O le togalaau

Tulimili Rose - Faalilolilo Faalilolilo

O le roʻe mimigi o se laau e oʻo i se maualuga e le sili atu ma le 2 mita. O lala o se laau e mafai ona faia pe saʻo. E fuafua i ituaiga, o le a salalau le vao i luga o le eleele pe pipii atu i lala ma lala o laau tuaoi, ona o le a tulaʻi mamao mai le eleele.

Na te iloa lelei le ituaiga o laulaau. Ae o lona foliga: e mafai ona aloese, e fetaui lelei, aemaise lava.

O se roʻe mimigi e iloga i le i ai o fugalaau tetele ma se manogi lelei. E mafai ona faʻaputuina i ni faʻafitauli, se tasi pe faʻapitoa. O le tele o le fugalaau e eseese mai le 1 i le 12 senitimita.

Corolla - ma peti saoloto. O loʻo faʻaaogaina e faʻaaoga ai ni peti se 5, lea e mafai ona i ai se lanu eseese: paʻepaʻe, samasama, piniki, mumu, fugalaau malulu.

E tatau ona mafaufau tagata faifaatoʻaga laau e manaʻomia e le fale le malamalama ma le vevela. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona filifilia sea nofoaga mo le tulaueleele lea e malamalama lelei i le la, puipuia mai matagi. E faʻamafanafanaina le vevela i le 40 °.

O le faʻaaloalo i le ea malulu, faʻaputuina o le palapala pe faʻafefe vai e tau atu i le oti o le vao. Ina ia mafai ona taofia lenei mea, e tatau ona aveese le vai e ala i le faʻaaogaina o alavai. E maitauina e le manaʻomia le malutaga mo le taumalulu.

O le mea moni, o se tasi o mataupu sili ona taua o le filifilia lea o le eleele saʻo mo le totoina o se roʻe mumu. O le filifiliga pito sili ona lelei o le eleele eleelea, e mauoa i le humus, sina pulu.

Fugalaau matagofie: ata o se roʻe mimigi

O se faʻamatalaga faʻaopoopoga o lenei mea totino o le tetee o laʻau i faʻamaʻi eseese, e aofia ai le paʻu uliuli, paʻu palapala. E oʻo i le autumn, e maua ai le lanu samasama lanu samasama, e maua ai e le vao se foliga tutusa tutusa. E le gata i lea, o laʻau e seasea ona aafia i meaola faalafua.

O se pusa laʻititi mo tagata faʻatoʻaina lenei lalelei, lea e na o le tilotilo i se ata o se roʻe mimita - o le fua o fua tetele o lanu moli matagofie.

Pink fugalaau fugalaau i le ogatotonu o Iuni, ma o nisi taimi muamua. E pe a ma le 4 vaiaso. A maeʻa le galu muamua o le fugalaau, faʻaauau pea ona tupu fugalaau fou - saʻo i le kiona.

Laititi laiti: aʻafia o se roʻe mimita

E tupu fua le toe gaosia, faʻaaogaina fatu. O le taina o se rose mimitaina e ala i le tuʻuina atu o le tipi i totonu o le vai e faʻaumatia i le toilalo. Le tuuaiga mo le vaivai o aʻa, lea e maua i lenei auala. Pe a faʻavasegaina, latou te masani ona oti.

Ina ia mafai ona manuia le togavao o le togavao, e tatau i le tagata fai togalaau ona matauina ni tulafono:

  • Mo le faia o teuteu mama i le taimi o le tautotogo: aveese puʻu ua malepelepe male paʻu, ma aveesea ai foi aʻa ua matutua atu i le 4 tausaga. E taua le tuʻuina atu o le vao i se foliga: o laʻau e uumi tele ma leai e tatau ona faapuupuuina.
  • Faʻasolosolo ona tuʻuina le laʻau i luga o le faapalaga poo le faʻapalapala. O le uʻamea ma le magnesia e tatau ona faʻaopopo.
  • A maeʻa le galu muamua o le fugalaau, i le taumafanafana, e manaʻomia le faʻamalosiina o le rosa mai se vaifofo o soʻo se faʻamalo vai - o lenei mea e faʻaolaina ai le tupu aʻe o fugalaau fou.
  • Aua e te pupuina le lau o se rose mafiafia i vailaau, ona e matua afaina lava i ia aafiaga. O loʻo i ai se avanoa e mu ai laulaau.

O se rosa mimita o se filifiliga sili ona lelei mo le totoina i totonu o le togalaau mo i latou oe mananao e vaai i se laau malosi e le manaomia ai se gauai tele.