Fale taumafanafana

Roses i le mamanu o le laufanua ma a latou faʻatasi ma isi lanu

O le "masiofo" o le lafoaia o fanua - o le rosa - o loo matuai manaomia lava ona "tuaoi." E le lava le totoina o se fasi fanua o le rose - e tatau ona e taumafai e faʻamautinoa latou te aulelei ma isi "tagata" o le togalaau. Naʻo le filifilia o fugalaau e faʻafefiloi ma rosa, poʻo isi laau e le o se vaega o le feeseeseaiga ma le "Tupu o le togalaau fugalaau", e te maua se mea lelei lelei.

O aʻau e faʻapotopotoina rosa i le togalaau

Na e ofo i le mauaina o lena mea, e ui lava i le tele o teuteuga o fugalaau e ala i rosa, totoina i gazebos ma pergolas, e leai se mea sili ona matagofie mo le iloa? O le tele o fugalaau, faʻafeiloaʻi ma isi laau vaʻaia, e le mafai ai ona e taulaʻi na o oe - o se rosa!

O le mea moni, o laumei e faʻatautaia mo se olaga umi lava. O se faʻataʻitaʻiga o lenei mea o vao vao ma le laumei o le vao, lea e tusa ma le 500 tausaga lona soifua.

O le olaola o rosa, ioe, e ola itiiti - e oo atu i le 25 - 50 tausaga, ma i lalo o le le lava o tulaga, e oo lava i le itiiti ifo - 10-15 tausaga.

Ma ina ia faalauteleina le ola oa tatou pele faapelepele, fiafia i la latou matagofie, maua ai le malosi ma le taua ia i latou, e faaaoga ai togafitiga faamalolo, e tatau, e faaopoopo atu i le tausiga lelei, tulaga saʻo ma tuufaatasia faatasi ma isi laau toto.

O le tagata e fiafia i rosa e tatau ona ia iloa o ituaiga uma e lanu eseese e manaʻomia ai se faiga masani pe a totoina.

O a laʻau o loʻo ola ai Roses i totonu o le togalaau ma o le a le auala sili e toto ai nei fugalaau?

Le tuufaatasiga o rosa i le lanu: oa lanu ua tuufaatasia ma isi

O lanu, o lona uiga o ituaiga, e tatau ona faʻalauteleina i ni mea patino, lanu, e tatau ona aofia ai le itiiti ifo ma le 3 vao. O lea la, o le ata lautele o le rosary e foliga mai o ni vaega o le paʻepaʻe papaʻe, mama piniki, mumu mumu po o lanu samasama.

O le faʻafefiloi o lanu eseese i se tasi vaega e le taliaina.

E le gata i lea, e tatau ona faʻapipii tutusa lanu tutusa i lanu ma le tasi:

  • O lea la, lanu moli po o le piniki e le ogatasi ma mūmū.
  • O rosa mumu e mafai ona vavae ese mai le paʻepaʻe sinasina poo le kulimi.
  • O lanu mumu o fugalaau e fusia faatasi ma lanu meamata, lanumoana, lilac. O faʻasalalauga faʻasalalau e mama mālū ma lanumoana lanumoana, violē ma samasama ma moli, lanumoana ma papaʻe. Lanu mumu e le ogatasi ma carmine, moli, lanu viole, piniki.

Ae ui i lea, e le mafai ona i ai ni faʻamaoniga manino e uiga i lanu o roses e felagolagomaʻi ma isi. I le tele o auala, o le tuufaatasiga o rosa i lanu i totonu o togalaau taʻitasi e faalagolago i mafaufauga, tofo ma lagona o le fealofani.

O fea e totoina ai rosa i le togalaau: o le mamanu o moega fugalaau, laʻau ma gazebos

O le isi itu pe a faʻafetaui Roses ma isi fugalaau o le filifilia lea o vaega taʻitasi i vaega eseese o le togalaau.

O nisi nei o taʻiala e mafai ona e totoina ai rosa i le togalaau e fatu ai se mea matagofie.

