga sili lea mo i latou. Ae ui i lea, i le tautotogo, pe a le masani ona masani le laau i le la susulu, ma i le vevela o le tau, e sili atu le paolo i le gau ma le tulle.

E taua tele le lava o le malamalama pe a uma ona tupu, i le taufaʻaiuiuga o le taumafanafana ma le tautoulu. E tatau lea mo le tuʻuina o pine ma fugalaau.

I le taumalulu, e fautuaina le faamaninoina o dendrobiums.faʻaaogaina o se moli e maua ai i latou 5-6 5-6 itula faaopoopo o le ao.

I le vaitau o le alualu i luma tuputupu ae, latou te manaomia le mafanafana, ae o le vevela i luga aʻe o le +25 tikeri e le manaomia, a leai o le a vave ona fugalaau. O le maualuga o le vevela, + 25-28 tikeri, e alofagia e se tagatanuu o mea oona - o le dendrobium phalaenopsis.

Aʻo malolo, e manaʻomia ona e fugalaau fugalaau., o le maualuga o le malulu taumalulu mo le tele o ituaiga meaola e + 12-15 tikeri. Mo le laupepa dendrobium, e tatau ona laʻititi laʻititi - tusa ma le +10 tikeri.

Tuutuuga mo le faʻamaina, faʻaleleia, fafaga

I le taimi o le tuputupu ae malosi o pseudobulbs fou ma le fugalaau dendrobiums e manaʻomia le suavai tele ma faʻaleleia 2-3 taimi i le aso. E sili le lelei o le fugaina o le laau i le taeao ma le afiafi, seia oʻo ina pau i luga ia ave saʻo o le la - o mataua vai i luga o laʻau e taulaʻi le malamalama ma mafai ona mafua ai mu.

Ma o le sui e le afaina ma aʻa e le pala, o le palapala e tatau ona malogo lelei i le va o vai.

Faʻamamaina pe le lava le faʻamago i le va o vai e taʻitaʻia ai le pala

I le taumalulu, e masani ona faʻasaina le afa afa o tagata taʻitasi, ma o loʻo i ai i totonu o le ogatotonu ia tulaga toetoe lava a vevela. E le o laulauina, ae o le ea e tatau ona lava susu; mo lenei mea, o pusa e iai le susu poʻo le sphagnum e faʻafefe i le vai e mafai ona tuʻu i totonu o ipu.

A o faagasolo le vaitaimi o le alualu i luma tuputupu aʻe, e faalua ona fafaga le fale i le vaiaso pe a faʻafeinu. O fualaau faisua na saunia mo fomaʻi e talafeagai.

Faʻafeinu ma faʻafefeteina i le maualalo o le vevela - o le auala saʻo e pala ai, o le mea lea, i le taimi o le taotoga, e sili atu ona faʻapuupuu le laau nai lo le faʻatumu. O pseudobulbs o loʻo i ai faʻasao eleele, ma o le faʻamamaina e le sili ona matautia mo ia.

Pulu, palapala ma meaʻai: o fea e totō ai le aʻa

O le ipu o le dendrobium e tatau ona vaʻaia, e le maualuga, e matua lautele lava. O ona aa e le o aafia i le faagasologa o le photosynthesis, o le mea lea ipu manino e le manaʻomia e ia.

O nisi ituaiga epiphytic e maua mai ai fualaau aina e sili ona lelei i totonu o ato tuʻufaʻatasiga pe na o le faʻapipiʻi foi i poloka poʻo laupapa o loʻo afifi i osmunda fibers. O le a latou paʻu'ū i lalo, e pei o le natura.

O pipi uʻu e maua ai le saolotoga e tupu ai le fugalaau

E lelei le laupega Dendrobium mea e tatau ai tulaga mo laʻau: o se faʻafefiloi o le paʻu pine, sphagnum, peat ma le malala. A o lei totoina, tuʻu le alavai i le pito i lalo o le ulo ina ia leai se suavai, a leai o aʻa e ono pala.

Faʻafefea ma le taimi e gafa ai se dendrobium: o le laasaga o lea laasaga ma lea laasaga

E le mafai e le dendrobium ona faʻafeiloaʻi lelei le gaosiga, ma i le tulaga o le le faʻaleagaina pe mafua ai le faaleagaina i aʻa o le suiga o le ulo e ono misia le taimi o le vaitau. O le mea lea, aua nei faʻalavelaveina o ia seia oʻo ina manino o le gafatia ua avea ma se mea itiiti mo aʻafia, poʻo le palapala o le a le liu efuefu.

O le a sili atu ona lelei le gaʻoina o le dendrobium pe a uma ona tupu.. A e leʻi aveesea le laau mai le koneteina tuai, e mafai ona e faʻamafanafanaina lau galuega i le suāina tele ma tuʻuina mo sina taimi. Lafoaia o aʻa mai le eleele tuai ma aveese vaega na mamago mai le matutua, o aʻa e le afaina, e aunoa ma le afaina, faʻafefeteina i se mea fou fou.

