Meaai

Tuʻuina vae o puaa

O aso malolo Fou e vave ona oʻo mai. O le toatele o faletalimalo ua uma ona fai se taumafataga fiafia ma faatau mai oloa. Afai ei ai pea au fesili e uiga i mea e kuka ai mo le Tausaga Fou, o le mea lea e le faʻaaogaina i mea masani: suamalie olivier, togafiti i lalo o se peleue fulufulu, ma, ioe, aspic. O le gasegase o le horseradish po o le sinapi i le laulau o le Tausaga Fou o se tasi oa tatou mea e sili ona fiafia i ai ma masani. E faigata ona faʻanoanoa aano o manu, ae o lona toesea i luga o le laulau i le Tausaga Fou ma le Kerisimasi o le a mautinoa lava.

E masani ona ese le aano o manu fasi: "malulu", "jelly", ma e faalagolago i le nofoaga e kuka ai. Laeli ma le tilo, i se tulaga lautele, e tasi ma tutusa. O le keli e masani ona taua o le jeri i le itu i matu ma matu-sisifo, ae i le itu i saute ma sautesasae o le ipu e masani ona taʻua o le jeri. O nisi taimi o le igoa "fasia o aano o manu" e faaaoga i se ipu e maua mai le puaa po o le pusa puaa-suauʻu e iloagofie ai mai se ipu na maua mai i le lafumanu.

E tusa ai ma tusi o meaʻai e iloa ai: o le jelini o se ipu meaai a Rusia, e kuka mai i vae o povi, ulu, ua tusia i Domostroy. O le aano o manu o se ipu Ukrainian, saunia mai le puaa.

Tuʻuina vae o puaa

E i ai ituaiga eseese o meaola o manu, e pei o le ipu a Georgian o tane, Moldavian rooster jelly - resol, French galantine. I Polani, o le gelini o le "galareta", i Ukraine - "jelly", "drigli", i Lativia - "faasalalauga", i Romania - "piftie" po o le "rǎcituri". O le mea e malie ai, mai le upu Siamani Sülze (jelly) e sau le Rusia "brawn", lea e le o toe logoina, ae o se ipu ese.

E le tatau ona e faʻafefeteina aano o manufasi ma meaʻai, e pei o mea taumafa ua saunia e faʻaaoga ai mea e pei o le gelatin ma le agar agar, ma e tatau ona faʻasua i le masani e aunoa ma le faaopoopo o le gelatin. E le gata i lea, o le faaopoopoina o le gelatin o se faailoga o le leaga o le tofo.

Ae na o le tele o le tino, e tatau ona tatou faia sauniuniga o se tasi o filifiliga o aspic, o le fua na aumai ia i tatou e le au faitau faitau pele.

Meaʻai

  • Pork leg - 1 pc.
  • Laʻau pipi - 1 pc.
  • Laʻau o pou - 2 pcs.
  • Pork ham - 1.5 kg
  • Carrots tetele - 1 pc.
  • Aniani aniani laʻitiiti - 2 pi.
  • Laʻau laititi-1 - ulu.
  • Laʻau lauʻeleʻele - 2 pcs.
  • Pasili
  • Pepa lanu uliuli
  • Pepa lanu uliuli
  • Suamalie
O meaʻai mo le vae o le puaa na gaosia ai aano o manu

1. Fufulu le aano o manufasi, faʻalelei le paʻu. Liligi i totonu o le vai malulu.

Fufulu le aano ma tuu i le kuka

2. Palu i luga o le vevela maualuga.

Aumai i se vevela i luga o le vevela maualuga

3. Faʻamama le vai i le mea e maua mai ai le pefu i lalo o le tap. Liligi le aano o manu i le vai malulu mama ma faʻafesoʻotaʻi mo le 5 itula, ma tuʻu ai le tapuni tapuni.

Faʻasusu muamua le susu ma tuʻu le aano o le aano i le taimi lona lua

4. Tasi ia aniani ma kāloti ma tuu uma i totonu o le ogaumu vevela i luga ole ogaumu. Faamasima ma kuka meaʻai ma fualaau faisua mo le isi 40 minute. Add leaf bay.

Faaopopo le aniani, kāloti ma le faisua i le vevela vevela vevela

5. Aoina atoa fua o gaʻo mai le fala oona.

Aveese uma gaʻo mai le susu

6. Taʻu le silati. Faʻasalaina i totonu o se paluga ma se squeezer kele. Faaopopo le masima ma le eleele uliuli i le kalama. Faʻamau uma mea uma i se mea e masani ai.

Taʻu le kele Faafefiloi le sukala ma le pepa Tasi le sukala ma le pepa i totonu o se paluga

7. Aveese le aano o meaʻai mai le pusa, tuueseese le pulupulu mai ponaivi ma vaevae i ni fasi vaega. Faatulaga i latou i papatusi loloto.

Lafoaʻi aano o manu mo le gaʻo o aano mai i ponaivi ma tuu i totonu o ipu

8. Faʻaopopo le kālati uaina i le gaʻo e aunoa ma ni aano o manu ma toe faʻafouina. Ia mautinoa e taumafai le susu: atonu e aoga le faaopoopo o le masima, ma le pepa pepa mo le suamalie. Liligi mūmū, lapisi suamalie i papatusi i luga o aano o manufasi i luga o se sieve.

Liligi le suamalie o le gaʻo i totonu o ni ipu olo

9. 'Otiʻoti le kāloti kuka. Fufulu, ona faʻamago le pasisa. Teuteu ipu ma le geli ua maeʻa.

Teuteu le aspic, pe a manaʻomia, ma faʻamalo.

10. Faanulu le gelini i totonu o le pusaaisa po o se nofoaga malulu. Auauna atu ma le horseradish.

Ua faia!

Tatala vae vae o le puaa. Le fiafia tele

Mea malie fiafia

Mai tusi tuai, mo se faʻataʻitaʻiga, Elena Molokhovets, e mafai ona e iloa o le jelly o meaai ia mo tagata faigaluega i totonu. O mea na totoe ma tipi o aano o manu na tunu ma aisa i totonu o le palapala pala. Sa manaia, ae le mo le laulau "alii".

Mo le taimi muamua i lona olaga, e leʻi mafaufau Agafya Matveevna e uiga i le faatoaga, ae o se isi mea, sa tagi o ia mo le taimi muamua, ae le o le ita i Akulina mo ipu malepelepe, e le mai le faitioga a lona tuagane mo iʻa e le afaina; mo le taimi muamua sa feagai ai o ia ma se manaʻoga faigata, ae le faigata mo ia, mo Ilya Ilyich.

"Na faafuasei lava ona fai e le alii lea," o le a amata ona 'ai le kuka i le pata nai lo le asparagus, mutton nai lo le grouse, nai lo le Gatchina trout, amber sturgeon - salted pike perch, atonu o se tiusi mai se faleoloa ... "

Mataʻutia!

(Goncharov I.A. Oblomov.)