  • O lea la, i le pito i luma o le togalaau e te manaʻomia e tuʻu ai le lauti pipi, toe teuteu rosa. O latou uiga mamalu, o le lanu ma le manogi o le a faatupuina ai se lagona o le matagofie ma le mamalu, gaioiga o ata ma le lotogatasi.
  • Laʻau mumu e foliga lelei i luga o le paʻepaʻe paʻepaʻe o le fale. Latou te manaia ma lagona iinei.
  • Polyanthus ma roses-polyanthus Roses, faapea foi ma le vaega o floribund, e lelei i le pito o le mutia i foliga o se ituaiga o medallion. E le tatau ona totoina i le ogatotonu o le mutia, aua o le a le gata ina faigata ona tausia le mutia, ae o le a taofia foi le lagona o le filemu mai le vao.
  • O se vaega o fugalaau polyanthus Roses i le taumafanafana uma e taua i tulimanu o malologa, i luga o auala i le faitotoa o le gazebo, i lalo o le faamalama o le potumoe. E mafai ona latou vaʻaia auala o fuafuaga e avea o se tuaoi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e filifili na o togi maualalo.
  • Afai ei ai lau moega fugalaau i totonu o le togalaau e te manaʻo e tuʻu ai rosa, ona manatua lea mo roses e le tatau ona latou gaogao, ae faʻasaʻo. Fautuaina ia totoina se tasi laau, ona maua ai lea e lau fugalaau le tulaga o le mausali ma le matagofie. Talu ai o oe o le a vavae ese mea mai le fugalaau e tasi, faʻaaoga se kulupu tipu ma ni rosa teuteu.
  • Aua nei galo e uiga i rosa vao. Latou te fiafia ia i tatou i le matagofie o mea manogi, manogi ma fua matagofie. Mo i latou, o loʻo i ai se nofoaga i luga o tuaoi o le 'upega tafailagi lea o le a latou tauaveina ai se galuega puipuia e avea o se pa e le mafai ona faʻaaogaina. O se nofoaga lelei foi mo manu felelei. Ma o le tele o manulele i totonu o le togalaau o se toso malosi i le numera o meaola faalafua.
  • I totonu o le togalaau, i le mea o loʻo i ai arbors, pergolas, suauu laʻau ma isi lagolago, e le mafai ona toe faʻafefe solo ia rosa. O loʻo totoina i latou i le 2 i le 3 i le taamilosaga ma o loʻo faʻapipiʻiina pine, faʻapipiʻi i le itu saʻo.
  • E mafai ona e teuteu Roses i laau mamago ma pou leai, ma faʻapena foi ona fausia ni mea faʻapitoa e faʻaaoga ai se uʻamea poʻo se laupapa.

Le tuufaatasiga o rosa i le togalaau ma isi fugalaau ma laau teuteu

E talitonuina o le rose lava ia o se teuteuga ma e le manaʻomia se kamupani. Ae o le "masiofo," e pei ona lauiloa le rosa, e manaomia se "toe." O le tuufaatasiga o rosa ma isi fugalaau i totonu o le togalaau e tatau ona pei o le rosa o se pule iloga - o se filifiliga lelei tele lea mo se vaaiga lautele teuteu.

O le matagofie o le fuga ma le matagofie o laau fualaau aina na totōina i tua o roses ma i se mamao o le itiiti ifo i le 1 - 1.5 m mai ia i latou foliga lelei i rosa.


O le tuufaatasiga atoatoa o rosa ma laau teuteu e pei o lilac, sikopia, samasama acacia, cotonear, uonymus, kiona, pulu, uila, sami, tamarix, taufaamatau.

O se tuufaatasiga o rosa faatasi ai ma conifers e taʻua o le masani: spruce, arborvitae, junipers. O maʻa e pei o le mahonia, pyrocanthus, horizontal cottaina e mafai foi ona faʻaaogaina e pei o le fulu.


Lanu lanumoana, faatusa o le mama aʻiaʻi o le vanimonimo, faʻaleleia le matagofie o le fugalaau susulu, paʻepaʻe - faʻaleleia le foliga mai o le rosary, lilac ma le lanu viole - o le a faʻaopopo atili ai le loloto o le lanu o rosa.

O le tuufaatasiga o rosa ma ni mea matagofie

Pe a faʻafefiloi ia rosa ma ni meaola lelei, o le tulaga autu e iai la latou lanu lanumoana, lanumoana, lilac, o lanu siliva o fugalaau ma lau.

O lapisi lauti-tafuga tele-totogo e sili ona totoina i tafatafa o le fale poʻo le gazebos ina ia mafai ai ona faamemelo i le matagofie o fugalaau ma faʻafefiloi ai le manogi mai i le vavalalata.

O faʻamanuiaga talafeagai e aofia ai: lavender, periwinkle, veronica, logo, dolphinium, eleele apovai, asters ma lanumoana ma lanu paʻepaʻe.

I Roses laugatasi e mafai ona e totoina: tusi vevela, acroclinum, lobelia, tausaga matua.

E le fautuaina ni laumei moli mo le totoina o rosa: salvia, tagetes, purslane, geranium, calceolaria.

O le mafiafia o laʻau o nei laau totō e vavaeese ai le mafaufau mai rosa ma atonu e le fiafia i lenei tauvaga.

Auala e totoina ai rosa i le togalaau ma isi laau

E faʻapefea ona toto rosa ma isi laau totō ina ia mafai ona fatuina ni kulupu lelei?

O le faʻamaopoopoina faʻatasi o rosa ma vine e lauiloa lautele. Roses faasaga i tua o launiuli lanumoana, honeysuckle, actinidia ua sili atu ona faʻaalia.

E le tatau ona galo ia i tatou le manuia o le faʻafeiloaʻiga o rosa ma taliga o laʻau faʻapitoa ma tausaga taʻitasi. Latou te tuʻuina atu le alofatunoa ma le vaʻaia i luga o vao.

I totonu o laau o le: vevela mamoe, fala oona, mane-firefire.

O Roses e mafai ona tuʻuina faʻatasi ma pulu, ae le o mea uma, ae atonu na o se lili paʻepaʻe, ae le toe i totonu o se fuga ae le o se lili manogi.

O le tele o faʻataʻitaʻiga lagolago e faʻatagaina ai le faʻaaogaina o rosa mo le totoina o laau i soo se itu o le laufanua togalaau.

I luga o se lagolagosua, e foliga lelei le aʻei luga o se kiliva o se laau e tasi.