E tusa lava pe sili atu ona saʻo le vavelaina, o le aʻafiaga o aʻa e le maalofia, o le mea lea, e aloese ai mai le pala Aua le fagogo le laau i le taimi lava e uma ai le gafa. E tatau ona e tuʻu faʻamago mo le tusa o le vaiaso.

E faʻapefea ona fuaina le dendrobium: auala faʻaleleia

O lenei orchid e toe faigofie lava. A uma ona tupu, o le pseudobulbs e fai ai ni tamaiti, po o keke. A maeʻa ona faʻaleleia e le pepe aʻa o le 5-8 cm le uumi, e vavae ese mai le tina, ma a uma le mago mo le aso, tuʻuina i se mea e fai mai le paʻu matala.

E sili lenei mea i le taumafanafana, pe tusa o le 14 itula le aoauli.a leai o le a manaʻomia e le pepe ni faʻamalamalamaga. O se tamai laau e fuga i le lua tausaga.

O le isi metotia o le toe gaosia o le aʻafia lea o vaega o se pseudobulb. Ua tipiina le tipi mai le laau, ma e oʻo lava i se pseudobulb tuai, ua pagatia e talafeagai mo lenei mea. E vaeluaina pe tusa ma le 10 inisi le umi. O tuʻuga tuʻu i totonu o se fale kati pe naʻo totonu o se taga faʻapipiʻi ma sphagnum.

I le maualuga o le vevela ma le vevela, faʻaleleia faifaipea ma malamalama faʻafesoʻotaʻi latou te maua aʻa ma lau mo le 2 masina.

E taua tele le faʻaaogaina o meafaigaluega faʻamaonia mo le teuteuina o laau.

O se lapoa tele, a itiiti ifo i le ono pseudobulb faʻataʻitaʻiga o le dendrobium i taimi o le gafa e mafai ona vaevaeina. Faatasi ai ma se manoa maamaa, e tipiina i ni vaega na totōina i ipu eseese. E matuā tatau lava ona faʻagogo pe gagau vaega i ituaiga o togalaau. O laau faapena e totogo i le vaitau e tasi, poʻo le isi, ae vaevaega e le tatau ona faia sili atu nai lo le tasi i le fa tausaga.

O faʻamaʻi ma faʻamaʻi: tausi pe a maʻi le fugalaau

E pei o isi laau totō, e aafia i le parasites: o le papaflies, mealybugs, thrips, fuainumera iniseti, siama. O i latou uma e suʻe sua mai le laau, faʻamalo le malosi ma le le faʻatagaina ia tupu atoatoa ma fuga. E ala atu i vaʻaiga i laulaʻau ma laʻau o le siama e masani ona mafua, e mafua ai ona pala.

Afai o iniseti ma siaki e maua i luga o lau ma faailoga o le faʻaleagaina e nematodes, o le togafitiga o le fugalaau ma sui faʻatepara e matua taua. O nei mea e aofia ai vailaau kemikolo e pei o Aktara ma Fufanon, ma o ia mea e pei o vai e tafe ai, fofo o le laupapa, ma ava malosi.

O maʻi mama e tatau ona taofiaina ia le salalau atu meaola faalafua i le gaosiga o fugalaau - pe a amata ona latou oona, latou te saili ma le saogalemu mo se nofoaga saogalemu.

O faʻamaʻi pipisi o le dendrobium o ituaiga eseese ia o le pala, e masani ona tupu i le maualuga o le vevela ma le maualalo o le vevela. O vaega o laʻau, pseudobulbs ma aʻa na aʻafia ai i latou e vavaeina, o le manua mo le faʻaaogaina ma le faʻamagoina o le faʻafefeteina lea i le koala poʻo le colloidal sulfur.

Laʻu pala - tuusaʻo lamatia o le togiina o le oti
E aloese mai le fungal ma le siama e tatau ona faʻamalosi le potu mai lea taimi i lea taimi, pe a tupu aʻe i lalo, ae e le mafai ona e faia loa loa pe a uma ona faʻamusu, a leai o le a malulu le fale.

O le a le mea e fai pe a le fuga le dendrobium ile fale

O faʻafitauli i le fuga o le dendrobium e masani ona tulai mai ona o le mea moni e faapea, i le vaitaimi o le taotoga na le maua ai le laau i le maualalo o le vevela ma le le lava o le susu, ma e leʻi malolo. Afai o le taumalulu e matua mafanafana lava, o le a liua ia gafa i tamaiti.

O le malulu, o le taumalulu malulu o se mea tāua lea mo le fugaina o orchids
O le mea e manaʻomia e tatau ona matauina mo le tele o fugalaau malulu magogogo. Ona, ala ai lea, o le laau o le a ufiufi i tumutumu ma fugalaau.

Talu ai ona o foliga vaaia o latou foliga, e foliga mai e foliga mai o le tele o mea e foliga mai o le tele o le aulelei o laau, o le mea lea e masani ona fefefe ai le au faifaatoʻaga e faatau. Ae o le mea moni lava e le faigata le tupu aʻe o se vevela, faʻafefe fiafia i luga o le windowsill. E na o le talafeagai lava le amanaʻiaina o foliga o lona tagatanuu masani ma tuʻuina atu i le laau ia tulaga talitutusa.